Czarnuszka to po angielsku „nigella”, ale nie tylko brytyjska królowa... Artykuł FOCACCIA Z CZARNUSZKĄ I PARMEZANEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEOstatni chleb bezglutenowy nie całkiem przypadł nam do gustu ponieważ był lekko suchy i łatwo się kruszył. Ten chlebek bezglutenowy z mieszanki różnych
Kuchenne WariacjeCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuDzisiaj kupiłam pierwsze szparagi i od razu wiedziałam, że na kolację będzie sałatka ze szparagami. Uwielbiam szparagi i pewnie będę je jadła przez cały sezon. Sałatka
codojedzeniaBardzo proste w przygotowaniu,minimum składników, a zapach i smak skuszą każdego Składniki: 50 dkg mąki 2 dkg drożdży 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżki oliwy
czarrna od kuchniTak bardzo nas kusi... ryzyko... Znasz ten dreszczyk emocji przed decyzją, której nie jesteś pewien, ale która może zmienić Twoje życie o 360 stopni? Lubisz wrzucić
Kuchnia Pani WiosnyKiedy książka trafiła w nasze ręce od razu bardzo nam się spodobała bo znów jest to książka tematyczna a takie lubimy najbardziej. Jeżeli
Kuchenne WariacjeKoleżanka zapytała, czy chlebek pomidorowy na sodzie i proszku do pieczenia może upiec na drożdżach. Oczywiście. Idąc dalej tym tropem znalazłam przepis, który być może spełni
Kucharzycawskazówki od mistrza cukiernictwa. Całe warsztaty upłynęły w bardzo miłej i wesołej atmosferze. A oto wypieki, które przygotowaliśmy wspólnie na warsztatach: Baba drożdżowa z ciastem parzonym: Mazurek czekoladowy: oraz Tarta Wielkanocna z Paschą: Wszystkie słodkości smakowały wybornie, trudno mi ocenić co było najsmaczniejsze. Cieszę się, że mogłam uczestniczyć
Marta GotujeSkładniki 1 jajko 3 dkg drożdży mąka, pół na pół pszenna i graham sól 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju 1 szklanka mleka lub wody słodka
czarrna od kuchniPrzygotowanie zajmuje trochę czasu, ale warto :) Składniki 1/2 kg wołowiny 1 duża cebula 1 łyżeczka papryki wędzonej 2 łyżki pasty paprykowej łagodnej sól i pieprz marynata
czarrna od kuchniCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakurozcieramy. Dodajemy kilka łyżek letniego mleka, pozostawiamy w ciepłym miejscu na 15-20 minut. Do dużej miski wsypujemy przesianą mąkę. Dodajemy sól, cukier, letnie mleko, jajka i rozczyn drożdżowy. Wyrabiamy ciasto około 5 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 1 godzinę, aby wyrosło. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na kwadrat, smarujemy 1/3 masła, składamy w kopertę. Czynność powtarzamy
Gotowanie moimi oczamiOdstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. W tym czasie topimy i studzimy masło. W dużej misce przygotowujemy mąkę, dodajemy cukier, sól, jajka, puree z dyni i rozczyn drożdżowy. Wyrabiamy ciasto przez około 10 minut, pod koniec dodajemy wystudzone masło. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dosypujemy trochę mąki. Gotowe ciasto przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia
Gotowanie moimi oczamitylko w osobnej miseczce podałam mój ulubiony sos z pieczonych pomidorów , wzbogacony o dodatek harissy (bo akurat nie miałam przecieru pomidorowego) i oregano. Stromboli zrobiłam na cieście na pizzę na drożdżowym zaczynie. Przygotowanie tego ciasta tylko z pozoru wydaje się skomplikowane, ale uwierzcie mi, że takie nie jest. Owszem, jest bardziej czasochłonne, bo zaczyn należy nastawić dzień wcześniej
Chilli Czosnek i Oliwa