Brioszka dwukolorowa

Brioszka dwukolorowa

Brioszka dwukolorowa

Może to nie jest do końca brioszka ,a w planach była dwukolorowa brioszka i pięknie spleciona itd , ale po przebojach z ciastem drożdżowym [ nie będę już tu opisywać co i jak] i tak w ogóle jestem zadowolona , że coś z tego wyszło.Na blogu jest zawijaniec z masą i tam można zobaczyć zdjęcia jak to mniej więcej zrobić,bo tu zdjęć nie robiłam bo nie myślałam, że coś z tego wyjdzie. 100 ml mleka 7 g suchych albo 20 g świeżych drożdży  50 g cukru   375 g mąki 1/2 łyżeczki soli 3 jajka 180 g masła 2 łyżki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...