ciasto na niedziele - 9234 przepisów (strona:158/616)

Sernik na zimno Jagodowo malinowy z borówkami 155

Akcja Ciasto na Niedziele trwa  ,  a ja nadal w niej uczestniczę .  Na ten weekend będzie  Ciasto bez pieczenia na herbatnikach Upał i jeszcze raz upał więc sernik na zimno jest idealny , a borówki takie zimne i soczyste , sama przyjemność kosztować tego cuda. Składniki: petitki około 16 szt ( nie wiem w jakiej tortownicy robicie

Różowa kuchnia
Sernik na zimno Jagodowo malinowy z borówkami 180

Akcja Ciasto na Niedziele trwa  ,  a ja nadal w niej uczestniczę .  Na ten weekend będzie  Ciasto bez pieczenia na herbatnikach Upał i jeszcze raz upał więc sernik na zimno jest idealny , a borówki takie zimne i soczyste , sama przyjemność kosztować tego cuda. Składniki: petitki około 16 szt ( nie wiem w jakiej tortownicy robicie

Różowa kuchnia
Zapiekanka ze szparagami i szpinakiem 128

powiedzieć zajebistą) zapiekankę. Oprócz wspomnianych produktów przyda Wam się ajwar (może być kupny). Będzie on bardzo przydatny jako sos na spód zapiekanki. Zakupcie zatem ciasto francuskie i do dzieła. Zapiekanka z ciasta francuskiego z zielonymi szparagami i szpinakiem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 pęczek zielonych szparagów, 300 g szpinaku baby lub pęczek  młodego szpinaku, 1 pomidor pokrojony

Pełna Lodówka
Chrupiące krakersy 134

szklanki wody 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia  ulubione przyprawy: złocista przyprawa do kurczaka, przyprawa gyros, papryka ostra Wszystkie składniki umieszczamy w misce i zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy je na tyle części, ile smaków chcemy otrzymać. Do każdej części ciasta dodajemy po 1 łyżeczce ulubionej przyprawy (u mnie złocista i gyros). Zagniatamy ciasto razem z przyprawami. Przekładamy

Chocolate Muffin Blog
Rafaello po mojemu 608

zarzekać tylko korzystać z tego co się ma. A mnie wyszło całkiem smaczne ciasto, na tyle dobrze, że łasuch nie chciał się nikim z nim dzielić.  Składniki: ciasto : 40 dag masła 4 szklanki mąki 2 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka 4 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia 5 żółtek masa: 2 budynie 1l mleka 6 łyżek

ciastkarnia na kruchym spodzie
Babeczki z kremem buraczkowym 118

kakao Przygotowanie: Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy kawałki zimnego masła i siekamy dużym nożem. Następnie w środku robimy wgłębienie, wbijamy jajko, dodajemy cukier i śmietanę. Wyrabiamy na gładkie ciasto i dzielimy na połowę, do jednej dodajemy przesiane kakao i jeszcze raz zagniatamy. Oba ciasta wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzone ciasto (każde osobno) rozwałkowujemy na grubość

bistro mama
Przekładane ciasto z wiśniami 159

Pyszne i efektowne ciasto z wiśniami. Lekko zmodyfikowany przepis, znaleziony w jednym ze starszych numerów tygodnika Niedziela. Polecam. Ciasto: 8 jajek 3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 200 g margaryny 2 szklanki mąki tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Do przełożenia: 1 kg dojrzałych wiśni pół szklanki cukru 2 łyżki cukru pudru 800 ml śmietany 30% 4 łyżeczki

Praktyczna pl
Kokosowy jabłecznik 150

ramach akcji Ciasto na niedzielę tym razem Słodkości na jogurcie. Mało czasu miałam i stąd to błyskawiczne ciasto powstało. Zamieszałam, dodałam jabłko, wstawiłam do piekarnika, szybko? Jasne że szybko a efekt obłędny, pyszne ciasto do kawy czy herbaty na stole. Kokosowy jabłecznik. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kinder Country- szybkie ciasto bez pieczenia 154

Kolejny weekend i kolejne "Ciasto na niedziele" w facebookowej akcji. Co prawda u mnie w tym tygodniu było to ciasto na poniedziałek;) Wspólnie z Szóste Niebo  i Ewusiowe Smaki  przygotowałyśmy błyskawiczne ciasto Kinder country. Składniki: 350 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki prażonej

Życie zaczyna się w kuchni
Poskręcane parówki w poskręcanym cieście francuskim 134

niewielką garść sałaty lodowej z  sosem Vinegrette . Mmmniammm! Przepis dawno temu zaczerpnięty z internetu. Składniki: 6 parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko do posmarowania przed pieczeniem Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty Na każdy prostokąt nakładamy parówkę... ... a następnie zawijamy krótsze boki ciasta nakładając na parówkę Nastawiamy piecyk na 200 stopni C Parówkę owijamy dokładnie ciastem... ... i zaklejamy Następnie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciastko francuskie z kremem waniliowym 145

wrzące mleko, intensywnie mieszając trzepaczką.Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając, aż krem nabierze odpowiedniej konsystencji.Odstawić do wystygnięcia.Piekarnik nastawiamy na 200 stopni C.Gotowe opakowanie ciasta francuskiego dzielimy na pół.Na każdej połówce nakładamy krem i dokładnie sklepiamy ze sobą ciasto (można użyć widelca).Gotowe ciasto smarujemy białkiem i do rozgrzanego piekarnika na około 15-20 minut.Pieczemy

Kredowe Menu
Zakręcone ciasteczka 180

kostka masła2 jajka5 łyżek cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki jogurtu naturalnego Dodatkowo do ciemnej masy: 4 łyżeczki kakao1 łyżeczka jogurtu naturalnegoZ podstawowych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na połowę. Do jednej z połów dodajemy kakao, jogurt i ponownie zagniatamy. Ciasto owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy jasne ciasto lodówki i wałkujemy

Delicious Titbits
Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem 149

mojprzepisna.pl | Rabarbarowa szarlotka z cytrynowym budyniem Na niedzielę polecam ciasto mojego autorstwa! Rabarbarowa szarlotka z budyniem cytrynowym. Na mące orkiszowej. Z małą ilością cukru. Przepyszna na ciepło i na zimno. Świetna, aby wykorzystać gotowe, domowe jabłka ze słoika – ja właśnie tak zrobiłam. Dzięki czemu zrobienie szarlotki, już z pieczeniem zajmuje mniej niż 1,5 godziny. :) Szybki i bezproblemowy wypiek

moj przepis na
SZARLOTKA CESARSKA 143

szkl. mąki, 125 g masła, 100 g serka waniliowego, 1/3 szkl. cukru, 1 żółtko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 jabłka, cynamon, lukier WYKONANIE Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 2 części ( większą i mniejszą). Większą część rozwałkowujemy, wykładamy dno i boki formy. Jabłka obieramy, dzielimy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, układamy w formie, posypujemy cynamonem. Rozwałkowujemy pozostałą część

słodki bratek
,, Kokilki ze szpinakiem i pastą z suszonych pomidorów’’ 137

rozpuszczamy na patelni, dodajemy do niego wyciśnięty czosnek, a potem szpinak, kukurydzę i chwilę podsmażamy. Mięso podsmażamy na patelni przyprawiamy chili i ziołami prowansalskimi, łączymy z resztą składników. Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Do natłuszczonej formy na babeczki układamy kwadraty tak aby rogi ciasta wystawały poza brzegi. Następnie napełniamy farsz i nakładamy na wierzch łyżkę pasty. Kokilki wstawiamy

Podróż w kulinaria