Maślane naleśniki z borówkami i melasą

Maślane naleśniki z borówkami i melasą

Maślane naleśniki z borówkami i melasą

Przepis na : śniadanie

Melasa czyli syrop buraczany, to bardzo smaczna alternatywa cukru czy innego słodzika. Smak melasy zbliżony jest do smaku miody, wyczuwalna jest jednak charakterystyczna, delikatna goryczka. Wielbiciele syropu klonowego powinni spróbować melasy - na pewno okaże się równie smaczna :)Ja używam jej najczęściej do polewania naleśników czy racuchów. Nie trzeba wtedy przekładać ich żadnym nadzieniem, gdyż melasa w zupełności wystarcza.Składniki:3 szklanki mleka,4 jajka,4-5 łyżek masła,szczypta soli,1 łyżka cukru,2 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.