ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:317/1376)

Brownie z solonym karmelem 130

ochotę jeszcze dopisać "...i z czekoladowym ganache ". Na samo wspomnienie tego ciasta mam dreszcze! Dreszcze rozkoszy, bo było to jedno z TYCH ciast. Na niepogodę, na zły humor, na pocieszenie, na głód czekoladowy, na dzień wolny, na spotkanie ze znajomymi. Mam też dreszcz, bo moja silna wola przy tym cieście okazała się wyjątkowo słaba... Na początku miały być lava cake(...)dodajemy do gorącej śmietanki, od razu mieszamy.   Czekolada powinna się ładnie rozpuścić, w rezultacie powstanie pachnąca gładka czekoladowa masa, którą odstawiamy, żeby wystygła i zgęstniała.  Możemy ją dodatkowo ubić mikserem. albo gęstą wylać na ciasto i rozprowadzić za pomocą silikonowej szpatułki.  Na ostudzone brownie wykładamy solony karmel, a na masę karmelową - czekoladowy ganache . Kroimy, kiedy wszystko

bistro mama
Sernik czekoladowy na zimno 75

zrobić. Jak zobaczycie ciasto robi się bardzo łatwo, a smakuje obłędnie. Będzie idealny i dla dorosłych i dla dzieci. Na blogu znajdziecie także inne pomysły na serniki na zimno: Sernik kokosowy Bounty na zimno Ciasto śnieżny puch z granatem Ciasto śnieżny puch z limonką Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czekoladowy na zimno Czas przygotowania: 60 minut

Kulinarne przygody Gatity
Torcik piernikowy z mascarpone i galaretką z mango i pomarańczy 214

warto obserwować ciasto. Najlepiej piec do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do wystygnięcia. Po przestudzeniu ścinamy górę piernika i kruszymy do miski. Resztę ciasta dzielimy na dwa blaty. Krem czekoladowy z mascarpone: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem i czekoladą. Następnie na najmniejszych obrotach łączymy śmietankę(...)ujemy na gładki mus. Owoce zagotowujemy w rondelku. Wsypujemy galaretkę, energicznie mieszamy. Odstawiamy do stężenia. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat piernikowego biszkopta. Następnie rozsmarowujemy połowę czekoladowego kremu, przykrywamy drugim biszkoptem. Ciasto wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na piernik wylewamy tężejącą galaretkę. Ponownie tortownicę wstawiamy do lodówki do momentu całkowitego stężenia galaretki. Ostatnią warstwą tortu

VioletoweKucharzenie
Chlebek bananowy z czekoladą 30

Chlebek bananowy z czekoladą to ciasto które już dawno miałam w planach. Jakimś cudem jednak, zawsze znikały mi podstarzałe już banany. Nie wiem, chyba u nas banany nie mają szans na długie leżakowanie. I te których użyłam do ciasta, też w zasadzie mogłyby jeszcze trochę poleżeć Muszę przyznać, że nie jestem fanką pieczonych ciast bananowych, wolę je w wersji(...)orzechy i czekoladę i jeszcze raz mieszamy. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto i pieczemy około 60 min. Po 45 min sprawdzałam patyczkiem czy ciasto jest już gotowe. Do ciasta można przygotować jakąkolwiek polewę: czekoladową lub lukier. Można posypać cukrem pudrem. Ja zrezygnowałam ze wszystkiego kiedy odkryłam jak genialnie smakuje to ciasto posmarowane masłem

Relaxtime
Rogaliki francuskie z nutellą 162

Rogaliki robi się wyjątkowo szybko i przyjemnie. Do ich przygotowania potrzeba tylko kilku składników. Chrupiące ciasto i czekoladowe wnętrze... nie znam osoby, która by ich nie lubiła :) Warto mieć w lodówce mały zapas gotowego ciasta aby w każdej chwili, gdy tylko najdzie nas ochota na słodkie, móc upiec te pyszne rogaliki :)    2 opakowania ciasta francuskiego słoiczek nutelli jajko

Smakołyki Asi
Babka Wielkanocna bezglutenowa 121

Babka Wielkanocna to ciasto, które pojawia się chyba na każdym wielkanocnym stole. Dziś przepis na bezglutenową babkę wielkanocną z polewą czekoladową. Upiec ciasto... The post Babka Wielkanocna bezglutenowa appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Sernik czekoladowy 251

Sernik czekoladowy Składniki: Ciasto: margaryna -0,5 kost kakao - 2 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka mąka - 1 szkl i 2 łyżki cukier - 1/4 szkl cukier waniliowy - 1 opak żółtka -2 szt sól - szczypta Masa serowa ser biały - 1,30 kg jogurt grecki - 700 ml rodzynki - 50 g jajka - 10 szt + 2 białka margaryna - 1,5 kost mąka -6 łyżek

Kuchnia Danusi
Ciasto fasolowe z czekoladą i gruszkami 605

przygotowaniu domowego mleko kokosowe zostaje nam zmielona i odtłuszczona miazga, którą po wysuszeniu i zmiksowania możemy dodawać do innych dań. Taka bezglutenowa mąka kokosowa to znakomity dodatek do ciast np. czekoladowego. Nośnikiem aromatów jest tłuszcz, odtłuszczona mąka jest bardziej delikatna i mniej aromatyczna od wiórków kokosowych. Rozluźni ciasto z czerwonej fasoli i otuli aromatyczne gruszki obgotowane w przyprawach korzennych - znakomity

SzczyptaSmaQ
Ciasto bananowe z whisky 191

aromat tego alkoholu w jedzeniu jest, jak dla mnie, wspaniały. Pamiętacie - śledzie w zalewie z whisky - moje ulubione, lepszych nie ma - spróbujcie koniecznie na święta zarówno ciasta jak i śledzi... Czekoladowy chlebek bananowy jest typowo amerykańskim wypiekiem - ciężki, wilgotny, o intensywnym smaku i zapachu. Jakby zakalcowaty... Takie ciasta trzeba lubić bo nie każdemu posmakują - jak dla mnie są genialne Chlebek(...)minut w 170 stopniach . Chlebek bananowy studzimy w formie i kroimy gdy będzie już dobrze schłodzony. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego!!! Moje sugestie : Ciasto ma bardzo intensywny czekoladowy smak więc jeśli nie przepadamy na gorzką czekoladą można spróbować upiec go z mleczną - będzie wtedy ,,łagodniejsze". Pamiętajmy aby banany były jak najdojrzalsze czyli miały skórkę z czarnym nalotem

sierotka maRysia w kuchni
Tort czekoladowy 23115

przekładanych kremem) i to ciasto należy przygotować wcześniej. Pracę można rozłożyć na dwa dni, pierwszego dnia upiec biszkopt, następnego przygotować krem i przełożyć nim ciasto a kolejnego dnia podawać i zajadać ze smakiem. :) Tort czekoladowy Temperatura pieczenia: 170 o C | Czas pieczenia: ok. 40 min. Biszkopt kakaowy (źródło: Moje Wypieki ) 5 jajek  3/4 szkl. cukru  2/3 szkl. maki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Miodownik 398

ciasto ładnie zmięknie i dopiero po wyjęciu z folii polewamy polewą czekoladową.  Jeśli chcemy mieć od razu gotowe ciasto, ale nieco twardawe, polewamy od razu polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto najlepsze jest na trzeci dzień. Można go długo trzymać, im starsze tym lepsze (oczywiście z umiarem, by nie spleśniało ;))     Kategoria: Ciasta , WIelkanoc

kuchcikownia
Czekoladowo-różany sernik na Walentynki 169

refleksami tańczącymi na wodzie, oddychając głęboko czystym, zimnym powietrzem, nagle wpadłam na temat mojej pracy. A potem po kolei przyszły mi do głowy wszystkie przepisy na chleby, musy i ciasta, które mam zamiar wykorzystać. Teraz tylko pozostaje mi to wszystko spisać i sprawdzić, czy jest szansa na dostanie tych wszystkich wymyślnych składników, które znikąd pojawiły się w mojej głowie... Tymczasem(...)wyjazdem upiekłam sernik. Tak obłędnie czekoladowy, że, szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, jak niby miałabym upchnąć w nim więcej czekolady. Jest więc miękki, rozpływający się w ustach spód brownie na mące gryczanej (dzięki temu cały wypiek jest bezglutenowy i ma delikatny posmak orzechów), a na nim gęsta, ciężka masa serowa. To takie konkretne ciasto, którego nie da się zjeść

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt z bezą i masą budyniową 84

Biszkopt z bezą i masą budyniową to kolejna odsłona świątecznego ciasta. Tym razem naszpikowanego bakaliami i orzechami. Czas przełamać trochę schemat pierników, makowców i serników (na te dwa ostatnie już niedługo pojawi się przepis). Jeśli chcecie jakiegoś urozmaicenia to koniecznie wybierzcie to ciacho! Biszkopt z bezą i masą budyniową Składniki: Biszkopt: 7 jajek 7 łyżek cukru 16 g cukru wanilinowego(...)suszoną aronię. Biszkopt kroimy wzdłuż na pół. Jego dół smarujemy połową masy, następnie przykrywamy ją bezą, na który nakładamy pozostałą część masy. Całość przykrywamy górą biszkoptu. Na koniec ciasto polewamy czekoladową polewą. Smacznego Artykuł Biszkopt z bezą i masą budyniową pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Mazurek z polewą czekoladową 114

zimnego masła, 100 g cukru pudru, masa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej, 100 g czekolady gorzkiej, 100 ml śmietany 30%, 50 g masła, Ugotowane żółtka przetrzeć przez sito. Mąkę, pokrojone masło, cukier, przetarte żółtka, surowe żółtko włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki(...)nagrzanego do 200 stopni na 12 minut. Po wyjęciu ostudzić. Śmietanę, cukier, masło, posiekaną czekoladę włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Wylać na ciasto masę czekoladową. Udekorować. Ja posypałam pokruszonymi, karmelizowanymi orzechami (przygotowanymi według przepisu , użyłam około 40 g orzechów). Można dekorować migdałami, orzechami, rodzynkami.... według uznania

królestwo garów