ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:70/169)

Babka kawowa 166

Kawę wymieszać z wodą.3. Mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę razem wymieszać.4. Masło zmiksować z cukrem, dodawać po jednym jajku i mieszać, aż masa będzie jednolita i puszysta. Wsypać mieszankę mączną, dodać 1 łyżkę kawy, potem dodawać stopniowo mleko, śmietanę i olejek i wszystko miksować. 1 i 1/4 szklanki ciasta odłożyć do innego naczynia i wymieszać

Kuchnia domowa Ani
Rumiane rogaliki drożdżowe 206

łyżeczka proszku do pieczenia     2 jaja     1 szklanka ciepłego mleka     3 łyżki kwaśnej śmietany     4 łyżki cukru kryształu     1/2  łyżeczka soli Dodatkowo:     dżem lub konfitura  1. Drożdże rozpuścić w mleku z cukrem. Odstawić na 10 minut, aż zaczną fermentować(...)Margarynę wymieszać z mąką, dodać drożdże i pozostałe składniki.  3. Wyrabiać ciasto, pozostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość, rozwałkować.  4. Wykrawać trójkąty, nadziewać i zwijać w rogaliki. Rogaliki układać na blasze do pieczenia. Piec w tem. 160 C, ok 20-30 minut

Apetyczna babeczka
Gofry jak z budki 274

ekstraktu waniliowegododatkowo: dżemy, bita śmietana, cukier puder, świeże owoceSposób przygotowania:Do wysokiego naczynia wsypać obie mąki i proszek do pieczenia - wymieszać.Żółtka roztrzepujemy, dodajemy mleko, mieszamy, a następnie przelewamy jajeczną mieszankę do mąki dodajemy olej, ekstrakt i wszystko miksujemy na najwyższych obrotach. Ciasto powinno być gęste.W oddzielnej misce ubijamy na sztywno białka, które następnie dodajemy partiami do ciasta gofrowego

Słodkie Przyjemności
Ciasto jabłkowo-orzechowe 168

żółtku.Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia oraz sodą.Do ubitych jajek dodawać stopniowo i mieszać przesianą mąkę, oliwę, mielone orzechy oraz jabłka. Dokładnie wymieszaną masę wylać  do formy (24/30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok. 40 min w temperaturze 180 stopni.W kąpieli wodnej rozpuścić margarynę i czekoladę, następnie dolać śmietanę lub mleko. Wszystko dokładnie połączyć ciągle podgrzewając(...)Gorącą polewę wylać na przestudzone ciasto. Udekorować według uznania

Mix smaku
837. Bananowe scones. 158

Składniki:40g mąki pełnoziarnistej20g mąki pszennej10g zimnego masła1/2 średniego zmiksowanego banana (ok.50g)szczypta sody oczyszczonej1/3 łyżeczki proszku do pieczeniacynamon, szczypta soliew. coś do posłodzeniaew. kapka mlekaMąkę przesiewamy, rozgniatamy z zimnym masłem. Dodajemy resztę składników i zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy bułeczki, smarujemy je mlekiem, można czymś posypać. Układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok.25min

More food, love and dreams
497. Placuszki walijskie. 150

masła 15ml ciepłego mleka trochę roztrzepanego jajka* coś do posłodzenia łyżka suszonej żurawiny  szczypta proszku do pieczenia, cynamonu, soli Suche składniki mieszamy dodajemy masło i rozgniatamy na coś na kształt kruszonki. Dodajemy jajko roztrzepane z mlekiem i wyrabiamy, aż ciasto będzie gładkie pod sam koniec dodajemy żurawinę i formujemy okrągłe placuszki. Smażymy na rozgrzanej patelni

More food, love and dreams
PLACUSZKI NA KASZCE MANNEJ 130

powidłami, świeżymi owocami lub śmietaną - tak jak lubimy :) Składniki: 3/4 szkl. kaszy manny (grysiku) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru pudru 1/2 szkl. mleka szklanki mleka 2-3 krople aromatu cytrynowego 1 całe jajko 1 łyżka oleju do ciasta  olej do smażenia Wykonanie: W misce połączyć wszystkie składniki.  podobnie jak przy naleśnikach odstawić ciasto

Walijskie Pichcenie
Gryczany torcik gofrowy z owocami 228

dekoracja: 1 duże dojrzałe mango dżem z agrestu i kiwi Łowicz 1 kiwi Przygotowanie: GOFRY: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać mleko, jajka, olej, cukier i dobrze wymieszać. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Dodać do ciasta. Gofry smażyć w rozgrzanej gofrownicy aż będą rumiane. Przed smażeniem pierwszego gofra posmarować gofrownicę olejem. NADZIENIE: Mango

Ze smakiem i z pasją
babeczki z masą krówkową i śliwkami... 162

szklanka śmietana 30% + 1 łyżka cukier puder + 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej, - ile potrzeba czekolada mielona jajka, olej, mleko, cukier dobrze roztrzepać rózgą wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać "byle jak" foremki silikonowe 4x7cm - do każdej foremki włożyć do połowy ciasta - 1 łyżeczkę masy krówkowej - pół śliwki - 1 łyżkę ciasta na wierzch piec w 200C około

W Mojej Kuchni Lubię
muffinki cebulowe do barszczu... 158

zeszklić na ciemno złocisty kolor, posypać kucharkiem, wymieszać i zostawić do wystudzenia na patelni jajka "L", olej, mleko roztrzepać rózgą z 3 minuty wsypać mąkę, proszek do pieczenia i zamieszać ze 4 razy z patelni wsypac całą zawartość razem z olejem do ciasta i parę razy rózgą zamieszać ciasto powinno być nie za gęste, nałożyć do pełna do foremek silikonowych

W Mojej Kuchni Lubię
Muffiny cynamonowe - kakaowe 174

trakcie dodawać cukier Wbić jajko i ponownie zmiksować na jednolitą masę Dodać przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia W następnej kolejności dodawać ciągle miksując : sól, cynamon oraz kakao Wlać mleko - ubijając wszystko doskonale Papilotki włożyć do blaszanej foremki i wlać ciasto do 3/4 wysokości  Piec w piekarniku przez około 20 min. w temp. 180 stopni C Wychodzi około

Proste Potrawy
Brak tytułu 242

będzie zimne dodać: 4 żółtka 2 czubate szklanki mąki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wymieszać. Ubić pianę z 4 białek - delikatnie połączyć z ciastem. Wylać na blachę. SER: 60 dag białego sera          2 jajka          2 łyżki mleka          3/4 szkl. cukru

kolorowotorcikowo
Muffinki z musem jabłkowym i brzoskwinią 175

łyżka proszku do pieczenia szczypta soli cukier waniliowy 200 ml mleka 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 szklanka musu z jabłek brzoskwinie z puszki cukier puder do oprószenia Wykonanie:  Mieszamy w jednej misce produkty sypkie, w drugiej płynne a następnie  łączymy je ze sobą. Formę na muffinki wykładamy papilotkami papierowymi. Do każdej foremki wlewamy  łyżkę ciasta

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Tort "Rafaello" - Najlepszy 205

czekolada oprószona wiórkami kokosowymi - ideał. Ponadto "tort Rafaello" jest eleganckim i nietrudnym w przygotowaniu ciastem. Polecam przepis.  Tort "Rafaello" - Składniki: biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy masa: 500 ml mleka budyń śmietankowy łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru żółtko 125 g masła cukier waniliowy(...)partiami wsypywać mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wlać do formy i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 °C . Piec ok. 20 minut do "suchego patyczka". Ostudzić. Masa: Do miski odlać ok. pół szklanki mleka i dodać budyń oraz mąkę ziemniaczaną - dokładnie wymieszać. Resztę mleka zagotować wraz z cukrami i dodać rozrobiony budyń. Ciągle

Słodka Strona
Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym i suszonymi figami 271

Składniki: Ciasto czekoladowe: 250 g masła 250 g mlecznej czekolady łyżka kawy rozpuszczalnej 180 ml mleka 120 ml jogurtu naturalnego 300 g mąki pszennej 70 g kakao szklanka brązowego cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 jajka 2 łyżki oleju Krem: 250 g mascarpone 200 g masła orzechowego W naczyniu rozpuszczamy masło, czekoladę, mleko i kawę(...)posypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy ok. 1,5 godz. Sprawdzamy patyczkiem czy jest dopieczone. Odstawiamy do wystudzenia. Krem – składniki miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej gęstej masy. Wystudzone ciasto przekrawamy na pół. dolną cześć nasączamy delikatnie kawą rozpuszczalną z odrobiną brandy lub whisky, smarujemy dżemem (ja używałam marmolady z fig). wykładamy część masy (mniej więcej 1/3 trzeba zostawić na wierzchnią

kuchcikownia

Proponowane wyszukiwania