ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:331/1520)

Jogurtowa babka 133

czekoladą i malinami Pyszne jogurtowe ciasto „na bogato”. Puszyste i wilgotne. Kwaskowy smak malin fantastycznie przełamuje czekoladowy smak. Ciasto: 2 szklanki mąki (ok. 300 g) 1/2 szklanki ksylitolu lub innego słodziwa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego 50 g oleju 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej

Kucharzyca
marchewkowe ciasto ze śliwkami... 163

waniliowy 1 opakowanie, marchew 3 sztuki średnie, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, śliwki 50 dag, śmietana 30% 330 ml, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, posypka czekoladowa 1 opakowanie składniki temperatura pokojowa = miękką margarynę, jajka, cukier, cukier waniliowy utrzec mikserem do białości, masa ma grudkowatą konsystencję obraną marchewkę w pojemniku blendera (mój blender ma podwójne ostrze(...)patyczka, ciasto dobrze wystudzić w formie zimną śmietanę ubić na sztywno razem z galaretką w proszku mikserem ubitą śmietanę od razu wyłożyć na wierzch ciasta, posypać śmietanę posypką czekoladową i schować ciasto do lodówki - ciasto marchewkowe jest bardzo smaczne, można je zrobić z owocami, przełożyć masą kremową, bitą śmietaną.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Łom, Blok Czekoladowy 244

Smak dzieciństwa? , mleko w proszku i herbatniki!. Ponadczasowe:)Sprawdzony idealny przepis na blok czekoladowy.    Składniki; 1/2 kg herbatników 1/2 kg mleka w proszku 

Apetyczna babeczka
Miodowy blok czekoladowy 196

Moje smaki z dzieciństwa, dzisiaj w odmienionym wydaniu, bo zamiast cukru użyłam podkarpackiego miodu spadziowego, a do tego wspaniałe orzechy laskowe z ekologicznych sadów.   

Apetyczna babeczka
Migdałowy blok czekoladowy 167

Łom, blok czekoladowy z dużą ilością migdałów i nutką pomarańczy. Przygotowanie jest bajecznie proste i szybkie. Bakalie możecie dowolnie komponować i wykorzystać te które macie w

Apetyczna babeczka
Sernik obłędnie czekoladowy. 186

Jeśli tak, to zapraszam. Dziś przedstawiam Wam przepis na bardzo dobry, ba! mało tego, pyszny sernik. Kakaowy spód, czekoladowe, delikatne, kremowe wnętrze, a wszystko to skąpane w intensywnie czekoladowej polewie. Najlepsze ciasto na poprawę nastroju! A że na zewnątrz ziąb i szaruga, brak słoneczka i nieodzowny zimny wiatr, myślę, że takie ciacho powinno się pojawić u każdego z Was. Polecam(...)szybko się rumieni wierzch przykrywamy folią aluminiową. Ciasto po upieczeniu będzie dość rzadkie, ale to nic, takie ma być. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku, a następnie przekładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc), żeby stężało. POLEWA CZEKOLADOWA: 4 łyżki przegotowanego, letniego mleka lub wody 1 łyżka gorzkiego kakao 100 g czekolady mlecznej      Do niewielkiej

Rozpustne gotowanie
Chałka czekoladowa 312

Chałka czekoladowa – właściwie nie wiem, jak mam ją Wam polecić. Jest tak obłędnie czekoladowa, mięciutka i wilgotna, że nie da się tego opisać! Delikatne drożdżowe ciasto, pyszna czekolada (nie żadne kremy czekoladowe), przypieczona, lekko chrupiąca skórka. Nasza chałka czekoladowa po prostu rozpływa się w ustach. Jedna z naszych znajomych stwierdziła ostatnio, że smakuje jak najlepsza chałka, którą jadła(...)części; uformować 3 rulony; rozwałkować na długie prostokąty (ok. 40cm na 20) o grubości 3 mm. Rozwałkowane ciasto posmarować pozostałym masłem (dobrze je roztopić i posmarować ciasto pędzelkiem) i posypać mieszanką czekoladową – lekko docisnąć (można zostawić 1-2 łyżki mieszanki do posypania ciasta później). Wszystkie 3 prostokąty zawinąć w długie rulony. Położyć je obok siebie i zapleść warkocz dociskając

Pociąg Do Kuchni
Wegańskie brownie z cukinii. 233

miłośników czekolady ! Jest to idealny letni deser . Nikt nie będzie wiedział, że w środku jest cukinia . Zaczynasz od zielonego warzywa, a kończysz na pysznie czekoladowym brownie . Cukinia to naprawdę magiczny składnik i sprawia, że ciasto jest wyjątkowe. Cukinia jest idealna dla osób odchudzających się. Jest lekkostrawna i niskokaloryczna. W cukinii nie odkładają się metale ciężkie. Witaminy które znajdziemy w cukinii

Zdrowy Styl Joanny
Mazurek czekoladowy z migdałami 215

ciasto i przykleić do brzegów. Schłodzić w  lodówce przez godzinę. Po tym czasie wyjąć, nakłuć widelcem. Piec 12-15 minut w 200*C, do lekkiego zarumienienia ciasta. Wyjąć wystudzić. Krem czekoladowy: 50 g gorzkiej czekolady(...)śmietany 36 % Składniki umieścić w garnku, lekko podgrzać i odstawić do rozpuszczenia czekolady. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodatkowo : całe migdały płatki migdałowe roztopiona biała czekolada Na wystudzone ciasto wyłożyć krem czekoladowy i wyrównać. Ozdobić migdałami i kleksami roztopionej białej czekolady. * Ilość składników można zwiększyć dwukrotnie, aby otrzymać większą pisankę dla całej rodziny :)  Smacznego! Inspiracja ze strony Moje Wypieki

Chocolate Muffin Blog
Ciasto podwójna rozkosz bez pieczenia 110

Super przepis na pyszny deser! Ciasto podwójna rozkosz bez pieczenia to prawdziwy raj dla podniebienia. Jest naprawdę przepyszne a do tego bardzo szybkie w przygotowaniu. To pyszne ciasto bez pieczenia składa się z ciasteczkowego spodu, przełożonego czekoladowym … Artykuł Ciasto podwójna rozkosz bez pieczenia pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
PIERNIK CHOINKA + FILMIK 75

Piernik choinka to wspaniałe, efektowne ciasto. Idealne na święta.        SKŁADNIKI :   2 jajka  2 i 1/2 szklanka mąki tortowej  1

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto fit brownie 99

jest zdrowszy od białego cukru. Do polania ciasta z fasoli została użyta ketolada, czyli dietetyczna czekolada na erytrytolu. Takie ciasto wegetariańskie sprawdzi się na deser również dla osób stosujących dietę ketogeniczną, diabetykom i wszystkim tym, którzy liczą kalorie. Ciasto fit nie zawiera mąki, dlatego mogą je spożywać osoby będące na diecie bezglutenowej. Ciasto fit brownie zawierające zamiast cukru erytrytol(...)diabetyków, dzieci, osób z chorobami onkologicznymi, odchudzających się oraz stosujących dietę ketogeniczną, w której węglowodany nie są wskazane. Ciasto brownie z tego przepisu wychodzi wilgotne i bardzo czekoladowe. Struktura ciasta jest delikatna, przyjemna w jedzeniu i nieklejąca. Brownie , jest umiarkowanie słodkie i pomimo swojej wilgotności świetnie się kroi. Liczba porcji: 16 Czas przygotowania: 25 minut + pieczenie Forma

Kuchcik gotuje