ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:184/1520)

ciasto czekoladowe 171

Niedziela od zawsze kojarzy mi się z domowym ciastem. A teraz jak pytam się Młodej jakie ciasto robimy to odpowiedź zawsze jest ta sama: czekoladowe :) Nasz dom jest domem, w którym nawet czekolada potrafi się zepsuć - no może czekolady się nie psują tradycyjnie, ale jednak smak lekko się zmienia. Nie wiem jak to się stało, ale kinder czekoladki były(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia - u mnie była okrągła o średnicy 20 cm (ale ciasto uciekło podczas pieczenia więc polecam kwadratowa 25*25)  pieczemy przez ok 45 min w piekarniku rozgrzanym do 175 st(lub do suchego patyczka) Można polać polewą czekoladową, ale to już sobie podarowałam  :)  Smacznego

Gotowanie z pasją
Murzynek jogurtowo-wiśniowy 153

formy silikonowej. Piec przez ok. 30 min. w 180 stopniach C. Polewa czekoladowa: Pół szklanki słodkiej śmietanki 1 czekolada deserowa W czasie pieczenia przygotować polewę czekoladową – rozgrzać śmietankę i rozpuścić w niej czekoladę. Ciasto wyjąć z formy i polać roztopioną czekoladą. Przed polaniem można w ciepłym cieście zrobić otwory w które wpłynie gorąca polewa. Mniammmm

Gotujemy i jemy
Ciasto pani Dulska 72

cukru waniliowego, sok z cytryny do smaku, krem czekoladowy: 2 szklanki mleka, 1 budyń czekoladowy z cukrem, 50 g mlecznej czekolady, 200 g miękkiego masła, warstwa jabłkowa: 1 kg jabłek, 1 galaretka pomarańczowa, cukier do smaku, ponadto: wiórki czekolady mlecznej i gorzkiej do ozdoby, Sposób przygotowania: Ciasto makowe: Mak zalać gorącą wodą i gotować przez 30 minut. Następnie odcedzić(...)żółtek i wymieszać. W oddzielnym naczyniu ubić białka na sztywną pianę i dodać do ciasta. Całość delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 170 st. C przez 30 minut. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia.  Krem czekoladowy: 1 szklankę mleka nastawić w rondelku na palnik. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy

kulinarne odsłony pati
Drożdżowy zwijaniec z czekoladą 133

mokre i zacząć wyrabiać ciasto przy pomocy końcówki typu hak, ciasto wyrabiamy przez około 4 minuty na średnich obrotach, ręcznie potrwa to trochę dłużej. Ciasto powinno odchodzić od boków miski (lub ręki). Miskę z ciastem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę lub dłużej ciasto powinno potroić swoją objętość. Przygotowanie nadzienia czekoladowego Czekoladę połamać i umieścić(...)pieczenia. Na tak przygotowaną formę kładziemy pierwszy placek drożdżowy, rozsmarowujemy połowę masy czekoladowej, zostawiając centymetrowy czysty pasek na brzegu ciasta. Brzeg ciasta smarujemy białkiem wymieszanym z mlekiem, nakładamy drugi placek ciasta, i zlepiamy brzeg. Placek smarujemy resztą kremu czekoladowego, również zostawiając centymetrowy czysty pasek na brzegu, który smarujemy białkiem i nakładamy ostatni placek, zlepiamy dokładnie brzegi. Na środku placka układamy

SprawdzonaKuchnia.pl
Czekoladowe tarteletki z owocami (jak z cukierni!) 209

ramach rekompensaty zamieszczam dzisiaj najbardziej efektowne wizualnie tarteletki na świecie (nie no, na pewno są jakieś ładniejsze). Dodatkowo proste w wykonaniu i przepyszne, dla każdego kto lubi kruche czekoladowe ciasto i soczyste letnie owoce ;) no i jeszcze orzechy! CZEKOLADOWE TARTELETKI Z OWOCAMI Składniki: - 250 gram mąki - 3 łyżki kakao - 150 gram masła - 3 łyżki cukru (jak ktoś lubi słodsze ciasto

Życie zamknięte w smaku
Ciasto z duszkami na halloween 217

Mocno czekoladowe, banalnie proste i "straaaaszne" - tak można opisać to ciasto. Jest ono świetną(...)propozycją na halloween, szybko się je robi i nie ważne co się z nim stanie - będzie dobre. (Mam na myśli to czy wyrośnie, czy nie wyrośnie) :) Jest to zwykłe czekoladowe ciasto z miękkim wierzchem z herbatników i ciastek, a na to postawione są biszkopty umoczone w czekoladzie (a'la nagrobki) oraz duszki bezowe :) Niby dużo do zrobienia... ale wszystko jest

Jedzeniomania
Tarta podwójnie czekoladowa z truskawkami 204

wersje bez dodatków (ci którzy oglądali wiedzą o czym mówię).Przepis znalazłam na blogu „From movie to the kitchen”. Oczywiście trochę go zmodyfikowałam. Tarta wyszła pyszna, bardzo czekoladowa z chrupiącym spodem. Ciasto jest idealne jako deser na romantyczną kolację :) Następnym razem do masy dodam odrobinę wiśni. Polecam wszystkim czekoholikomJ   Tarta podwójnie czekoladowa z truskawkami   Składniki: Ciasto(...)gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 2 łyżki likieru czekoladowego lub kawowego Czekoladowe ganache: 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady 50 g śmietanki 30% Dodatkowo: 200 g truskawek płatki migdałowe do posypani Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dodajemy masło, cukier i żółtka. Siekamy wszystko dokładnie nożem i zagniatamy szybko ciasto. Jeśli ciasto będzie się bardzo kruszyło, można dodać łyżkę jogurtu lub śmietany. Zawijamy

Mania Gotowania
Ciasto czekoladowe bez jajek 133

Ciasto czekoladowe bez jajek   Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szk. cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki kakao 2 czubate łyżeczki dżemu truskawkowego 2 łyżeczki soku z cytryny 1 szklanka mleka 1/4 szklanki oleju opcjonalnie: cukier puder/ polewa czekoladowa Sposób wykonania: W jednej misce łączymy suche składniki w drugiej mokre. Zawartość(...)misek łączymy i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przekładamy do formy (może być to zarówno zwykła keksówka, jak i tortownica)  wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Polecam

Smaki Natalii
Ciasto "Leśne Runo" z mąki dyniowej - gluten free, lactose free, LOW FODMAP 251

Pyszne czekoladowe ciasto z mąki dyniowej odpowiednie dla osób na diecie bez glutenu, bez laktozy oraz FODMAP ( więcej o diecie FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Przepis znalazłam na stronie Trawka cytrynowa . Zapraszam do przygotowań! Składniki na blaszkę 20x25 cm: 100 g masła bez laktozy + trochę do wysmarowania formy 200 g gorzkiej czekolady, posiekanej 3 jajka, oddzielone żółtka od białek(...)przestygnięcia. 2. Do przestudzonej, ale ciągle płynnej masy czekoladowej, dodajemy rozbełtane żółtka i mąkę. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza . Białka ubijamy na pianę. Cały czas ubijając, stopniowo dodajemy cukier. Ubijamy, aż masa będzie sztywna i błyszcząca jak na bezę. 4. Do ciasta dodajemy białka w 3 porcjach, za każdym razem delikatnie mieszając drewnianą łyżką

My Culinary Art
Torcik czekoladowy 129

sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i niewielkim strumieniem wlewamy ostudzoną żelatynę. Cały czas miksujemy *** *** Masą śmietankową wykładamy wierzch i boki tortu. Ciasto wkładamy do lodówki *** *** Następnie przygotowujemy polewę czekoladową: w garnuszku podgrzewamy mleko, wkruszamy czekoladę(...)mieszamy i podgrzewamy do momentu, aż powstanie jednolity krem czekoladowy. Jeżeli krem będzie zbyt rzadki dolewamy więcej mleka. Masę czekoladową odkładamy do wystudzenia *** *** Schłodzony tort dekorujemy polewą czekoladową. Zaczynamy od brzegów ciasta robiąc efekt spływającej czekolady *** *** Następnie nakładamy polewę na środek tortu i delikatnie rozprowadzamy. Ciasto przekładamy do lodówki aby polewa zastygła *** *** Truskawki przekrawamy wzdłuż na połówki i dekorujemy polewą

Blog z Apetytem
Kruche ciasto z czekoladowym wnętrzem 221

Dziś zapraszam Was na pyszne i ciekawie wyglądające kruche ciasto z czekoladowym wnętrzem . Wymyśliłam je (i przygotowałam) wraz z moją ukochaną siostrzenicą i… muszę Wam przyznać, że jest po prostu pyszne. Zasada „w prostocie tkwi siła” sprawdziła się tu w 100%. Ciasto idealne do popołudniowej kawy lub herbaty, na przyjęcia rodzinne, „od tak” gdy najdzie(...)pieczemy przez 10 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, otwieramy i zostawiamy w nim ciasto. Na czas przygotowania masy budyniowej. Po wyjęciu ciasta piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przygotowujemy masę budyniową. W szklance mleka rozprowadzamy dokładnie oba czekoladowe budynie. Pozostałe mleko zagotowujemy z masłem i cukrem. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy przygotowane rozrobione budynie i gotujemy budyń do mocnego zgęstnienia, mieszając

Słodkie okruszki
Proste ciasto imbirowe bez pieczenia 56

odporność i przeziębienie, składnik domowych izotoników, składnik zup, sosów i innych dań (zwłaszcza indyjskich i tajskich), dodatek do ciast i deserów. Przepis na ciasto imbirowe Ciasto imbirowe bez pieczenia Blog Via Gusto To ciasto imbirowe z mascarpone zaskoczy Cię smakiem! Ciasto przygotujesz z dodatkiem soku z imbiru tłoczonego na zimno. Połączenie ostrego… Drukuj Proporcje na: formę 24x24 cm Czas(...)razem biszkopty zamocz w imbirowym soku tylko od spodu. Gotowe ciasto włóż na kilka godzin do lodówki, a przed podaniem oprósz je suszonym mielonym imbirem. Zobacz również inne przepisy na ciasta bez pieczenia kokosowe ciasto z mango (bez cukru) ciasto z kaszą manną i morelami czekoladowe ciasto na zimno z truskawkami FIT Malinowa Chmurka bez pieczenia Bądź na bieżąco

Via Gusto
Domowa czekolada bez cukru 65

może być coś lepszego niż czekolada ? Tłuszcz kakaowy – sekret czekolady, która rozpływa się w ustach Do produkcji mojej czekolady użyłam tłuszczu kakaowego, który jest powszechnie stosowany do wyrobów czekoladowych ze względu na swoje wyjątkowe właściwości. Tłuszcz kakaowy nadaje czekoladzie idealną konsystencję – aksamitną, kremową i łatwo rozpływającą się w ustach. Co więcej, jest on naturalnym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych oraz przeciwutleniaczy(...)właśnie odpowiednio dobrane proporcje tłuszczu kakaowego oraz pozostałych składników stanowią sekret wyjątkowości każdej tabliczki! Poza tym taką niskowęglowodanową czekoladę można wykorzystać do czekoladowych wypieków jak brownie czy innych ciast czekoladowych . Czekolada niskowęglowodanowa Drukuj Ilość porcji: 40 Czas przygotowania: 10 min Czas gotowania: 2 godz. 2 godz. Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat Ocena 5.0 /5 ( 1 Głosujący ) Składniki

codojedzenia
Kruche z gruszkami i kaszą manną 78

Uwielbiam to ciasto, jest bardzo proste, a jednocześnie niesamowicie efektowne i uniwersalne na tyle, że można dodać do niego dowolne owoce - robiłam je już z rabarbarem, truskawkami czy śliwkami za każdym razem smakowało doskonale. Dodam jeszcze, że ładnie się kroi, nie rozpada i nie kruszy dzięki czemu będzie się pięknie prezentować na stole. Już dłużej nie zachwalam, tylko zapraszam(...)pozbawiamy gniazd nasiennych i układamy równą warstwą na cieście. Masa z kaszy manny: 5 białek 1 szklanka cukru 1/2 l gęstej, kwaśnej śmietany (u mnie 18%) 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego 12 dag kaszy manny szczypta soli ciasto kruche z truskawkami, ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami i kasza manna, czekoladowe ciasto z truskawkami, kasza manna, truskawki, Z owocami

Cynamonowe szczęście