SERNIKa ostatnio taki Z MAKIEMWszystkie smakowały równie wyśmienicie!Dziś mam dla Was kolejny przepis na sernik!Tym razem wersja dwukolorowa przypominająca znane i lubiane CIASTO ZEBRA.Jasna i ciemna masa serowa wzajemnie się przeplata , a polewa czekoladowa na górze jest dopełnieniem całości.Smakuje wręcz obłędnie … i nie tylko wielbiciele serników będą zachwyceni!Spróbujcie! SKŁADNIKI:MASA SEROWA:* ser biały 2krotnie mielony(...)momentu wykończenia mas.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 40 – 45 minut.Zostawiamy do całkowitego ostudzenia.Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej i oblewamy ciasto delikatnie rozprowadzając po całości.Smacznego
Ostra na Słodkomożesz zajadać się do woli… – Jeżeli obawiacie się fasoli, to wierzcie mi, niepotrzebnie, nie wyczujecie jej w cieście Przepis wprost od Marty, z bloga zdrowejestczadowe.pl Artykuł Czekoladowe ciasto z fasoli czerwonej ( brownie ) pochodzi z serwisu
NiePieprz.plblog Wanilia i Kardamon, za przepis na Torcik czekoladowo-jagodowy Anna, blog Cafe Amaretto, za przepis na Roladę stracciatella z wiśniami Ewelina , blog Appetite for life, za przepis na Ciasto czekoladowe z orzechowym ślimakiem Agnieszka, blog Apetyczna babeczka, za przepis na ciasto Słodka pomarańcza Diana, blog Mienta blog, za przepis na Jogurtowe ciasto z kremem kokosowo-jagodowym i czekoladą Wszystkim
Ostra na Słodkodyby ktoś mnie zapytał, jakie jest moje ulubione ciasto, to wymieniłabym dwa – brownie , czyli ciasto czekoladowe oraz sernik . I dzisiaj na tapetę bierzemy właśnie sernik, tym razem w wyjątkowej odsłonie. Będzie to sernik waniliowo-kajmakowy z polewą czekoladową, na kruchym, bezglutenowym spodzie, w dodatku na zimno. Czyż to nie brzmi jak poezja smaku? W dodatku jest prosty w przygotowaniu(...)oczywiście serwować na zimno A Wy lubicie serniki? Smacznego! Polecam też inne moje przepisy na ciasta: Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą Szarlotka bezglutenowa Domowe ptasie mleczko bez pieczenia Artykuł Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiChrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem nutella, co daje mu wspaniały smak i rewelacyjną chrupkość. Ciasto jest nieskomplikowane i nie wymaga pieczenia. Polecam! Niebo w ustach Składniki: 1/2 opakowania sucharków – 150 gram 300 gram nutelli 400 gram śmietanki kremówki(...)puszka brzoskwiń (ok 800g) 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym opcjonalnie: małe bezy do dekoracji *** Sucharki miksujemy w robocie na bułkę tartą *** *** Do zmielonych sucharków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy. Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki *** *** Śmietankę kremówkę ubijamy, dodając pod koniec śmietan-fixy i cukier puder ( zamiast śmietan
Blog z Apetytemjesienne, zimne i ponure wieczory, kiedy dopadnie Was chandra, kawałek pysznego, mocno czekoladowego ciasta postawi Was na nogi. Jest wyborne. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik czekoladowy Składniki Składniki na biszkopt: 3 jajka 3 łyżki drobnego cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na sernik: 900 g sera białego sernikowego 1 czekolada gorzka(...)żółtka i chwilę jeszcze ubijamy. Mąki mieszamy z proszkiem, przesiewamy przez sitko i dodajemy do masy jajecznej, delikatnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto i delikatnie rozsmarowujemy. Pieczemy około 30-40 minut w 180 stopniach. 2 łyżeczki żelatyny zalewamy 2 łyżkami zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Po chwili dodajemy 4 łyżki gorącej wody
To co lubię - gotuję i polecamJestem wielkim fanem ciast czekoladowych. A brownie to jedno z moich ulubionych wypieków zaraz po serniku. W dzisiejszym przepisie chciałbym zaprezentować Ci inną odsłonę tego znanego na całym świecie ciasta. Brownie w wersji wegańskiej jest do zrobienia i dziś możesz się o tym przekonać korzystając z mojego przepisu. Co lepsze, osoby które nie używają białego cukru ucieszą się, bo cała(...)słodycz ciasta pochodzi z daktyli. Wegańskie brownie smakuje jak jego oryginalny odpowiednik. Jest mocno czekoladowe, słodkie i wilgotne w środku. Czas przygotowania: 40 min. Składniki na formę 20x30 cm SKŁADNIKI: 200g gorzkiej czekolady + 6 dodatkowych kostek 2 dojrzałe banany 20 szt. suszonych daktyli 1 szklanka płatków jaglanych 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżki
kulinarnyJakusi mnie i nęci nieprzerwanie, żeby w końcu zrobić z niej jakieś pyszne ciasto. I stało sie, wybór padł na Tort z coca-colą. Jako że moi domownicy uwielbiają czekoladowe ciasta było wiadomo że prędzej czy później ten wypiek się musi pojawić. Ciasto jest proste, szybkie, niewymagające wielkich umiejętności. Za to przepyszne, wilgotne, słodkie, mocno czekoladowe. Normalnie bajka. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikketo desery to czasem robię coś dla rodziny i gości oraz oczywiście dla Was więc podrzucam tym razem pomysł na uniwersalne ciasto nie tylko dla osób na LCHF, ale i dla wegan czy alergików. Orzechowa tarta wypełniona aksamitnym, czekoladowym kremem z awokado skradnie serce nie tylko miłośników czekolady. Do tego bardzo szybkie i proste w wykonaniu i nie wymaga pieczenia(...)błonnik z awokado). W 100 g: 239 kcal, B 3 g, T 22 g, W 8 g ( w tym 5 g błonnika z awokado) Artykuł CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM Z AWOKADO (keto, LCHF, paleo, optymalne, wegańskie, raw bez glutenu, laktozy, cukru i jajek) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFnaszej drugiej połówki zrobić coś prosto z serca. Idealnie na tą okazję sprawdzi się własnoręcznie zrobione ciasto walentynkowe. Można je zrobić również jako deser do kolacji we dwoje lub na inne, specjalne okazje. Ciasto walentynkowe – jakie zrobić? WALENTYNKOWE CIASTO CZEKOLADOWE Składniki: – 120 g masła – 200 g czekolady deserowej (lub pół na pół: 100 g gorzkiej(...)upieczeniu wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. 11. Polewamy polewą: czekoladę łamiemy na kosteczki i roztapiamy, następnie stopniowo po łyżeczce dodajemy jogurt cały czas mieszając. Rozsmarowujemy po cieście. Kiedy polewa trochę zastygnie, dekorujemy ciasto płatkami róży. WALENTYNKOWE CIASTO BEZ PIECZENIA Z SERDUSZKAMI Składniki: Spód: – 1/2 opakowania sucharków – 150 gram – 300 gram kremu czekoladowego Pianka i serduszka
Marcepanowa kuchniaCzekolada i wiśnie – wspaniałe, klasyczne połączenie smaków. Ciemne, czekoladowe ciasto pięknie odznacza się od czerwonej, wiśniowej galaretki z zatopionymi w niej owocami. Bardzo proste w wykonaniu, efektowne i ożywcze. Spód jest bardzo czekoladowy, nasączony wiśniową galaretką, która nie dość, że podkreśla owocowy charakter ciasta to dodatkowo sprawia, że czekoladowiec jest bardzo wilgotny i zwarty, a to z kolei ułatwia jego
MyCookBook.plmnie nic lepszego niż ciasto czekoladowe. Dziś przygotowałam szybką tartę na kruchym kakaowym spodzie z frużeliną malinową zwieńczone przepysznym musem czekoladowym. Zapewniam Was, że dawno nie jadłam lepszego deseru. Królowa wśród tart! Składniki na spod: 300g mąki pszennej, 70g cukru pudru, 25g kakao, 200g masła, 2 żółtka, Składniki na frużelinę: 150g malin, 1/2 łyżeczki żelatyny nałożonej w 2 łyżkach wody(...)Mocno schłodzoną śmietankę z czekoladą ubijam na dużych obrotach miksera do momentu, aż masa będzie puszysta. Na ostudzoną frużelinę malinową wykładamy masę czekoladową. Dekorujemy grubo pokrojoną czekoladą, świeżymi malinami i miętą. Wstawiamy ciasto do lodówki, na co najmniej godzinę. Smacznego
Słodki ZakątekSłyszelim, że czekolada w zimowe wieczory humor poprawia. No to upieklim se ciasto czekoladowe i wypróbowalim. I co? I bujda – bimberek humor poprawia zdecydowanie lepiej. Jak hto nie wierzy, niech na sobie samym weźmie i wypróbuje.Składniki:Ciasto:50 g mąki150 g cukru3 zółtka6 białek200 ml mocnej kawy rozpuszczalnej60 g kakao1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia200 g gorzkiej czekolady dobrej jakości(...)miksujemy ponownie. W osobnym naczyniu ubijamy sztywną pianę z białek i soli, pod koniec ubijania dodajemy pozostały cukier. Pianę bardzo delikatnie łączymy z czekoladową masą.Spód tortownicy (u nas średnica 27 cm, ale polecamy mniejszą – ciasto będzie wyższe) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Z zewnątrz tortownicę szczelnie owijamy folią aluminiową. Na spód wylewamy ciasto i wyrównujemy. Tortownicę umieszczamy
Dobra zagrycha u Krychy i ZdzichaTe czekoladowe babeczki z twarogiem to wręcz pozycja obowiązkowa dla wszystkich fanów muffinek w ciekawej formie. Idealnie słodkie, idealnie czekoladowe i idealnie nadziane bardzo prostym farszem
Pogotujmy.plPyszne ciasto PSZCZÓŁKA bez pieczenia – Nowe, pyszne ciasto bez pieczenia w Małej Cukierence. Wygląda fantastycznie, tak wiosennie, jest bardzo smaczne, owocowe, kremowe, pyszne. Zamiast puree z mango można dać puree z markui lub z innych owoców. Puree z mango można kupić w sklepach internetowych lub dużych supermarketach (dość często w puszkach). Uważam, że w przygotowaniu nie jest trudne. Polecam! Zmodyfikowany(...)blendera i zmiksować na piasek. Przesypać okruchy do miski i dodać czekoladowy krem, dokładnie wymieszać, patrz FILM . 2. Czekoladowy krem przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i docisnąć. Użyłam tortownicy o średnicy 24cm i brzegu 7,5cm (można również użyć blaszki 25cm lub 26cm, ciasto wtedy będzie trochę niższe). Masa serowa: 3. Żelatynę zalać mlekiem, wymieszać
Mała CukierenkaJeżeli jesteście wielbicielami mocno czekoladowych ciast to musicie przygotować poniższe brownie. Ciasto nie jest suche i świetnie smakuje wraz z dodatkiem malin. Wierzch ciasta powinien być lekko wilgotny (może się Wam wydawać, że brownie z wierzchu jest lekko niedopieczone, ale takie powinno być). Jak dla mnie - maliny i czekolada to idealne połączenie smaków. Poniższe brownie jest łatwe do przygotowania
UgotowaćFantastyczne czekoladowe ciasto. Nasączone sosem karmelowym i mlekiem skondensowanym smakuje wyśmienicie. Składniki 1,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki oleju 1,2 szklanki wrzącej wody szczypta soli olejek waniliowy Dodatkowo 500 ml śmietany 30 % 1 … Czytaj dalej
gotuj ze mnąStefanka, czyli czekoladowe ciasto z kaszą manną. Nietypowy, wilgotny i pożywny deser dla małych i dużych łakomczuchów! Deser robi się naprawdę szybko. Składniki: 2 łyżki wiórków kokosowych, 5 paczek herbatników. 1 l mleka, 1 szkl cukru, Kostka margaryn, 1 szkl kaszy mannej, 2 łyżki kakao, 1 cukier waniliowy Polewa: 100 g masła , ½ szkl cukru, 2-3 łyżki kakao
Słodki ZakątekProste, mocno czekoladowe ciasto typowe dla kuchni amerykańskiej, przełamane kwaśnym smakiem wiśni. Moje przygotowane ze szczyptą miłości na Dzień Ojca. Rady: Im mniejsza blaszka, tym wyższe ciasto i dłuższy czas pieczenia. Ja moje zaczęłam wyciągać gdy już zaczynało się spiekać na wierzchu. Wiśnie same w sobie są pyszne, ale można dołożyć im towarzyszów - pokrojone kostki mlecznej czekolady, orzechy. Składniki
CzarnawisienkaMocno czekoladowe ciasto, które przekona do siebie najbardziej wybredne podniebienia. Dość łatwe w przygotowaniu nie wymaga dużego doświadczenia kulinarnego i szczerze polecam:) Składniki 1 szklanka cukru 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki,jagód lub itp 250 g margaryny 1 szklanka mąki 3/4 szklanki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 6 jajek … Czytaj dalej Czekoladowiec
gotuj ze mnąTorcik Baileys to pyszne, czekoladowe ciasto z dodatkiem likieru Baileys, przełożone kremem na bazie bitej śmietany, twarożku i białej czekolady. Całość tworzy idealną, harmonijną kompozycję. Palce lizać! Bardzo polecam!!! Składniki na torcik Baileys: na formę o średnicy 20 cm CIASTO: 150 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g cukru pudru 500 g gorzkiego kakao 180 ml likieru Baileys
Rozpustne gotowanieCzekoladowe ciasto z serka wiejskiego /przepis własny/ 150 g serka wiejskiego 50 g mąki gryczanej 15 g kakao 1 jajko kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego ok. 60 ml mleka pasek posiekanej gorzkiej czekolady ekologiczne wiśnie, śliwki i orzechy włoskie Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Odstawić
Poranek na słodkoMiodownik można polać polewą czekoladową. Ciasto podałam na ślicznym zestawie od Porcelana Bogucice z kolekcji Diament Gold Miodownik
Kuchnia DanusiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Czekoladowa babka z nutellą. Jest bardzo lekka i puszysta, pachnąca orzechami laskowymi. Polecam zrobić ją na Wielkanoc, rodzina będzie
Marta Gotuje