Drożdżowe rogaliki z jagodami – pyszne rogaliki, które mogą być wspaniałym deserem lub sycącym podwieczorkiem. Można powiedzieć, że są to … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Drożdżowe <
My Blueberry CornerNapatrzyłam się na instagramie na zdjęcia rumianych drożdżówek i nawet panujący w minionym tygodniu upał nie był w stanie odwieść mnie od przygotowania mojej - zdrowszej
Cynamonowe szczęściepiękne, jędrne, dojrzałe a przede wszystkim smaczne, bo słodkie. Jest wiele odmian truskawek. Każdy ma swoje ulubione. Ja też. Z tegorocznych truskawek robiłam już kilka potraw. Piekłam ciasta. Kruche, drożdżowe, torciki... Robiłam również pierogi i koktajle. Truskawek jest tak dużo i tak bardzo kuszą swoim wyglądem, że żal byłoby aby zostały tylko miłym wspomnieniem lata, dlatego postanowiłam trochę zamrozić
Kuchnia u KrysiBułki na maślance są puszyste i mają chrupiącą skórkę. Takie bułki z dodatkiem mąki pszennej razowej wspaniale smakują nie tylko na śniadanie.
Przepisy KulinarneBulion warzywny jest wykorzystywany w wielu potraw. Warto zatem wiedzieć jak go przygotować, aby był smaczny i aromatyczny. Jak poznacie ten przepis, nigdy więcej nie skorzystacie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ależ smakowity chlebek upiekłam! Lekko słodkawy, z chrupiącymi płatkami orkiszowymi i pestkami dyni. Idealny z dodatkiem masła i miodu, masła orzechowego, czekoladowego lub białego serka i
Mój pomysł naW końcu zmobilizowałam się do zrobienia domowego pieczywa! Tak się złożyło, że na jakiś czas mam zakaz jedzenia pieczywa pszennego, słodzonego, a na sklepowych półkach wszędzie
Mój pomysł naBułeczki powstały w ramach akcji „Wypieknie na śniadanie” Przepis cytuję za „Kuchnia na wrzosowisku”: Składniki (na 6 dużych bułek): – 20 g
czarrna od kuchniZrazy z karkówki wydają się być daniem bardzo pracochłonnym. Jest to błędne myślenie, wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. Dziś podrzucam Wam pomysł na te
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon jagodowy czas rozpocząć, więc zdecydowałem się na drożdżówkę w kolorze fioletowym :) Składniki : - 4 - 5 szklanek mąki, - 1/2 szklanki maślanki, - około 1/2 litra jagód, - 1/2 kostki
Przepisy MikołajaPrzepis ze starej gazetki. Określone tam zostały jako leciutkie rogaliki i faktycznie takie są. Ciasto robi się szybko i nie wymaga chłodzenia, więc do popołudniowej kawy
Przepisy MikołajaChleb pszenny, ale o kolorze nietypowym, a w smaku wyjątkowym. To dzięki pomidorom suszonym, które z pieprzem marynowanym zostały zmiksowane i do zaczynu drożdżowego dodane. Ciasto zabarwione, na dwa chlebki podzielone i po wyrośnięciu upieczone. Tylko ciasto wyrabiać, piec i zajadać. Składniki: 6 00 g mąki pszennej typ. 550, 25 g świeżych drożdży, 1 płaska łyżeczka cukru, 2 płaskie łyżeczki
Moniki SmakołykiNa święta mam dla Was przepis na mięciutki i mega wilgotny makowiec. Spróbujcie sami, a na pewno będziecie go robić na każde święta :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world