Kluski na parze zwane również pampuchami prawie wszyscy pamiętają z dzieciństwa.
Przepisy KulinarnePiekłem swego czasu bardzo dużo chlebów, ale muszę przyznać, że ten jest jednym z najlepszych, jak nie najlepszy z moich dotychczasowych wypieków. Chleb jest miękki, puszysty
AleTorcikUwielbiam sezonowe owoce i warzywa. Widząc śliwki w cenie znacznie niższej niż kilka dni temu szukam w głowie inspiracji na pyszne ciasto. I tak powstało- szybkie
MojaQchnia.plNie wiem co ja bym zrobiła bez makaronu! Lubię gotować ale i kupować różne rodzaje makaronów. Włosi nie śpią, co i rusz wymyślają nowe kształty i
codojedzeniaSkładniki: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 2 jaja 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka soli zaczyn: 4 dkg drożdży + 1/2 łyżki cukru + 2 łyżki maki
czarrna od kuchniOstatnio chodziły za mną jagodzianki, ale postanowiłam zrobić drożdżowe bułeczki z jagodami i kruszonką.To był strzał w dziesiątkę, są pyszne, mięciutkie i szybko znikają ze
Ana Mari's worldpogoda nam pozwoli, bo coś ostatnio płata figle, z tej okazji upiekłam mięciutki orkiszowy chlebek, podejrzewam, że w takim wydaniu jeszcze nie jedliście, jego sekret polega na obtoczeniu drożdżowych kulek ciasta w roztopionej margarynie Optimie , a następnie w świeżo posiekanych ziołach i twardym serze grana padano, pachnie czosnkową nutą gdy się piecze cały dom, budzący wspomnienia mojego dzieciństwa
Wanilia i KardamonPiękny rabarbar wciąż na topie. Co mnie bardzo cieszy. Zatem kolejna wersja mojej ulubionej drożdżówki, która praktycznie robi się sama. Pięknie rośnie i pachnie. Przepis na
Karczma HonoriettyBułki pszenne ze słonecznikiem są smaczne, puszyste i zawsze ładnie wyrośnięte. Te bułki najbardziej lubię w wersji matowej, dlatego nie smaruję ich na wierzchu warstwą jajka
Przepisy KulinarneTakie drożdżóweczki najlepiej smakują świeże, z kubkiem ciepłego mleka czy też do porannej kawy. SKŁADNIKI: rozczyn: - 2/3 szklanki ciepłego mleka - ok. 4 dkg świeżych drożdży
WielopokoleniowoMiękkie i puszyste bułki z dodatkiem mąki razowej długo zachowują świeżość. Otręby owsiane są nie tylko na wierzchu bułek, ale również wewnątrz. Czytaj dalej »
Przepisy KulinarneBułki z mąki pszennej razowej z dodatkiem mielonego siemienia lnianego i ziaren słonecznika. Miękkie w środku i z chrupiącą skórką. Czytaj dalej »
Przepisy Kulinarnemleka sezam, mak do posypania PRZYGOTOWANIE: Z drożdży cukru i ciepłej wody robimy rozczyn. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy ciepłe mleko, roztopione i ostudzone masło, sól i zaczyn drożdżowy. Wyrabiamy ciasto ok 3-4 min. Powinno być elastyczne. Formujemy z ciasta kulę i przekładamy do miski wysmarowanej tłuszczem. Przykrywamy i odstawiamy do podwojenia objętości (ok. 1 h) Wyrośnięte ciasto wyjmujemy
Marcepanowa kuchniaBABA DROŻDŻOWA z orzechową posypką to jedna z wariacji na... Artykuł ŚWIĄTECZNA BABA Z ORZECHOWĄ POSYPKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEkwadratowej formy o wymiarach 20 x 20 cm. Wierzch posypujemy cukrem kokosowym. 6. Pieczemy w 180 °C około 40 minut. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: burak , ciasto , cukier kokosowy , drożdżowe , jabłko , owoce , Quinoa , Targroch , warzywa , zdrowa kuchnia , żurawina
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty