Daj się skusić na przygodę z domowym pieczywem i sprawdź, ile satysfakcji dają własnoręcznie wypieczone cuda! Oto przepis na DOMOWE BAGIETKI CZOSNKOWE. Pycha! Artykuł DOMOWE BAGIETKI
COOKMAGAZINECategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuZapach domowych drożdżówek rozszedł się dziś po całym domu. Dzieciaki nie mogły doczekać się kiedy pierwsze z nich wystygną. Lekkie, puszyste i pyszne. Najlepiej smakują oczywiście
Fascynacje AniZapach domowych drożdżówek rozszedł się dziś po całym domu. Dzieciaki nie mogły doczekać się kiedy pierwsze z nich wystygną. Lekkie, puszyste i pyszne. Najlepiej smakują oczywiście
Fascynacje AniHot Cross Buns to bułeczki wypiekane w Wielkiej Brytanii w okresie świąt Wielkanocnych, ale i nie tylko. Brytyjczycy na tyle je pokochali, że obecnie dostępne są
Wędrówki po kuchniPączki, które smakiem przypominają pączki z dawnych lat. Idealna propozycja nie tylko na tłusty czwartek, ale na każdą okazję. Artykuł Pączki z lukrem i marmoladą pochodzi
Pieprzyć z FantazjąTłusty czwartek coraz bliżej więc podaję Wam idealny przepis na oponki drożdżowe. To ciasto wychodzi rewelacyjne,super się z nim pracuje. Polecam Wam wykrawać grubsze kółka wtedy oponki wyjdą super puchate. U mnie wyszły ciut za cienkie. Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 6 dag drożdży 10 dag cukru 10 dag masła 1 płaska łyżeczka soli 5 żółtek
Niespełnione zdolności kulinarnePrzepis na bardzo puszyste pączki krok po kroku. Przepis na pączki jest już na moim blogu, ale postanowiłam przygotować dla Was długi wpis i opisać całość
SMYKWKUCHNIBardzo smaczne, proste do wykonania donuty. Świetna propozycja na Tłusty Czwartek, można przygotować je w ostatniej chwili. Artykuł Donuty pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją .
Pieprzyć z Fantazjąkrótkim wyrabianiu ciasta. Nie pozwoli to pobudzić glutenu. Dłuższy proces wyrabiania powoduje, że ciasto robi się coraz rzadsze. Potrzebujemy więc do posypywania coraz więcej mąki i popadamy w błędne koło. Ciasto będzie więc gorzej nam wyrastać i oponki na pewno nie będą puszyste i miękkie. Poza tym składniki na ciasto na oponki muszą mieć temperaturę pokojową. Ciasto, które przygotujemy(...)miksujemy razem z cukrem na gładką masę. Wlewamy do mąki i szybko zagniatamy ciasto. Bardzo krótko wyrabiamy do połącznia składników. Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na placek 1,5 – 1,8 cm. Szklanką wykrawamy krążki, a kieliszkiem lub nakrętką od butelki wycinamy środki. Do resztek ciasta docinamy kawałek świeżego, następnie przez chwilę zagniatamy, aby je połączyć. Następnie rozwałkowujemy
Kuchnia Na WypasieOstatnio testuję bardzo dużo przekąsek aby móc przygotować coś smacznego na Sylwestra:) Te paluchy robiłam pierwszy raz z przepisu mojej mamy i wyszły naprawdę super! Na
Prosty przepis naBardzo smaczne paszteciki z kapustą i grzybami, świetny dodatek do filiżanki gorącego czerwonego barszczu. Idealne na święta! Artykuł Paszteciki półkruche z kapustą kiszoną i grzybami pochodzi
Pieprzyć z Fantazją