ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:311/1376)

pyszny, lekki sernik z czekoladową pianką 219

końcu mamy lato, więc cóż...:-) Mimo upału postanowiłam upiec dziś ciasto, na które trafiłam kilka dni temu. Mowa o pysznym, lekkim serniku, upieczonym na ciemnym biszkopcie, i pokrytym czekoladową pianką.  Ciasto jest rewelacyjne, polecam Wam je z całego serducha.  Przepis znalazłam na blogu Pani Weroniki http://kuchniatosztuka.blogspot.com/2015/07/sernik-puchatek-na-biszkoptowym.html   Bardzo często korzystam z tego0 bloga i przepisów(...)bardzo puszysty. PIANKA CZEKOLADOWA -600ml śmietany kremówki 30% -1 czekolada gorzka 60% kakao 100g -1 łyżeczka kakao -4 łyżki cukru pudru Czekoladę wraz z 4 łyżkami śmietany i kakao rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Śmietanę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem, następnie miksując dodajemy rozpuszczoną czekoladę.  Piankę wylewamy na ostudzony sernik. Ciasto wstawiamy do lodówki, pianka pięknie się

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wuzetka 386

łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 50 g startej czekolady cukier waniliowy Masa: 600 ml śmietany kremówki  fix do ubijania śmietany 3 łyżki cukru pudru Polewa czekoladowa: 60 g czekolady (lub na pół z mleczną) 40 g masła konfitura wiśniowa (ewentualnie dżem) mleko do naponczowania (w wersji dla dorosłym dodatkowo można nasączyć likierem wiśniowym)  Wuzetka - Sposób(...)Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka" Wystudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwie części. Kremówkę ubijamy*, pod koniec dodając cukier puder i fix. Blaty biszkoptów nasączamy mlekiem. Na dolne ciasto wykładamy śmietanę (odrobinę można zostawić na dekorację). Górny biszkopt smarujemy konfiturą i kładziemy na krem (konfiturą do spodu). W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło z połamaną czekoladą. Mieszamy do otrzymania gładkiej

Słodka Strona
Torcik z procentami. 64

Przepis na pyszny torcik z procentami. Tort jest na czekoladowo, kawowych blatach, z bajecznie smacznym kremem alkoholowym, wykończony ganache z białej czekolady i udekorowany kwiatkami cukrowymi. Tort jest wyśmienity w smaku. Gorąco polecam zrobić. Jak zrobić taki torcik z procentami pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi filmami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Torcik z procentami   SKŁADNIKI: *tortownica 20-22cm. Blaty tortu: 2 ciasta kakaowo kawowe ( patrz przepis ) Krem z alkoholem: mleko (350 ml.) krupnik solony karmel (230 ml.) żółtka (6 szt.) cukier (80 g) mąka pszenna (35 g) mąka ziemniaczana (35 g) serek mascarpone 9500 g) Poncz : woda (50 ml.) krupnik solony karmel (50 ml.) Ganache z białej czekolady

RITA food channel
'Feast' Nigella Lawson 134

stron! Jest podzielona na rozdziały/okazje: Nowy Rok, Halloween, Wielkanoc, Walentynki, Dla dzieci, i tak dalej. I nawet z opcja: Ślub i Pogrzeb...  Mnie wpadło w oko kilka ciast: czekoladowo-pomarańczowe, miodowo-czekoladowe i czekoladowe z piwem Guinness (sporo czekolady...), żeby tylko wymienić kilka. Do tego maślane ciasto na ciasteczka - idealne podobno do wykrawania różnych kształtów foremkami, czyli

Lejdi of the house
Kopiec kreta 148

Ciasto bardzo czekoladowe o smaku chałwy ,z pysznym smakiem śmietany  i  galaretkowo mandarynkowym nadzieniem, Składniki ciasto • 4 jajka • 1 szklanka cukru • 250 g margaryny • 3 łyżki kakao • 3 szklanki mąki • 1 proszek do pieczenia mały • 1 szklanka mleka • 1/2 startej gorzkiej czekolady polewa • 1/2 margaryny • 5 łyżek cukru • 3 łyżki kakao • 100 g chałwy waniliowej • woda krem

W królestwie smaków Beaty
Tarta z borówkami. Bez pieczenia! 156

Tarta z borówkami to mój autorski pomysł. Wykorzystałam to, co miałam w lodówce i szafkach. Ciasto bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Słodka masa rewelacyjnie łączy się z czekoladowym spodem.  Ciasto bardzo smakowało mężowi a to dla mnie najlepsza opinia. Składniki: - 3/4 puszki masy krówkowej najlepiej z firmy Gostyń - 200 g gorzkiej czekolady - 500 ml śmietany kremówki - szklanka borówek

Pan i Pani Smith w kuchni
Torcik karmelowo- jeżynowy 193

czasu, aż całkowicie się rozpuści. Do masy czekoladowej dodać żelatynę i dokładnie wymieszać, pozostawić do przestudzenia. Resztę kremówki ubić na sztywno i stopniowo dodawać do niej masę czekoladową.  Wykonanie ciasta: Pierwszy blat biszkoptu układamy w tortownicy, wykładamy na niego parę łyżek kremu czekoladowego- tak aby krem przykrył spód biszkoptu. Następnie na środek biszkoptu wykładamy zastygniętą galaretkę jeżynową i całość

Krakowskie smaki Ani
Tort- boisko z kremem czekoladowym 167

Już wkrótce Dzień Dziecka:) Pamiętacie? Mój synek nie da mi zapomnieć! Dla małego wielbiciela piłki nożnej polecam pyszny tort z niebiańskim kremem czekoladowym w kształcie boiska. Myślę, że duzi kibice też nie pogardzą takim ciachem:) Biszkopt: 7 jajek, 1 i 1/3 szkl. drobnego cukru do wypieków, 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku(...)Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia. Do białek dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki. Ciasto przelać do przygotowanej formy o wym. 23x33cm lub do specjalnej formy w kształcie boiska. Piec ok. 35min w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na 3 równe części.     Krem

Z miłości do słodkości
CIASTO KUBANKA 200

herbatników maślanych około 16 szt. herbatników kakaowych ( użyłam również maślanych) Do nasączenia biszkoptu: ½ szklanki zaparzonej kawy ( przestudzonej) 3 łyżki rumu lub wódki Dodatkowo: ciemne kako do posypania wierzchu ciasta wiórki czekoladowe Wykonanie: Biszkopt: białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli ,następnie partiami wsypujemy cukier, gdy cukier się rozpuści dodajemy po kolei żółtka, na koniec do masy delikatnie wsypujemy mąkę zmieszaną(...)przykrywamy drugą warstwą herbatników następnie na warstwie herbatnikowej rozsmarowujemy ubitą śmietanę kremówkę (śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz śmietan-fix’kse, ciasto wkładamy na noc do lodówki przed podaniem cisto posypujemy ciemnym kako i wiórkami czekoladowymi. Źródło: http://zmiksowani.pl/przepis/577412

Słodkie zapomnienie
Piernikowe brownie z karmelem i orzechami 199

Mocno czekoladowe, wręcz wytrawne ciasto, słodki karmel, chrupiące orzechy i nuta korzennych przypraw - to się nie mogło nie udać! :) Ciasto jest przepyszne, upieczcie przy najbliższej okazji, albo i nawet... bez okazji :) SKŁADNIKI (blacha 25 x 25 cm) 2 tabliczki gorzkiej czekolady ( użyłam 70% kakao) 120g masła 1 duża łyżka kakao 4 jajka 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej lub orkiszowej(...)się chrupiące. Delikatnie siekamy i dodajemy do masy czekoladowej. Foremkę o wymiarach 25x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy połowę masy czekoladowej. Na masę czekoladową wykładamy połowę masy kajmakowej i rozprowadzamy po całej powierzchni ciasta. Wykładamy druga część ciasta oraz pozostałą cześć kajmaku, postępujemy tak samo jak w przypadku pierwszej warstwy. Gotowe ciasto wstawiamy

DefinicjaSmaku
Grzesiek 89

Ciasto z serii tych bez pieczenia a co za tym idzie proste, szybkie w wykonaniu i pyszne. Skąd się wzięła jego nazwa? Oczywiście od znanych wszystkim wafelków czekoladowych „Grześki”. Ciasto bardzo posmakowało mojemu synowi więc domyślam się, że będzie często gościło na naszym stole – bo przecież wg hasła reklamowego batoników „dziecku odmówisz???” Składniki(...)serka mascarpone 600 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 5 wafelków czekoladowych „Grześki” – po 48g słoiczek dżemu z czarnej porzeczki ok 300 g herbatników kakaowych Formę 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę herbatników a następnie rozsmarowujemy równomiernie dżem z czarnej porzeczki. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier

Fascynacje Ani
Grzesiek 218

Ciasto z serii tych bez pieczenia a co za tym idzie proste, szybkie w wykonaniu i pyszne. Skąd się wzięła jego nazwa? Oczywiście od znanych wszystkim wafelków czekoladowych „Grześki”. Ciasto bardzo posmakowało mojemu synowi więc domyślam się, że będzie często gościło na naszym stole – bo przecież wg hasła reklamowego batoników „dziecku odmówisz???” Składniki(...)serka mascarpone 600 ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 5 wafelków czekoladowych „Grześki” – po 48g słoiczek dżemu z czarnej porzeczki ok 300 g herbatników kakaowych Formę 25×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę herbatników a następnie rozsmarowujemy równomiernie dżem z czarnej porzeczki. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier

Fascynacje Ani
Śmietanowa babka czekoladowa 86

Babka czekoladowa a'la murzynek, z prawdziwą gorzką czekoladą, przygotowana na kwaśnej śmietanie. Na wierzchu z polewą z gorzkiej czekolady. Jedna z moich ulubionych ♡ Wychodzi wilgotna, a zarazem miękka, delikatna i lekko sypka. Do tego mocno czekoladowa, ale nie za słodka - miłośnicy naprawdę słodkich wypieków powinni dodać więcej cukru lub wykonać polewę z czekolady mlecznej. Prosty i szybki przepis, który(...)staną się jasne i puszyste. Następnie powoli dodajemy rozpuszczoną czekoladę oraz śmietanę i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy porcjami składniki suche i miksujemy, aż otrzymamy jednolite ciasto. Ciasto przenosimy do keksówki (u mnie półokrągła 35 x 10 cm) wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50-55 min., do suchego

Kuchnia MagdaLeny