ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:80/169)

Biszkopt z pianką i mrożonymi malinami 375

środku zimy - to wszystko dzięki porcji pysznego, lekkiego ciasta. Biszkopt z pianką i owocami,  przywołuje letnie wspomnienia ... Składniki: Biszkopt: * 5 jaj * 5 łyżek cukru * 1 szklanka mąki pszennej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 3 łyżki oleju Masa: * 2 opakowania śmietanki w proszku "Śnieżka" * 400 ml zimnego mleka * 2 galaretki malinowe * 300 ml wrzątku Ponadto: * około(...)wrzątku - odstawić do ostygnięcia ( pilnować, żeby galaretka się nie zsiadła ). Do wysokiego naczynia wlać zimne mleko, wsypać "Śnieżkę" - ubić. Do ubitej śmietanki wlać wystudzoną galaretkę - wymieszać. Na biszkopt wylać połowę masy, szybko ułożyć owoce, wylać resztę masy i przykryć biszkoptem. Ciasto wstawić do lodówki na min. 1 godzinę. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.   Smacznego

kolorowotorcikowo
Brazylianka 1969

sody w ciastach). Ciasto: 0,5 kg mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 jajka 100 g margaryny lub masła 4 łyżki miodu płynnego( u mnie lipowy) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 20 dkg cukru pudru ( w książce 30 dkg) 3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany ( w książce 10 łyżek) Krem: 1 szkl mleka 80 g cukru(...)waniliowego 1 łyżka mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 1 łyżka mąki ziemniaczanej 150 g margaryny lub masła Masa jabłkowa: 1 kg jabłek (po obraniu) 1 galaretka pomarańczowa Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki oprócz śmietany zmiksować na jednolitą masę. Dodawać po łyżce śmietany i miksować aż uzyskamy miękkie ale nie rzadkie ciasto. Ciasto podzielić na trzy równe części. Blachę o wymiarach

Ala piecze i gotuje
Ciasto z budyniem i rabarbarem 244

masła 1 szklanka cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 kg rabarbaru + 3-4 łyżki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru (na pół litra mleka) + 4 łyżki cukru 750 ml mleka cukier puder - do posypania  kilka łyżek bułki tartej Śmiało można powiedzieć, że w tym roku ze względu(...)uśmiechnęły się do mnie ze stoisk targowych, czerwone truskawki, piękne łodygi rabarbaru, granatowe buźki borówek - i od razu zrobiło mi się lepiej  :) Na początek listy pomysłów na sezonowe ciasta - padło na ciasto z budyniem i rabarbarem, który znalazłam na bardzo ciekawym portalu, pełnym pomysłów stylowi.pl . Najpierw zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. Wszystkie składniki zagnieść tak, aż powstanie gładkie, jednolite

Świat Ciasta
Kurczak w cieście kokosowym 548

sól Sposób przygotowania: W   misce mieszamy mąkę pszenną,   mleko,   jajka,   proszek do pieczenia, cukier oraz sól. Całość dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę. Następnie   dodajemy   wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Pokrojonego w grubą kostkę kurczaka maczamy w przygotowanym cieście, po czym za pomocą łyżki lub cedzaka wrzucamy na głęboki tłuszcz

Fabryka pomysłów
Murzynek z malinami na oleju 390

już mamy zupełnie inne ciasto… Zapraszam na ucztę, oto murzynek z malinami na oleju. Murzynek z malinami na oleju Składniki: 2 jajka 360 g mąki, przesianej (2,5 szklanki) 300 g cukru (1,5 szklanki) 1 szklanka mleka 1 szklanka oleju rzepakowego 1/2 słoika powideł śliwkowych 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch wyłożyć resztę malin. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 60 min (do suchego patyczka). Polać polewą -link włoskie ciasto migdałowe albo posypać cukrem pudrem. Smacznego Post Murzynek z malinami na oleju pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Babka kajmakowa 168

Dziś coś dla miłośników kajmaku. Przepis na babkę znalazłam na blogu Słodka pasja. W oryginale babka była posypana prażonymi migdałami - ponieważ ich nie miałam uprażyłam kokos

Kuchnia domowa Ani
Lussekatter 165

fantazyjnie zwinięte, z rodzynkami wciśniętymi w zawinięte końcówki. Przepis zalazłam w Scandilicious baking Signe Johansen - jednej z moich ulubionych książek o skandynawskich wypiekach. Tradycyjny przepis został nieco zmodyfikowany - do ciasta dodajemy też odrobinę kardamonu, a zamiast rodzynek autorka proponuje suszone wiśnie. Niestety, takowych nie miałam, powróciłam więc do rodzynkowej tradycji. Wyszły boskie - niesamowicie mięciutkie, delikatne, maślane. Z nutą szafranu, która(...)świętej Łucji Składniki: (na 12 sztuk) 325 ml mleka 1/4 łyżeczki nitek szafranu 15 g świeżych drożdży 50 g masła 500 g mąki pszennej 1 łyżeczka mielonego kardamonu 40 g cukru 1 łyżeczka soli 1 jajko dodatkowo: 24 rodzynki 1 jajko 1 łyżka mleka Mleko zagotować z szafranem rozgniecionym na proszek w moździerzu, przestudzić - ma być letnie, nie gorące. Masło

Pożeraczka, czyli raz adobrze
WIELKANOCNE ZAJĄCZKI. 214

podsypywania 1/3 szklanki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do piecznia 160 g miękkiej margaryny 100 g drobnego cukru (ja użyłam ksylitolu - cukru brzozowego) 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki wody dodatkowo: cukier puder odrobina mleka groszki czekoladowe 1 białko Z tektury wycinam kształt zająca, jaki będę wycinać z ciasta. Wszystkie składniki, oprócz kakao, umieszczam w misce

W kuchni Karmel-itki
Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek 383

makowy, a wszystko pokrywa czekoladowa polewa lekko oprószona kokosem - Ciasto Poezja.  Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek - Składniki: Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 1/2 szklanki maku Masa: 500 ml mleka budyń śmietankowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru żółtko(...)ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Na samym końcu dodać mak i delikatnie wymieszać  za pomocą szpatułki. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 °C . Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Po wystudzeniu przekrawamy na 3 równe krążki. Masa: Do miski odlać ok. pół szklanki mleka i dodać budynie oraz mąkę ziemniaczaną

Słodka Strona
Muffiny czekoladowe z czokonadzieniem 165

margarynymasa czekoladowa (np. Nutella)Sposób przygotowania:Jajka ubijamy mikserem razem z cukrem, dodajemy mleko i rozpuszczoną, ostudzoną margarynę.W drugiej misce łączymy przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.  Następnie przesypujemy suche składniki do mokrych i mieszamy - tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami tylko do połowy wysokości. Do każdej babeczki

Słodkie Przyjemności
Kajmakowe babeczki 133

posypania   Do miski wbić jajka, dodać masę krówkową i wymieszać. Następnie dodać mleko i olej i znowu wymieszać. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i sodką od razu do płynnych składników i połączyć. Blachę do muffinek wyłożyć foremkami i napełnić je ciastem. Babeczki piec 25 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczeniu babeczki wystudzić na kratce i posypać

Ewa w kuchni
Babeczki choinki 211

marcepanu Masło utrzyj z cukrem do białości, wbij kolejno jajka, dalej ubijając. Wlej mleko, dodaj skórkę pomarańczową oraz mak. Zmiksuj wszytko na gładką masę. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie połącz. Marcepan pokrój na małe kawałki i wrzuć do masy. Ciasto wlewaj do 3/4 wysokości papilotek. Piecz 20 minut w 180 ºC do suchego patyczka. Wyjmij

Food Square
Pancake 125

polania Składniki wystarczają na przygotowanie około 14 placków. Mąkę przesiać do miski. Dodać proszek do pieczenia, cukier i sól. Jajko roztrzepać z mlekiem i olejem - a następnie wlać je do miski z mąką. Wszystko dokładnie wymieszać, tak aby nie było żadnych grudek. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić na 15 minut. W międzyczasie masło pokroić na cienkie plasterki i odstawić

Świat Domowej Kuchni
Muffinki potrójnie czekoladowe 186

jakości biała czekolada – ok. 150 g * czekoladowe groszki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier i wbijamy jajka. Wszystko razem dokładnie miksujemy wlewając powoli olej i po odrobinie mleka. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy do masy i dokładnie mieszamy – ciasto powinno miec konsystencję śmietany / budyniu. Wkładamy do foremek na muffinki ( ja używamy silikonowych

Ostra na Słodko
Maślane naleśniki z borówkami i melasą 224

łyżek masła , szczypta soli , 1 łyżka cukru , 2 łyżeczki proszku do pieczenia , mąka pszenna . Mleko zmiksować z jajkami, dodać sól, cukier i proszek do pieczenia. Dosypać tyle mąki, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Na koniec wlać stopione i przestudzone masło, dokładnie wymieszać i odstawić ciasto na kilka minut, żeby "odpoczęło". Smażyć grubsze naleśniki na średnio nagrzanej, nie natłuszczonej patelni. Podawać

Codzienna kuchnia niecodzienna
486. Scones. 149

mąki pełnoziarnistej 20g mąki pszennej 15g masła sok z 1/2 pomarańczy(ok.30ml) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ok.30-40ml mleka szczypta soli skórka z pomarańczy cynamon ew. aromat pomarańczowy Suche składniki zagniatamy z masłem, wlewamy sok. Następnie dolewamy mleka do otrzymania odpowiedniej konsystencji, przez chwilę wyrabiamy ciasto, formujemy okrągłe kule, układamy je na papierze do pieczenia i porządnie spłaszczamy. Pieczemy

More food, love and dreams
Muffinki pierniczkowe 207

ulubionymi bakaliami Do sporej miski wrzucamy mąkę, cukier oraz odmierzoną przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Dodajemy mleko, jajka, miód oraz roztopione masło. Ponownie mieszamy składniki dorzucając bakalie. Nagrzewamy piekarnik na 200 stopni. Układamy foremki do muffinek (najlepiej podwójnie) i wykładamy ciasto (nam wyszło mniej więcej 2 łyżki ciasta na jedną papilotke). Babeczki urosną podczas pieczenia, dlatego

Kolizje Smaków
Kokosowe muffiny z jagodami ( Lubelski kociołek VII ) 191

naczynia. W jednym z nich wymieszać składniki suche: zmielone wiórki kokosowe, cukier,  i proszek do pieczenia - wymieszać. W drugim  zmiksować mleko z jajkiem. Do mokrych składników dodać składniki suche - szybko wymieszać. Przygotować blachę do muffinek. Formę natłuścić lub w jej otwory włożyć papilotki. Ciasto równomiernie rozłożyć do każdej papilotki. Na wierzchu ułożyć jagody. Piec w 175 stopniach

kolorowotorcikowo
Waniliowe muffiny z kawałkami czekolady 156

Cały czas ucierając, dodać jajka, mleko i szczyptę soli. 3.        Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Mieszać do czasu, gdy masa będzie jednolita. 4.        Na koniec dodać kawałki czekolady, wymieszać łyżką. 5.        Wypełnić foremki ciastem do 2/3 wysokości

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania