ciasto drożdżowe - 16066 przepisów (strona:325/1072)

CHLEB PSZENNY NA ZACZYNIE POOLISH 97

ciasto właściwe: * 600 g mąki pszennej * 420 g letniej wody * 20 g soli * 3 g drożdży instant * cały wyrośnięty zaczyn poolish--> przepis na zaczyn poolish-->  kliknij tutaj Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, sól, drożdże, wlać wodę i cały przygotowany wcześniej zaczyn poolish. Ciasto na chleb wyrobić ręcznie lub za pomocą robota z hakami do ciasta drożdżowego. Miskę

Zrób to smacznie
10 pysznych ciast na dzień babci 101

pyszne ciasto na dzień babci. 1. Malinowa chmurka przepis na: Przepiski (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Serniczek przepis na: Alle Dobre 3. Ciasto „Delicja” przepis na: Znów Coś Upiekłam 4. Ciasto z orzechami bez pieczenia przepis na: Dieta Moja Pasja 5. Ciasto Puszek przepis na: Agusiowe Smakołyki 6. Wuzetka przepis na: Pieprzyć z Fantazją 7. Ciasto drożdżowe z budyniem

BabskiePorady.pl - Przepisy
Ciasto Gaja bez pieczenia z Nutellą i truskawkami / No Bake Nutella and Strawberries 'Gaia' Cake 200

naszego ciasta bez pieczenia z galaretką i nutellą przygotowujemy spód z masy jak do trufli bajaderek. Możecie wykorzystać do niego gotowe ciasto bez kremów i owoców (babkę, muffinki, ciasto drożdżowe itp.) lub herbatniki, biszkopty albo inne ciastka. Możecie też połączyć ciasto z ciastkami - ważne, by dokładnie zmiksować je w blenderze lub zetrzeć na tarce. W związku z tym, że spód

Lekcje w kuchni
Domowe ciasto z truskawkami 171

Czasami mam ochotę na coś szybkiego i nieskomplikowanego i bardzo domowego. Ten przepis pochodzi z bloga  Kulinarne Przeboje  i jest naprawdę pycha. Ciasto w smaku przypomina trochę ciasto drożdżowe, czyli oddaje idealnie smak babcinych wypieków (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowe ciasto z truskawkami składniki 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 4 jajka 1 szklanka cukru 2 małe łyżeczki proszku

Delusional Trine
Najłatwiejsze ciasto drożdżowe ze śliwkami 147

Zanim odkryłam ten przepis, przygotowanie ciasta drożdżowego wydawało mi się bardzo skomplikowane. Ale ten przepis sprawił, że ciasto w zasadzie robi się samo. To idealny przepis dla kuchennych leniuszków takich jak ja.   Składniki (na dużą blachę 38cmx25cm): 10 dag drożdży, 1 szklanka cukru, 1 szklanka oleju, 4 jaja, 3/4 szklanki mleka, cukier waniliowy, 5 szklanek mąki, garść rodzynek

Moja kraina smaków
Ciasto z białą czekoladą i kremem serowym 147

ciężkie, pachnie niesamowicie białą czekoladą, a dzięki jego zwartej strukturze ciasto bardzo dobrze się kroi. Przepisy na ciasta: Rolada z bitą śmietaną Kruche ciasto z owocami Jabłecznik bez pieczenia Ciasto drożdżowe Keks z bakaliami Sernik gotowany to "masa" do przełożenia mojego ciasta. Jasne brownie przełożone sernikiem gotowanym to sztos! Często, kiedy mam ochotę na sernik, a nie mam ochoty

MamaOskarka
Kuleczki dyniowe z żurawiną 133

minut, plus chwilka w lodówce na schłodzenie ciasta i gotowe :) Ciasto, które miałam upieczone znajdziecie tu –>KLIK . Takim sposobem możecie uratować także zwykły biszkopt, babkę czy ciasto drożdżowe. 2 łyżki naturalnego, kremowego twarożku (lub mascarpone) na 200 g ciasta żurawina suszona czekolada gorzka Ciasto rozdrabniamy w malakserze na drobną kruszonkę. Dodajemy twarożek i zagniatamy na gładką, masę. Formujemy

Mienta blog
Calzone z papryką i salami 176

zgęstnieją na sos. Ściągamy i studzimy.   Po upływie godziny możemy zacząć lepić calzone. Nastawiamy piekarnik na 200°. Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia.   Wyrośnięte ciasto drożdżowe wykładamy na podsypany mąką blat i wyrabiamy krótko rękami. Dzielimy ciasto na 6 równych kawałków, każdy formujemy w kulkę po czym rozwałkowujemy na okrągły, cienki placek – maksymalnie powinnien mieć

Smaczna Strona
Pizza alpejska (na puszystym cieście) 252

odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wlać olej (2 łyżki) i ponownie wymieszać. Dodać mąkę pszenną (3 i 1/2 szklanki) i wyrabiać mikserem, przy pomocy haka/haków do ciasta drożdżowego przez 10 minut (lub ręcznie przez około 20 minut), aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. Blachę na pizzę wysmarować olejem. Wyrobione ciasto przełożyć na delikatnie oprószoną mąką stolnicę

Gospodyni Miejska
Paszteciki wagonikowe 188

Dodawać stopniowo żółtka cały czas mieszając lub miksując aż ciasto będzie już gładkie i bez grudek. Wyrabiać je jeszcze przez około 3 - 5 minut (ręką lub hakiem miksera do ciasta drożdżowego). Następnie stopniowo dodawać miękkie masło cały czas miksując lub zagniatając ciasto. Wyrabiać przez około 10 minut, do czasu aż ciasto będzie gładkie i elastyczne i nie będzie się kleiło

Świat Domowej Kuchni
śmietanowy zawijaniec z masą orzechowo-kakaową 194

Witam Kochani dziś coś szybkiego, łatwego i idealnego do kawki Zawijane ciasto drożdżowe na bazie śmietany w masą kakaowo-orzechową :-) Polecam SKŁADNIKI CIASTO -50g drożdży świeżych -3/4 szkl cukru (szklanka 250ml) -3 szklanki mąki pszennej -250 ml śmietany 18%  -łyżka cukru waniliowego -50g masła -2 jajka MASA -100g zmielonych orzechów włoskich -2 czubate łyżki kakao

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
DROŻDŻOWE BUŁKI Z PARÓWKAMI 175

Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto podsypujemy mąką, rozwałkowujemy na prostokąt, który dzielimy na 10 równych części (każda część na szerokość parówki którą będziemy nadziewać ciasto.) Kawałek ciasta drożdżowego smarujemy ketchupem układamy warstwę pieczarek, parówkę i ser, drugi koniec ciasta nacinamy, zawijamy. Robimy tak do wyczerpania składników, Odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce, następnie smarujemy jajkiem. Pieczemy

słodki bratek
Oponki z likierem waniliowym 139

przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy do wyrośnięcia na 10-15 min. Ciasto: Do misy miksera wsypujemy przesianą mąkę, sól, cukier i żółtka. Wlewamy zaczyn i miksujemy przy użyciu haka do ciasta drożdżowego. Na końcu wlewamy przestudzoną margarynę lub masło oraz likier waniliowy. Ciasto mieszamy do momentu aż będzie odklejać się od boków. Formujemy kulę, delikatnie podsypujemy mąką (w razie potrzeby). Zostawiamy

VioletoweKucharzenie
Oponki jogurtowe 20477

mikserem. Dodaję co ciasta i wyrabiam mikserem. Masło roztapiam i dodaję wystudzone do ciasta i dalej mikserem wyrabiam. Ciasto ma być elastyczne, nie za rzadkie,  luźniejsze niż na ciasto drożdżowe. Odstawiam przykryte do wyrośnięcia na półtorej godziny w ciepłe miejsce. Ciasto przekładam na stolnicę podsypaną delikatnie mąką, i wałkuję na grubość 1 cm.Jeżeli ciasto się klei za bardzo

wesoła kuchnia
PIZZA ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 231

minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy z solą, wlewamy rozczyn z drożdży oraz pozostałą wodę i oliwę. Wyrabiamy przy użyciu końcówki do ciast drożdżowych tzw. haka lub ręcznie, do otrzymania gładkiego, miękkiego i elastycznego ciasta.  Oprószonymi mąką dłońmi delikatnie zagarniamy ciasto pod spód formując kulę. Jeśli ciasto bardzo się klei, można podsypać

cool and minty