ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:86/169)

Szybkie gofry 263

To NAPRAWDĘ szybkie gofry. Przepis znalazłam u Dusi. Wstyd się przyznać, ale od ponad 5-ciu lat jestem posiadaczką gofrownicy i dopiero użyłam jej jeden raz

Kuchnia domowa Ani
Muffiny z Szynką i Serem 204

wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy. W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajka razem z mlekiem i roztopionym masłem, a następnie łączymy z mąką i proszkiem. Do całości dodajemy szynkę, starty ser oraz zioła. Dodatkowo doprawiamy szczyptą soli oraz pieprzu. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok. 1 cm od brzegu. Pieczemy ok. 20-25 minut

Słodka Strona
Wytrawne muffinki z szynką i pastą jajeczną 152

przyrumienić na boczku. Wystudzić. W jednaj misce wymieszać produkty suche: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier. W drugiej misce wymieszać mokre: mleko, olej, jajko. i boczek przysmażony z cebulą. Do mokrego wsypać suche i wymieszać. Nie miksować, wystarczy połączyć wszystko łyżką. Tak przygotowanym ciastem wypełniać foremki lub papierowe papilotki do 2/3 wysokości.  Piec około 20 minut

Codzienna kuchnia niecodzienna
Muu-Muu Chleb 181

chleba: W jednej misce wymieszaj wszystkie składniki suche: mąki, cukier, sól, mleko w proszku i pokruszone drożdże. W drugiej misce wymieszaj składniki mokre: mleko, jajko i Tang Zhong . Wymieszaj dokładnie zawartość obu misek, następnie do suchych składników dodaj mokre i mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Przełóż ciasto na blat i wyrabiaj dopóty, dopóki będzie gładkie i elastyczne. Dodaj masło

Grahamka, weka i kajzerka
Muffinki z czekoladą 169

mlecznej czekolady sól Wykonanie: Tabliczki czekolady posiekać. Masło roztopić, przestudzić. Połaczyć mąkę, proszek do pieczenia,cukier, szczyptę soli i czekoladę. W drugim naczyniu wymieszać roztrzepane jajka, mleko i stopione masło. Mokre składniki dodać do suchych, dość niedbale wymieszać. Papilotki włożyć do formy na muffinki, napełnić ciastem  do 2/3 wysokości. Piec 25 min. w temp. 180 stopni

Anioły w kuchni
Bułki do hamburgerów i nie tylko 209

suchych drożdży lub 16 g świeżych  26 g mleka w proszku Dodatkowo 1 jajko 1 łyżka mleka sezam , mak do posypania bułek Wszystkie składniki umieścić w misce miksera, wyrabiać przez 5 minut, przykryć folią spożywczą, odstawić na 1 do 3 godzin do wyrośnięcia. [  ciasto robiłam w misce Tupperware]. Następnie wyjąć ciasto z miski na blat, zagnieść, a następnie

Moje domowe kucharzenie
Metrowiec 248

ubić na puch. Pod koniec ubijania dodać olej. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto upiec w keksówce. Ciasto ciemne: Wykonać podobnie jak ciasto jasne. Zmniejszyć ilość mąki o 1 dużą łyżkę, a następnie dosypać łyżkę kakao. Reszta bez zmian. Upieczone ciasta wystudzić. Krem: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej

Praktyczna pl
WIELKANOCNA BABA 136

wsypać 5 dkg cukru i stopić go na jasny karmel. Następnie dolać mleko i wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z 25 dkg cukru. Do masy maślanej dodać trzy żółtka i trzy całe jajka. Wsypać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać  mikserem. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać płynny karmel i wymieszać

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasteczka maślano-migdałowe z białą czekoladą i krokantem 176

masła  4 łyżki cukru pudru  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Na polewę:  tabliczka białej czekolady  2-3 łyżki mleka skondensowanego, niesłodzonego lub mleka  krokant do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciastka energicznie zagnieść (masło powinno być zimne, pokrojone na małe kawałki).  Ciasto włożyć na min pół godziny do lodówki.  Po tym czasie

Ze smakiem i z pasją
♥ Sernik mojej Mamy ♥ najlepszy na świecie!!! 664

szkl. śmietany kwaśnej; 100 g margaryny; 3 żółtka; 1/2 szkl. cukru; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; kakao. Wszystkie składniki zagniatamy, rozwałkowujemy i wyklejamy dużą blachę. Ciasto posypujemy kakao. Masa serowa: 1 kg mielonego sera; 3/4 szkl. oleju; 1 szkl. cukru; 2 budynie śmietankowe/waniliowe; 1/2 l mleka; aromat śmietankowy/waniliowy/migdałowy; 2 całe jajka; 4 żółtka. Cukier ubijamy z olejem

Miksturownik
Babeczki z czereśniami ( na oleju rzepakowym ) 171

Przygotować 2 miski. Do jednej miski wsypać mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól i proszek do pieczenia - wymieszać. W drugiej misce zmiksować mleko, jajko, ajerkoniak i olej. Do mokrych składników dodać składniki suche - szybko wymieszać. Przygotować blachę do muffinek. Formę natłuścić lub w jej otwory włożyć papilotki. Ciasto równomiernie rozłożyć do każdej papilotki. Na wierzchu ułożyć czereśnie. Piec w 175 stopniach

kolorowotorcikowo
Szybkie kremówki na biszkopcie 414

cukier. Dodawać kolejno żółtka. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia oraz proszkiem budyniowym. Dodać do ubitych białek, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki o wym. 23x33cm. Piec około 30minut w temp. 180st. Przestudzić i przekroić na dwie równe części. Krem:  1 litr mleka 3,2%,  200g masła,  3/4 szklanki cukru, 2 żółtka

Z miłości do słodkości
Tort Dusty "Samoloty" z maślanym kremem waniliowym 182

sztywną pianę. Stopniowo dodawać po jednym żółtku na przemiana z przesianymi mąkami z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Piec około 35-40minut w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Krem waniliowy: 3/4 l mleka, 300g masła,  1 budyń waniliowy,  laska wanilii,  1/2 szklanki cukru

Z miłości do słodkości
Ricotta. Jagody. Pancakes. 159

100g swiezych lub mrozonych jagod wykonanie: Oddzielamy bialka od zoltek. Zoltka ubijamy z mlekiem, ricotta, cukrami i sola. Make mieszamy z proszkiem do pieczenia, a nastepnie stopniowo dodajemy ja do masy mleczno-jajecznej. Ciagle mieszamy. Na koncu ubijamy bialka ze szczypta soli i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnie, rozprowadzamy na niej maslo lub olej. Patelnie powinna byc bardzo

Przysmaki Karolki
Kokosowy sernik na śmietanie 214

śmietanie 300 ml śmietanki 32% (u mnie 250 ml) 150 ml mleka( u mnie 200 ml) 125 g masło/margaryna ( stopić i ostudzić) 90 g mąka kokosowa( u mnie wiórki 110g) 80 g mąka pszenna 4 jajka 120 g cukru 1 cytryna bio( skórka i sok) 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania. Całe jajka ucieramy(...)cukrem na puch, dodajemy mąkę i proszek. Następnie stopniowo dodajemy mąkę kokosową (wiórki), roztopione masło i ocieploną śmietankę i mleko. Na końcu dodajemy sok i skórkę z cytryny. Po wymieszaniu wszystkich składników otrzymamy dość rzadką masę. Foremkę ( u mnie szklane naczynie żaroodporne (25x19cm) wykładamy zmoczonym i wyciśniętym papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy

Mia Cucina Sofieta
Cycek teściowej… 803

łyżeczka proszku do pieczenia  Wykonanie;   Białka ubić na sztywną pianę, dodać resztę składników i lekko wymieszać .Piec w 180C przez 40 minut . Masa; 5 żółtek ½ szk kwaśnej śmietany Cukier waniliowy  kostka margaryny 6 łyżek cukru pudru 1 l mleka Wykonanie:   Mleko i cukier waniliowy zagotować i odstawić.Wymieszać żółtka ze śmietaną, wlać do mleka i zagotować(...)gęste sito.Utrzeć margarynę z cukrem, dodać uzyskany ser i wymieszać. Wierzch ; 1 duża paczka okrągłych biszkoptów  rodzynki  2 jasne galaretki Przełożenie placka ;   Ciemny biszkopt – masa – ciasto makowo - kokosowe – masa – ciemny biszkopt – masa – okrągły biszkopty – na każdy biszkopt nałożyć rodzynkę – zalać galaretką , która zaczyna się lekko ścinać

Apetyczna babeczka
Pękające ciasteczka czekoladowe 332

chrupiące i idealne do mleka. Czy czegoś trzeba więcej do szczęścia?  Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 250 g miękkiego masła 1,5 szklanki cukru 1 duże jajko Przygotowanie: W średniej misce łączymy suche produkty: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól(...)masło z cukrem, aż powstanie jasna kremowa masa do której dodamy jajko - ciągle ucierając. Do kremowej masy dodajemy stopniowo mieszankę mączną, aż połączymy wszystkie produkty w maślane ciasto. Ciasto formujemy w małe kulki (najlepiej proporcje ustalimy biorąc czubatą łyżkę ciasta i z niej uformować kulkę), kulki układamy na blachę pokrytą papierem pergaminowym

Niezły Młynek
Ciasto czekoladowo-kawowe z cudownie czekoladową polewą 430

czekoladowo-kawowe ciasto z cudownie czekoladową polewą. Świetnie smakuje na ciepło, jeden kawałek ma na pewno pełno kalorii, ale po co się tym przejmować? Po prostu palce lizać!"Składniki:3 jajka150 masła150 g cukru1/3 szklanki espresso2 łyżki kakaoszklanka śmietany 12%2 łyżeczki proszku300 g mąkiPolewa125 g masła lub margaryny1/2 szklanki cukru pudru3-4 łyżki kakao3-4 łyżki mleka Sposób przygotowania(...)Miękkie masło ubijamy z cukrem na jednolitą masę, a następnie dodajemy kolejno jajka.  Espresso studzimy i dodajemy do masła. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól łączymy w drugiej misce i dodajemy je na przemian ze śmietaną. Gotową masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180`C przez 50 minut, lub do suchego patyczka :)Masło

Słodkie Przyjemności
BATATOR - świąteczny tort z batatów z kremem różanym 279

suche składniki ciasta przesiewając przez sito mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową i sól. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę (ok. 4 minuty przy pomocy miksera). Dodać nasiona wanilii i stopniowo po jednym jaju, cały czas ucierając masę. Zmniejszyć obroty, stopniowo dodawać po łyżce suche składniki, na przemian z mlekiem kokosowym i puree z batatów(...)termo obiegiem nagrzanego do 180 stopni na 20 minut, piec do suchego patyczka, wystudzić.  Jeśli piekarnik nie ma funkcji termo obiegu, lub jeśli macie tylko jedną formę ciasto trzeba podzielić na dwie równe porcje i upiec oddzielnie, jedna po drugiej.  Konfiturę z czeremchy wymieszać z Cassisem.  Blaty wyjąć z form, każdy przekroić na dwa cieńsze krążki

SzczyptaSmaQ
Duńskie bułki z parówką 186

dania. Pølsehorn Karstena Składniki: (na 12 sztuk) 400 g mąki pszennej 165 ml mleka 80 g masła 16 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 jajko 1 łyżeczka soli sos: 2 łyżki ketchupu 1/2 łyżki ostrej musztardy 1/2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki(...)suszonego rozmarynu 1/2 łyżeczki kolendry w proszku 1/2 łyżeczki chilli w płatkach dodatkowo: 4 długie parówki 1 jajko 1 łyżka mleka Masło z mlekiem rozpuścić. Zalać drożdże (płyn ma być letni, nie gorący), wymieszać. Do dużej miski przesiać mąkę, wymieszać z cukrem i solą. Wlać mleko z masłem i drożdżami, wbić jajko. Zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowy tort RENIFER p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe 143

miksując). Obie mąki wymieszać razem z kakao, przyprawami, proszkiem do pieczenia i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć formę. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu(...)miąższ pomarańczy, smażyć ok 10-15 minut, następnie dodać dynię. Smażyć, cały czas mieszając, przez kilkanaście minut. Dynia powinna zmięknąć wtedy należy ją rozdusić durszlakiem. W tym czasie doprowadzić mleko do wrzenia i gorące pomału ciągle mieszając wlać do dyni. Mleko odparować, cały czas mieszając, po czym wsypać ksylitol i smażyć dalej, nieustannie mieszając, aż dynia zacznie gęstnieć

CoolinarniePL
Murzynek z dżemem i herbatnikami 278

dodajemy cukier, mleko i kakao. Po połączeniu się wszystkich składników, odstawiamy by trochę przestygło. I odlewamy pół szklanki do polewy. 2. Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy do tego zawartość garnka (może być lekko ciepła). Łączymy wszystkie składniki za pomocą miksera. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta

Gotuj Z Muzyką
Babka majonezowa z czekoladową przykrywką :) 128

ciacho, które pojawiło się na Wielkanocnym stole. Babka na pewno nie należy do ciast lekkich i dietetycznych. Musicie mi wybaczyć :) Ale gościom bardzo smakowała :D Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej - 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej - 250 g majonezu - 1 szklanka cukru - 4 jajka - 1 płaska łyżeczka proszku do   pieczenia(...)aromat - tłuszcz i odrobina mąki do wysmarowania formy - 2 łyżki kakao Wszystkie składniki łączymy ze sobą (oprócz kakao). Uwaga! Masa jest bardzo gęsta i klejąca. Można troszkę rozrzedzić dodając mleko. 3/4 masy wlewamy do przygotowanej już formy, a do reszty dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na wierzch jasnej masy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180* na ok. 60 minut

Zdrowie na języku :P
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową 256

ilości zjedzonych kawałków! Pyszne Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową na blaszkę o śr. 25 x 25 cm. 1,5 szkl. mąki + szczypta soli 1/3 szkl. startych orzechów włoskich + 2 łyżki do obsypania tortownicy 5 łyżek cukru 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki skórek pomarańczowej 1/3 szklanki kwaśnego mleka 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki(...)szklanek. Do miski z suchymi składnikami, wlewamy mokre składniki, mieszamy za pomocą trzepaczki, dodajemy startą marchewkę, mieszamy całość łyżką. Kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto, wyrównujemy. Ciasto marchewkowe pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni z termoobiegiem ok. 30 minut. Studzimy ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wierzch smarujemy polewą czekoladową i posypujemy siekanymi orzechami. Smacznego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Waniliowy sernik na zimno 224

biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę serową: 250 g margaryny Kasia 2/3 szklanki cukru cukier waniliowy 1 kg zmielonego twarogu półtłustego 4 żółtka 1/2 szklanki mleka budyń waniliowy 6 łyżeczek żelatyny 600 g truskawek szklanka naparu z czarnej herbaty galaretka truskawkowa Najpierw przygotować(...)biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Następnie po kolei dodawać żółtka, nadal ubijając. Mąki wymieszać, przesiać i delikatnie wmieszać do ciasta na bardzo wolnych obrotach miksera. Formę o wymiarach 30 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto. Piec w temperaturze 170ºC około 30 - 40 minut. Odstawić do ostygnięcia. Przygotować

Świat Ciasta
Czekoladowe muffiny z kaszą manną 141

mlecznej czekolady (można użyć gorzkiej)Sposób przygotowania:Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier i kaszę manną.W oddzielnej misce roztrzepujemy jajka, następnie dodajemy olej, mleko i mieszamy. Do mokrych składników dosypujemy suche i mieszamy następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę czekoladę i przekładamy ciasto do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości i wstawiamy do piekarnika

Słodkie Przyjemności
Babeczki z Masą Budyniową i Owocami 493

lodówce na minimum 30 minut.  Po tym czasie formujemy porcje ciasta w wysmarowanych masłem metalowych foremkach. Pieczemy do momentu zrumienienia brzegów babeczek przez ok. 8 minut w temperaturze 175 -180 stopni.  Studzimy.   Masa: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie mieszamy.  Resztę mleka gotujemy wraz z cukrami

Słodka Strona
Muffiny z Pieczarkami i Serem 211

proszkiem do pieczenia przesiewamy. W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajka razem z mlekiem i roztopionym masłem, a następnie łączymy z mąką i proszkiem. Do całości dodajemy pieczarki, starty ser, oregano i bazylię. Dodatkowo doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok. 1 cm od brzegu. Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze

Słodka Strona
Babeczki waniliowe z lukrem i malinami 195

każdym miksując, aby dokładnie połączyło się z masą). Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą i wsypać do masła. Wlać mleko (w temperaturze pokojowej). Wymieszać za pomocą łyżki. Piekarnik nagrzać do 180 °C. Do każdej papilotki o średnicy 5 cm wlewać 1 czubatą łyżkę ciasta, a następnie umieścić je w formie na muffiny. Piec 25 minut do suchego patyczka

Food Square
Na drogę. Z jagodami 161

wanilii dodatkowo: 200 g jagód Mąkę przesiać do miski. Wsypać cukier, proszek i sól, wymieszać. Jajka lekko ubić w drugiej misce. Wlać olej, mleko i creme fraiche, dodać ekstrakt i wymieszać. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Wsypać jagody, wmieszać do ciasta. Masę przełożyć do przygotowanej wcześniej formy na muffiny. Piec 20-25 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki z twarogiem 165

cukru waniliowego 1-1,5 łyżki cukru Przygotowanie: Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy resztę składników : cukier, cukier waniliowy, olej, mleko i jajka, a następnie wszystko miksujemy na jednolitą masę. Ser ucieramy z cukrami i żółtkiem. Do foremki na muffinki wykładamy ok 1 łyżki ciasta (ma nam zasłonić tylko dno), następnie na środek układamy łyżeczkę masy serowej

charlotte gotuje
baba muffinkowa z marmoladą śliwkową bez jajek... 187

łyżeczka soda, 2 łyżki kakao, - w opisie lukier, - ile potrzeba posypka kolorowa mleko, olej, cukier dobrze roztrzepać rózgą dodać marmoladę śliwkową rzadką i dobrze wymieszać jeśli marmoladę masz gęstą to wymieszaj ja z gorącą wodą na rzadszą dodać kakao, mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą ciasto rózgą niezbyt dokładnie wymieszać silikonowa forma z kominkiem 24 cm - wlać do formy

W Mojej Kuchni Lubię
jabłka z budyniem z nutą kurkumy... 171

cukier, jajka "L" utrzeć mikserem z 7 minut, wsypać mąkę z proszkiem i utrzeć na gęste ciasto z 2 minuty tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i na dnie rozsmarować z 3/4 ciasta na ciasto rozsypać pokrojone ze skórką w kawałeczki jabłka BUDYŃ: w 150 ml mleka wymieszać budyń - 700 ml mleka zagotować z kurkumą, 3 łyżkami cukru

W Mojej Kuchni Lubię
Muffinki czekoladowo- kokosowe 166

polewa gotowa -1 opak wiórki kokosowe do obsypania PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Do miski wlać mleko, dodać olej i jajko, zmiksować mikserem. Następnie miksując dodawać po łyżce sypkich składników, dokładnie zmiksować. Foremki układać na blasze, każdą foremkę napełnić do połowy ciastem. Piec w nagrzanym piekarniku do temp 185 stop. przez 25 minut . Z tych

Kuchnia Danusi
Imbir + cynamon = ciasteczka! :) 180

Citrus with hint of ginger" 1 łyżeczkę cynamonu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczkę imbiru sproszkowanego Polewa: 6 kostek czekolady mlecznej Odrobinę mleka Najpierw zaparzamy herbatkę z trzech torebek i dodajemy 6 łyżek herbaty do wszystkich składników, a następnie je mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być "skupione" i nie kleić się za bardzo do rąk. Po zagnieceniu, ciacho

Emcia Pichci
Świętujemy! Muffiny z konfiturą z malin i czekolady :))) 155

Margarynę roztapiamy i zostawiamy do ostygnięcia. Do miseczki wbijamy jajko dodajemy jogurt, mleko i ostudzoną margarynę. Mieszamy aż powstanie jednolita masa. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek, sodę i wiórki i również wszystko mieszamy. Następnie łączymy delikatnie wszystkie składniki (mokre i suche) aż powstanie nam ciasto o średnio-gęstej konsystencji. Do formy silikonowej wkładamy papilotki i do każdej nakładamy

Emcia Pichci
Sezamowe placuszki 140

łyżki pasty tahini 1 łyżka miodu z sosny 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150ml mleka 1 jajko Oliwa do smażenia Dodatki: Syrop ryżowy Borówki Przepis: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa (lekko płynna). Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy po jednej łyżce ciasta (lub dwie do formy) i smażymy na kolor złoty z obu stron. Po ściągnięciu

Emcia Pichci
Amerykańskie pancakes w wersji kakaowej 256

szczypta soli  Sposób przygotowania:  Do miski wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia , szczyptą soli, kakao i cukrem. Do drugiej miski wlewamy mleko, rozpuszczone masło  i jajka. Następnie przesypujemy suche składniki do mokrych i krótko mieszamy. Nakładamy na rozgrzana patelnię po 2-3 łyżki ciasta i smażymy pulchne placuszki. Smażymy do czasu jak ładnie podrosną w górę

Słodkości i nie tylko
Bułeczki musztardówki 193

mleka, 50ml śmietany 18%, 2 łyżeczki musztardy, gorczyca. Przygotowanie Mąkę przesiać z proszkiem, dodać sól i masło. Posiekać nożem. Wsypać posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojony w  kostkę ser. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, zmieszać z mlekiem, śmietaną i musztardą. Dodać do mąki, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Formować małe bułeczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania