ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:308/1509)

Przepyszny sernik w 20 minut na czekoladowym spodzie 81

CIASTO: Do miski przesiewamy 2,5 szklanki mąki pszennej ( typ 400 lub 450 ), dodajemy szczyptę soli oraz 0,5 szklanki cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia i 2 łyżki kakao. Wszystko razem mieszamy. Wbijamy 1 jajko, wlewamy 0,5 szkl oleju, dokładnie mieszamy łyżką ( do momentu aż się zrobi bardzo gęste ). Rozdrabniamy ręką na jednolitą kruszonkę. 3/4 ciasta przesypujemy(...)Dodajemy pianę z 3 ubitych na sztywno białek. Wykładamy na ciasto kakaowe. Posypujemy pozostałą kruszonką oraz płatkami migdałów. Wkładamy na 15 minut do 170C , a następnie ok. 45 minut w 160C – grzanie góra dół. Studzimy w uchylonym piekarniku. Smacznego! The post Przepyszny sernik w 20 minut na czekoladowym spodzie first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Ciasto bez pieczenia z mascarpone i bitą śmietaną 119

Ciasto bez pieczenia z mascarpone i bitą śmietaną to przepis na pyszny deser! Ciasto składa się z trzech kremów przełożonych herbatnikami i biszkoptami. Deser jest kremowy, puszysty i pięknie się prezentuje. Jak zrobić ciasto bez pieczenia na dużą blachę? Ciasto przygotujesz z mascarpone i śmietanki 30% – jest to baza każdego z kremów. Ubity ser mascarpone i śmietankę dzielimy(...)jeden czekoladowy, kolejny z białą czekoladą, a ostatni z masłem orzechowym i kajmakiem. Przepis na ciasto bez pieczenia z mascarpone Ciasto bez pieczenia z mascarpone i bitą śmietaną Via Gusto Ciasto bez pieczenia z mascarpone i bitą śmietaną to przepis na pyszny deser! Ciasto składa się z trzech kremów przełożonych herbatnikami i biszkoptami. Deser jest kremowy, puszysty i pięknie się

Via Gusto
Mazurek mleczno-czekoladowy z bakaliami 137

herbatników kilka suszonych daktyli 50 g płatków migdałowych 50 g wiórków kokosowych 1/3 szkl siekanych orzechów włoskich 2/3 gorzkiej czekolady Terravita 70% Do ozdoby: czekoladowe jajeczka płatki migdałów kolorowe kandyzowane skórki zielone wiórki kokosowe Ciasto kruche : wszystkie suche składniki posiekać z margaryną i smalcem. Dodać jajko i śmietanę, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki(...)czekoladę, mieszać do rozpuszczenia. Wsypać mleko w proszku i zmiksować. Na koniec dodać drobno pokruszone ciastka i bakalie, wymieszać. Masę wylać na wystudzony spód mazurka. Udekorować bakaliami i czekoladowymi jajeczkami. Ciasto odstawić do lodówki do zastygnięcia

Smakołyki Asi
Świąteczne brownie z piernikową masą i pomarańczami 128

Brownie w świątecznej wersji pachnące pomarańczami i przyprawą korzenną.  Ciasto na spodzie brownie z marmoladą z pomarańczy oraz masą piernikową przygotowaną ze śmietanki kremówki i serka mascarpone. Wierzch ciasta to czekoladowe ganache, czyli krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa.  Mocno czekoladowe i gliniaste brownie, do tego(...)cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę przesianą przez sito i miksujemy. Na końcu wlewamy rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę z masłem i mieszamy do połączenia składników. Ciasto wylewamy do tortownicy (średnica 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20-25 min. Wyciągamy z tortownicy i studzimy. Masa piernikowa

Kuchnia MagdaLeny
Babeczki z Nutellą – pyszne muffiny z czekoladą 115

posmaruj masłem. Do każdej z foremek nałóż łyżkę ciasta – tak, aby ¼ całości została w misce jako wierzch muffinek. Ciasto w foremkach rozłóż za pomocą łyżki tak, aby przykryło spód i boki foremek (boki do wysokości ⅔ foremek). W środek utworzonych „miseczek” z ciasta nałóż po łyżeczce kremu czekoladowego (Nutelli). Na koniec pozostałą część ciasta rozłóż na wierzch muffinków(...)wyrównaj łyżką, aby ciasto zakryło krem czekoladowy. Muffinki piecz 15 minut w 180 stopniach Celsjusza. Sprawdź inne przepisy na desery – klik . Bądź na bieżąco – odwiedź profil na Instagramie ( klik ) i Facebooku ( klik ). Sprawdź najnowsze przepisy Babeczki z Nutellą – pyszne muffiny z czekoladą Cebula faszerowana ryżem z pieczarkami – nadziewane cebule Lekki sernik z galaretką z jogurtów Skyr

Via Gusto
Ciasto czekoladowe z niespodzianką 258

moje drugie podejście do tego ciasta. Za pierwszym razem coś poszło nie tak ale postanowiłam  dać mu drugą szanse. I nie zawiodłam się;) Ciasto jest pyszne, puchate, delikatne i  mocno czekoladowe zarazem. Na ciacho skusiłam się po wielu bardzo dobrych opiniach na jego temat. Przyznam szczerzę, że trochę się go obawiałam z powodu dodatku jaki w sobie kryje(...)startej na dużych oczkach 100 gram gorzkiej posiekanej czekolady Na wierzch:  100 gram czekolady roztopionej czekolady (u mnie biała)  Wykonanie: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, polać nią ciasto. Wykonanie: Masło wraz z cukrem zmiksować na jasną, puszystą masę. Powoli dodawać olej, ciągle miksując. Następnie dodać cukier, ekstrakt, sodę i sól, wymieszać. Kolejno wbić jajka (jedno po drugim) ciągle

Krakowskie smaki Ani
SERNIKOBROWNIE Z CZERWONYMI PORZECZKAMI 172

Ciasto genialne! Spód ciasta to czekoladowe brownie, a górna warstwa to sernik z białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami. Ciasto wbrew pozorom nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne w przygotowaniu. Długi jest natomiast czas pieczenia ciasta bo około 60 min. Ciasto brownie i masę serową pieczemy jednocześnie, bez wcześniejszego podpiekania spodu. Ciasto nie jest za słodkie bo słodka masa serowa przełamana

Kuchnia MagdaLeny
SERNIKOBROWNIE Z CZERWONYMI PORZECZKAMI 193

Ciasto genialne! Spód ciasta to czekoladowe brownie, a górna warstwa to sernik z białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami. Ciasto wbrew pozorom nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne w przygotowaniu. Długi jest natomiast czas pieczenia ciasta bo około 60 min. Ciasto brownie i masę serową pieczemy jednocześnie, bez wcześniejszego podpiekania spodu. Ciasto nie jest za słodkie bo słodka masa serowa przełamana

Kuchnia MagdaLeny
Tarta mocno czekoladowa z daktylami 177

kruche ciasto masę czekoladową wylałam, do której pokrojone daktyle dodałam. 😊 Orzechami włoskimi ozdobiłam i do zastygnięcia w chłodne miejsce pozostawiłam.  Dwie łyżki cukru  trzcinowego tylko do ciasta dodałam, a dzięki  daktylom słodki smak tarty uzyskałam. 🍰🍹 Jeśli takie smaki lubicie to z łatwością tą tartę zrobicie. 😉💛🎉 Prosta jest do przygotowania, a sama słodycz jest z jej smakowania. Składniki(...)się rozpuści.  Pozostawiamy do przestygnięcia. Czekolady dzielimy na kosteczki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Roztopioną czekoladę dodajemy do śmietanki i mieszamy do połączenia się składników. Dno ciasta smarujemy niewielką ilością masy czekoladowej, na całej powierzchni rozkładamy pokrojone daktyle. Pozostałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wypełniamy nią miejsca pomiędzy daktylami. Wierzch delikatnie wyrównujemy (dzięki temu, że masę przełożymy

Moniki Smakołyki
Czekoladowe brownie 199

obrotach 7. Zmniejszamy obroty do 5, czas wydłużamy o 2 minuty i dodajemy ostudzoną mieszankę masła i czekolady, przesianą mąkę i sól. Ściągamy pokrywę i łopatką łączymy ciasto z orzechami i groszkami czekoladowymi do pieczenia. Wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Władamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy 25 min i kroimy po całkowitym wystudzeniu. * użyłam szklanki

ladykitchen
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 161

Tort orzechowy przygotowuje się na bazie kremu z mascarpone i nutelli oraz biszkoptu na roladę. Jest w miarę łatwy do przygotowania. Ciasto jest smaczne, delikatne i czekoladowo - orzechowe.  SKŁADNIKI :                            BISZKOPT :   5 dużych jaj 100 g mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku(...)PRZYGOTOWANIE :  BISZKOPT - białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodajemy żółtka, chwilkę miksujemy, dodajemy cukry i po zmiksowaniu wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na dużą blaszkę z piekarnika, wyłożoną papierem do pieczenia i równo go rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 % C. Po ostudzeniu zrywamy ciasto z papieru i ponownie

Kulinarne Fantazje Marioli
753. Czekoladowy chlebek cukiniowy. 159

czekoladowy cukiniowy chlebek z daktylami i gorzką czekoladą; jogurt naturalnyMyślałam, że nie wyjdzie, że zrobi się zakalec, w sumie byłam święcie przekonana, że się nie dopiecze, generalnie jedna wielka porażka, (na szczęście!)pomyliłam się, i to jak! :OTe ciasto zawładnęło moim sercem ( i żołądkiem), zdecydowanie!A mama się z tym zgadza i nadal nie wierzy, że jest

More food, love and dreams
Czekoladowe tartaletki z krakersami i masłem orzechowym (bez pieczenia) 95

ciastka z borówkami amerykańskimi Drożdżówki z agrestem i kruszonką Szwedzkie bułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Faworki z piekarnika Ciasteczka imbirowe, golden gingerbread Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Róże z jabłka w cieście francuskim Czekoladowe tartaletki z krakersami i masłem orzechowym Proporcje na 4 foremki o średnicy12 cm Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składniki Spód: 170 g krakersów 50 g roztopionego masła(...)się rozpuści, garnuszek zdejmujemy z kuchenki i dodajemy masło orzechowe. Dokładnie mieszamy, a gdy masa zacznie gęstnieć wylewamy na foremki z ciastem. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem wyjmujemy z foremek i folii, ozdabiamy krakersami. Czekoladowe tartaletki z krakersami i masłem orzechowym

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto Rafaello na krakersach (bez pieczenia) 104

niedopatrzenie i dzielę się z Wami tą prostą recepturą na pyszne słodko-słone ciasto Rafaello bez pieczenia. Smacznego! Wielbicielom kokosu polecam czekoladowo-kokosowe ciasto , kokosowo-owsiane ciasteczka . Amatorom ciast bez pieczenia polecam tartę Snickers , tartę z czekoladowym kremem z awokado , jagielnik z brzoskwiniami . Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Spód: 1 opakowanie słonych krakersów Masa: 3 szklanki (720 ml) mleka(...)będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Ciasto Rafaello na krakersach (bez pieczenia) pochodzi z serwisu lamarida.pl

Lamarida.pl
Keto brownie – bez mąki i cukru! 123

pieczenia , a następnie wylewamy na nią ciasto . Jeśli nie masz formy o dokładnie takich wymiarach przeczytaj tutaj . Ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni przez 20 minut (u mnie górna grzałka plus termoobieg, połowa piekarnika). Upieczone brownie wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia . Brownie w związku z tym, że jest bardzo wilgotnym ciastem, przechowujemy w lodówce . Możecie je również zamrozić Wartości odżywcze(...)użyj większej i nie wylewaj ciasta na całą powierzchnię . Jest ono na tyle gęste, że nie rozpłynie się. Jeśli obawiasz się o wysokość brownie po upieczeniu zaznacz na papierze do którego miejsca powinieneś wylać ciasto. Jeszcze więcej keto słodkości! Chałwa domowa bez cukru Keto kokosanki Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto

WegePrzepis