ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:324/1509)

Torcik z truskawkami 115

proszku 2 galaretki truskawkowe pół kostki masła (100g) 300 g truskawek pól szklanki cukru pudru 100 ml śmietany 30% Poncz: sok cytrynowy, woda, cukier Do posypania: wiórki czekoladowe Sposób wykonania. Do upieczenia ciasta użyłam blaszki o wielkości 26 x 26 cm. Moja jest kwadratowa ale może być również tradycyjna tortownica. Blaszkę wyścieliłam papierem do pieczenia, piekarnik nastawiłam na 180 stopni(...)wierzch nakładam masę budyniową z truskawkami i kładę drugi biszkopt. Lekko dociskam, aby masa równomiernie rozłożyła się na cieście. Śmietanę 30% ubijam wraz z cukrem pudrem na wysokich obrotach, dobrze ubitą wykładam na wierzch ciasta, całość posypuję wiórkami czekoladowymi i schładzam w lodówce. Ciasto sprawia wrażenie lekkiego, bardzo dobrze wygląda i jest naprawdę smaczne. Do jego przyrządzenia możemy również użyć

Ania gotuje
Ciasto Rocher / Rocher Cake 100

Kliknij tu, by subskrybować Click here to subscribe Ciasto Rocher / Rocher Cake Ciasto ,,Rocher" to pyszne, całkiem proste, warstwowe ciasto z kremem czekoladowym, śmietankowym i orzechami. Przepis na dużą blaszkę będzie idealny do wypróbowania w sezonie karnawałowym, sprawdzi się nie tylko na Sylwestra czy na Święta, ale także na wszelkie imprezy w większym gronie. To wspaniały smakołyk dla wielbicieli słodkości(...)wolicie, zostawcie blat w całości, oblejcie polewą i posypcie orzechami. Możecie też udekorować ciasto pralinkami. Ciasto ,,Rocher" to naprawdę przepyszny wypiek dla wielbicieli bardzo słodkich, warstwowych ciast. To doskonały wybór na kolejne Boże Narodzenie, Wielkanoc, a nawet na urodziny jako tort . Bardzo polecam, smacznego:) Przepis na ciasto ,,Rocher": na dużą blaszkę o wymiarach 36x25cm: na biszkopt (przygotowujemy dzień wcześniej

Lekcje w kuchni
New York rolls z musem czekoladowym i malinami 34

jajek. Kąpie się w porannej kawie, którą sączysz ją w ciszy poranka lub z ulubionymi ludźmi. Miłość mieszka w kuchni, oblizuje łyżki po czekoladowym kremie i kocha się z czasem. Za każdym razem, gdy zagniatasz drożdżowe ciasto i odstawiasz je do wyrastania, ona uprzejmie wślizguje się do każdego bąbelka, wypełniając go troską i zapewniając puszystość bułeczkom i chlebowi. Gdy mieszasz(...)przygotować każdy! Chodźcie! Zaserwujmy sobie odrobinę miłości, bo czy jest przyjemniejszy romans, niż czekolada z owocami? NewYork rolls z musem czekoladowym i malinami na 6szt. Potrzebujesz: 1 opakowanie ciasta francuskiego Mus czekoladowy: 2 jajka 40g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki cukru pudru garść świeżych malin Do tego: 40g czekolady 0,5 łyżeczki masła świeże maliny do ozdoby cukier puder (opcjonalnie) Sposób

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto Truflowe 203

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jeśli ciasto na ważną okazję to tylko z czekoladą 😊 Poprawia nastrój i smakuje . A jeśli jeszcze dodamy   do niego trochę alkoholu – powstanie pyszny truflowy przekładaniec… Mniam ! I Truskawka, która podkreśla czekoladową nutę. Takie marczello w wersji z owocem: smaczne, wilgotne, deserowe. Biszkopt

Domowe ciasta
Sernik z dżemem na czekoladowym spodzie :) 35

spodu w formie, dżemem do dołu . Ważnym jest, aby trochę docisnąć spód do środka. Tak, aby nasz serniczek dokładnie wypełnił boki formy. Ciasto wkładamy do zamrażarki na min 4h . Ozdabianie Proszę uważać podczas wylewania ciasta polewą czekoladową. Bardzo szybko gęstnieje na zimnym ciachu. Układanie wzorów na tym serniczku jest bardzo proste , ozdoby trzymają się bardzo ładnie. Do wykonania gałązek użyłam(...)środkowej półce, ok 35 min. Ciasto będzie gotowe, gdy na wierzchu utworzy się skorupka. Po wyjęciu z piekarnika, odkładamy w ciepłe miejsce i czekamy, aż ciasto ostygnie. Gdy ostygnie, możesz owinąć ciasto folią i włożyć do zamrażalnika na 15 min, będzie się wtedy lepiej przycinać. Po ostygnięciu odcinamy górną warstwę z ciasta. Resztę cista przycinamy na kształt pożądany do naszej

SmartBake.pl
Sernik z dżemem na czekoladowym spodzie :) 117

spodu w formie, dżemem do dołu . Ważnym jest, aby trochę docisnąć spód do środka. Tak, aby nasz serniczek dokładnie wypełnił boki formy. Ciasto wkładamy do zamrażarki na min 4h . Ozdabianie Proszę uważać podczas wylewania ciasta polewą czekoladową. Bardzo szybko gęstnieje na zimnym ciachu. Układanie wzorów na tym serniczku jest bardzo proste , ozdoby trzymają się bardzo ładnie. Do wykonania gałązek użyłam(...)środkowej półce, ok 35 min. Ciasto będzie gotowe, gdy na wierzchu utworzy się skorupka. Po wyjęciu z piekarnika, odkładamy w ciepłe miejsce i czekamy, aż ciasto ostygnie. Gdy ostygnie, możesz owinąć ciasto folią i włożyć do zamrażalnika na 15 min, będzie się wtedy lepiej przycinać. Po ostygnięciu odcinamy górną warstwę z ciasta. Resztę cista przycinamy na kształt pożądany do naszej

SmartBake.pl
Ferrero Rocher sernik na zimno 369

pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz dużą ilością mielonych orzechów laskowych. Wierzch ciasta zdobi polewa z czekolady mlecznej i gorzkiej oraz kawałki orzechów laskowych. Ciasto petarda! Mocno czekoladowe i mocno orzechowe... Ciasto nie zawiera dodatkowego cukru. W masie znajdziemy zarówno czekoladę gorzką, jak i mleczną i tyle cukru(...)rozpuszczonymi czekoladami i miksujemy, aż masa stanie się gładka. Następnie 2-3 łyżki   masy dodajemy do wystudzonej żelatyny, mieszamy i całą zawartość wlewamy z powrotem do masy czekoladowej. Miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy zmielone orzechy laskowe i wszystko mieszamy łyżką. Masę wykładamy na przygotowany spód.  Wstawiamy do lodówki do momentu stężenia masy. Polewa: W miseczce

Kuchnia MagdaLeny
Tort snickers 150

Masa: Ubić jajka z cukrem na parze. Ostudzić. Masło utrzeć do białości, dodać ubite jajka a następnie krem Snickers i ucierać aż, masa będzie jednolita. Przekładać kolejno ciasto, 1/3 masy czekoladowej, blat kokosowy, 1/3 masy i kolejny blat ciasta. Wierzch udekorować resztą kremu czekoladowego oraz pokrojonymi batonikami Snickers. Podawać schłodzone

Pyry na Gaz
Ciasto z mini 7 Days’ami 56

śmietankowy oraz czekoladowe rogaliki to połączenie idealne. Ciasto pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje. Przepis na ciasto z mini 7 Days’ami jest prosty i nie wymaga skomplikowanych składników. Taki wypiek doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje, lub jako dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty. Ciasto jest słodkie, lekkie i mocno czekoladowe. Zapraszam do wypróbowania przepisu! CIASTO Z MINI

Alle Dobre!
Malaga – wiśniowe ciasto bez pieczenia 788

Malaga – wiśniowe ciasto bez pieczenia Chrupiący czekoladowy spód, delikatna(...)wiśniowa pianka oraz orzeźwiająca frużelina w pysznej warstwie jogurtowej. Niebo w ustach! Rewelacyjne ciasto, które nie wymaga pieczenia i jest łatwe w przygotowaniu. Polecam!     Składniki: Spód ciasta: 230g kremu czekoladowego nutella 150g płatków kukurydzianych Pianka wiśniowa: 300g wydrylowanych wiśni 3 łyżki cukru 1 galaretka wiśniwa 400ml śmietanki kremówki warstwa jogurtowo- wiśniowa 200g wydrylowanych wiśni + 3 łyżki wody

Blog z Apetytem
Sernik z polewą czekoladową 1664

Smak) 3 jajka 250 ml śmietanki kremówki 30% 1 laska wanilii 3/4 szkl. cukru białego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki soku z cytryny Polewa czekoladowa 100 g czekolady gorzkiej, połamaną na kostki (miałam Alpen Gold 65%) 2-3 łyżki mleka 1 czubata łyżki śmietany 18% 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie; ilość wg uznania) 1 łyżeczka(...)połączenia składników (jeśli masa jest za gęsta dodać odrobinę mleka). Zdjąć z ognia i mieszać by polewa troszkę przestygła.  Polać jeszcze ciepłą (a nie gorącą) polewą czekoladową wystudzone ciasto. Sernik studzić kilka godzin w temperaturze pokojowej a następnie wstawić do lodówki na kilkanaście godzin (najlepiej na noc) . Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto czekoladowe ze śliwkami 121

mieszając masę łyżką dosypujemy sypkie składniki. Blachę od ciasta (20x35) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. Biszkopt pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut. Śliwki wyciągamy z zalewy (zalewę zachowujemy) i kroimy w cienkie paseczki. Wódką której śliwki „nie przyjęły” nasączamy biszkopt. Krem czekoladowy ucieramy z kostką masła na puch. Dodajemy śliwki, posiekaną tabliczkę czekolady. Całość mieszamy i wykładamy(...)Wkładamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy pod koniec dodając cukier. Dodajemy ostudzoną żelatynę. Śmietanę wykładamy na czekoladową masę. Na wierzch wysypujemy czekoladę utartą na tarce. Ciasto schładzamy w lodówce

Pobite gary Barbary
Ciasto architekta wg. siostry Anastazji 194

kółeczkami - w każde kółko wkładamy kawałek banana - masa serowa - w masę serową wciskamy ciemne kółeczka -masa jasna - 1/2 biszkoptu jasnego. Dodatkowo można wierzch polać polewą czekoladową. Mój jasny biszkopt wyszedł jakiś ogromny dlatego ciasto wygląda jak wygląda, następnym razem zrobię z 3 jaj i dam go tylko na spód, a masę serową poleję po wierzchu czekoladą i myślę, że ciasto

Cynamonowe szczęście

Proponowane wyszukiwania