ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:316/1520)

Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 171

oraz kruszonymi orzechami New York cheescake - kremowy, domowy sernik na słodkim, kruchym cieście polany musem truskawkowym Moca mud pie -  mrożony mus czekoladowo – migdałowy z lodami kawowymi w czekoladowym kruszonym cieście. Całość polana ciepłą polewą czekoladą i posypana prażonymi płatkami migdałów Na koniec na stole pojawiła się  bomba kaloryczna - a co tam, żyje się  raz - czyli Oreo milkshake

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z kulkami czekoladowymi bez miksera 191

Ciasto bez miksera, pachnące pomarańczą z dodatkiem kulek czekoladowych. Proste, pyszne, puszyste, posypane cukrem pudrem. Jedno z prostszych ciast na blogu. Wersji może być kilka, innym razem wrzućcie tarte orzechy, bakalie, posiekane owoce, nawet te mrożone (bez uprzedniego mrożenia). Będzie pysznie! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki(...)mnie pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie suche składniki, dodaję mokre i mieszam do połączenia kuchenną rózgą. Na koniec wrzucam kulki czekoladowe, mieszam łyżką. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, wyrównuję. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Piekę grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 55 minut. Sprawdzam cienkim

Zasmakuj Kuchni
Słodkie czekoladowe bułeczki  85

słodkie bułeczki czekoladowe. Z kawałkami gorzkiej czekolady. Idealnie na śniadanie, przekąskę do pracy czy piknik. Słodkie bułeczki czekoladowe są bardzo szybkie w przygotowaniu i robi się je bardzo łatwo. Do ich wykonania potrzebna Wam będą podstawowe składniki, które większość z Was z pewnością posiada w swojej kuchni. Kto ma ochotę skosztować? Zapraszam na przepis! SŁODKIE BUŁECZKI CZEKOLADOWE – PRZEPIS Składniki(...)czekoladę pokroić w kosteczkę. Składniki na ciasto umieścić w misce i zagnieść ciasto. Odstawić na godzinę by ciasto ładnie wyrosło. Ciasto rozdzielić na 12 części i uformować na kształt bułeczki. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez ok. 18-20 minut. Artykuł Słodkie czekoladowe bułeczki pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Brownie z kajmakowym sernikiem 62

Ciasto kakaowe, jak ciasto (może nie do końca wyszło mi jak należy). ale masa serowa – totalny sztos. Po spróbowaniu przyznam, że przemknęło mi przez myśl, by nie wylewać jej na ciasto, tylko zjeść prosto z garnka. Jak widzicie, ostatecznie jednak nie uległam pokusie PS. Zdjęcia tego ciasta znalazłam w starych szkicach na blogu, a sam przepis wypróbowałam już kilka(...)temu. Inspiracja Ciasto: 200 g masła 1 łyżka masła orzechowego 200 g czekolady gorzkiej 4 jajka 3/4 szklanki cukru (dałam trzcinowy) 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka kakao 50 g orzeszków ziemnych solonych Masa serowa: 500 g zmielonego twarogu 1 łyżka cukru 200 g masy krówkowej (kajmaku) z puszki 100 g masła 100 g masła orzechowego 2 jajka 1 budyń

Smaki Na Talerzu
Ciasto jogurtowo-czekoladowe 104

nami, ale udało mi się kupić jeszcze łubiankę pięknych słońcem pachnących truskawek. Dlatego dzisiaj proponuję Wam ostatnie w tym sezonie ciasto ze świeżymi truskawkami, można je zrobić także z mrożonych owoców. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto jogurtowo-czekoladowe Składniki 200 g herbatników 30 g gorzkiej czekolady 50 g masła 3 łyżki żelatyny 600 g jogurtu greckiego 5 łyżek cukru pudru(...)odrobinę cukru pudru, dodajemy pozostałą żelatynę. Przekładamy na lekko zastygnięty jogurt, delikatnie rozsmarowujemy i lekko po wierzchu widelcem mieszamy obie masy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Artykuł Ciasto jogurtowo-czekoladowe pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Karmelowa krówka 43

efektowne i bardzo smaczne ciasto warstwowe, z karmelem, kremem budyniowym, biszkoptem olejowym i piękną polewą. Świetne zarówno na święta, jak i ważne okazje. Wbrew pozorom ciasto wcale nie jest trudne w wykonaniu. Polecam zacząć pracę od przygotowania budyniu, gdyż musi on całkowicie wystygnąć zanim wykonamy krem. Następnie pieczemy prosty biszkopt, miksujemy krem i składamy ciasto.     Składniki: Biszkopt(...)cytryny *** *** Na cieście wykładamy połowę kremu budyniowego *** *** Na kremie układamy warstwę herbatników *** *** Na herbatnikach rozsmarowujemy równomiernie masę krówkową (kajmak) *** *** Układamy drugą warstwę herbatników *** *** Na herbatnikach wykładamy drugą część kremu budyniowego *** *** Drugi blat ciasta nasączamy wodą z cukrem i cytryną *** *** Nasączony biszkopt układamy na cieście. Całość wkładamy do lodówki na czas przygotowania polewy *** *** Przygotowujemy polewę czekoladową. W garnku podgrzewamy śmietankę, dodajemy

Blog z Apetytem
Hot Chocolate Fondants - ciastka czekoladowe na ciepło 151

Czekoladowy fondant, czasami nazywany czekoladowym wulkanem, jest niesamowitym zakończeniem każdego obiadu. Najlepiej smakuje z lodami waniliowymi. Na 6 porcji: 150g masła, plus odrobina do posmarowania kokilek kakao 150g gorzkiej czekolady 3 jajka 3 żółtka 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Dobrze posmarować foremki i dokładnie wysypać kakao. Masło rozpuścić z czekoladą w misce umieszczonej(...)gdyż wtedy nie będzie płynnego środka. Minuta dłużej i zamiast płynnego deseru wyjdzie suflet/babeczka. Po wyciągnięciu trzeba odczekać minutkę i albo podawać w foremkach (nie będzie widoczny efekt wypływającego ciasta) albo pewnym ruchem przełożyć na talerz. Podawać na ciepło, najlepiej z miękkimi lodami. Pycha.... Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Hot Chocolate Fondants - ciastka czekoladowe na ciepło 190

Czekoladowy fondant, czasami nazywany czekoladowym wulkanem, jest niesamowitym zakończeniem każdego obiadu. Najlepiej smakuje z lodami waniliowymi. Na 6 porcji: 150g masła, plus odrobina do posmarowania kokilek kakao 150g gorzkiej czekolady 3 jajka 3 żółtka 5 łyżek cukru 3 łyżki mąki Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Dobrze posmarować foremki i dokładnie wysypać kakao. Masło rozpuścić z czekoladą w misce umieszczonej(...)gdyż wtedy nie będzie płynnego środka. Minuta dłużej i zamiast płynnego deseru wyjdzie suflet/babeczka. Po wyciągnięciu trzeba odczekać minutkę i albo podawać w foremkach (nie będzie widoczny efekt wypływającego ciasta) albo pewnym ruchem przełożyć na talerz. Podawać na ciepło, najlepiej z miękkimi lodami. Pycha.... Smacznego

Kulinarna rozmowa
Czekoladowe z kremem i truskawkami 127

Czekoladowy biszkopt, krem, truskawki i galaretka. Prosto i smacznie:) Składniki  (blaszka 23/33): Biszkopt: olej 3|4 szklanki cukier 1 szklanka, woda 0,5 szklanki, kakao 3 łyżki, jajka 5 szt , cukier 0,5 szklanki, mąka pszenna 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, Krem: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 szt , cukier 5 łyżek, masło(...)przerywając miksowania. Powoli wlewamy ostygniętą mieszankę i na niskich obrotach miksera mieszamy do połączenia. Nastęnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 170 st. C  przez 40-45 min. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia.  300 ml mleka

kulinarne odsłony pati
Japoński makowiec z pijaną śliwką 183

Wyjątkowe ciasto na świąteczny stół. Niezwykle wilgotne od jabłek,  po prostu pyszne, z mnóstwem bakalii  oraz z wyraźną śliwkową nutą.  Rozpływa się w ustach!   Składniki: Ciasto makowe: 500g maku 11 jajek 700g jabłek 250 g masła 500g cukru pudru olejek migdałowy 11 łyżek kaszy manny 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki bakalii Mak należy sparzyć(...)mieszając, podgrzewamy na małym ogniu, aż powstanie jednolita polewa. Nasączone alkoholem śliwki dokładnie odsączamy na gęstym sicie, a następnie układamy na cieście. Na koniec śliwki polewamy przygotowaną polewą czekoladową i ciasto wstawiamy do lodówki,  by czekolada zastygła. Smacznego

Pyszności Słodkości
Sos wiśniowy 231

Lekko gęsty, z całymi owocami, lśniący, kwaskowy i pyszny… po prostu :) Znakomity dodatek do wielu deserów: bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów… Zastosowań jak sami widzicie wiele. Ze względu na porę roku użyłam wiśni mrożonych (drylowanych), w sezonie polecam świeże owoce :) Przygotowałam ten sos do konkretnego deseru. Jakiego? Tego dowiecie się w następnym wpisie :) Składniki: 200 g wiśni(...)rozrabiamy, a po chwili wlewamy do wiśni i mieszamy energicznie, aż sos zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostudzenia. Sos wiśniowy to doskonały dodatek do bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów. Możemy zwiększyć proporcjonalnie ilość składników sosu, aby dostosować ją do swoich potrzeb (np. do przełożenia kilku blatów tortu). Sos przechowujemy w lodówce, w zamkniętym pojemniku

MyCookBook.pl
Brownie idealne 82

Brownie idealne, czyli coś dla fanów wyjątkowo czekoladowych wypieków. Mocno wilgotne i czekoladowe, przyznam się, że to ciasto do którego mam ogromną słabość! Po wielu próbach w końcu uzyskałam brownie idealne, wypieczone tak by nie było zbyt upieczone i suche, ale też niezbyt surowe w środku. I dodam, że najważniejsze to jednak poznać się dobrze ze swoim piekarnikiem, u mnie(...)lepkie w środku (czekolada oblepia patyczek). Najlepiej to sprawdzić na patyczku włożonym w środek ciasta, nie powinno być na nim śladów surowego ciasta. Upieczone ciasto odstawiamy  do ostygnięcia  na blacie. Zobacz również przepis na brownie z kremem orzechowym ! Albo przepisy na więcej czekoladowych słodkości Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Ciasto Lion bez pieczenia Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle

WegePrzepis
Świąteczne brownie z piernikową masą i pomarańczami 138

Brownie w świątecznej wersji pachnące pomarańczami i przyprawą korzenną.  Ciasto na spodzie brownie z marmoladą z pomarańczy oraz masą piernikową przygotowaną ze śmietanki kremówki i serka mascarpone. Wierzch ciasta to czekoladowe ganache, czyli krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa.  Mocno czekoladowe i gliniaste brownie, do tego(...)cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę przesianą przez sito i miksujemy. Na końcu wlewamy rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę z masłem i mieszamy do połączenia składników. Ciasto wylewamy do tortownicy (średnica 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20-25 min. Wyciągamy z tortownicy i studzimy. Masa piernikowa

Kuchnia MagdaLeny
Tort dla Królowej Śniegu (albo Mikołaja) 203

Cóż, minął rok, zanim zabrałam się do rzeczy. Idea spodów została, jednak proporcje mocno zmieniłam - dzięki temu ciasto nie jest aż tak słodkie. Krem maślany zupełnie mi tu nie pasował (całość wyszłaby moim zdaniem zbyt ciężka), zamieniłam go więc na musy czekoladowe w środku, a boki i wierzch otuliłam klasyczną bitą śmietaną. Do tego czekoladowe choinki, które wprost skradły moje(...)był pod wrażeniem, więc Mikołajki uważam za niezwykle udane. Zupełnie przypadkiem tort wyszedł bezglutenowy, będzie więc jak znalazł dla alergików. Tort orzechowo-marcepanowy z musem czekoladowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) ciasto orzechowo-marcepanowe: 150 g miękkiego masła 100 g cukru 50 g surowego marcepanu 3 jajka 75 g zmielonych orzechów laskowych 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze