ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:333/1410)

Kostka piernikowa z ptasim mleczkiem 93

łączy w sobie dwa ciasta. A mianowicie aromatyczny piernik i delikatną piankę. To ciasto nie jest zbytnio skomplikowane, ani pracochłonne, a kostka piernikowa z ptasim mleczkiem prezentuje się ładnie na talerzu i smakuje wyśmienicie. Kostka piernikowa z ptasim mleczkiem to piernik przełożony powidłami śliwkowymi, a dodatkową warstwą jest śmietankowa pianka, natomiast wykończenie ciasta stanowi czekoladowa polewa. Do polewy czekoladowej dodana

Danka Pichci
WALENTYNKOWE CIASTO SERCE 418

otworki serduszkowe biszkoptu. Wstawiamy ciasto do lodówki i chłodzimy minimum 4 godz. a najlepiej zostawić na noc. ❤ ❤ ❤ Szukacie więcej przepisów walentynkowych? Koniecznie zobaczcie jak zrobiłam walentynkowy sernik czekoladowy oraz ciasto walentynkowe serduszko .   Na pewno wam się spodobają te przepisy.  A jeżeli szukacie innych fajnych przepisów na ciasta i desery , to zapraszam do zakładki SŁODKOŚCI gdzie na pewno

RITA food channel
BROWNIE A'LA GRASSHOPPER CAKE 104

Kojarzycie może "grasshopper cake"? Jeśli nie, to wielka szkoda! Pyszne zielone ciasto z czekoladowym, miętowym lub maślanym kremem, które nadaje się na każdą okazję, zimą czy latem, nieważne. Postanowiłam pójść tym tropem i stworzyć swoją wersję ciasta pasikonika, bardziej słodką i niesamowicie miętową. Brownie a'la grasshopper cake zrobiły taką furorę, że okrzyknięto mnie nawet cukiernikiem rodzinnym i zobligowano

W kuchni Karmel-itki
Brownie z budyniem waniliowym 1294

jednak mam dla Was małą wariację Brownie ;) Połączyłam to ciasto z waniliowym kremem i powstało coś naprawdę wyjątkowego! Ciasto wyglądem przypomina W-Z, ale jak się spojrzy na składniki, nie ma z Wuzetką nic wspólnego. Brownie jest ciężkie i intensywnie czekoladowe. Krem budyniowy przygotowany klasycznie, jedynie dodatek ekstraktu z wanilii sprawia, że jest bardziej aromatyczny i waniliowy. Serdecznie polecam(...)wbić jajka, dodać cukier, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sól, ekstrakt z wanilii oraz resztę posiekanej czekolady. Wszystko wymieszać trzepaczką, aż składniki się połączą i powstanie gęsta czekoladowa masa.  Ciasto przelać do dwóch blaszek o wymiarach 35x25 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 25-30 minut. Upieczone ciasta wyjąć

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik potrójnie czekoladowy 145

Przepis na ten sernik jest pełny czekolady. Ciasto wychodzi bardzo bogate, kremowe i mocno czekoladowe. Samo wykonanie tego ciasta jest bardzo proste i szybkie, jedynie trzeba poświęcić czas na studzenie sernika. Łączny czas przygotowania: 90 min + czas na chłodzenie sernika najlepiej cała noc   Składniki: (na tortownicę 16 cm, przelicznik na inne blaszki znajdziesz tutaj ) Spód: 7 ciastek oreo(...)wsyp połamaną czekoladę Odczekaj kilka minut a następnie wymieszaj do jednolitej masy Polej całkowicie wystudzony sernik Moje uwagi i spostrzeżenia: Sernik jest mocno czekoladowy i należy raczej do tych ciężkich. Jeśli wolisz nieco lżejsze ciasta, polecam do masy serowej dodać ok. 100 g ubitej śmietanki kremówki. Sernik wyjdzie lżejszy i leciutko mniej czekoladowy

Słodki Blog
Brownie z masłem orzechowym 60

Przepis na wyborne brownie z dodatkiem solonego masła orzechowego. Czekolada połączona z masłem orzechowym wspaniale się uzupełnia, a dodatek soli równoważy słodycz ciasta. Dodatkowo można to

Słodki Blog
Babka czekoladowa mojej babci 64

Kiedy dwa lata temu przygotowaliśmy z mężem Wielkanoc u siebie w domu upiekłam babkę czekoladową i sernik. Teraz sytuacja się powtarza – święta też będą u nas, ale nie będzie sernika. Babka czekoladowa z przepisu mojej babci – wyszła wspaniała, (przygotowałam ją w ramach testów). Upieczona w starej babcinej, kamionkowej formie pięknie się prezentuje. W ogóle spodobał mi się pomysł(...)minutach porcjami dodajemy na przemian mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko oraz ekstrakt waniliowy – cały czas ucieramy. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do ciasta a na samym końcu dodajemy kakao. Całość mieszamy i przenosimy do natłuszczonej formy do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 1 h. Po wyjęciu z piekarnika studzimy

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowe ciasto ze śliwkami na maślance 63

stanie się puszyste. Dodajemy kolejno jajka, po dodaniu każdego miksujemy około pół minuty. Do utartej masy wsypujemy powoli suche składniki, na przemian z wlewaniem maślanki. Gdy ciasto jest już jednolite, dosypujemy 1/2 szklanki czekoladowych groszków lub poszatkowaną gorzką czekoladę - 1/2 tabliczki. Mieszamy łyżką i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem, o rozmiarach około 22 cm / 23 cm. Na cieście wykładamy przepołowione(...)mieszam widelcem do uzyskania postaci zacierek. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 1 godzinę, do suchego patyczka. Należy kontrolować, czy środek nie jest zapadnięty. Powinien wyrosnąć z małą górką. Na drugi dzień ciasto nadal jest bardzo miękkie, nawet bardziej wyraziste w smaku. Niestety.. właśnie dziś dane mi było spróbować ciasta w 100 % czekoladowego wybitnego. Ponownie odwiedziłam Ostrawę. I ulubioną

Kronika Piekarnika
Mazurek czekoladowy 190

czekoladowe, pół tabliczki czekolady (ja dałam gorzką ze skórką pomarańczową), orzechy laskowe, pół puszki kajmaku – około 200 g, obrane migdały do dekoracji. Biszkopt przygotowujemy według przepisu , można zrobić to poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Jeśli korzystacie z tak dużej blaszki jak ja czas pieczenia będzie można nieco skrócić. Warto zawsze sprawdzić przed wyciągnięciem czy ciasto(...)części: do jednej dodajemy pokrojone orzechy i czekoladę. Mieszamy i nakładamy na pierwszy spód. Pierwszy spód przykrywamy drugim i nakrapiamy ponczem. Brzegi i wierzch ciasta smarujemy kremem. Brzegi ciasta obsypujemy wiórkami czekoladowymi. Z obranych migdałów układamy „ramkę” na wierzchu ciasta. Wierzch ciasta smarujemy kajmakiem (jeśli jest zbyt gęsty można nieco go podgrzać). Do dekoracji użyłam papierowego szablonu

Ciastkozercy
Ciasto marchewkowo-dyniowe ze skórką pomarańczową 152

aromatem. Składniki na średnią blachę o wymiarach LxW 28x24cm: 3 jaja szczypta soli - jej dodatek do jajek sprawia, iż lepiej się ubijają 1 szkl. cukru - jeśli nie planuje się ciasta oblewać polewą, lub dodawać do środka bakalii, koniecznie trzeba oddać więcej cukru, dodatkowe 1/3 szkl 1 mały cukier wanilinowy (16g) 1 i 2/3 szkl. mąki pszennej 1 i ½ łyżeczki proszku(...)szkl. surowej dyni - starta na tarce o drobnych oczkach i ugnieciona ściśle w szklance ½ szkl. kandyzowanej skórki pomarańczowej (100g) - lub inne dowolne bakalie wg.uznania Lukier lub polewa czekoladowa do polania gotowego ciasta – moja domowa polewa czekoladowa do znalezienia TU Marchewkę oraz surową dynię obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki - ale nie tych do tarcia ziemniaków na placki ziemniaczane - puszczą

Grunt to przepis!
Jak zastąpić cukier w słodyczach? 92

nazwa wskazuje słodycze powinny być słodkie. Oczywiście w ciastach, ciasteczkach i tortach są też różne inne smaki – świeżych owoców, korzennych przypraw, kawy i kakao, śmietanki. Ale cukiernia bez cukru to zupełnie coś nowego. Wbrew pozorom słodkie wypieki bez cukru nie tracą na wartościach smakowych. Cukiernia bez cukru stosuje do słodzenia ciasta erytrytol – doskonały zamiennik. Wygląda on i smakuje zupełnie(...)znacznie trudniejsze niż tradycyjne ciasto, którego głównym składnikiem jest mąka pszenna. Ciasta bezglutenowe wymaga specjalnych zabiegów, trudniej rośnie niż tradycyjne i trzeba dużej wiedzy i profesjonalnego doświadczenia aby zrobić ciasto bez cukru i bez glutenu, kóre zasmakuje jak przysłowiowa babcina szarlotka. W niejestemzcukru.pl można zamówić tak popularne i lubiane ciasta jak sernik, szarlotka, ciasta owocowe, czekoladowe i kawowe. Na specjalne

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto budyniowo-orzechowe z pianką-łatwe i pyszne+FILM 176

Cześć,  dziś chcę Wam przedstawić kolejny przepis na wspaniałe i łatwe do zrobienia ciasto. Ciasto budyniowo-orzechowe z pianką. Składa się ono z mięciuteńkiego orzechowego biszkoptu przełożonego masą budyniową na gorąco i śmietankową pianką. Całość posypana jest czekoladową posypką. Ciasto pięknie i elegancko wygląda, jest pysznie, nie za słodkie, bardzo kremowe i idealnie nadaje się na różne uroczystości

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Blondies z Migdałami (Brownie z Białą Czekoladą i Migdałami) 160

  Blondies to nic innego jak klasyczne brownie jednak z białą czekoladą. Ciasto idealne dla fanów białej czekolady i ciast na jej bazie. Blondies z migdałami

Słodka Strona
Tort czekoladowy z kokosową posypką… 315

Do tego tortu miał być długi, zabawny (przynajmniej w moim mniemaniu ;) wpis i całe mnóstwo powiązanych z nim zdjęć, niestety żarty zgubiły mi się gdzieś pomiędzy

brunetkawkuchni
Sernik snikers bez pieczenia 366

wielkim wrażeniem tego ciasta, jest bardzo słodkie ale domowy karmel wychodzi tak samo jak w popularnym batoniku o tej samej nazwie, do tego chrupiący spód, i pyszny czekoladowy sernik. Ciasto jest trochę pracochłonne jednak polecam je spróbować. Robiłam w tortownicy o średnicy 23 cm jednak bardzo ładnie będzie wyglądać jeżeli użyje się mniejszej tortownicy. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Jabłkowo-orzechowe cudo 233

To cudo powstało z pomieszania dwóch przepisów i jak dla mnie jest jednym z ulubionych ciast. Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka

Na Ciasteczkowych Papierach
Kakaowa szarlotka z budyniem 301

Powoli kończą się moje zapasy jabłek... Postanowiłam uczcić to niecodzienną szarlotką. Ta jest niezwykła, bo ciasto jest kakaowe, a do tej pory zawsze piekłam szarlotki na

Z miłości do słodkości