Drożdżówki - moja miłość 💓 Takie pyszne, domowe, puszyste kocham miłością bezwarunkową. A te z makiem stanowią u mnie Nr 1 😍 Drożdżówki z przepisu poniżej są
Walijskie PichcenieSkładniki: drożdże świeże 5 dag, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "M", aromat pomarańczowy 3 krople, mąka tortowa 50 dag, mleko 3/4 szklanki, masło lub margaryna
W Mojej Kuchni LubięPięknie pachnące i bardzo smaczne drożdżówki z jagodami. Świetnie pasują na śniadanie czy do kawy. Przypadną do gustu każdemu- i małym i dużym :) Zapraszam! Jagodzianki Składniki
Tagebuch po polskuSkładniki: drożdże 1/2 kostki, mleko ciepłe 1 szklanka, masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 3/4 szklanki, jajka 4 sztuki, aromat waniliowy 4 krople, sól - szczypta, ocet
W Mojej Kuchni LubięBłyskawiczne i pyszne jagodzianki, konkretniej to borówczanki. Choć jak dla mnie w smaku bez różnicy. W sezonie, gdy piekłam jagodzianki, część była z jagodami
Smaczne ZdroweBułeczki razowe nadziewane wędliną, groszkiem i serem Pyszne i zdrowe są świetne na śniadanie, kolację czy też jako kanapki do pracy lub w podróży. Nadziewane wędliną
zielonacukinkaDrożdżówki bardzo lubię i to moja wada! ale dlaczego wszystkiego w życiu mamy sobie odmawiać?! Mam rację? A więc dziś taka wersja ze śliwkami , zapraszam! Składniki
Radość kipiąca uśmiechem.1 kg mąki żytniej ok 1/5 szkl mąki pszennej 1 szkl wody 1 szkl serwatki 25 g drożdży 2-3 łyżki oliwy 2 łyżeczki soli 300
Gotowanie jest łatweDomowe pachnące drożdżówki z pyszną kokosową kruszonką :), spróbujcie zrobić je sami!. Kokos dobrej jakości znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl . Składniki na ok. 15 sztuk: 1 kg mąki
Apetyczna babeczkaCebulaczki z zółtym serem Cebulaczki z żółtym serem to pyszne, drożdżowe bułeczki z podsmażoną cebulą . Są idealne jako przekąska do pracy, szkoły lub jako dodatek do zupy albo innych dań. Świetnie smakują na ciepło i na zimno. Zobaczcie przygotowanie bułeczek na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Pyszne serowe cebulaczki przypominają trochę tradycyjne cebularze lubelskie(...)ciepłej wody, mleka i cukru dodać drożdże. Odstawić na kilka minut do spienienia. Połączyć z mąką i solą. Zagniatać około 10 minut, pod koniec stopniowo dodając olej - ciasto powinno być gładkie i elastyczne, na początku będzie dość zwarte i suche, ale podczas wyrabiania zrobi się bardziej miękkie. Odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia na ok. 60 - 90 minut (powinno
Lekcje w kuchniIdąc dzisiaj na basen poczułam fantastyczny zapach. Okazało się, że tuz obok otworzyła się gruzińska piekarnia. Niestety z racji późnej godziny trafiłam na jej zamknięcia. Morał
ChilliJemySkładniki: 1 etap: drożdże 100 gram, cukier 1 szklanka, jajka 6 sztuk, mleko temperatura pokojowa 1,5 szklanki, olej rzepakowy 3/4 szklanki 2 etap: mąka pszenna
W Mojej Kuchni LubięDomowa, pachnąca cynamonem strucla jabłkowa. Łatwa do wykonania, w sam raz do popołudniowej herbaty. Przepis podaję na jedną sztukę, ale polecam zrobić dwie, bo wyjęta z
Apetyczna babeczkaDrożdżowa chałka ... To chyba coś, co kocham jeszcze bardziej niż tradycyjną drożdżówkę 😍 Mięciutka, delikatna, puszysta, wystarczająco słodka, więc z reguły nie posypuję jej już kruszonką. Jej splot (na 4) wciąż pozostawia u mnie wiele do życzenia. Ale za to smak mnie nigdy nie rozczarował! Oczywiście ledwo przestygnie nigdy nie mogę oprzeć się pokusie, żeby nie odkroić(...)sól, roztopione ciepłe masło, jajko i skórkę otartą z cytryny. Wyrabiamy porządnie, można ręcznie, ale wygodniej w mikserze hakiem - około 5-8 minut na średnich obrotach. Wyrobione ciasto powinno mieć jednolitą, gładką konsystencję. Następnie przekładamy ciasto do miski i odstawiamy w ciepłe miejsce, aż ciasto zacznie wyrastać ( około 1 godzinę). Kiedy ciasto podwoi swoją objętość wyjmujemy
Walijskie PichcenieChleb nocny – szybki, mięciutki i długo świeży! Delikatny, puszysty w środku i pysznie chrupiący z zewnątrz. Wspaniale smakuje gdy jest jeszcze ciepły, posmarowany masełkiem. Ale
Blog z ApetytemSkładniki: drożdże świeże 10 dag, mąka tortowa 70 dag, cukier 3/4 szklanki, aromat migdałowy 3 krople, sól 1 szczypta, mleko letnie 1,5 szklanki, żółtka 3
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: drożdże świeże 5 dag, mleko letnie 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 60-70 dag, sól - szczypta, jajka 3 sztuki
W Mojej Kuchni LubięCiepłe croissanty na śniadanie, kolację... Uwielbiam, najlepsze w dniu upieczenia, chrupka skórka i miękki środek. Na drugi dzień robią się gumowe, ale też są smaczne. Zachodu
Malinowe Pocałunki