ciasto na niedziele - 9234 przepisów (strona:162/616)

Parówki w cieście francuskim 120

obłędne,a wydawałoby się, że to tylko parówki ;). Składniki na parówki: ulubione parówki gotowe ciasto francuskie ser żółty ketchup, lub koncentrat pomidorowy mleko do posmarowania Przygotowanie parówek: Gotowe ciasto francuskie dzielimy na prostokąty wielkości parówek. Każdy prostokąt smarujemy ketchupem, układamy plasterek sera, parówkę i zawijamy. Jeżeli na brzegach zostanie za dużo ciasta – ucinamy je, lub podwijamy pod spód. Gotowe

NiePieprz.pl
Domowa karpatka. Przepis na ciasto i krem 643

Jakie ciasto na niedzielę ? Ja proponuję karpatkę więc może w tym tygodniu zrobicie właśnie ją? Taką prawdziwą, domową a nie z kartonika i gotowców. Ciasto parzone , takie jakie piecze się właśnie do karpatki, wcale nie jest takim prostym ciastem jakby się mogło wydawać. Jest dość kapryśne i rośnie sobie jak chce. Może to wina mąki, może piekarnika bo ja robię

Smaczna Pyza
Andrut Pychotka - pyszne wafle orzechowo-kakaowe 220

Przepyszne wafle z masą orzechową i kakaową oraz masą kajmakową. Są tak smaczne i efektowne, że z powodzeniem zastąpią ciasto na niedzielę czy różne uroczystości. Sama masa jest również świetną alternatywą dla typowych kremów - idealnie nadaje się do przełożenia biszkoptu czy innych ciast. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI: 4 suche wafle 20 dag herbatników 15 dag orzeszków ziemnych (mogą być solone

Kto ugości moich gości?
Ciastka/Paszteciki z Ciasta Francuskiego ze Szpinakiem i Żółtym Serem 197

posiekany czosnek i dalej smażymy do zrumienienia. Wrzucamy szpinak i wszystko razem gotujemy do momentu wyparowania ewentualnej wody. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Studzimy.  Płat ciasta francuskiego dzielimy na 6 prostokątów. Na każdy z nich wykładamy farsz , posypujemy startym serem i składamy zlepiając brzegi. Podobnie postępujemy z reszta ciasta. Każde ciastko przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem

Słodka Strona
Pleśniak ze śliwkami i bezową pianą 239

Śliwki kroimy na pół, wyrzucamy pestki.Żółtka miksujemy z miękką margaryną , 3 łyżkami cukru i cukrem wanilinowym.Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia , chwilę miksujemy , a następnie wyrabiamy ciasto ręcznie.Dzielimy na 2 części – jedną rozwałkowujemy i wylepiamy nią blachę ( 22×26 ) wyłożoną papierem do pieczenia , a drugą wkładamy do mrożenia.Ciasto delikatnie nakłuwamy i wkładamy do nagrzanego

Ostra na Słodko
Tort Wielkanocny Zajączek 321

ciastem II postępujemy analogicznie jak z ciastem I, jednak można je już upiec w normalnej foremce. Pieczemy w 180 stopniach 30 minut. Z wystudzonego ciasta wycinamy nóżki zajączka. Resztę ciasta kruszymy- z tego powstanie ogonek. Masa:  Z 750 ml mleka odlewamy szklankę, resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostawionego mleka dodajemy żółtka, i obie mąki, mieszamy(...)stałej masy c uk rowej zagniatamy elementy na stopy zająca. Zieloną galaretkę przygotowujemy wedł ug przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.   Przełożenie ciasta: Ciasto I dzielimy na 3 części. Dolną część (największą) uk ł adamy na tacy, smarujemy ją marmolad ą a następni e masą z wafelkami. Na masie układamy delicje i przykrywamy je cienką warstwa masy wafelkow

Czerwona Porzeczka
Tarta sernikowa z dżemem (Crostata di ricotta e marmellata) 150

ący  ciastu dodatkowego smaku i aromatu.  Polecam serdecznie! Mam nadziej ę ,  ż e przepis przypadnie Wam do gustu ;)  Ż ycz ę  Wam spokojnej niedzieli! SKŁADNIKI Ciasto kruche 300 g m ą ki pszennej 150 g masła w temperaturze pokojowej 100 g cukru 1 jajko szczypta soli Krem z ricotty 500 g ricotty 3 łyżki

La grande e la piccola cuoca
BUDYNIOWY BISZKOPT Z KREMEM Z SERKÓW HOMO 261

koleżanek przepisy na nowe ciacha! Tak było i tym razem-przywiozła w piątek, a w sobotę już zrobiła mi niespodziankę i upiekła nowe ciacho. Tak przyznaję – to ciasto jest dziełem mamy – ja tylko pstryknęłam zdjęcia! Lekki, puszysty biszkopt przygotowany z proszków budyniowych przełożony puszystym kremem z serków „Danio” zachwycił wszystkich! To ciasto zrobiło prawdziwą furorę

Ostra na Słodko
Kruche ciasto z bezą i dżemem z czerwonych porzeczek 105

soku). 3 białka 130 g cukru (najlepiej drobnego) szczypta soli   Przygotowanie: Masło siekamy z mąką, robimy w środku wgłębienie, do którego dodajemy pozostałe składniki.  Zagniatamy elastyczne ciasto i dzielimy je na 2 części (2/3 i 1/3). Mniejszą zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na czas przygotowania pozostałych składowych ciasta.  Większą część ciasta rozwałkowujemy i przekładamy

bistro mama
Jabłecznik z kruszonką 155

Ciasto na niedzielę" - tym razem Patrykowi zamarzyła się szarlotka albo jabłecznik i dzięki temu powstał ten pyszny jabłecznik. Bożena utworzyła wydarzenie [ klik ] i upiekliśmy. Ciasta są przecudne i przepyszne bo jakże by inaczej, jesienią jemy dużo jabłkowych deserów bo wtedy jabłka są najpyszniejsze. Zachęcam do zaglądania na blogi moich kolegów i koleżanek którzy piekli razem ze mną. Lista

Moje Małe Czarowanie
muffinki jabłkowe czyli polskie jabłka jemy... 128

cukier 1 szklanka, mąka tortowa 2,1/4 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jabłka 3 sztuki, czekolada gorzka 1 tabliczka biorę udział w akcji CIASTO NA NIEDZIELĘ - MUFFINKI .... "TUTAJ"olej, jajka, mleko, cukier i cukier wanilinowy dobrze rózga roztrzepaćwsypać mąkę z proszkiem i niebyt dokładnie wymieszać na ciasto o konsystencji gęstej śmietany umyte jabłka ze skórką

W Mojej Kuchni Lubię
Kapuśniaczki w Cieście Francuskim 206

drobno siekamy (można je także zmielić) - dodajemy je do kapusty z cebulą i całość smażymy do momentu wyparowania wywaru (ok. godzinę).Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem.Płat ciasta francuskiego dzielimy na 6 prostokątów. Na każdy z nich wykładamy farsz i składamy sklejając brzegi. Formujemy w kształt kapuśniaczków. Podobnie postępujemy z reszta ciasta.Każdy kapuśniaczek smarujemy mlekiem i posypujemy kminkiem

Słodka Strona
Pani Walewska 449

Przygotowanie :Placki Mąkę przesiewamy na stolnicy razem z proszkiem do pieczenia.  Dodać cukier wanilinowy, cukier puder oraz masło. Posiekać nożem na małe kawałeczki. Dodać żółtka. Zagniatamy ciasto i dzielimy je na 2 części,  następnie rozwałkowujemy na prostokątne placki (ja robiłam w dużej blaszce i rozwałkowywałam bezpośrednio na papierze do pieczenia ). Ciasto wraz z papierem wkładamy do dwóch

charlotte gotuje
Makowiec świąteczny 261

Tradycyjny makowiec, a właściwie rolada makowa. Idealna na święta, ale również na niedziele. Przepyszne ciasto do kawy! #ciastojakzobrazka CIASTO DROŻDŻOWE (wyszły mi dwie rolady makowe) 380 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100 ml ciepłego mleka (ale nie gorącego) 25 g świeżych drożdży 50 cukru szczypta soli 3 jajka 170 g miękkiego masła MASA MAKOWA

Gotuj z Mąką
Pieczone parówki w cieście francuskim 233

macie czasu możecie użyć gotowego ciasta francuskiego. Składniki: 1 ciasto francuskie Parówki z szynki Kilka plasterków żółtego sera 1 jajko Sos chili lub ketchup Sposób przygotowania: Gotowe ciasto francuskie dzielimy na prostokąty wielkości parówek. Każdy trójkąt smarujemy sosem chili lub ketchupem. Następnie na to układamy plasterek sera oraz parówkę. Całość zawijamy. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Francuskie choineczki 195

suszone morele 2 łyżki suszonej żurawiny lub rodzynek 10 migdałów Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżeczka herbaty matcha 2 łyżki mleka Wiórki kokosowe Wykałaczki Sposób przygotowania: Ciasto francuskie dzielimy na 10 (ok 1½cm) pasów wzdłuż dłuższego boku. Na wykałaczkę nabijamy migdał (wcześniej wystarczy zrobić dziurkę metalowym szpikulcem) i nabijamy wstążki ciasta francuskiego układając je na kształt choinki. Pomiędzy

Kuchnia w czekoladzie
Kostka orzechowa przekładana nutellą 141

Przekładaniec pasujący również na Święta Ciacho miało bardzo dużą szansę wylądować w kategorii szybkie i łatwe ciasta na niedzielę, spełnia jednak tylko połowę tego warunku. Jest bardzo łatwe do wykonania, jednak masa budyniowa potrzebuje chwile czasu zanim ostygnie, co niestety dyskwalifikuje ciasto w kategorii szybkości. Chociaż osobiście uważam, że i tak nie jest źle. W oryginale w skład masy wchodzi

Relaxtime
Odrywany placek dyniowy z powidłami 165

muscat, pachnąca i bardzo pomarańczowa , musi być. Wszystkie są przepyszne i bardzo zdrowe więc nie mogę sobie odpuścić aby dyni nie było w naszym jesiennym menu. Wydarzenie "Ciasto na niedzielę" i "Dyniowe smakołyki", pomogło mi podjąć decyzję co tym razem zrobię z dyni i padło na drożdżowiec, przytulaniec z powidłami śliwkowymi, przepyszny. Ciasto jest puchate, delikatne

Moje Małe Czarowanie
BABKA 4 SMAKI 159

czas ucierając dodajemy po jednym żółtku, następnie stopniowo dolewamy olej oraz wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na sam koniec ubijamy pianę z białek, delikatnie mieszamy z ciastem, które dzielimy na 4 części. Do jednej części dodajemy kakao i mieszamy, do drugiej mak i mieszamy, do trzeciej wsypujemy kisiel, mieszamy. ostatnią część ciasta pozostawiamy białą. Do blachy wykładamy

Z Majeczką w kuchni
ciasto makowo drożdżowe 153

odstawiamy do wyrośnięcia. Na stolnicę wsypujemy mąkę wymieszaną z cukrem pudrem oraz szczyptą soli, dodajemy masło i dokładnie siekamy nożem. Dodajemy jajka, żółtka oraz rozczyn, wyrabiamy gładkie ciasto i dzielimy na 3 równe części. Pierwszą część wałkujemy, smarujemy białkiem i wykładamy połowę masy makowej. Rozprowadzamy masę równomiernie i przykrywamy rozwałkowaną drugą częścią ciasta, smarujemy białkiem, wykładamy drugą część maku

Domowy Smak Jedzenia
Buleczki, Marchewkowe Slimaczki i Uciekajacych dni pare, Slodki Czwartek odc.88 212

wyrosło. nadzienie: kilka garści owoców, jagód, malin czy porzeczek (w oryginale 400 g) cukier puder i posiekane pistacje do posypania ew. cynamon, i cukier trzcinowy jako nadzienie Kiedy ciasto wyrośnie dzielimy je na dwie części, każda rozwałkowujemy na prostokąt o grubości pół centymetra. Każdą część posypujemy owocami lub cynamonem i cukrem wówczas rozwałkowane ciasto smarujemy wcześniej olejem kokosowym. Ciasno

Dzieje kuchennej Wiewióry
Mini-pizze na cieście francuskim 192

coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 opakowanie ciasta francuskiego kilka plasterków dowolnej wędliny garść tartego żółtego sera ketchup bazylia, pieprz " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Płat ciasta francuskiego dzielimy na 8 kwadratów (najpierw wzdłuż na pół, potem w poprzek). Każdy smarujemy ketchupem i posypujemy bazylią. Wędlinę kroimy w kosteczkę, układamy na cieście. Na koniec posypujemy tartym żółtym serem

CoolinarniePL