Składniki: 200 g mąki 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka soli farsz: 1 cebula 250 g odgotowanych grzybów
czarrna od kuchni"Polak - Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki". Z racji miłości polsko - węgierskiej zapraszam po pyszny przepis na langosza. Artykuł Langosz węgierski pochodzi z
Pieprzyć z FantazjąCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuDaj się skusić na przygodę z domowym pieczywem i sprawdź, ile satysfakcji dają własnoręcznie wypieczone cuda! Oto przepis na DOMOWE BAGIETKI CZOSNKOWE. Pycha! Artykuł DOMOWE BAGIETKI
COOKMAGAZINECategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuZapach domowych drożdżówek rozszedł się dziś po całym domu. Dzieciaki nie mogły doczekać się kiedy pierwsze z nich wystygną. Lekkie, puszyste i pyszne. Najlepiej smakują oczywiście
Fascynacje AniZapach domowych drożdżówek rozszedł się dziś po całym domu. Dzieciaki nie mogły doczekać się kiedy pierwsze z nich wystygną. Lekkie, puszyste i pyszne. Najlepiej smakują oczywiście
Fascynacje AniHot Cross Buns to bułeczki wypiekane w Wielkiej Brytanii w okresie świąt Wielkanocnych, ale i nie tylko. Brytyjczycy na tyle je pokochali, że obecnie dostępne są
Wędrówki po kuchniPączki, które smakiem przypominają pączki z dawnych lat. Idealna propozycja nie tylko na tłusty czwartek, ale na każdą okazję. Artykuł Pączki z lukrem i marmoladą pochodzi
Pieprzyć z FantazjąTłusty czwartek coraz bliżej więc podaję Wam idealny przepis na oponki drożdżowe. To ciasto wychodzi rewelacyjne,super się z nim pracuje. Polecam Wam wykrawać grubsze kółka wtedy oponki wyjdą super puchate. U mnie wyszły ciut za cienkie. Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 6 dag drożdży 10 dag cukru 10 dag masła 1 płaska łyżeczka soli 5 żółtek
Niespełnione zdolności kulinarnePrzepis na bardzo puszyste pączki krok po kroku. Przepis na pączki jest już na moim blogu, ale postanowiłam przygotować dla Was długi wpis i opisać całość
SMYKWKUCHNIBardzo smaczne, proste do wykonania donuty. Świetna propozycja na Tłusty Czwartek, można przygotować je w ostatniej chwili. Artykuł Donuty pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją .
Pieprzyć z Fantazjąkrótkim wyrabianiu ciasta. Nie pozwoli to pobudzić glutenu. Dłuższy proces wyrabiania powoduje, że ciasto robi się coraz rzadsze. Potrzebujemy więc do posypywania coraz więcej mąki i popadamy w błędne koło. Ciasto będzie więc gorzej nam wyrastać i oponki na pewno nie będą puszyste i miękkie. Poza tym składniki na ciasto na oponki muszą mieć temperaturę pokojową. Ciasto, które przygotujemy(...)miksujemy razem z cukrem na gładką masę. Wlewamy do mąki i szybko zagniatamy ciasto. Bardzo krótko wyrabiamy do połącznia składników. Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na placek 1,5 – 1,8 cm. Szklanką wykrawamy krążki, a kieliszkiem lub nakrętką od butelki wycinamy środki. Do resztek ciasta docinamy kawałek świeżego, następnie przez chwilę zagniatamy, aby je połączyć. Następnie rozwałkowujemy
Kuchnia Na Wypasie