KRUCHO-DROŻDŻOWE KOPERTY Z KRUSZONKĄ I CZEKOLADĄ

KRUCHO-DROŻDŻOWE KOPERTY Z KRUSZONKĄ I CZEKOLADĄ

KRUCHO-DROŻDŻOWE KOPERTY Z KRUSZONKĄ I CZEKOLADĄ

  Składniki: 40 dkg mąki 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 dkg drożdży 250 g "Kasi" lub innej margaryny do pieczenia 2 łyzki cukru 1 mały cukier waniliowy (do posypania ciastek) 2 żółtka 3 łyżki wody  tabliczka czekolady (u mnie mleczna) Kruszonka: przepis  tutaj Wykonanie: Mąkę, cukier, żółtka, tłuszcz siekamy nożem w misce. Dodajemy kwaśną śmietanę oraz drożdże rozkruszone i rozpuszczone w 3 łyżkach wody.  Całość zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy i wykrawamy kwadraty. Na każdy kwadrat nakłada... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.