ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:87/169)

Muffiny z Pieczarkami i Serem 211

proszkiem do pieczenia przesiewamy. W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajka razem z mlekiem i roztopionym masłem, a następnie łączymy z mąką i proszkiem. Do całości dodajemy pieczarki, starty ser, oregano i bazylię. Dodatkowo doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Formę do pieczenia muffinów wyścielamy papilotkami i wykładamy ciasto do wysokości ok. 1 cm od brzegu. Pieczemy ok. 20-25 minut w temperaturze

Słodka Strona
Babeczki waniliowe z lukrem i malinami 195

każdym miksując, aby dokładnie połączyło się z masą). Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz solą i wsypać do masła. Wlać mleko (w temperaturze pokojowej). Wymieszać za pomocą łyżki. Piekarnik nagrzać do 180 °C. Do każdej papilotki o średnicy 5 cm wlewać 1 czubatą łyżkę ciasta, a następnie umieścić je w formie na muffiny. Piec 25 minut do suchego patyczka

Food Square
Na drogę. Z jagodami 161

wanilii dodatkowo: 200 g jagód Mąkę przesiać do miski. Wsypać cukier, proszek i sól, wymieszać. Jajka lekko ubić w drugiej misce. Wlać olej, mleko i creme fraiche, dodać ekstrakt i wymieszać. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Wsypać jagody, wmieszać do ciasta. Masę przełożyć do przygotowanej wcześniej formy na muffiny. Piec 20-25 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki z twarogiem 165

cukru waniliowego 1-1,5 łyżki cukru Przygotowanie: Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, dodajemy resztę składników : cukier, cukier waniliowy, olej, mleko i jajka, a następnie wszystko miksujemy na jednolitą masę. Ser ucieramy z cukrami i żółtkiem. Do foremki na muffinki wykładamy ok 1 łyżki ciasta (ma nam zasłonić tylko dno), następnie na środek układamy łyżeczkę masy serowej

charlotte gotuje
baba muffinkowa z marmoladą śliwkową bez jajek... 187

łyżeczka soda, 2 łyżki kakao, - w opisie lukier, - ile potrzeba posypka kolorowa mleko, olej, cukier dobrze roztrzepać rózgą dodać marmoladę śliwkową rzadką i dobrze wymieszać jeśli marmoladę masz gęstą to wymieszaj ja z gorącą wodą na rzadszą dodać kakao, mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą ciasto rózgą niezbyt dokładnie wymieszać silikonowa forma z kominkiem 24 cm - wlać do formy

W Mojej Kuchni Lubię
jabłka z budyniem z nutą kurkumy... 171

cukier, jajka "L" utrzeć mikserem z 7 minut, wsypać mąkę z proszkiem i utrzeć na gęste ciasto z 2 minuty tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i na dnie rozsmarować z 3/4 ciasta na ciasto rozsypać pokrojone ze skórką w kawałeczki jabłka BUDYŃ: w 150 ml mleka wymieszać budyń - 700 ml mleka zagotować z kurkumą, 3 łyżkami cukru

W Mojej Kuchni Lubię
Muffinki czekoladowo- kokosowe 166

polewa gotowa -1 opak wiórki kokosowe do obsypania PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Do miski wlać mleko, dodać olej i jajko, zmiksować mikserem. Następnie miksując dodawać po łyżce sypkich składników, dokładnie zmiksować. Foremki układać na blasze, każdą foremkę napełnić do połowy ciastem. Piec w nagrzanym piekarniku do temp 185 stop. przez 25 minut . Z tych

Kuchnia Danusi
Imbir + cynamon = ciasteczka! :) 180

Citrus with hint of ginger" 1 łyżeczkę cynamonu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczkę imbiru sproszkowanego Polewa: 6 kostek czekolady mlecznej Odrobinę mleka Najpierw zaparzamy herbatkę z trzech torebek i dodajemy 6 łyżek herbaty do wszystkich składników, a następnie je mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być "skupione" i nie kleić się za bardzo do rąk. Po zagnieceniu, ciacho

Emcia Pichci
Świętujemy! Muffiny z konfiturą z malin i czekolady :))) 155

Margarynę roztapiamy i zostawiamy do ostygnięcia. Do miseczki wbijamy jajko dodajemy jogurt, mleko i ostudzoną margarynę. Mieszamy aż powstanie jednolita masa. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek, sodę i wiórki i również wszystko mieszamy. Następnie łączymy delikatnie wszystkie składniki (mokre i suche) aż powstanie nam ciasto o średnio-gęstej konsystencji. Do formy silikonowej wkładamy papilotki i do każdej nakładamy

Emcia Pichci
Sezamowe placuszki 140

łyżki pasty tahini 1 łyżka miodu z sosny 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150ml mleka 1 jajko Oliwa do smażenia Dodatki: Syrop ryżowy Borówki Przepis: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa (lekko płynna). Na patelni rozgrzewamy oliwę i nakładamy po jednej łyżce ciasta (lub dwie do formy) i smażymy na kolor złoty z obu stron. Po ściągnięciu

Emcia Pichci
Amerykańskie pancakes w wersji kakaowej 256

szczypta soli  Sposób przygotowania:  Do miski wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia , szczyptą soli, kakao i cukrem. Do drugiej miski wlewamy mleko, rozpuszczone masło  i jajka. Następnie przesypujemy suche składniki do mokrych i krótko mieszamy. Nakładamy na rozgrzana patelnię po 2-3 łyżki ciasta i smażymy pulchne placuszki. Smażymy do czasu jak ładnie podrosną w górę

Słodkości i nie tylko
Bułeczki musztardówki 193

mleka, 50ml śmietany 18%, 2 łyżeczki musztardy, gorczyca. Przygotowanie Mąkę przesiać z proszkiem, dodać sól i masło. Posiekać nożem. Wsypać posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojony w  kostkę ser. Wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, zmieszać z mlekiem, śmietaną i musztardą. Dodać do mąki, zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Formować małe bułeczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym

Z miłości do słodkości
Pączusie ekspresowe 314

masła Dodatkowo : olej do głębokiego smażenia cukier cynamonowy Do miski przesypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz sól. W drugiej misce połączyć mleko, maślankę i roztopione masło. Składniki mokre z suchymi wymieszać łyżką tylko do połączenia. W rondelku rozgrzać olej. Dłonie delikatnie natłuścić. Z 1/2 łyżki* ciasta szybko uformować małe pączusie ( nie wyrabiać ich w dłoniach długo, aby po upieczeniu

Zabawa smakiem
Ciasto cielak 9993

dużo, po prostu je upieczcie :) Składniki na ciemną masę: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3/4 szklanka oleju 1 szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki kakao 2 łyżki dżemu (użyłam porzeczkowego) 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy na jednolitą masę. Masa twarogowa: 50 dag twarogu 125 g masła 2 duże(...)Twaróg przecisnąć przez praskę. Cukier utrzeć z masłem i żółtkami a następnie dodawać partami twaróg i mąkę ziemniaczaną. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciemne ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 20 cm x 30 cm wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Na to nakładać łyżką masę serową (punktowo). Wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp

Delicious Titbits
Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami 167

formie ciasta. Czekoladowy biszkopt, lekka, śmietanowa masa z dodatkiem chrupiących migdałów oraz delikatny krem straciatella - smaki idealnie się ze sobą komponujące i tworzące idealną całość. Tort Straciatella z Migdałami- Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 80 g mąki tortowej (0,4 szklanki) 20 g szklanki kakao (1/5 szklanki)  40 g gorzkiej czekolady łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy(...)mieszamy wraz z fixem, a następnie dodajemy do śmietany - łączymy składniki. Połowę masy wykładamy na dolny biszkopt i posypujemy połową płatków migdałów (ok. 50 g). Przykrywamy środkowym krążkiem ciasta. Ponczujemy mlekiem (można dodać odrobinę wódki lub innego alkoholu). Następnie do pozostałej części kremu dodajemy połowę startej czekolady (ok. 50 g) i delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na ciasto (zostawiając ok. łyżkę

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania