ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:71/169)

babeczki z masą krówkową i śliwkami... 150

szklanka śmietana 30% + 1 łyżka cukier puder + 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej, - ile potrzeba czekolada mielona jajka, olej, mleko, cukier dobrze roztrzepać rózgą wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać "byle jak" foremki silikonowe 4x7cm - do każdej foremki włożyć do połowy ciasta - 1 łyżeczkę masy krówkowej - pół śliwki - 1 łyżkę ciasta na wierzch piec w 200C około

W Mojej Kuchni Lubię
muffinki cebulowe do barszczu... 145

zeszklić na ciemno złocisty kolor, posypać kucharkiem, wymieszać i zostawić do wystudzenia na patelni jajka "L", olej, mleko roztrzepać rózgą z 3 minuty wsypać mąkę, proszek do pieczenia i zamieszać ze 4 razy z patelni wsypac całą zawartość razem z olejem do ciasta i parę razy rózgą zamieszać ciasto powinno być nie za gęste, nałożyć do pełna do foremek silikonowych

W Mojej Kuchni Lubię
Muffiny cynamonowe - kakaowe 164

trakcie dodawać cukier Wbić jajko i ponownie zmiksować na jednolitą masę Dodać przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia W następnej kolejności dodawać ciągle miksując : sól, cynamon oraz kakao Wlać mleko - ubijając wszystko doskonale Papilotki włożyć do blaszanej foremki i wlać ciasto do 3/4 wysokości  Piec w piekarniku przez około 20 min. w temp. 180 stopni C Wychodzi około

Proste Potrawy
Brak tytułu 233

będzie zimne dodać: 4 żółtka 2 czubate szklanki mąki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wymieszać. Ubić pianę z 4 białek - delikatnie połączyć z ciastem. Wylać na blachę. SER: 60 dag białego sera          2 jajka          2 łyżki mleka          3/4 szkl. cukru

kolorowotorcikowo
Muffinki z musem jabłkowym i brzoskwinią 161

łyżka proszku do pieczenia szczypta soli cukier waniliowy 200 ml mleka 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 szklanka musu z jabłek brzoskwinie z puszki cukier puder do oprószenia Wykonanie:  Mieszamy w jednej misce produkty sypkie, w drugiej płynne a następnie  łączymy je ze sobą. Formę na muffinki wykładamy papilotkami papierowymi. Do każdej foremki wlewamy  łyżkę ciasta

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tort "Rafaello" - Najlepszy 193

czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał. Ponadto "tort Rafaello" jest eleganckim i nietrudnym w przygotowaniu ciastem. Polecam przepis.  Tort "Rafaello" - Składniki: biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy masa: 500 ml mleka budyń śmietankowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru żółtko 125 g masła cukier waniliowy(...)partiami wsypywać mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wlać do formy i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 °C . Piec ok. 20 minut do "suchego patyczka". Ostudzić. Masa: Do miski odlać ok. pół szklanki mleka i dodać budyń oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie wymieszać. Resztę mleka zagotować wraz z cukrami i dodać rozrobiony budyń. Ciągle

Słodka Strona
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i suszonymi figami 242

Składniki: Ciasto czekoladowe: 250 g masła 250 g mlecznej czekolady łyżka kawy rozpuszczalnej 180 ml mleka 120 ml jogurtu naturalnego 300 g mąki pszennej 70 g kakao szklanka brązowego cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 2 łyżki oleju Krem: 250 g mascarpone 200 g masła orzechowego W naczyniu rozpuszczamy masło, czekoladę, mleko i kawę(...)posypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy ok. 1,5 godz. Sprawdzamy patyczkiem czy jest dopieczone. Odstawiamy do wystudzenia. Krem – składniki miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej gęstej masy. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół. dolną cześć nasączamy delikatnie kawą rozpuszczalną z odrobiną brandy lub whisky, smarujemy dżemem (ja używałam marmolady z fig). wykładamy część masy (mniej więcej 1/3 trzeba zostawić na wierzchnią

kuchcikownia
Muffinki z czekoladowym budyniem 166

brzegi budyniem to mała alternatywa dla tradycyjnego ciasta z masą :) Składniki: - 4 szklanki mąki - 1 szklanka cukru kryształu - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 szklanka jogurtu naturalnego - 4 jajka - 1 szklanka oleju - 1 budyń czekoladowy i 1 budyń śmietankowy Przygotowanie: Budynie gotujemy w połowie ilości mleka podanej na opakowaniu i studzimy. W jednej(...)misce łączymy wszystkie suche składniki a w drugiej wszystkie mokre. Do mieszanki suchej przelewamy mieszankę mokrą i wszystko mieszamy łyżką. Do każdej foremki na muffinki wkładamy łyżkę ciasta, następnie łyżkę budyniu a wszystko przykrywamy ponownie ciastem. Pieczemy w 180 C przez około 20 minut

Zainspirowana w kuchni
Rany cięte oraz kłute i najlepsze ciasto bananowe 170

jest naprawdę obłędne i jeśli lubicie chlebki bananowe, koniecznie musicie je upiec! Ciasto bananowe z czekoladą Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) 160 ml mleka 2 łyżeczki soku z cytryny 150 g miękkiego masła 110 g cukru 2 jajka 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 dojrzałe banany 100 g ciemnej(...)odstawić na 10 minut. Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbić jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, partiami dodawać do masy maślanej na zmianę z mlekiem. Na końcu dodać dokładnie rozgniecione widelcem banany, zmiksować. Czekoladę drobno posiekać, dodać do masy i wymieszać łyżką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny z jagodami i białą czekoladą 172

szklanki przesianej mąki tortowej1 jajko2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka kefiru albo maślanki (mleko też się sprawdzi)1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju1 szklanka jagód (wystarczy też 1/2 szklanki) szczypta soliopakowanie cukru waniliowegoaromat waniliowypół tabliczki czekolady W jednej misce wymieszać suche składniki czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukry i sól oraz pokruszoną czekoladę. W drugiej misce roztrzepać jajko z kefirem(...)olejem i aromatem. Zawartość obu misek połączyć, dodać borówki albo jagody i delikatnie wymieszać. Napełniać ciastem foremki do muffinek (u mnie silikonowe) do 3/4 wysokości. Piec przez około 20 - 30 minut w temperaturze 190 stopni C - do momentu suchego patyczka. muffinki z jagodami i białą czekoladą

Bon Appetit Małgorzaty
Cycki murzynki 22267

Czas pieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto makowo-kokosowo-bezowe 6 białek (dałam 5) 1 szkl. cukru (użyłam 3/4 szkl.) 1 szkl. wiórek kokosowych (dałam niepełną) 1 szkl. suchego maku (dałam niepełną) 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem 1 op. budyniu śmietankowego (można wykorzystać również krem karpatkowy) 2 szkl. mleka (do przygotowania budyniu) 1 łyżka mąki ziemniaczanej (dodać do proszku

coolinarnastrefa.blogspot.com
CIASTO Z WIŚNIAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 150

puszyste, a kokosowa kruszonka pyszna. Polecam! Kruche ciasto:  4 szklanki mąki 1 szklanka cukru (moja sugestia: 3/4 szklanki) 250 gram margaryny 4 jajka (3 żółtka + 1 całe) 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 - 3 łyżki śmietany  Masa wiśniowa: Słoik wiśni drylowanych (800g) 2 budynie śmietankowe na 500ml mleka, ugotowane w 3/4l płynu. Piana z białek(...)pudru Kruszonka: 200 gram kokosu 100 gram masła 2 garście cukru (moja sugestia: 3 czubate łyżki cukru) Wykonanie: Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy resztę  składników i szybko zagniatamy ciasto. Blachę o wymiarach ok 36 x 20 smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy  ciasto.  Wiśnie odcedzamy a z soku, gotujemy budyń na soku z wiśni, jeśli płynu

Walijskie Pichcenie
Kruche ciasto z truskawkami i budyniem 2460

Ciasto kruche 3,5 szkl. mąki pszennej (może być zwykła, ale najlepsza krupczatka) 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 0,5 szkl. cukru pudru (można dać 3/4 - 1 szkl. jak ktoś lubi słodsze wypieki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 250 g masła roślinnego 2 łyżki serka "Twój smak" Piątnicy lub kwaśnej śmietany Masa budyniowa 3,5 szkl. mleka(...)był dobry) 1 budyń waniliowy w proszku na 0,5 l. mleka 3 łyżki wiórków kokosowych (nie są wyczuwalne, mają za zadanie zagęścić masę, można zastąpić ew. mąką) kilka kropli zapachu migdałowego Dodatkowo ok. 300 g truskawek, średniej wielkości, pokrojone na pół (ilość wg uznania) płatki migdałowe, opcjonalnie  Przygotowanie Ciasto kruche . Wszystkie składniki na ciasto zagnieść krótko, ciasto podzielić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Swiateczny sernik 170

mijaja sie z rzeczywistoscia i prawie zawsze sa mocno poprawiane. Oprzytomnialam zaraz po tym jak zrobilam mase serowa, ktora byla zbyt luzna i nie byla w stanie utrzymac warstwy ciasta. Poeksperymentowalam wiec i do przepisu wprowadzilam pare swoich zmian. Sam sernik tez przygotowalam w zupelnie innej formie, co mysle, ze bylo doskonalym rozwiazaniem. Do tego jego piernikowo-pamoranczowy smak utwierdzil(...)125g masla 1i 1/3 szklanki maki 1/2 szklanki cukru pudru 1 lyzeczka proszku do pieczenia 3 lyzki kakao 2 lyzeczki przyprawy do piernikow masa serowa: 750g sera poltlustego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 1/2 szklanki mleka 1 lyzka maki olejek pomaranczowy wykonanie: Maslo roztopic. Wszystkie skladniki ciasta wymieszac ze soba, dodac stopione i przestudzone maslo. Powstanie cos w rodzaju

Przysmaki Karolki
Ciasto Kruszynka 240

się na kilku źródłach. Składniki na ciasto : 350g mąki 4 żółtka 250g margaryny 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki amoniaku Masa jabłkowa: 1kg jabłek 2 galaretki pomarańczowe (dałam 2,5 bo użyłam większej ilości jabłek) 1 łyżka masła Masa orzechowa: 200g mielonych orzechów włoskich 250g margaryny 1 szkl mleka 3-5 łyżek cukru pudru

charlotte gotuje