ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:331/1376)

Babka czekoladowa wilgotna i pyszna – ciasto czekoladowe 516

cukru (około 25 g) 90 g masła 2 łyżki mleka (około 35 ml) 65 g cukru pudru (około 6 łyżek) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przygotowania: Babka czekoladowa Przygotowanie: Do mąki pszennej dodaję mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, sodę i delikatnie mieszam. Do miski z żółtkami dodaję cukier puder i przez chwilę miksuję, tak żeby żółtka zbielały. Następnie(...)ubijam na sztywną pianę i dodaję do ciasta i jeszcze przez chwilę miksuję na najwolniejszych obrotach tak żeby białka połączyły się z ciastem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczenie babki czekoladowej: Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki posmarowanej tłuszczem. Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na drugą od dołu półkę i piekę około 50 minut, do suchego patyczka – długość pieczenia

Uwaga Babcia Gotuje
Czekoladowy tort Goplana 141

miłośnicy twierdzą zgodnie że ma ona niepowtarzalny smak i aromat, w dzisiejszych czasach wykorzystuje się ją w kuchni na nieskończenie wiele sposobów, urozmaica smak ciast, deserów a nawet mięs na wytrawnie. Ten czekoladowy tort-prosty w przygotowaniu łączy w sobie mocno czekoladowe smaki, wilgotny, wykwintny, rozkosznie rozpływa się w ustach, zakochałam się w nim od pierwszego kęsa. To zdecydowanie najlepszy(...)niejednym domu będę walki o ostatni jego kawałek. Ważne by do niego użyć dobrej jakości czekolady a taką jest czekolada Goplana. Polecam! CIASTO: 4 jajka ½ szklanki cukru ½ szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki budyniu czekoladowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao   KREM CZEKOLADOWY: ½ litra śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 2 tabliczki gorzkiej czekolady

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy tort dla dzieci 175

Nasz tort czekoladowy jest jednym z ulubionych dziecięcych tortów – dlaczego?! Jego podstawa to dwa ociekające czekoladą blaty- mocno czekoladowego ‘murzynkowego’ ciasta – przełożone kremem z białej czekolady. Na wierzchu dalsza część pyszności – kremowe zdobienia i cała gromadka uwielbianych przez dzieci misiów żelków. Takie połączenie smaków uwielbiają nie tylko najmłodsi…jesteśmy pewni,że starsi smakosze tortów

Domowe Torty
MAZUREK KAJMAKOWY Z CZEKOLADĄ 172

gorzkiej czekolady  DODATKOWO : garść posiekanych orzechów, garść pokrojonych daktyli, czekoladowe pralinki Ferrero Rocher WYKONANIE SPÓD : Do miski przesiewamy obie mąki, dodajemy cukier i pokrojone w kostkę zimne masło. Rozcieramy mieszadłem lub w dłoniach, aż powstanie kruszonka. Dodajemy jajko i wyrabiamy  do połączenia składników w gładkie ciasto. Formujemy kulę, wkładamy pomiędzy dwa arkusze folii spożywczej i rozpłaszczamy. Odstawiamy

cool and minty
Makowe z kremem migdałowym 1130

znikało w szybkim tempie, więc namawiam was do upieczenia. Białka można również wykorzystać do Kokosanek , Babki z pomarańczami , Jabłecznika na białkach , Mini Pavlove z borówkami , Bezów z galaretką czekoladową .  Składniki: Ciasto makowe 1 szkl białek 1 szkl mąki pszennej 1 szkl maku 0,5 szkl cukru 100 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego z wanilią Ale-raj 1 kopiasta

Ala piecze i gotuje
Lamington, czyli kostka kokosowa 204

ciastko kojarzące mi się z dzieciństwem. Kostka biszkoptowa zanurzona w czekoladowej polewie obtoczona w wiórkach kokosowych. Zdziwiła mnie bardzo informacja, że jest to deser pochodzący z Australii. Ciasteczka są mięciutkie i bardzo wciągające. Możecie je dodatkowo przełożyć kremem lub marmoladą. Polecam. Lamington, czyli kostka kokosowa Składniki: Ciasto: 3 jajka  100 g cukru  100 ml oleju

Mania Gotowania
Makowiec na kruchym spodzie 215

kawałku i przyklejac tak, aby mak był zakryty)Ciasto pieczemy w temp. 180 C do 40 minut . Wyjmujemy wtedy , kiedy ciasto nabierze pięknego , złotego koloru. Po upieczeniu polewamy ciasto polewą czekoladową

Słodkości i nie tylko
murzynek z truskawkami 90

się rozpuszczą i powstanie masa czekoladowa. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia. Następnie do masy czekoladowej dodajemy żółtka i mieszamy. Dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy tylko do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka z solą i dodajemy w dwóch turach do ciasta mieszając szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki

Domowy Smak Jedzenia
Brownie 91

Mocno czekoladowe i bardzo wilgotne w środku ciacho,a dodatkowo podane z sosem malinowym i lodami waniliowymi to mega pyszny deser.Idealna uczta dla wielbicieli czekolady.Ciasto po rozkrojeniu jest lejące jeżeli wolicie bardziej stabilne to należy wydłużyć czas pieczenia. Ciasto 3 jajka M 140 gram mąki krupczatki 250 gram cukru 200 gram masła lub margaryny 250 gram czekolady gorzkiej Sos malinowy

Andzia Pichci
TORT CZEKOLADOWY 120

Taki torcik upiekłam na urodziny mojego 2 latka. Ciasto mocno czekoladowe przełożyłam masami z dodatkiem białej oraz nadziewanej czekolady o smaku likierowo - truflowej. Całość przełamałam truskawkowym dżemem z dodatkiem galaretki. Tort wyszedł pyszny, a jego poszczególne warstwy bardzo ładnie się prezentowały. Zresztą oceńcie sami. Zapraszam :) SKŁADNIKI NA CIASTO : 2 całe jajka 2 szklanki cukru 1 3/4 szklanki mąki pszennej

Pani na deser
Torcik szwardzwaldzki 172

Klasyczne połączenie czekolady i wiśni z kremem śmietankowym :) Może na wyrost nazwane torcikiem szwardzwaldzkim, ale jakoś ta nazwa pasuje mi do tego wypieku ;) Ciasto jest miękkie

Domowa cukiernia Ewy
Idealnie kruche wegańskie rogaliki 120

możliwie najcieniej 1-2 mm. Podziel na tórjkąty, nie muszą być perfekcyjne, ale w miarę zbliżone wielkością. Na szerszym brzegu umieśc łyżeczkę dowolnego nadzienia (dżem, domowej roboty krem czekoladowy ). Zawijaj ciasto od szerszego brzegu, tak aby „ogonek” był pod spodem, dzięki temu podczas pieczenia rogalik się nie zdeformuje. Uformowane rogaliki umieść na blaszce do pieczenia i piecz

greenscarf
CIASTO CZEKOLADOWO CZEKOLADOWE 123

Pyszne ciasto czekoladowo-czekoladowe. Bez mąki. Lekkie, puszyste i cudownie pachnące czekoladą. Jest naprawdę proste w wykonaniu. Polecam!  Składniki: 6 jajek 2 tabliczki 70% gorzkiej czekolady 150g cukru pół kostki masła Czekoladę roztopiłam z masłem. Można w garnku lub w kąpieli wodnej. I odstawiłam żeby przestygła. Odlałam z masy około pół szklanki na polewę Cztery żółtka(...)białek ubiłam na sztywno pianę,dosypując drugą połowę cukru. Do czekoladowej masy przełożyłam ubitą pianę i delikatnie wymieszałam. Wymieszaną masę przełożyłam do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni. Piekłam w 190 stopniach przez około 30 minut aż skorupka popęka ;-) Po przestudzeniu polałam ciasto odlaną wcześniej czekoladą. Można posypać ciasto np.malinami. Smacznego

potrawyregionalne