Pizza 227Składniki na dwie pizze o średnicy 30 cm: 8 dkg drożdży + 2 łyżki mąki + 4 łyżki ciepłej wody + 1 łyżeczka cukru 3 szklanki mąki 7 łyżek
czarrna od kuchni
Jagodzianki II 153My Blueberry Corner by "jagodzianka" Jagody są naturalnym lekarstwem na problemy jelitowe i choroby oczu. W XIX wieku jagody uważane były za niezbędny składnik domowej …
My Blueberry Corner
Bezglutenowa pizza z kurczakiem i czerwoną fasolką 174Próbowaliśmy już kilku pizz bezglutenowych robiąc i sami i z różnych przepisów z książek (na zdjęciu była piękna pizza a po dokładnym przyjrzeniu
Kuchenne Wariacje
Racuchy serowe 737Racuchy serowe są bardzo udanym pomysłem na letnią kolację lub śniadanie. Gdy mamy więcej czasu i nigdzie nam się nie śpieszy pozwólmy sobie na spokojne przygotowanie
sierotka maRysia w kuchni
FOCACCIE Z KOLOROWYMI POMIDORKAMI 230Lubicie focaccię? My też! Dlatego tak często goszczą na naszym... Artykuł FOCACCIE Z KOLOROWYMI POMIDORKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Chaczapuri imeruli – gruziński przysmak 225My Blueberry Corner by "jagodzianka" Chaczapuri to tradycyjna gruzińska, bezmięsna potrawa, uwielbiana przez Gruzinów i turystów. O tym daniu słyszałam wielokrotnie. Gdy odwiedziłam gruzińską restaurację …
My Blueberry Corner
FOCACCIA Z CZARNUSZKĄ I PARMEZANEM 245Czarnuszka to po angielsku „nigella”, ale nie tylko brytyjska królowa... Artykuł FOCACCIA Z CZARNUSZKĄ I PARMEZANEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
Chleb bezglutenowy 195Ostatni chleb bezglutenowy nie całkiem przypadł nam do gustu ponieważ był lekko suchy i łatwo się kruszył. Ten chlebek bezglutenowy z mieszanki różnych
Kuchenne Wariacje
Makowe drożdżówki z serem 161Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smaku
Sałatka ze szparagami i łososiem 305Dzisiaj kupiłam pierwsze szparagi i od razu wiedziałam, że na kolację będzie sałatka ze szparagami. Uwielbiam szparagi i pewnie będę je jadła przez cały sezon. Sałatka
codojedzenia
Bułeczki z masłem ziołowym 236Bardzo proste w przygotowaniu,minimum składników, a zapach i smak skuszą każdego Składniki: 50 dkg mąki 2 dkg drożdży 1 szklanka ciepłej wody 2 łyżki oliwy
czarrna od kuchni
Cytrynowe bułeczki z żurawiną 176Tak bardzo nas kusi... ryzyko... Znasz ten dreszczyk emocji przed decyzją, której nie jesteś pewien, ale która może zmienić Twoje życie o 360 stopni? Lubisz wrzucić
Kuchnia Pani Wiosny
Recenzja książki „Ciasta drożdżowe słodkie i wytrawne” 195Kiedy książka trafiła w nasze ręce od razu bardzo nam się spodobała bo znów jest to książka tematyczna a takie lubimy najbardziej. Jeżeli
Kuchenne Wariacje
Rwany chlebek pomidorowy 164Koleżanka zapytała, czy chlebek pomidorowy na sodzie i proszku do pieczenia może upiec na drożdżach. Oczywiście. Idąc dalej tym tropem znalazłam przepis, który być może spełni
Kucharzyca
Warsztaty cukiernicze z Pawłem Małeckim i Lidl Polska 209wskazówki od mistrza cukiernictwa. Całe warsztaty upłynęły w bardzo miłej i wesołej atmosferze. A oto wypieki, które przygotowaliśmy wspólnie na warsztatach: Baba drożdżowa z ciastem parzonym: Mazurek czekoladowy: oraz Tarta Wielkanocna z Paschą: Wszystkie słodkości smakowały wybornie, trudno mi ocenić co było najsmaczniejsze. Cieszę się, że mogłam uczestniczyć
Marta Gotuje