Pyszne sezonowe drożdżówki z jagodami, porzeczkami, polane limonkowym lukrem, dasz się skusić? czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaSkładniki: 1/2 kg mąki 1/3 szklanki oliwy 4-5 suszonych pomidorów w oleju ok. 100 oliwek (1 małe opakowanie foliowe) 7 g suchych drożdży 1 łyżeczka
czarrna od kuchniSkładniki: 60 dkg mąki 5 dkg drożdży ok. 2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju Dodatki: 20 dkg sera żółtego 1
czarrna od kuchniRacuchy z borówką Niesamowity zapach rozchodzący się po całym domu, przyciągnie każdego gościa, delikatne puszyste racuchy rozpływają się w ustach. Tak niewiele nam potrzeba do zrobienia
Kulinarna ChwilaDzisiaj przychodzę z przepisem na babkę a'la Panettone. Oryginalna receptura jest bardzo skomplikowana i raczej trudna do odtworzenia w domu, historię tej babki opisywałam
SMYKWKUCHNINigdy nie miałam aspiracji aby spróbować wiernie odtworzyć je we własnej kuchni, gdyż proces produkcji jest bardzo czasochłonny, aczkolwiek pokusiłam się o przygotowanie nieco uproszczonej wersji. Zamieniając oryginale ciasto na drożdżowe oszczędzamy naprawdę mnóstwo czasu a masę polecam przygotować eksperymentując - aż uzyskamy smak, który w 100% odpowiada naszym preferencjom. Z podanych proporcji wychodzi ok. 30 sztuk niewielkich rogali
Milion SmakówSiedzenie w domu ma swoje zalety. Mogę trochę nadrobić zaległości w układaniu, porządkowaniu i gotowaniu. Oczywiście z przerwami na odpoczynek, bo przy siedzeniu w domu i
W mojej kuchniPRZEPIS NA ROLLSY Z ORZECHAMI LASKOWYMI I DŻEMEM FIGOWYM CIASTO: 550 g mąki pszennej typ 480 - 3 jaja M - 50 g miękkiego masła - 215 g mleka
SMYKWKUCHNIprzepis na te bułeczki znajdziesz na moim profilu na IG https://www.instagram.com/smyk_w_kuchni_blog/ Dodatkowo zostawiam tutaj: ciasto: 600 g maki pszennej typ 480 + plus do
SMYKWKUCHNISkładniki: 200 g mąki 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka soli farsz: 1 cebula 250 g odgotowanych grzybów
czarrna od kuchni"Polak - Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki". Z racji miłości polsko - węgierskiej zapraszam po pyszny przepis na langosza. Artykuł Langosz węgierski pochodzi z
Pieprzyć z FantazjąCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smaku