ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:178/1509)

Polewa czekoladowa 204

ponieważ tortów nie można dekorować ciepłą polewą. Chłodną polewę czekoladową przekładamy do worka cukierniczego lub małego woreczka strunowego. Obcinamy mały rożek worka, wyciskamy polewę na brzeg tortu. Polewa czekoladowa na ciasto Aksamitna polewa czekoladowa idealna do oblewania ciasta i tortów (w całości). 150 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady Kremówkę zagotowujemy. Czekoladę kroimy w drobne kawałki i zalewamy gorącą

Ciastkozercy
Brownie z orzechami i malinami / Brownie with Raspberries and Nuts 78

ciasto dla miłośników czekolady. Jest intensywnie w smaku, zupełnie wyjątkowe i uzależniające - to naprawdę najlepszy, oryginalny przepis na brownie. Zobaczcie przygotowanie brownie z malinami krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Aby nasze ciasto brownie z malinami udało się idealnie, pamiętajcie, by dodać do niego gorzką czekoladę bardzo dobrej jakości. Masa czekoladowa powinna(...)zupełności wystarczą, chociaż czas pieczenia może się nieznacznie zmienić, jeśli użyjecie większej lub mniejszej blaszki. Na większej ciasto może być gotowe kilka minut szybciej, a na mniejszej warto o kilka minut wydłużyć czas pieczenia . Warto zaznaczyć, że takie mokre ciasto czekoladowe ,,zachowuje się" troszkę inaczej niż tradycyjne ciasto pieczone z użyciem proszku do pieczenia. Brownie po upieczeniu natychmiast wyciągamy

Lekcje w kuchni
Ciasto czekoladowo - orzechowe, jaglane z malinami 174

ciasto pieczone. Pyszne, wilgotne, zdrowe, mega czekoladowe czyli takie o jakim się marzy do kawy czy herbaty. Szybko się robi i potem zjada bez wyrzeczeń, upieczecie ze mną? Ciasto czekoladowo - orzechowe, jaglane z malinami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Top 15 ciast na Święta Bożego Narodzenia 161

miękki, puszysty i lekko miodowy w smaku. Nie wymaga leżakowania, ponieważ świetnie smakuje już w dniu pieczenia! Wierzch piernika polecam polać domową, błyszczącą polewą czekoladową, która idealnie się kroi (bez kruszenia). 3. Makowiec japoński , czyli ciasto bez spodu. Szybkie i proste do przygotowania. 4. Ciasto marchewkowe - puszyste, lekko wilgotne i udekorowane polewą na bazie kremowego serka, cukru pudru oraz cytryny(...)dniu przygotowania 😃 13. Tort bezowy przełożony kremem śmietanowym na bazie ubitej śmietany 30% i mascarpone oraz musem truskawkowym.  14. Brownie nadziane malinami.   Jeżeli jesteście wielbicielami mocno czekoladowych ciast to musicie przygotować poniższe brownie. Ciasto nie jest suche i świetnie smakuje wraz z dodatkiem malin. Wierzch ciasta powinien być lekko wilgotny (może się Wam wydawać, że brownie z wierzchu

Ugotować
SERNIK BROWNIE Z BRZOSKWINIAMI 176

Czasem tak bywa… niespodziewani goście, niedzielna zachcianka Tak powstało dwukolorowe ciasto składające się z delikatnego , aksamitnego sernika i wilgotnego czekoladowego spodu, a całość dopełnia świeży dodatek brzoskwiń !  Rodzina zadowolona, goście uśmiechnięci, ciasto zjedzone - czego chcieć więcej ? 😉 Ciasto 160 g   masła ½ szklanki cukru 6 łyżki wody 2 łyżki kakao 3   jajka 1 szklanka mąki 1 łyżeczka (kopiata) proszku(...)sera białego (z wiaderka) 4   jajka 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 60 g budyniu waniliowego 30 g mąki kartoflanej 1 puszka brzoskwiń Opis przygotowania: Ciasto czekoladowe: 1.Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotujemy na małym ogniu, aż składniki się połączą. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Ubijamy pianę z 4 białek ze szczyptą soli. 3. Do masy dodajemy

Marcepanowa kuchnia
Szybkie ciasto bez miksera 436

ciasto bez miksera to bardzo smaczne i ekspresowe w przygotowaniu ciasto mieszane łyżką . Do jego przygotowania nie potrzeba miksera, ponieważ wszystkie składniki mieszane są drewnianą łyżką kuchenną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To jeden z najprostszych przepisów na pyszne ciasto do kawy. Aby ciasto wyszło puszyste, składniki należy krótko mieszać i pamiętać o tym, by wszystkie produkty były w temperaturze pokojowej. Ciasto(...)przygotowaną masę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy 50-60 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto pozostawiamy do przestygnięcia. Lukier: Przesiany cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny. Gotowym lukrem dekorujemy ciasto, odstawiamy na chwilę do lodówki. Polewa czekoladowa: Masło roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy przesiane kakao oraz mleko, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Polewę odstawiamy

Przepiski.pl
Czekoladowe choinki 99

Czekoladowe choinki upiekłam specjalnie dla mojego czteroletniego syna. To połączenie czekoladowego ciasta z warstwą czekolady i dekoracjami cukierniczymi. Są banalnie proste do przygotowania. Prezentują się bajecznie i smakują rewelacyjnie. Polecam w szczególności dla wszystkich czekoladoholików ;-)    SKŁADNIKI Czekoladowe choinki: 1 jajko szczypta soli 50 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 50 g masła 120 ml mleka(...)łyżką. Ciasto przelać do formy, wyrównać i włożyć do piekarnika. Piec około 20-25 minut. Upieczone ciasto ostudzić, wyciągnąć z formy i oderwać papier do pieczenia. Ciasto przełożyć na sztywną podkładkę górą do dołu.  Czekoladę gorzką i mleczną połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Następnie dodać cukier puder, dobrze wymieszać i przelać na wierzch ciasta. Równo

Passions hobbies life
Ciasto neapolitanka 65

trochę zapomniane, a szkoda bo jest naprawdę dobre. CIASTO NEAPOLITANKA Składniki: ciasto: 5 jajek 200 g cukru 220 g mąki 100 g roztopionego masła 90 g  śmietany 18% 8 g proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo do ciasta ciemnego: 20 g kakao 1 łyżka śmietany 18% masa czekoladowa: 2 czekolady gorzkie 64% 100 ml śmietany(...)końcu dodajemy śmietanę. Po wymieszaniu ciasto dzielimy na dwie części w proporcji 2/3 i 1/3. Większą część ciasta przelewamy do formy 20x30 cm i pieczemy w 170 stopniach przez 25 minut. Upieczone ciasto studzimy, a później kroimy na dwie równe części. biszkopt ciemny: 1/3 ciasta jasnego mieszamy z kakao oraz łyżką śmietany. Ciasto przelewamy do formy

Bon appetit mon amie
Najsmaczniejsze ciasta – przepisy i sekrety 41

zastanawiasz się, jak przygotować najsmaczniejsze ciasta, to jesteś we właściwym miejscu. W tym artykule podzielimy się z Tobą tajemnicami przygotowywania ciast, które rozkochają w sobie każde podniebienie. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym cukiernikiem, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z pieczeniem, znajdziesz tu wiele inspiracji i przepisów na wyjątkowe ciasta i desery. Ciasta pieczone Ciasta pieczone to prawdziwy rarytas, który(...)dokładnie nagrzany do odpowiedniej temperatury. Starannie przygotuj formę do pieczenia, aby ciasto nie przywierało do dna. Pamiętaj o cierpliwości. Ciasta pieczone potrzebują czasu, aby dobrze się upiec. Najsmaczniejsze ciasta Teraz czas na zaprezentowanie kilku przepisów na najsmaczniejsze ciasta, które zachwycą Twoich gości: Ciasto marchewkowe To jedno z najpopularniejszych ciast, znane z doskonałego smaku i wilgotności. Aby je przygotować, będziesz potrzebować

Ania i Marcin gotują
Przepisy z truskawkami na każdą okazję. Truskawkowe Love. 65 przepisów na truskawki 368

Kruche rogaliki z truskawkami – Mini beza Pavlova z truskawkami – Ciasto z truskawkami i bezą na oleju rzepakowym – biszkopt z owocami – Jak zrobić ciasto ucierane z truskawkami ? – Ciasto czekoladowe z mascarpone i truskawkami – Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką – Galette z serem i truskawkami – Sernik z truskawkami i czekoladą(...)Ciasta, desery bez pieczenia: – Sernik z truskawkami i bezami – Eton Mess z truskawkami – Eton mess z owocami – Sernik bez pieczenia z truskawkami – Torcik jogurtowy z truskawkami – Najlepszy sernik na zimno – Truskawki z bitą śmietaną – Truskawkowy zawrót głowy. Deser truskawkowy – Torcik z bitą śmietaną i truskawkami – Galaretka z truskawkami i bitą śmietaną (deser) – Deser jogurtowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
TARTA Z KREMEM KARMELOWYM I ORZECHAMI 76

prażone orzechy laskowe i nerkowce – 250 g POLEWA CZEKOLADOWA: * gorzka czekolada – 140 g * czekolada mleczna – 30 g * śmietana 30% – 3 g * Cukierki w czekoladzie CHRUPKI ORZECH Odra – 100 g * Cukierki w czekoladzie SŁONY KARMEL Odra – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki, siekamy a kruszonkę i szybko zagniatamy. Wałkujemy na prostokąt(...)mieszamy aż się rozpuści. Dolewamy śmietanę, gotujemy aż się całkowicie połączy. Wrzucamy podprażone orzechy , mieszamy. Wylewamy na schłodzone kruche ciasto. POLEWA: Czekolady mieszamy ze śmietanką, rozpuszczamy na kąpieli. Oblewamy schłodzone ciasto. Dekorujemy cukierkami. Dużą ilością cukierków! Zobaczcie też NOWE czekoladowe słodkości marki ODRA, które już dostępne w sklepach! Ps. w wolnej chwili zapraszam Was do wysłuchania bajki marki Odra czytanej

Ostra na Słodko
Ciasto ptasie mleczko 307

kakaowego biszkoptu, delikatnej masy śmietankowej oraz szklistej polewy czekoladowej. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i pięknie prezentuje się na talerzu. Polecam wypróbować! CIASTO PTASIE MLECZKO PRZEPIS Składniki Biszkopt 100 g mąki pszennej 4 jajka (temp. pokojowa) 150 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie czekoladowe bez cukru Masa 500 ml śmietanki kremówki(...)rondelka wlać śmietankę, dodać masło, kakao i cukier. Całość podgrzewać w kąpieli wodnej i mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Naczynie z masą czekoladową ściągnąć z ognia, wlać rozpuszczoną żelatynę i dokłądnie wymieszać. Polewę wylać na ciasto i rozsmarować po całości. Ciasto wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc do całkowitego stężenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również

Przepiski.pl
Ciasto czekoladowo adwokatowe z ganache 187

Pyszne, wilgotne i aromatyczne ciasto czekoladowe z  dodatkiem adwokatu i polane ganache. Ciasto rozpływa się w ustach i po każdym kawałku chce się więcej i więcej.  Porcelana Rodos Bogucice Składniki: Ciasto: 150 g masła 100 g czekolady mlecznej do rozpuszczania 60 g cukru  100 g cukru kokosowego 1 płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej 50 g kakao(...)lekkiego przestudzenia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Jajka roztrzepać w naczyniu ( nie miksować) wlać letnią masę czekoladową i wymieszać. Na końcu wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać  na gładką i jednolitą masę. Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego na 160 stopni piekarnika

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania