ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:193/1520)

Pyszne ciasto PSZCZÓŁKA bez pieczenia 381

Pyszne ciasto PSZCZÓŁKA bez pieczenia – Nowe, pyszne ciasto bez pieczenia w Małej Cukierence. Wygląda fantastycznie, tak wiosennie, jest bardzo smaczne, owocowe, kremowe, pyszne. Zamiast puree z mango można dać puree z markui lub z innych owoców. Puree z mango można kupić w sklepach internetowych lub dużych supermarketach (dość często w puszkach). Uważam, że w przygotowaniu nie jest trudne. Polecam! Zmodyfikowany(...)blendera i zmiksować na piasek. Przesypać okruchy do miski i dodać czekoladowy krem, dokładnie wymieszać, patrz FILM . 2. Czekoladowy krem przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i docisnąć. Użyłam tortownicy o średnicy 24cm i brzegu 7,5cm (można również użyć blaszki 25cm lub 26cm, ciasto wtedy będzie trochę niższe). Masa serowa: 3. Żelatynę zalać mlekiem, wymieszać

Mała Cukierenka
Brownie z malinami 168

Jeżeli jesteście wielbicielami mocno czekoladowych ciast to musicie przygotować poniższe brownie. Ciasto nie jest suche i świetnie smakuje wraz z dodatkiem malin. Wierzch ciasta powinien być lekko wilgotny (może się Wam wydawać, że brownie z wierzchu jest lekko niedopieczone, ale takie powinno być). Jak dla mnie - maliny i czekolada to idealne połączenie smaków. Poniższe brownie jest łatwe do przygotowania

Ugotować
Czekoladowiec z sosem karmelowym 167

Fantastyczne czekoladowe ciasto. Nasączone sosem karmelowym i mlekiem skondensowanym smakuje wyśmienicie. Składniki 1,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki oleju 1,2 szklanki wrzącej wody szczypta soli olejek waniliowy Dodatkowo 500 ml śmietany 30 % 1 … Czytaj dalej

gotuj ze mną
STEFANKA 196

Stefanka, czyli czekoladowe ciasto z kaszą manną. Nietypowy, wilgotny i pożywny deser dla małych i dużych łakomczuchów! Deser robi się naprawdę szybko. Składniki: 2 łyżki wiórków kokosowych, 5 paczek herbatników. 1 l mleka, 1 szkl cukru, Kostka margaryn, 1 szkl kaszy mannej, 2 łyżki kakao, 1 cukier waniliowy Polewa:  100 g masła , ½ szkl cukru, 2-3 łyżki kakao

Słodki Zakątek
Orkiszowe brownie z wiśniami | bez cukru, bez laktozy | 219

Proste, mocno czekoladowe ciasto typowe dla kuchni amerykańskiej, przełamane kwaśnym smakiem wiśni. Moje przygotowane ze szczyptą miłości na Dzień Ojca. Rady: Im mniejsza blaszka, tym wyższe ciasto i dłuższy czas pieczenia. Ja moje zaczęłam wyciągać gdy już zaczynało się spiekać na wierzchu. Wiśnie same w sobie są pyszne, ale można dołożyć im towarzyszów - pokrojone kostki mlecznej czekolady, orzechy. Składniki

Czarnawisienka
Czekoladowiec 178

Mocno czekoladowe ciasto, które przekona do siebie najbardziej wybredne podniebienia. Dość łatwe w przygotowaniu nie wymaga dużego doświadczenia kulinarnego i szczerze polecam:) Składniki 1 szklanka cukru 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki,jagód lub itp 250 g margaryny 1 szklanka mąki 3/4 szklanki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 6 jajek … Czytaj dalej Czekoladowiec

gotuj ze mną
Torcik Baileys. 243

Torcik Baileys to pyszne, czekoladowe ciasto z dodatkiem likieru Baileys, przełożone kremem na bazie bitej śmietany, twarożku i białej czekolady. Całość tworzy idealną, harmonijną kompozycję. Palce lizać! Bardzo polecam!!! Składniki na torcik Baileys:  na formę o średnicy 20 cm CIASTO: 150 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g cukru pudru 500 g gorzkiego kakao 180 ml likieru Baileys

Rozpustne gotowanie
Czekoladowe ciasto z serka wiejskiego. 287

Czekoladowe ciasto z serka wiejskiego /przepis własny/ 150 g serka wiejskiego 50 g mąki gryczanej 15 g kakao 1 jajko kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego ok. 60 ml mleka pasek posiekanej gorzkiej czekolady ekologiczne wiśnie, śliwki i orzechy włoskie Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Odstawić

Poranek na słodko
Miodownik 216

Miodownik można polać polewą czekoladową. Ciasto podałam na ślicznym zestawie od   Porcelana Bogucice  z kolekcji   Diament Gold                                                                          Miodownik

Kuchnia Danusi
Babka z nutellą i orzechami laskowymi 398

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Czekoladowa babka z nutellą. Jest bardzo lekka i puszysta, pachnąca orzechami laskowymi. Polecam zrobić ją na Wielkanoc, rodzina będzie

Marta Gotuje
Ciasto Kubanka 286

zobaczyłam to ciasto na innych blogach wiedziałam, że i ja muszę koniecznie je wypróbować! Nadarzyła się okazja więc postanowiłam je upiec. Ciasto co prawda nie jest niskokaloryczne, jednak nie jest zbyt czasochłonne w przygotowaniu. Wilgotny biszkopt, czekoladowy krem, herbatniki z konfiturą i lekka śmietanka, połączenie idealne... foremka 23 x 33cm Biszkopt:   4 jajka,  130g mąki pszennej(...)łyżki cukru pudru,  1/2 słoiczka powideł śliwkowych,  16 herbatników kakaowych,  16 herbatników maślanych. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Na ciasto wyłożyć całą masę czekoladową, przykryć warstwą maślanych herbatników. Posmarować powidłami i przykryć warstwą herbatników kakaowych. Na wierzch wyłożyć ubitą śmietankę. Schłodzić. Ciasto przechowywać w lodówce. Źródło:  Zjem

Z miłości do słodkości
CIASTO CZEKOLADOWE Z DŻEMEM 141

Przed zbliżającym się weekendem wrzucam Wam przepis na pyszne , wilgotne i proste  czekoladowe ciasto. Przepis pochodzi ze starego zeszytu, uwielbiam wracać do takich przepisów - to smaki mojego dzieciństwa. Składniki: 3 szklanki mąki  1 szklanka cukru 1 jajko 1 1/2 szkl mleka 1/2 szkl oleju 3 łyżki kakao 3-4 łyżki dżemu ,powideł  1 łyżka cynamonu 1 łyżka(...)Jajko zmiksować z cukrem,powoli wlewać olej,mleko oraz dżem.  Wszystkie pozostałe składniki wymieszać i wsypać do ciasta - chwilę miksować. Gotowe ciasto przełożyć do kwadratowej foremki .  Pieczemy w 180 st.C ok 40-50 min do suchego patyczka. Polewa czekoladowa: 100 ml śmietany 30% 120 czekolady mlecznej bądź gorzkiej  Śmietanę pogrzać w garnuszku. Zdjąć z ognia i dodać

Niespełnione zdolności kulinarne
Tort czekoladowy z kremem truflowym i truskawkami 226

Wilgotne blaty ciasta czekoladowego, skropione aromatycznym likierem, przełożone kremem truflowym i ozdobione płynną czekoladą oraz świeżymi truskawkami... Mój Walentynek był wniebowzięty :) P.S. Pierwszy raz robiłam taką czekoladową dekorację wokół tortu i pewnie nie ostatni. Wygląda  fajnie a przy tym jest bardzo łatwa do zrobienia. Ciasto na tortownicę o śr. 24 cm: 5 jajek 2 szklanki mąki(...)zważył). Krem podzielić na 3 części - 2 większe do przełożenia tortu i 1 mniejsza do dekoracji boków i góry tortu. Blaty ciasta nasączyć i przełożyć kremem. Boki i górę tortu wyrównać resztą masy. Obłożyć czekoladową opaską. Przygotowanie czekoladowej opaski na tort: 18 dkg gorzkiej czekolady roztopić w gorącej kąpieli wodnej lub w mikrofali. Na papierze pergaminowym odrysować prostokąt

Maślane ciasteczko
Pulchny placek z rabarbarem i czekoladową pianką 256

mięciutkie nawet po 3 dniach zachowuje swoją świeżość. Ciasto znalazłam na blogu DomogródBardzo fajnie komponuje się z nim lekko kwaśnawy rabarbar i pianka kakaowa, niestety nie wyrosła za bardzo ze względu na zbyt wilgotne owoce. Następnym razem wypróbuję ze śliwkami :)  Podczas  pieczenia po domu roznosił się piękny czekoladowy zapach. PolecamCzas pieczenia(...)pieczenia:  180 °C          Wielkość formy :  Składniki na ciasto 4 żółtka3/4 szklanki cukru3 szklanki mąki 250 gr margaryny3/4 - 1 szklanka mleka  1,5 łyżeczki sody1 cukier waniliowy szczypta soliSkładniki na czekoladową piankę  4 białkaszczypta soli1/3 szklanki cukru pudru1 budyń śmietankowy lub 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto ,, Soczyste” Brownie 139

Brownie – mniam, mniam. Sprawdzony przepis. Soczyste, bardzo czekoladowe ciasto. Intensywnie pachnące i niesamowicie wilgotne. Wspaniały smak ciasta z rozpływającą się czekoladą. Mojej rodzince mocno przypadło do gustu, szybko zniknęło z talerza. Serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ciasto brownie – składniki: Składniki na ciasto: 150 gram masła 250 gram gorzkiej czekolady ( jeśli nie przepadacie za bardziej gorzkimi(...)puszystej, jasnej masy. Do ubitej masy dodać przesianą mąkę oraz kakao. Mieszamy delikatnie za pomocą szpatułki. Następnie dodać masę czekoladową i całość wymieszać za pomocą trzepaczki. Przygotowujemy okrągłą formę o średnicy 26 cm. Wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy nasze ciasto. Piekarnik nagrzać do temp. 160 st.C góra – dół. Ciasto wkładamy na średni poziom piekarnika i pieczemy około

Olcia gotuje!