Dzisiaj przychodzę z przepisem na babkę a'la Panettone. Oryginalna receptura jest bardzo skomplikowana i raczej trudna do odtworzenia w domu, historię tej babki opisywałam
SMYKWKUCHNINigdy nie miałam aspiracji aby spróbować wiernie odtworzyć je we własnej kuchni, gdyż proces produkcji jest bardzo czasochłonny, aczkolwiek pokusiłam się o przygotowanie nieco uproszczonej wersji. Zamieniając oryginale ciasto na drożdżowe oszczędzamy naprawdę mnóstwo czasu a masę polecam przygotować eksperymentując - aż uzyskamy smak, który w 100% odpowiada naszym preferencjom. Z podanych proporcji wychodzi ok. 30 sztuk niewielkich rogali
Milion SmakówSiedzenie w domu ma swoje zalety. Mogę trochę nadrobić zaległości w układaniu, porządkowaniu i gotowaniu. Oczywiście z przerwami na odpoczynek, bo przy siedzeniu w domu i
W mojej kuchniPRZEPIS NA ROLLSY Z ORZECHAMI LASKOWYMI I DŻEMEM FIGOWYM CIASTO: 550 g mąki pszennej typ 480 - 3 jaja M - 50 g miękkiego masła - 215 g mleka
SMYKWKUCHNIprzepis na te bułeczki znajdziesz na moim profilu na IG https://www.instagram.com/smyk_w_kuchni_blog/ Dodatkowo zostawiam tutaj: ciasto: 600 g maki pszennej typ 480 + plus do
SMYKWKUCHNISkładniki: 200 g mąki 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka soli farsz: 1 cebula 250 g odgotowanych grzybów
czarrna od kuchni"Polak - Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki". Z racji miłości polsko - węgierskiej zapraszam po pyszny przepis na langosza. Artykuł Langosz węgierski pochodzi z
Pieprzyć z FantazjąCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuDaj się skusić na przygodę z domowym pieczywem i sprawdź, ile satysfakcji dają własnoręcznie wypieczone cuda! Oto przepis na DOMOWE BAGIETKI CZOSNKOWE. Pycha! Artykuł DOMOWE BAGIETKI
COOKMAGAZINECategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuZapach domowych drożdżówek rozszedł się dziś po całym domu. Dzieciaki nie mogły doczekać się kiedy pierwsze z nich wystygną. Lekkie, puszyste i pyszne. Najlepiej smakują oczywiście
Fascynacje AniZapach domowych drożdżówek rozszedł się dziś po całym domu. Dzieciaki nie mogły doczekać się kiedy pierwsze z nich wystygną. Lekkie, puszyste i pyszne. Najlepiej smakują oczywiście
Fascynacje AniHot Cross Buns to bułeczki wypiekane w Wielkiej Brytanii w okresie świąt Wielkanocnych, ale i nie tylko. Brytyjczycy na tyle je pokochali, że obecnie dostępne są
Wędrówki po kuchni