ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:174/1520)

Czekoladowa Pokusa 157

Czekoladowa Pokusa Pyszne czekoladowe ciasto, które zaskoczy każdego bez wyjątku. Przygotujesz zaledwie w piętnaście minut. Polecam go w szczególności zapracowanym Paniom domu, lubiącym serwować bliskim desery. Ekspresowe i doskonałe w smaku ciasto na każdą okazję. Obok niego nikt nie przejdzie obojętnie. czytaj

Kulinarna Chwila
Ferrero Rocher bez pieczenia 192

Przepyszne, mocno czekoladowe ciasto, które nie wymaga pieczenia. Jest łatwe do przygotowania i gwarantuję, że każdemu się uda. Goście byli nim zachwyceni :) 460 g masy kajmakowej 500 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% 100 g orzechów laskowych 2 wafelki orzechowe w czekoladzie 2 łyżki kakao 1 łyżka cukru pudru ok 50 sztuk herbatników kakaowych 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady do posypania

Smakołyki Asi
Pomarańczowe ciasto z cukinii 152

Było już czekoladowe ciasto z cukinii zielonej (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/czekoladowe-ciasto-z-cukinii.html), cytrynowe ciasto z żółtej cukinii (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/cytrynowe-ciasto-z-cukinii.html), więc teraz czas na ciasto pomarańczowe z białej cukinii. Ciasto robione podobnie do cytrynowego, ale z dodatkiem mąki kukurydzianej, skórki i soku z pomarańczy. Podobnie jak dwa poprzednie ciasta cukiniowe, również i to wyszło bardzo wilgotne

Waniliowe Improwizacje
Korzenne browny z masą orzechową 173

Korzenne mocno czekoladowe ciasto browny z masą orzechową! Mięciutkie i aromatyczne ciasto. Składniki: 200 g masła 200 g gorzkiej czekolady 50-100 g mlecznej czekolady 3 jajka 200 g cukru Diamant - cukier biały 135 g mąki pszennej tortowej żurawina i białe płatki czekolady do dekoracji firmy Helio 1 łyżeczka przyprawy korzennej 1 puszka gotowej masy orzechowej firmy Helio Wykonanie

W Moim Magicznym Domu
JESIENNE CIASTO Z BAKALIAMI 176

pyszne czekoladowe ciasto pełne bakalii SKŁADNIKI tortownica o średnicy 27cm, 2 szkl.mąki, 1 szkl.cukru, 2jajka, 1szkl.mleka, ¼ szkl. oleju, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżeczki kakao, ½ szkl.posiekanych orzechów włoskich, 3 łyżki rodzynek, 2 jabłka, 2 łyżki płatków owsianych, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka przyprawy do piernika Polewa kakaowa: ¼ kostki margaryny , 3 łyżki mleka, 3 łyżki cukru

słodki bratek
Porzeczkowe ptasie mleczko 93

dżem porzeczkowy wykorzystywać w wypiekach bo genialnie przełamuje słodki smak i nadaje ciastom charakteru. W sezonie do wypieków częściej wykorzystuję czerwone, ale po hicie jakim jest przepis na kostkę porzeczkową z pianką na bazie świeżych porzeczek, postanowiłam wykombinować kolejne ciasto z tymi owocami. Tym razem wymyśliłam sobie czekoladowy spód ale nie biszkoptowy, tylko przypominający murzynka, a na nim galaretkę wykonaną(...)biszkoptów i jak w klasycznym ptasim mleczku polałam wszystko czekoladą. Cóż mogę napisać wyszło pysznie, owocowo i czekoladowo i nawet dzieciom smakowało mimo dość ostrego charakteru galaretki porzeczkowej.  Ciasto czekoladowe: 200 g masła lub margaryny 125 ml mleka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki kakao 4 jajka, temp. pokojowa 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mleko, margarynę

Cynamonowe szczęście
Bananowe Ciasto z Serową Polewą 88

Bananowe Ciasto z Kremową Serową Polewą  to wyjątkowe połączenie smaków, które zachwyci każdego wielbiciela słodkości . Delikatne, wilgotne ciasto bananowe w towarzystwie kremowej, serowej polewy sprawia, że ten deser jest nie tylko pyszny, ale też przyciąga wzrok. To idealny wypiek na rodzinne spotkania lub słodką chwilą Relaksu przy kawie . Przepis na Bananowe Ciasto z Serową Polewą SKŁADNIKI: Ciasto: banany(...)Ciasto z Serową Polewą  Nigdy nie przegap przepisu! 1. Ciasto Bananowe W dużej misce widelcem rozdrabniamy miękkie banany . Dodajemy jajko , olej  (lub roztopione masło ) oraz ekstrakt waniliowy . Zaczynamy mieszać trzepaczką dodając oba cukry , przesianą mąkę i sodę oczyszczoną . Mieszamy krótko, aż składniki się połączą. Masa będzie gęsta. Następnie dodajemy pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę  (lub łezki czekoladowe

RITA food channel
Tort miętowo-czekoladowy 275

miętowym kremem (na bazie świeżej mięty,śmietany kremówki i serka mascarpone), a w elemencie ozdoby czekoladowe motywy- to właśnie składa się na nasz pyszny tort czekoladowo-miętowy! Jeżeli wolicie-ciasto czekoladowe możecie zastąpić biszkoptem czekoladowym, na który przepis znajdziecie tutaj . Taki torcik,to idelane połączenie świeżości ze słodyczą czekolady. Jeżeli tylko macie ochotę sami się o tym przekonać-to Zapraszamy(...)ozdobienia góry tortu SKŁADNIKI NA KREM MIĘTOWY: 500 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 3 gałązki świeżej mięty 3/4 szk. cukru pudru zielony barwnik spożywczy Wykonanie Tortu: CZEKOLADOWE BLATY : Nagrzewamy piekarnik do 160° C [funkcja pieczenia: termoobieg]. Dwie okrągłe, małe tortownice [ średnica max. 23 cm.] natłuszczamy (można delikatnie opruszyć bułką tartą lub zmielonymi na proszek migdałami) . W dużym naczyniu

Domowe Torty
BANANOWE BROWNIE (SZYBKIE, BEZ UŻYCIA MIKSERA, BEZ MASŁA I MĄKI) 278

Intensywnie czekoladowe, niesamowicie wilgotne, ciężkie i rozpływające się w ustach, z wyraźnym aromatem bananów ... oto moje dzisiejsze brownie bananowe... dla wszystkich wielbicieli brownie... w każdej jego odmianie... 😉😋 Nie dodałam tu masła ani mąki, a mimo to konsystencja ciasta jest naprawdę świetna. Robi się je ekspresowo, nie trzeba używać miksera, wystarczy widelec i rózga kuchenna albo po prostu łyżka. Najpierw należy(...)rozpuścić czekoladę i rozgnieść banany, połączyć wszystko razem, a na koniec dodać pozostałe składniki. A potem pozostaje już tylko czekać i wdychać cudny czekoladowo - bananowy zapach roznoszący się po całej kuchni...  😍💖  P. S. Większość moich brownie robię w przeważającej części z mlecznej czekolady, tak też było w tym przypadku. Użyłam 150 g mlecznej czekolady

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto „Nocka” 108

Ciasto Nocka to cienki kakaowy biszkopt przełożony dwoma warstwami galaretki oraz dwoma warstwami czekoladowej masy śmietanowej. Ja przygotowałam ciasto z dwoma kolorami/smakami galaretki oraz dwoma rodzajami masy – jedna to śmietanka z kakao usztywniona żelatyną (masa nr2), a druga – śmietanka z czekoladą, nutellą, masłem orzechowym i mascarpone (masa nr 1). Przygotowania masy nr 1 należy rozpocząć odpowiednio wcześniej. Powinna(...)przygotować śmietankę z czekoladą, a nie masz czasu, by czekać aż odpowiednio się schłodzi i zgęstnieje, przygotuj masę nr 2 w podwójnej ilości (osobno). Ciasto jest bardzo dobre. Zasmakuje przede wszystkim miłośnikom ciast z masą czekoladową oraz galaretką. Ciasto polecam przechowywać w chłodnym miejscu i wyjąć je na około 20-30 minut przed podaniem, by nieco się ogrzało i nabrało

Smaki Na Talerzu
Sos kurkowy na serku śmietankowym (keto, low carb) 141

kremem śmietankowym i jagodami Keto brownie Gofry orzechowe, bez mąki Ciasteczka orzechowe Keto batony snikers Pudding chia orzechowy Keto bounty (wegańskie) Bomby tłuszczowe czekoladowo-orzechowe Zobacz więcej przepisów na keto słodycze Przepisy sezonowe Frittata ze szpinakiem Ciasto z rabarbarem Stir fry ze szparagami i tofu Jajecznica ze szparagami Sałatka grecka Koktajl truskawkowy Gzik z rzodkiewką Szakszuka(...)bobem Krem ze szparagów Zobacz więcej przepisów sezonowych w czerwcu Najnowsze przepisy Sos kurkowy na serku śmietankowym (keto, low carb) Beza – przepis na blaty do tortu warstwowego Czekoladowe ciasto bananowe Placki z cukinii z mąką z pestek dyni (keto, bezglutenowe) Rabarbar pod kruszonką Keto mus czekoladowy na białkach (low carb, bez laktozy) Sałata rzymska smażona na maśle z czosnkiem

WegePrzepis
Brownie z daktylami i kardamonem 182

ukochanego kardamonu ;) Brownie to ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. I nie trzeba się martwić o zakalec...bo on tam być powinien ;) Nie należy więc piec za długo, gdyż ciasto za bardzo się wysuszy i straci swoją "zakalcowatość", a to przecież charakterystyczna cecha tego wypieku :) Składniki: 200 g gorzkiej czekolady dobrej jakości, posiekanej 25 g kakao 130 g mąki pszennej(...)pokojowej ) wbić do naczynia, dodać cukier i lekko roztrzepać rózgą kuchenną. Dodać przesiane kakao i wymieszać. Dodać sos czekoladowy i wymieszać rózgą kuchenną do połączenia, następnie wymieszać z mąką i kardamonem, również tylko do połączenia. Na koniec dodać daktyle i wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wyrównać. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 175°C. Patyczek włożony w środek

Opowieści z piekarnika
Milky Way 452

łyżkiMASAmleko-1/2 szklankicukier-1/2 szklankimargaryna-1 kostkacukier waniliowy-2 opakowaniamleko w proszku-2 szklankipolewa czekoladowa-1 opakowaniepakowaniePRZYGOTOWANIE:BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop. Ciasto przekroić wzdłuż na pół. MASA(...)ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch, dodawać ostudzone mleko i wsypywać też mleko w proszku, wymieszać. SKŁADANIE CIASTA Biszkopt Masa mleczna Biszkopt Polewa czekoladowaCiasto schłodzić w lodówce

Kuchnia Danusi
Ciasto piernikowe z pianką 95

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto piernikowe z puszystą pianką i aksamitną polewą czekoladową(...)Ciasto zachwyca wyglądem i smakiem. To doskonała propozycja na święta Bożego Narodzenia. Świetnie sprawdzi się też na co dzień, czy jako niedzielny deser do kawy. Ciasto piernikowe nie jest trudne w przygotowaniu ani czasochłonne. w smaku jest delikatne i subtelne. Z pewnością przypadnie do gustu każdemu wielbicielowi słodkości. Koniecznie musicie wypróbować przepis! CIASTO PIERNIKOWE Z PIANKĄ PRZEPIS Składniki Ciasto

Alle Dobre!
Zakręcony tort karnawałowy 56

cukru waniliowego 30 g mąki ziemniaczanej 30 g budyniu waniliowego 3 żółtka krem czekoladowy 250 g mleka 3% 125 g serka mascarpone 100 g masła 30 g mąki ziemniaczanej 30 g kakao 30 g budyniu czekoladowego 3 żółtka dodatkowo 400 g herbatników czekoladowych Ciasto biszkoptowe : Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy powoli cukier. Miksujemy. Dodajemy po jednym(...)Następnie smarujemy herbatniki cienką warstwą kremu i sklejamy z druga partią herbatników. Postępujemy  tak do momentu, aż wypełnimy cały środek biszkoptu. Całość przykrywamy drugą połową ciasta biszkoptowego. Boki tortu smarujemy kremem czekoladowym. Tort chłodzimy całą noc w lodówce.  Smacznego

Ciasta z tradycjami