ciasto drożdżowe - 15566 przepisów (strona:296/1038)

Mocno czekoladowe ciasto z surowym burakiem i test robota planetarnego Silvercrest 169

Silvercrest, który od jutra będzie dostępny w sprzedaży za 399zł w sklepach sieci Lidl. Co to takiego dokładnie? Urządzenie, które pomoże przygotować Ci nie tylko ciasta ucierane, ale także- a może przede wszystkim drożdżowe, do których ja osobiście nie mam siły ;) Ponadto bez problemu poradzi sobie z kremami, a w mikserze kielichowym przygotujecie koktajl lub zmiksujecie zupę na gładki krem(...)dodaniu i wymieszaniu składników tylko raz ściągałam ciasto ze ścianek misy- bardziej chyba z przyzwyczajenia niż konieczności. Ładnie wszystko wymieszał, napowietrzył. Nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała zagnieść ciasta drożdżowego. Z nim również nieźle sobie poradził, aczkolwiek nie wyrabiałam go długo i ciężko mi powiedzieć czy -tak jak podaje instrukcja- po przegrzaniu wyłączy się, a ponowne uruchomienie możliwe jest dopiero

Kuchnia w czekoladzie
Kołacz z makiem 52

Proponuję dziś przepis na przepyszne ciasto - kołacz z makiem - tradycyjne ciasto ze Śląska u mnie w uproszczonej wersji na małą blachę . Uwielbiam ciasta z makiem i zależało mi na tym, by móc w domu upiec takie ciasto jak z cukierni, by ta warstwa drożdżowa pod makiem nie była za wysoka . Ten przepis jest wynikiem wielu prób i błędów, ale udało

Kawa z mlekiem
Cebularze drożdżowe z pieczarkami 51

Cebularze drożdżowe z pieczarkami to pyszne i puszyste ciasto drożdżowe z cebulą, pieczarkami i czarnuszką. Idealny pomysł na śniadanie lub kolację. Cebularze najlepiej smakują na ciepło jak i na zimno. Cebularz – Historia Nie wiadomo kto i kiedy wpadł na ten pomysł. Wiadomo gdzie były  … The post Cebularze drożdżowe z pieczarkami appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Ciasto jabłkowo-budyniowe – kuchnia podkarpacka 349

Ciasto jabłkowo-budyniowe – kuchnia podkarpacka O przekładańcach podkarpackich pisałam już kilka razy. W naszym regionie najczęściej piecze się je z ciasta drożdżowego – i przekłada przed pieczeniem – lub z ciasta na sodzie oczyszczonej albo amoniaku – te przekłada się po upieczeniu. Ciasto jabłkowo-budyniowe reprezentuje ten drugi rodzaj i zapewniam Was, że mimo przeciętnego wyglądu smakuje wyjątkowo dobrze. Sprawiają to małe niuanse

Trzeci talerz
Maślane rogaliki 45

dołek, wlać mokre składniki, wyrobić ciasto. Ma być gładkie, lśniące i elastyczne, dodać roztopione masło, ponownie wyrobić. Ciasto będzie się lekko kleić do rąk, ale tak ma być, nie należy zbytnio podsypywać mąką, bo wyjdzie zbyt twarde i suche, ja podczas wyrabiania podsypałam 50 g. Ja ciasto wyrabiam w robocie planetarnym hakiem do drożdżowego. Ciasto odstawić do podwojenia objętości, przykryte

moj przepis na
Maślane rogaliki 63

dołek, wlać mokre składniki, wyrobić ciasto. Ma być gładkie, lśniące i elastyczne, dodać roztopione masło, ponownie wyrobić. Ciasto będzie się lekko kleić do rąk, ale tak ma być, nie należy zbytnio podsypywać mąką, bo wyjdzie zbyt twarde i suche, ja podczas wyrabiania podsypałam 50 g. Ja ciasto wyrabiam w robocie planetarnym hakiem do drożdżowego. Ciasto odstawić do podwojenia objętości, przykryte

moj przepis na
CHALKA DYNIOWA 112

Pyszne ciasto drożdżowe z kruszonką doskonałe na zimowy podwieczorek. Ciasto: ok. 400 g mąki pszennej, 150 ml ciepłego mleka, 100 ml pure z dyni,  30 g drożdży, 2 łyżki cukru, 2 żółtka, 25 g rozpuszczonego masła Kruszonka: 3 łyżki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mąki WYKONANIE  Drożdże kruszymy do miski, posypujemy łyżką cukru, dodajemy ciepłe mleko oraz

słodki bratek
Ciasto z truskawkami na maślance 206

truskawkami jest dłużej wilgotny. doskonale smakuje do kawy jak i do herbaty. Przepis jest bardzo prosty, ciasto wychodzi puszyste, bez zakalca, gdy piekę je w tortownicy to wygląda na ciasto drożdżowe, gdyż jest bardzo wyrośnięte! Można to ciasto upiec z innymi owocami, ja dodałam jeszcze mrożone borówki i porzeczki. Polecam inne nasze sezonowe przepisy z truskawkami: 65 przepisów . Przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kruche ciasto orzechowo-jabłkowe – kuchnia podkarpacka 139

Kruche ciasto orzechowo-jabłkowe - kuchnia podkarpacka Przekładane placki to specjalność kuchni naszego regionu. Przekładamy ciasta drożdżowe, placki na amoniaku i klasyczne kruche ciasto, ale smaczne są też przekładane placki biszkoptowe. Niektóre z ciast przekłada się przed pieczeniem, inne zaś dopiero po upieczeniu. Te drugie z reguły przekłada się gorącymi jabłkami lub smażonym serem. Wśród wielu odmian ciast przekładanych natknęłam się

Trzeci talerz
Maślane rogaliki 124

być, nie należy zbytnio podsypywać mąką, bo wyjdzie zbyt twarde i suche, ja podczas wyrabiania podsypałam 50 g. Ja ciasto wyrabiam w robocie planetarnym hakiem do drożdżowego. Ciasto odstawić do podwojenia objętości, przykryte folią spożywczą, może to zająć od 1 godziny do 2,5 godziny. Gdy ciasto podwoi objętość, wyłożyć na blat wysypany mąką. podzielić na dwie części. Z każdej

moj przepis na
Makowiec japoński z jabłkiem 94

leniwych   Ciasto czekoladowo-buraczkowe Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Sernik pomarańczowy Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą Odrywane drożdżowe ciasto z cytrusową nutą Makowiec japoński z jabłkiem Czas przygotowania: 90 minut Proporcje na tortownicę o średnicy 22 cm Składniki: 110 g miękkiego masła  50 g cukru pudru 4 jajka

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczne ciasto drodżowe z domowej roboty masą makową 152

więc nić nie odcedzaj). Można śmiało przechowywać w lodówce nawet 2 tygodnie. Reszta masy makowej jest przeznaczona na makowiec z tego przepisu : Delikatny makowiec z orzechową kruszonką Składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 200 ml mleka sojowego 100 g oleju roślinnego (kokosowy najlepiej się tu sprawdzi) 150 g cukru szczypta soli Przygotowanie: W ciepłym(...)cukru i odstaw na 10-15 minut, aż się obudzą. Mąkę przesiej do dużej miski, dodaj cukier, sól i wymieszaj. Do suchych składników dodaj aktywny zaczyn drożdżowy oraz olej. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Odstaw do wyrastania na 1-2 godzin (ciasto musu podwoić swoją objętość). Wyrośnięte ciasto drożdzowe przełóż na blat, delikatnie zagnieć i podziel na pół. Każdą częśc

greenscarf
Bezglutenowe ciasto dyniowe 134

masa. Gdy będzie zbyt gęsta, dodaj więcej mleka. Keksówkę wysmaruj olejem kokosowym. Wyłóż do niej ciasto i wyrównaj wierzch. Ciasto możesz ozdobić kruszonką. Polecam tę z przepisu na kukurydziane ciasto drożdżowe . Jeśli zależy Ci na tym, aby ciasto było bezglutenowe użyj mąki kukurydzianej lub ryżowej. Bezglutenowe ciasto ryżowe piecz ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu

365 dni dookoła kuchni
Puszyste drożdżowe ciasto ze śliwkami 107

Cześć! To ciasto jest mega puszyste i smaczne. Uwielbiam drożdżowe ciasta. Dodatek dżemu i kubka mleka czyni to jedzenie iście królewskim :) Składniki: * 50 dkg mąki * 1 szklanka ciepłego mleka * 3 dkg drożdży  * 1/3 szklanki cukru * 10 dkg masła * 2 jajka * 1 opakowanie cukru wanilinowego * szczypta soli * śliwki Na kruszonkę: * 15 dkg mąki * 10 dkg cukru * 10 dkg masła Mąkę

Pieprzyć z Fantazją
Szybkie ciasto z owocami na maślance (bez miksera) 115

inne ciasta z owocami: Puszyste Ciasto Z Truskawkami Czekoladowe Brownie Z Wiśniami Błyskawiczne Ciasto Z Owocami Sernik Na Zimno Z Brzoskwiniami Ucierane Ciasto Z Owocami Szybkie Ciasto Z Owocami Ciasto Drożdżowe Z Jagodami I Kruszonką Artykuł Szybkie ciasto z owocami na maślance (bez miksera) pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania