ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:325/1376)

„Czekolaczek – aroniaczek ” zawsze się udaje ;) 181

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na dużą blaszkę : ciasto : 4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia – takie konkretne 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao ,gorzkie – bez cukru 2 szklanki mleka 3 jajka 1/2 szklanki oleju krem : 2 budynie czekoladowe 6 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru 2 kostki masła 4 szklanki mleka polewa(...)dość raźnie mieszając ,żeby nie powstały kluchy , bo budyń robi się naprawdę gęsty i trzeba włożyć w mieszanie nieco siły . Odstawiamy do wystygnięcia . W między czasie , wszystkie składniki na ciasto wsypujemy i wlewamy do miski , po czym mieszamy do połączenia , najlepiej mikserem . Tak przygotowane ciasto wylewamy na mocno natłuszczoną blaszkę do pieczenia ( dużą ) i pieczemy w piekarniku w temperaturze

Ogrodnik w podróży
Oczy Carycy 401

Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe  paczka okrągłych biszkoptów 180g  Napar:  1 łyżeczka kopiasta kawy + 0,5 szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cukru  1 polewa czekoladowa  Wykonanie:  Ciasto jasne : białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać pozostałe składniki. Delikatnie wymieszać.  Ciasto ciemne : żółtka z jajkami utrzeć z cukrem do białości. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem(...)litrze wrzątku. Pozostawić do wystudzenia i stężenia.  Wystudzone ciasto przekroić na dwa placki. Na jednym wyłożyć połowę kremu. Na krem ułożyć biszkopty delikatnie nasączone kawą. Między biszkopty wyłożyć mocno tężejącą galaretkę (2 galaretki rozpuszczone w pół litra wody).  Na galaretkę wyłożyć resztę kremu. Przykryć drugim plackiem. Polać polewą czekoladową i posypać krokantem. Schłodzić w lodówce. Na galaretkę wyłożyć

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Wiśnie na czekoladowej poduszce i ciekawe dodatki 161

Wiśnie na czekoladowej poduszce i ciekawe dodatki Wiśnie na czekoladowej poduszce i ciekawe dodatki – fajny tytuł prawda? Mam nadzieję, że się w tym miejscu uśmiechniecie, ponieważ prawda jest taka, że to ciacho jest niesamowitą mieszaniną smaków i najnormalniej w świecie nie miałam pojęcia jak je nazwać. Mąż coś podpowiadał, ja też miałam kilka pomysłów ale nic nie pasowało(...)tematem przewodnim, ale u mnie zamiast maku jest troszkę przetrzymane w piekarniku brownie, żeby było nadal wilgotne ale żeby lepiej trzymało kształt i nie rozlewało się pod wpływem reszty ciasta. Dalej mamy masę z mascarpone w którą wciśnięte są wiśnie z kompotu, a dalej biszkopty nasączane w kawie i w końcu krem z nutelli. Mnie to ciasto urzekło i mojego

Relaxtime
KOKTAJL CZEKOLADOWY Z MIĘTĄ 79

Połączenie czekolady i mięty jest przeze mnie szczególnie uwielbiane. Jestem wielką fanką lodów i ciast czekoladowo-miętowych, a dziś postanowiłam zrobić sobie koktajl. Jak dla mnie wyszedł pyszny i mam nadzieję że posmakuje on wszystkim maniakom czekolady i mięty 😉 Składniki: 1 szklanka mleka 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 180-200 g jogurtu naturalnego 10-15 listków świeżej mięty

Kuchnia MagdaLeny
PIERNIK - CIASTO CZEKOLADOWE 151

   Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na piernik autorstwa mojej babci Zosi. W mojej opinii ciasto jest przepyszne, a jego wykonanie jest bardzo proste. Mam nadzieję

cukrem pudrem posypane
Cielaczek 161

Po małej przerwie powoli wracam do blogowania... Na początek mam dla Was przepis na pyszne łaciate ciasto, zapewne przez wielu z Was dobrze znane:) Podaję przepis

Z miłości do słodkości
Brownie z buraków 156

Już raz Wam pokazałam jak zrobić Brownie z fasolą , dziś polecam połączenie brownie z buraczkami:) Ciasto jest bardzo zdrowe, ze względu na dodatek buraków, oleju rzepakowego

Z miłości do słodkości
Torcik czekoladowy z cukierkami czekoladowymi 190

udało mi się jednak stworzyć dzisiejszy torcik czekoladowy. Wykorzystałam do jego przygotowania dobrej jakości kakao w proszku, śmietankę 36% z kartoniku i (co nadaje mu chyba najwięcej wdzięku) cukierki czekoladowe z masą karmelowo-orzechową. Muszę przyznać, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Na pewno bez problemu uda Wam się ten smak powtórzyć w domu, dlatego koniecznie wypróbujcie poniższy przepis.Składniki(...)potroi swoją objętość.  Ostudzone ciasto kroimy na dwa równe blaty, które nasączamy ponczem (patrz składniki) (blaty powinny namięknąć, ale nie na tyle aby z nich ciekło). Następnie układamy przecięciem w dół najpierw górny blat który przekładamy kremem śmietankowym, a następnie dolny. Na wierzchu tortu wykładamy krem a następnie posypujemy go pokrojonymi drobno cukierkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki na około

Słodkie Przyjemności
Chili con carne 161

Chili con carne to potrawa wywodząca się z kuchni meksykańskiej. Ostra zupa wpasuje się idealnie w zimowy klimat gdyż nie tylko rozgrzeje nasz organizm do czerwoności

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Królewiec 28

150g gorzkiej czekolady 3-4 łyżki cukru pudru + 2-3 łyżeczki słodkiej śmietanki     *** Przygotowujemy blaty miodowe. Wszystkie składniki zagniatamy razem na gładkie ciasto *** *** Ciasto dzielimy na dwie równe części. Każdą część ciasta rozwałkowujemy na cienki placek i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia (moja blaszka ma wymiary 36 x 26 cm ) *** *** Wkładamy kolejno do piekarnika nagrzanego(...)gęsty ale lejący lukier *** *** Za pomocą łyżeczki wylewamy na polewę czekoladową cienkie paski lukru. Ważne aby zrobić to szybko, żeby polewa czekoladowa nie zdążyła zastygnąć *** *** Następnie od razu wykałaczką albo patyczkiem do szaszłyków przeciągamy wzdłuż po polewie *** *** W ten sposób rozmazując delikatnie czekoladę z lukrem tworzymy wzorek na cieście *** *** Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin

Blog z Apetytem
Proste ciasto piernikowe 163

Proste ciasto piernikowe ma jeszcze jedną ogromną zaletę - można je przygotować na dzień lub dwa przed  świętami, a po upieczeniu przełożyć powidłami lub kremem i ozdobić polewą czekoladową. Proste ciasto piernikowe składniki na dwie formy Heritage  z kominem o średnicy 22 cm i wysokości 8 cm 120 g masła 3 jajka (oddzielnie białka i żółtka) 3 łyżki płynnego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciastka z AMARANTUSEM I KREMEM CZEKOLADOWYM (bez mąki, bez cukru, wegańskie, bezglutenowe) 177

odsłona. Przygotowałam przepis na pyszne, szybkie i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki i cukru. Ciasteczka są też bezglutenowe i wegańskie. Miękkie i słodkie dzięki bananom oraz daktylom ciasto w połączeniu z czekoladowym kremem. Zapraszam do obejrzenia przepisu //   Składniki – ciastka: 2,5 szklanki ekspandowanego amarantusa (ok. 50 g) 2 dojrzałe banany 100 g daktyli (namoczonych wcześniej przez 15 minut

Via Gusto
Wspólne pieczenie: sernik czekoladowy 179

Już bardzo, bardzo, bardzo dawno nie piekłam w moim ulubionym pieczeniowym towarzystwie. Wakacje, problemy w pracy - to wszystko nie sprzyjało planowaniu przepisów, żeby pasowały do wspólnego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową 167

posypania ciastacukrowe gwiazdki Polewa czekoladowa:2 łyżki kakao8 łyżeczek cukru2 łyżeczki masła2 łyżki mlekaWykonanie:Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej, marchewkę, przesianą mąkę wraz z przyprawami i szczyptą soli. Wszystko dokładnie miksujemy.Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni, bez termoobiegu. Tortownicę z kominem natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej ciasto i pieczemy około 40 minut. Przed

Kulinarne przygody Gatity