ciasto czekoladowe - 21138 przepisów (strona:324/1410)

BROWNIE Z CUKINII Z KARMELEM SEZAMOWYM ( BEZ LAKTOZY/ BEZ GLUTENU/BEZ CUKRU ) 113

Brownie to ciasto mocno czekoladowe. Charakteryzuje się tym, że jest zbite, ciężkie, wilgotne i "soczyste". Nie wyrasta duże, czasami w ogóle, bo to tzw. zakalec. Produkty, które użyłam są zdrowe, więc możemy stwierdzić, że ciasto jest fit. Każdemu podpasuje, nawet alergikom. Brownie osłodziłam daktylami, które są świetnym zamiennikiem cukru. Zamiast mąk pszennych użyłam ryżowej i jaglanej. Natomiast zwykłe produkty mleczne(...)zastąpiłam produktami bez laktozy.  Prawdziwa uczta dla łasuchów słodkości. Brownie najlepiej smakuje z polewą czekoladową. Ja zastąpiłam ją domowym karmelem z daktyli i sezamu.  PRZEPIS mąka ryżowa 200 g. mąka jaglana 100 g. mleko 1.5 % bez laktozy Mlekovita  1/2 szkl. masło bez laktozy Mlekovita 120 g. śmietana 18 % bez laktozy Mlekovita   200 g. daktyle suszone

Kuchnia Paulettes
Piernik szlachecki, czyli tradycyjny piernik Babci 65

kolejny przepis, który przechodzi w naszej rodzinie z pokolenia na pokolenie. Ciasto jest pyszne, gotowe od razu do jedzenia, nie wymaga leżakowania. Pychotka Składniki na ciasto: 1 szklanka cukru brązowego 2 szklanki miodu naturalnego (wielokwiatowy lub lipowy) 7 jajek 5 łyżek oleju rzepakowego 3 ½ szklanki mąki tortowej 2 opakowania przypraw do piernika 2 łyżki cukru z kardamonem 2 łyżeczki sody(...)stopni C przez 60 minut. Pozostałe składniki: 510 g kajmaku (gotowa masa krówkowa – kajmak) 350 g – 400 g marmolady z borówek amerykańskich lub z malin Polewa czekoladowa Przełożenie ciasta: Każdy piernik podzielić na trzy części. Na dolną warstwę wyłożyć marmoladę. Przykryć piernikiem, na który wyłożyć kajmak. Przykryć górną warstwą i polać polewą czekoladową. Ozdobić według uznania. Smacznego!!! Polecam również

Przepisy Babci
Piernik szlachecki, czyli tradycyjny piernik Babci 79

stopni C przez 60 minut. Pozostałe składniki: 510 g kajmaku (gotowa masa krówkowa – kajmak) 350 g – 400 g marmolady z borówek amerykańskich lub z malin Polewa czekoladowa Przełożenie ciasta: Każdy piernik podzielić na trzy części. Na dolną warstwę wyłożyć marmoladę. Przykryć piernikiem, na który wyłożyć kajmak. Przykryć górną warstwą i polać polewą czekoladową. Ozdobić według uznania. Smacznego!!! Polecam również

Przepisy Babci
Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi 104

dobrze jest ostudzić na metalowej kratce . Przechowujemy w szczelnym pojemniku 3-5 dni. Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki bananowe Ciasteczka orzechowe Orzechowy deser śmietankowy(...)wiórkami kokosowymi Crème brûlée Pudding chia bananowy (wegański) Keto pad thai z tofu (wegański) Pizzerinki na serku wiejskim Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Sernik tradycyjny pieczony Bounty w słoiczkach przepisu Veganbanda (wegański) Konopno-orzechowe kulki czekoladowe (keto, bez cukru) Artykuł Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi pochodzi z serwisu WegePrzepis

WegePrzepis
Czekoladowa rolada z kremem i galaretką 145

Czekoladowa rolada z kremem i galaretką Szukacie przepisu na pyszne ciasto do weekendowej kawy? Ja polecam Wam dziś czekoladową roladę z kremem i galaretką. Rolada jest naprawdę prosta w przygotowaniu i co najważniejsze wyjątkowo pyszna. Krem do rolady przygotowałam na bazie sera mascarpone i śmietany. Możecie też przygotować roladę np. z nadzieniem malinowym – sprawdźcie tutaj (klik(...)odrobiną mleka. Idealna do słodkiego wypieku. Polecam! Zostawiam Wam adres do sklepu. Może i Wy wypatrzycie coś ciekawego A wracając do czekoladowej rolady z krem i galaretką… Kto ją upiecze na weekend? Składniki: Na czekoladową roladę: 5 jajek 150 g cukru 150 g mąki pszennej 3 płaskie łyżki naturalnego kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem

Słodkie okruszki
Kokosanki w czekoladzie 87

samodzielnie, angażując do drobnych prac Mojego Bartka. Nasza współpraca, jak zwykle, przyniosła smakowity efekt i czekoladowo-kokosowe kosteczki smakowały jak zawsze wybornie. Stos kokosanek w czekoladzie zniknął bardzo szybko i pozostały po nim jedynie okruszki i wiórki kokosowe. Udostępnij Składniki na kokosanki w czekoladzie Ciasto: 6 jajek 1 / 3 kostki margaryny 1 1 / 2 szklanki cukru 1 1 / 2 szklanki(...)wlać ciasto. Wstawić do nagrzanego do 170 o C piekarnika, piec ok. 30-35 minut . Wyjąć, zostawić do przestygnięcia. Polewa: Do garnka włożyć margarynę, wlać mleko, wsypać cukier i kakao. Podgrzewać do rozpuszczenia się i połączenia się składników – nie gotować. Przestudzić. Wykonanie Ciasto pokroić na kostkę. Na talerz wysypać wiórki kokosowe. Kawałki ciasta obtoczyć w masie czekoladowej, następnie

niecodziennikpary
Sernik z czekoladowym spodem 96

kilka a nawet kilkanaście sposobów. Serniki mogą być delikatne, ale również ciężkie i zbite. Na spodzie mogą mieć kruche ciasto, herbatniki, albo sam ser. Ten sernik jest to ciasto z czekoladowym spodem, gęstą i zbitą masą serową oraz z następną warstwą czekolady na wierzchu. Jest prosty w wykonaniu oraz zawsze się udaje. Przepis na to ciasto znalazłam na jednym(...)następnie posypać równomiernie na masie serowej. Wstawić gotowe ciasto do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec przez około 60 minut. Po upieczeniu zostawić na kilka minut w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Zimny sernik włożyć do lodówki, najlepiej smakuje kolejnego dnia. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nfd Artykuł Sernik z czekoladowym spodem pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Brownie z wiśniami 82

pomysł na wykorzystanie owoców z nalewki. My użyliśmy właśnie takich, ale równie dobrze sprawdzą się świeże, mrożone lub wiśnie z kompotu, należy jednak pamiętać, aby przed dodaniem ich do ciasta dobrze je osączyć z soku. Połączenie gorzkiej czekolady, wiśni oraz alkoholu zawsze się sprawdza, więc jeden kawałek dostarczy nam bardzo przyjemnych wrażeń smakowych. Udostępnij Składniki na brownie z wiśniami(...)jednym jajku, przed dodaniem kolejnego energicznie wmieszać trzepaczką poprzednie. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, wmieszać do czekoladowej masy. Na koniec wsypać połowę wiśni, przemieszać. Formę do pieczenia (25/20 cm) , wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto, wyrównać jego powierzchnię, po czym powkładać pozostałe wiśnie. Brownie z wiśniami wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 o C , piec z termoobiegiem

niecodziennikpary
Kakaowe ciasto z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . 370

Moje dzieciaczki przyszły ze szkoły i zachciało im się ciasta , cóż musiałam wymyślić coś na szybko :) Upiekłam kakaowy biszkopt z nutką piernikową , kremem czekoladowym i wiśniami . Do ciasta użyłam Mąki tradycyjnej z Młyna zbożowego w Szadku  oraz Oleju kokosowego ze Skworcu . Ciasto wyszło pyszne i szybko znikało z talerzyków :) Zapraszam :)  Składniki na ciasto kakaowe: 1 szklanka mąki Tradycyjnej(...)temperaturze 180 stopni do suchego patyczka . Upieczony biszkopt przeciąć na pół i delikatnie nasączyć kompotem z wiśni . Do miski wlać mleko i ciągle ubijając wsypywać krem czekoladowy , miksować aż zgęstnieje. Spodni blat ciasta posmarować połową dżemu wiśniowego . Na dżem wyłożyć większą część kremu . Na kremie ułożyć wiśnie  . Spód drugiego blatu posmarować odrobiną kremu i nałożyć na spodnie ciasto . Wierzch

Sama słodycz i szczypta chili
Kakaowe ciasto bez pieczenia 103

Przepis idealny dla osób, które nie mają za dużo czasu, które mogliby poświęcić w kuchni. Ciasto samo w sobie jest szybkie w przygotowaniu, a efekt finalny

AleTorcik
Kakaowe ciasto bez pieczenia 104

Przepis idealny dla osób, które nie mają za dużo czasu, które mogliby poświęcić w kuchni. Ciasto samo w sobie jest szybkie w przygotowaniu, a efekt finalny

AleTorcik
Kostka chałwowo czekoladowa 191

połączenia. Złożenie ciasta: biszkopt kroimy na pół, nasączamy herbatą, wykładamy krem chałwowym, układamy bezy, a na nie kremem czekoladowy i drugą część biszkoptu. Można polać po wierzchu polewą czekoladową. Gotowe ciasto chłodzimy 2-3 godz w lodówce by masa stężała. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Kruszon z papają 109

minut włożyć do lodówki. Z białek ubić pianę (dodać szczyptę soli), dodając stopniowo cukier. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć część białego ciasta, potem czekoladowego. Następnie kłaść kulki papai (odsączone z syropu), ubite białka i na wierzch ponownien zetrzeć białe ciasto. Piec ok 45 minut w 160 stopniach

Szybko Tanio Smacznie
Kuchenne zamienniki - co czym zastąpić i do czego stosować 185

zmielony czosnek, cynamon i imbir lub zmieloną trawę cytrynową. Karob - proszek i melasa z drzewa świętojańskiego Doskonale zastępuje kakao i czekoladę. Melasę możemy traktować jako naturalny słodzik do ciast, sosu czekoladowego, pieczywa (zarówno słodkiego jak i wytrawnego) oraz napojów. Proszek natomiast to możemy wykorzystać do wypieku ciast i przygotowywania polewy (np. do piernika). Karob nadaje potrawom i napojom ciemniejszą barwę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata