ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:187/1443)

Pulchny placek z rabarbarem i czekoladową pianką 213

mięciutkie nawet po 3 dniach zachowuje swoją świeżość. Ciasto znalazłam na blogu DomogródBardzo fajnie komponuje się z nim lekko kwaśnawy rabarbar i pianka kakaowa, niestety nie wyrosła za bardzo ze względu na zbyt wilgotne owoce. Następnym razem wypróbuję ze śliwkami :)  Podczas  pieczenia po domu roznosił się piękny czekoladowy zapach. PolecamCzas pieczenia(...)pieczenia:  180 °C          Wielkość formy :  Składniki na ciasto 4 żółtka3/4 szklanki cukru3 szklanki mąki 250 gr margaryny3/4 - 1 szklanka mleka  1,5 łyżeczki sody1 cukier waniliowy szczypta soliSkładniki na czekoladową piankę  4 białkaszczypta soli1/3 szklanki cukru pudru1 budyń śmietankowy lub 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Bezglutenowe czekoladowe ciasto z orzechami :) 175

się nagrzał (temperatura 180 stopni bez termoobiegu). Kiedy białka są już ubite to dodajemy je do naszej masy czekoladowej i delikatnie mieszamy aby się wszystko połączyło. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem formy i pieczemy przez ok 50 minut . Kiedy ciasto się upiecze zostawiamy(...)wystudzenia , a następnie dekorujemy je posiekanymi orzechami laskowymi i cukrem pudrem Dwie uwagi: - ciasto ma konsystencję brownie - w czasie pieczenia ciasto urośnie, ale kiedy będzie stygnąć to niestety opadnie więc nie przejmujcie się tym faktem Smacznego czekoladowego

Kuchenne Wariacje
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną 205

puszysta masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, którą następnie stopniowo dodajemy do ubitych jajek z cukrem wraz z masą czekoladową. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.  Moja tortownica ma średnicę 26 cm, więc czas pieczenia wyniósł 35 min, im mniejsza tortownica tym czas pieczenia

Kolejny blog o gotowaniu
Ciasto nieprzyzwoicie czekoladowe 130

Ciasto to powstało całkowicie przez przypadek. Początkowo planowaliśmy upiec najzwyklejszą na świecie kakaową babkę polaną najzwyklejszym na świecie białym lukrem, na szczęście nie wyszło. Wyszło za to obłędnie czekoladowe ciasto inspirowane przepisem na tradycyjną babę :)  Cały sekret tkwi w dobrym jakościowo kakao, prawdziwie gorzkiej czekolady oraz ubijaniu jajek na parze, To właśnie ubijanie na parze nadaje całemu wypiekowi cudownej(...)zaparzeniu jest również trwalsza, a więc istnieje mniejsza obawa o to, że opadnie. Trzeba jedynie uważać by nie zrobić jajecznicy. Zaskakującym jest, że ciasto nie należy do przesadnie słodkich, ma za to bardzo wyrazisty czekoladowy smak. SKŁADNIKI (forma 30 cm x 20 cm) : 1,5 szklanki mleka 3 łyżki kakao 15 g bułki tartej 3 jajka 375 g cukru

Kuchnia od dwojga
Ciasto czekoladowe z truskawkami 199

puszysta masę. W drugiej misce mieszamy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, którą następnie stopniowo dodajemy do ubitych jajek z cukrem wraz z masą czekoladową. Wszystko razem delikatnie mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.  Moja tortownica ma średnicę 26 cm, więc czas pieczenia wyniósł 35 min, im mniejsza tortownica tym czas pieczenia

Kolejny blog o gotowaniu
Mocno czekoladowe brownie ze śliwkami i cynamonem 169

śliwek i cynamonu! To jedno z moich ulubionych połączeń jesienią, które wypełniając domową przestrzeń ciepłym zapachem, działa jak słodka przytulność na wszystkie zmysły. Możecie je wykorzystać w tym pysznie czekoladowym cieście lub zamknąć w słoiczku pod postacią śliwkowego dżemu z cynamonem  [<- klik] i zachować na zimowe zawieje. I od razu jakoś jaśniej ;) Mocno czekoladowe brownie ze śliwkami(...)130g cukru 80g mąki 10 (lub więcej) świeżych śliwek 1 łyżeczka cynamonu Sposób przyrządzenia: 1. Rozpuść masło razem z czekoladą. 2. Kiedy czekoladowa mieszanka delikatnie przestygnie, dodaj cukier, jajka i mąkę - dokładnie wymieszaj, do konsystencji gęstego, gładkiego ciasta. 3. Wylej ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź. 4. Umyte śliwki przekrój na pół, wyjmij pestki i układaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Najlepsze przepisy na Halloween 119

macie więcej czasu, to świetną opcją będzie Tort Oreo z pająkami . To czekoladowe biszkopty przełożone kremem budyniowym z ciasteczkami Oreo i dziecinnie prosta dekoracja. Potworki brownie to połączenie wilgotnego ciasta czekoladowego w czekoladowej polewie. Najlepsze przepisy na Halloween – drobne przekąski Ciasteczka dynie , to proste ciasteczka maślane ozdobione lukrem królewskim i dekoracją z masy cukrowej. Do zrobienia Pianek Frankenstein potrzebne

Ciastkozercy
Migdałowe ciasto z czekoladą – bez mąki, bez tłuszczu, bez glutenu 90

Migdałowe ciasto z czekoladą – bez mąki, bez tłuszczu, bez glutenu. A mimo to wyjątkowo mięciutkie, puszyste (pomimo opadnięcia) a na dodatek PYSZNE. Każdy kto spróbował, mlaskał z zadowolenia i nie wierzył, że ciasto jest bez mąki i bez tłuszczu. Mąkę zastępują tutaj mielone migdały, które nadają ciastu migdałowy smak. Polecam wszystkim. Nie tylko tym, którzy są na różnych dietach 🙂 Składniki(...)Uderzyć spodem foremki kilka razy o blat (aby ciasto się równomiernie rozłożyło i zlikwidowały się przestrzenie z powietrzem. W przeciwnym wypadku ciasto podczas pieczenia może gwałtownie opaść) . Wstawić do nagrzanego pieca. Piec 30-40 minut do momentu, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto wyciągnąć z foremki dopiero po ostudzeniu. Można polać polewą czekoladową (rozpuścić w kąpieli wodnej 50 g czekolady gorzkiej

Moja Delicja
Czekoladowy tort z masłem orzechowym 90

Czas czytania: 3 min Czekoladowy tort z masłem orzechowym to dość nietypowe połączenie smaków szczególnie dla europejskich podniebień, ale jest dobrze znane w USA. Jeśli lubicie smak ciasta czekoladowego, masła orzechowego, malin i bananów to tort będzie Wam smakował. Smak tortu jest zaskakujący i bardzo, bardzo dobry i z każdym kęsem coraz bardziej wciągający. Choć poniższy proces wykonania jest dość(...)podkreśla i urozmaica smak tortu, jest dżem, ja użyłam dżemu malinowego, ale może to być dżem z czarnej porzeczki, wiśni lub pomarańczy stwórzcie własną ulubioną wersję tego deseru! Print Czekoladowy tort z masłem orzechowym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Wyjątkowy smak masła orzechowego, bananów i czekolady! Course Desery Cuisine American Keyword masło orzechowe Prep Time

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto czekoladowo – malinowe 110

Dzień Kobiet zaserwowałam sobie ciasto czekoladowe z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne

Pink Envelope
Piernik z kremem czekoladowym 263

świąteczny piernik z kremem czekoladowym piekę od bardzo dawna naprzemiennie ze świątecznym ciastem marchewkowym , zawsze z domowymi powidłami śliwkowymi, które nadają ciastu wilgotności, charakteru i pysznego smaku:) Polecam też mój przepis na piernik ekspresowy przekładany powidłami. Piernik z kremem czekoladowym przygotowuje się bardzo szybko, prawie od razu można go podawać, najsmaczniejszy jest zaraz po upieczeniu. Piernik jest miękki po upieczeniu(...)czasie też przygotowujemy polewę. Margarynę przekładamy do rondelka, roztapiamy na bardzo małym ogniu, dosypujemy cukier, dodajemy 2 łyżki mleka i kakao. Mieszamy do momentu aż nie będzie grudek. Ciasto smarujemy polewą czekoladową, dla dekoracji posypujemy siekanymi orzechami i cukrowymi gwiazdkami. Możemy zamiast polewy rozpuścić czekoladę i posmarować wierzch ciasta. Wstawiamy ciasto do lodówki, aby krem i polewa stężały. Ciasto piernikowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brownie z porzeczkami 71

innego jak murzynek, ale jaki! Ciasto jest wyśmienite, wilgotne w środku z pyszną cieniutką i chrupiącą skórką na zewnątrz. Oryginalny przepis nie przewiduje porzeczek, ale nie mogłam się oprzeć tym kolorowym perełkom i dodałam do środka ciasta mieszankę czerwonych, czarnych i białych porzeczek. Eksperyment się powiódł, połączenie porzeczek i pysznego mocno czekoladowego ciasta jest wyśmienite. Brownie, można podać na ciepło(...)mieszać do rozpuszczenia się składników. Żółtka utrzeć z pozostałą częścią cukru na jasną masę. Utarte żółtka łączymy z masą czekoladową, a następnie, delikatnie mieszamy z białkami Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy połowę masy, rozkładamy porzeczki, przykrywamy pozostałym ciastem. Ciasto pieczemy przez 35 - 40 minut z opcją górnej i dolnej grzałki. Po upieczeniu studzimy 10 minut w formie

SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowe ciasto z gruszkami 127

Kolejny przepis z wykorzystaniem gruszek, tym razem ciasto bardzo łatwe i szybkie do wykonania, a do tego bardzo smaczne! Ciasto:  2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 5 jaj 100 g masła 3 łyżki oleju tabliczka czekolady mlecznej 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 1/3 szklanki wody kilka dojrzałych gruszek Margarynę roztapiamy, dodajemy pokruszoną czekoladę(...)Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną piane. Żółtka dodajemy do przestudzone masy czekoladowej, następnie dodajmy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i całość mieszamy. Na koniec dodajmy białka i delikatnie mieszamy do połączenia się całości. Gruszki obieramy ze skóry i kroimy na cząstki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, na wierzchu układamy gruszki. Wstawiamy do nagrzanego

Słodka Kraina Wypieków
Brownie z fasoli 123

Jakoś tak sceptycznie podchodzę do aż takich eksperymentów jak ciasta z warzyw. W ostatnich dniach chciało mi się czegoś ciastowatego i czekoladowego, a że staram się ograniczać słodycze to zaczęłam szukać przepisu na coś dietetycznego, ale spełniającego powyższe warunki. Wybór padł na Brownie z fasoli i zasadę, że najwyżej będzie niesmaczne. I powiem szczerze, że rozczarowałam się bardzo pozytywnie(...)łyżka kakao 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka wody Wystarczy zmieszać i gotowe.  Całość wkładamy do lodówki na 2 godziny, a potem możemy cieszyć się już smakiem czekoladowego ciasta, bo autentycznie nie czuć tam fasoli 😊 Ciasto nie ma grama mąki i białego cukru. Może być też w wersji bezglutenowej, jeśli mamy dostęp do takiego proszku do pieczenia. Chyba zaczynam

Emskie Smaki
Chlebek czekoladowy 170

duże i te małe. Będzie także wyśmienitym dodatkiem do popołudniowej kawy czy herbaty. Chlebek czekoladowy przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Wszystkie składniki wystarczy tylko wymieszać łyżką. Chlebek jest naprawdę pyszny i mięciutki. Można zajadać się nim samym, lub z dodatkiem dżemu czy konfitury. CHLEBEK CZEKOLADOWY PRZEPIS Przygotowanie: 5 min . | Czas pieczenia: 60 min . | Liczba porcji: foremka 22×10 Składniki(...)Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. 3. Przygotowaną masę przekładamy do formy o wymiarach 22 x 10 cm. 4. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez 60 minut do tzw. suchego patyczka. Artykuł Chlebek czekoladowy pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!