ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:322/1376)

Cake Pops 138

linki z efektami Waszej pracy !! CAKE POPS               Składniki na około 35 sztuk ·         około 450 g ciasta (ja użyłam Brownie upieczonego w blaszce 24X24) ·         patyczki do cake pops (dostępne są np. na stronie http://wypiekarnia.pl(...)ubijamy aż dobrze się z nim połączą. Do masy czekoladowej dodajemy jajka z cukrem, mieszamy chwilę. Dodajemy mąkę. Mieszamy aż składniki się połączą. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 35 minut. Brownie od razu wyjmujemy z piekarnika. Odstawiamy aby przestygło. Przygotowujemy sobie miejsce z zamrażarce. Wystudzone ciasto drobno kruszymy. Dzielimy na dwie części. Pierwszą część   dokładnie mieszamy

Mania Gotowania
Tort czekoladowy z adwokatem pachnący pomarańczą 130

Dzisiaj zapraszam Was na torcik czekoladowy w wersji dla dorosłych!Tort prosty w wykonaniu, fantastyczny w smaku i pięknie prezentujący się na stole.Lekki i puszysty kakaowy

Kraina Miodem Płynąca
Czekoladowa trufla na orzechowym spodzie z malinami 193

Dzisiaj znowu coś na deser, tym razem czekoladowego i śmietankowego, bo takie było zapotrzebowanie;) Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
Sernik z musem truskawkowym na wafelkowym spodzie 386

mikserem. 2. Mus truskawkowy: Truskawki zmiksować blenderem do postaci musu, zagotować, wsypać galaretkę i mieszać do momentu aż galaretka się rozpuści (nie gotować). Odstawić do lekkiego stężenia. 3. Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać na mniejsze części, przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietankę i rozpuścić w kąpieli wodnej   aż do uzyskania konsystencji polewy . 4. Formę o wymiarach(...)lodówki na około 30 minut. Następnie wylać tężejący mus truskawkowy i ponownie wstawić do lodówki na około 15 minut . Po tym czasie ciasto wyjąć z formy, polać boki ciasta polewą czekoladową, na wierzchu udekorować bitą śmietaną ubitą z cukrem, truskawkami i pokrojonymi w kwadratowe kawałki wafelkami

Szalona Kuchnia Eweliny
Wspaniały WITARIAŃSKI MAKOWIEC i równie wspaniały SOS CZEKOLADOWY 159

sobie ułatwić życie używając łuskanych ale ja tam wolę świeże), przygotowanie ciasta zajęło mi jakieś 25 minut.  Gotowego makowca wkładamy do lodówki i szykujemy czekoladę do polania.  TUTAJ  macie oryginalny przepis, w którym możecie podejrzeć, jakiej czekolady użył Adam, ja natomiast polałam swojego makowca sosem czekoladowym, znalezionym w innym miejscu tego smakowitego bloga, dokładnie  TYM. Mieszamy(...)TEGO , - 1 małą łyżeczkę cynamonu, - szczyptę soli morskiej.  Porządnie wymieszany sos wstawiamy na chwilę do lodówki, żeby lekko zgęstniał, po czym wyjmujemy z lodówki makowca, wyjmujemy sos, polewamy ciasto sosem, posypujemy wg Adama wiórkami kokosowymi, a wg mnie koniecznie i zdecydowanie płatkami migdałowymi :)) i... z powrotem do lodówki.  Pierwszą próbę zrobiliśmy po około godzinie, "ciasto" było ładnie zwarte

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Babka czekoladowa 212

pomysł na coś pysznego :)  Dziś mamy Wielki Czwartek, ostatni moment, by pomyśleć nad świątecznymi potrawami. Gorąco polecam pyszną babkę czekoladową, podbiła serca moich łasuchów ;)   Babka czekoladowa   Składniki:  250g mąki pszennej,  3/4 szklanki cukru,  5 jajek,  200g masła lub margaryny,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  3 łyżki kakao,  150g(...)pieczenia oraz kakao,powoli wlać zimne mleko. Na koniec dodać przestudzoną, płynną czekoladę. Ciasto przelać do formy na babkę (metalową natłuścić i wysypać bułką tartą). Piec około 50-60 minut w temp. 180st, do tzw. "suchego patyczka". Przed podaniem udekorować stopioną czekoladą lub polewą czekoladową. Smacznego

Z miłości do słodkości
Ciasto tortowe z masą jajeczną 165

kieliszka spirytusu, Dodatkowo: 100 g orzechów włoskich, galaretki w cukrze i czekoladowa posypka do dekoracji PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przestając ubijać dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewam na blaszkę (wymiary 24cm x 24 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 35 minut(...)układam biszkopt. Wykładam drugą porcję masy i układam biszkopt. Pozostałą masą smaruję i dekoruję wierzch oraz boki ciasta. 5. Orzechy włoskie siekam i obsypuję nimi boki ciasta. Wierzch ciasta dekoruję czekoladową posypką oraz galaretką w cukrze

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. 179

lekkimi modyfikacjami. Boska konsystencja, zniewala kokosowym smakiem....masa na bazie śmietanki kokosowej i serka mascarpone. Całość udekorowana bita śmietaną. Truskawki przełamują biel i dodają pazura temu ciastu. biszkopt czekoladowy: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki kakao 50 g gorzkiej czekolady, startej Mąkę i kakao wymieszać, przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić(...)170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika,(i tu zaczynamy nowy rozdział swojego życia i zamiast mięsem werbalnie- rzucamy ciastem) z wysokości około 60 cm puścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego z puszki

Malinowe Pocałunki
Słodkie środy - Ciasto makaronowe z daktylami 195

przepisu i eksperymentowania w kuchni z nowymi smakami. Ciasto makaronowe z daktylami SKŁADNIKI: 3/4 szklanki mąki 75 g ugotowanego makaronu krajanka Czaniecki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki kakao 1 jajko 1/3 szklanki oleju 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 10 suszonych daktyli 50 g białej czekolady czekoladowa posypka  PRZYGOTOWANIE : Zaczynamy od wymieszania w misce(...)pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 45 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest dobrze upieczone, czy jest suchy.  Ostudzone ciasto dekorujemy roztopioną czekoladą i posypka czekoladową. Do przygotowania ciasta użyłam makaronu krajanka 5 jajeczny, który otrzymałyśmy do przetestowania od firmy Czaniecki .  Makaron jest dobry w smaku, a kształt chyba wszystkim znany bo to jeden z popularniejszych

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szarlotka sypana 122

Szarlotka to jedno z moich ulubionych ciast obok sernika. Jadłam ja w wielu postaciach - z kruszonką, z pianką bezową, na kruchym cieście, drożdżową, czekoladową....  Za to szarlotka sypana jest inna. Zdecydowanie najszybsza jaką do tej pory przyszło mi robić. Wystarczy 5-10 minut przygotowań i ciasto ląduje w piekarniku. I ten wyjątkowy smak... To trzeba po prostu spróbować :) Składniki

ChilliJemy
MURZYNEK Z JABŁKAMI 1157

Wilgotny i mięsisty murzynek z dużą ilością jabłek i czekoladową polewą. Puszystości i lekkości nadają mu ubite białka, a solidna porcja cieniutko pokrojonych jabłek, zapewnia soczystość na dłużej. Przechowywane pod przykryciem ciasto, z czasem jest chyba nawet jeszcze lepsze. Należy pamiętać, że długość i temperatura pieczenia ma tutaj duże znaczenie. Ciasto pieczemy dosyć krótko, bez termoobiegu, w niezbyt wysokiej temperaturze

cool and minty
Ciasto Marysieńka 172

Ciasto Marysieńka- czekoladowy biszkopt, pyszny placek orzechowy, a do tego smaczny kremem budyniowym. Kto nie jadł, ten koniecznie musi spróbować :) Przepis zaczerpnęłam z książki ciasta Siostry Anastazji. W oryginalnym przepisie z żółtek jaj (które zostaną z placka orzechowego) robi się budyń, ja jednak poszłam trochę na łatwiznę i użyłam gotowego budyniu w proszku,a 4 żółtka  które mi zostały

Aga w kuchni
Orzechowy zawijaniec na serku homogenizowanym 89

kawy czy na podwieczorek. Do nadzienia użyłam kremu   NUTLOVE Choco Hazelnut od Allnutrition, który jest dużo lepszą i zdrowszą wersją popularnych na rynku kremów czekoladowo-orzechowych. To pyszny krem czekoladowy z dodatkiem chrupiących kawałków orzeszków laskowych, wyprodukowany z w 100% naturalnych składników. Krem nie zawiera cukru, ani oleju palmowego. Nie znajdziemy w nim również żadnych dodatków chemicznych(...)czekoladowo-orzechowego (u mnie: NUTLOVE Choco Hazelnut ) 1 łyżka zimnej wody Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju rzepakowego garść orzechów laskowych Wykonanie: Nadzienie: Orzechy laskowe siekamy nożem na drobne kawałki - nie na miałko!  W misce miksujemy jajko z wodą i kremem czekoladowo-orzechowym. Dodajemy posiekane orzechy i dokładnie wszystko mieszamy. Masę dzielimy na dwie równe części. Ciasto

Kuchnia MagdaLeny
Cappuccino 282

Przepis z książki Siostry Anastazji z małymi zmianami. Genialne połączenie smaków. Po prostu idealne ciasto na różne okazje! Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 1/4 szklanki

Na Ciasteczkowych Papierach
Karmelowe blondie z malinami 126

Dziś taka moja wariacja na bazie czekolady. Wszyscy znają brownie  - pyszne mocno czekoladowe wilgotne ciasto  z dużą ilością gorzkiej czekolady. Blondi to odpowiednik tego ciasta zrobiony z białej czekolady. Ja posunęłam się nieco dalej nadając nieco karmelowego smaku. Ciasto bardzo wilgotne , aromatyczne, słodkie z lekką kwaśną owocową nutą. Składniki : 3/4 szklanki cukru (160g) 200 g masła

Malinowa Kawiarenka