ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:189/1520)

Ciasto kruche z kremem czekoladowym 270

Jedno chce Brownie, a drugie ciasto kruche. W tym przypadku ja obstawiałam za drugą opcją Co zrobić żeby obydwoje byli zadowoleni? Postanowiłam zrobić ciasto kruche ale z kremem czekoladowym i warstwą bitej śmietany a’la straciatella. Widziałam pewne niezadowolenie w oczach mojego męża, na szczęście pomysł okazał się w 100% trafiony i już po pierwszym gryzie oboje byliśmy zadowoleni(...)wraz z cukrem pudrem. Do ubitej wrzuciłam czekoladę i delikatnie zamieszałam. Przełożyłam na krem czekoladowy. Po kilku godzinach w lodówce ciasto było gotowę Drewniana deska do krojenia Ciasto kruche z kremem czekoladowym Deska do serwowania Proste i szybkie ciasto z kremem Ciasto zaserwowane na drewnianej desce Smacznego!!! Justyna

Relaxtime
Sernik waniliowo - czekoladowy 246

jajka,  120g brązowego cukru,  1/2 łyżeczki przyprawy do piernika,  budyń czekoladowy,  100ml śmietany 18%.  Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę - około 5 minut. Dodać przyprawę do piernika, budyń, ser oraz śmietanę. Zmiksować na gładką masę. Wyłożyć róznomiernie na ciasto. II Masa:  500g twarożku kanapkowo - sernikowego (użyłam Wieluń "Mój ulubiony"),  2 jajka(...)śmietany 18%,  50 g wiórków czekoladowych. Jajka ucierać z cukrami około 5 minut. Dodać budyń, kawę rozpuszczalną oraz śmietanę i serek. Zmiksować na gładką masę. Dodać wiórki czekoladowe, wymieszać. Ciasto wylać na pierwszą masę. Piec około 50 minut w temp. 160-175st. Pozostawić na 5 minut w wyłączonym piekarniku po czym wyjąc i pozostawić do ostygnięcia.Polewa

Z miłości do słodkości
CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI 391

przepis na pyszne ciasto z dodatkiem znanych i lubianych rogalików 7 days. Delikatny kakaowy biszkopt z dodatkiem śmietankowej i czekoladowej masy oraz szampańskich rogalików tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze! Ciasto smakuje niesamowicie! Jest świetnym pomysłem np. na niedzielny deser po rodzinnym obiedzie albo słodkim deserem na komunijny stół. Goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha

Ostra na Słodko
Sernik chałwowy z porzeczkami 222

dziś to numer jeden wśród serników. Sernik o zniewalającym słodkim smaku chałwy, gdzie przełamaniem są czerwone porzeczki. Całość otulona kruchym   czekoladowym ciastem i udekorowana kajmakiem. Po prostu rewelacyjne i obłędne ciasto. Kruche ciasto: 150 g maki pszennej 100 g masła 82% 50 g cukru pudru 1,5 łyżeczki kakao 1 duże jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa(...)cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g chałwy waniliowej 50 g chałwy waniliowo – kakowej 1 szklanka czerwonych porzeczek Dekoracja: 200 g kajmaku  HELIO Czekoladowe kuleczki do dekoracji 50 g chałwy do posypania Kruche ciasto: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Owijamy je folią spożywczą i odkładamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie wylepiamy spód i boki tortownicy

VioletoweKucharzenie
Słodkie Święta - przepisy na pierniczki, desery i ciasta 95

Poniżej znajdziecie sprawdzone przepisy na pierniczki, pyszne świąteczne desery i ciasta. Korzenne pierniczki.    Czekoladowe choinki.     Ciasto pijana śliwka(...)czekoladowy z mandarynkami.     Markizy orzechowe.    Stollen - drożdżowa strucla świąteczna.     Ziemniaczane ciasteczka z powidłami śliwkowymi.    Rolada czekoladowa leśne polano.    Gorąca czekolada z cynamonem i kardamonem.     Francuskie trójkąty z powidłami śliwkowymi.     Ciasteczka z galaretką z grzanego wina.    Kostka orzechowa.    Korzenne palmiery.   Ciasto orzechowe

Passions hobbies life
DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE 2362

Delikatny serniczek na kruchym czekoladowym spodzie- pyszności... Przepis reaktywowany z mojego starego kajeciku, wprowadziłam małe zmiany i wyszło troszkę zdrowiej niż kiedyś, m.in. zmniejszyłam ilość cukru i pominęłam proszek do pieczenia. Powstało bardzo delikatne i smaczne ciasto. Ja piekłam na mące orkiszowej z dodatkiem ksylitolu ale można oczywiście użyć mąki pszennej i cukru (kiedyś też tak piekłam). W oryginale ciasto(...)połączenia składników.Gotową masę serową wylewamy na schłodzony spód, wyrównujemy całość i posypujemy startą na grubej tarce mocno schłodzoną drugą częścią kruchego, czekoladowego ciasta.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C, program góra-dół ok.60 minut.Przed podaniem posypałam ciasto mielonym ksylitolem.Smacznego

Smaczne Zdrowe
BROWNIE KAWOWE Z INKĄ I MUSEM CZEKOLADOWYM 179

wanilią, dodajemy masę czekoladową, mieszamy. Wsypujemy mąkę przesianą z kakao, kawą INKA i proszkiem do pieczenia, mieszamy. Wylewamy do tortownicy ( 23 cm ) wyłożonej papierem. Pieczemy ok. 20 minut / 180C, studzimy. GANACHE: Czekoladę, masło i kawę INKA roztapiamy w kąpieli. Stopniowo dodajemy mleko skondensowane oraz likier, mieszamy, studzimy. CAŁOŚĆ : Po wystudzeniu masy zalewamy schłodzone ciasto, wstawiamy na noc do lodówki. Podajemy

Ostra na Słodko
Błyskawiczne ciasto serowo czekoladowe 194

Ciasto czekoladowe z masą serową, proste i smaczne. CIASTO CIEMNE: 50 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki 300 g mleka 2 jajka 200 g cukru 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki 150 g oleju 280 g mąki 1 łyżka kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej MASA SEROWA 500 g twarogu 3 jajka 3 łyżki cukru 1 budyń(...)waniliowy, w proszku CIASTO CIEMNE Do naczynia themomiksa włożyć czekoladę , rozdrobnić 10 s /obr 8, Wlać mleko , podgrzać 2m / 70º / obr 2. Przelać do innego naczynia. W naczyniu thermomiksa założyć motylek,wbić jajka , dodać cukier i ucierać 3 m / obr 3. Dodać dżem i olej , wymieszać 20s / obr 3. Wlać przestudzone mleko z czekoladą , wymieszać 20s / obr 2. Zdjąć

Moje domowe kucharzenie
Myszka Minnie - czekoladowy tort z wiśniową galaretką i bitą śmietaną 253

trzecie urodziny Karolinki upiekłam taki właśnie tort. Ciężki, mocno czekoladowy, z kwaskowym wiśniowym nadzieniem i kremową, puszystą śmietanką. Nietypowy, bo nie na bazie biszkopta, a mojego ulubionego  ciasta czekoladowego Patrycji . Oczywiście dla małej księżniczki najważniejsza była dekoracja - tu mogłam spełnić się artystycznie:) Kosztowało mnie to sporo pracy, ale było warto. Tort zrobił furorę, a ja miałam OGROMNĄ(...)ogniu i lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masę czekoladową i dalej miksować aż składniki się połączą. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać. Piec 60-75 minut w temperaturze 180 stopni. Warto sprawdzać patyczkiem, czy ciasto już się upiekło, patyczek wbity w środek ciasta po wyjęciu nie powinien być mokry

Kulinarne Inspiracje
Czekoladowe brownie z burakami 139

Bardzo wilgotne, lekko zakalcowate ciasto czekoladowe z dodatkiem buraczków ćwikłowych. Było już  ciasto marchewkowe  wiec pora na ciasto buraczane. Dzięki swojej konsystencji nie czuć wcale, że jest z dodatkiem jakiegokolwiek warzywa. Z żółtkami (bez białek), bez mleka, starszemu dziecku średnio przypadło do gustu, za to młodszy bardzo chętnie zjadł wszystkie porcje.  6 dużych łyżek mąki pszennej(...)masy buraczanej dodać składniki suche. Wymieszać, najlepiej szpatułką, tylko do połączenia składników. Piec ok. 1-1,5 godziny w 180 stopniach, najlepiej w keksówce. Po wierzchu polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. przepis do wydruku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Murzynek- szybkie ciasto czekoladowe 161

popołudniem zapraszam Was na ciasto, które gościło u mnie w zeszłą niedzielę ; ) Tradycyjne wypieki sprawdzają się zawsze wtedy, gdy brak czasu na tworzenie czegoś nowego. Przetestowane przepisy „ze starego zeszytu” to kopalnia miłych wspomnień z dzieciństwa, błogiej przeszłości- lubię z tych przepisów korzystać. Murzynek to ciasto treściwe w smaku, o bogatej nucie kakao, oblane pyszną czekoladową polewą. Klasyk dla czekoladoholików(...)Studzimy. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka dodajemy do ostudzonej masy czekoladowej i dokładnie mieszamy. Odlewamy ½ szklanki masy czekoladowej i wstawiamy do lodówki ( to będzie polewa). Do pozostałej masy czekoladowej przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z ciastem . Ciasto wlewamy do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia( samo

Domowe ciasta
Tort czekoladowo — czekoladowy 141

Wilgotne ciasto, delikatny krem i malinowa niespodzianka. Po prostu niebo w gębie. Tort czekoladowoczekoladowy nie jest trudny, ale trzeba mu poświęcić chwilę. Obiecuję, że warto :). Smak jest obłędny. Ciasto czekoladowe jest wilgotne i nie wymaga dodatkowego nasączenia. Nowy post Tort czekoladowoczekoladowy pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Ciasto Eklerek bez pieczenia 96

podłużne ciastka wypełnione dużą ilością kremu budyniowego lub bitą śmietaną. Ja tym razem zrobiłam ciasto Eklerek bez pieczenia na blaszce. Jest to połączenie słonych krakersów, kremu budyniowego oraz polewy czekoladowej. Ciasto Eklerek bez pieczenia jest szybkie i łatwe do przygotowania. Jedyną trudność stanowi tu ugotowanie budyniu i zrobienie kremu budyniowego. Robiąc krem budyniowy należy zwrócić uwagę na to, aby wszystkie(...)temperaturze pokojowej. Jest to idealny przepis dla osób szukających prostego do zrobienia deseru i nie mających w swojej kuchni piekarnika. Ciasto Eklerek bez pieczenia nie jest zbyt słodkie, ponieważ słone krakersy przełamują słodycz kremu budyniowego. Jedyną wadą ciasta Eklerek bez pieczenia jest to, że po jego zrobieniu musi ono poleżeć kilka godzin w lodówce, ponieważ wtedy krakersy zmiękną, krem stężeje

Danka Pichci
MOCNO CZEKOLADOWE CIASTO Z MĄKI GRYCZANEJ (BEZGLUTENOWE) 233

Przysięgam.  To nie przez modę.  Bezglutenowe (kochamy gluten!) wyszło nam zupełnie przypadkiem. Wszystko przez miłość do mąki gryczanej. I malin. Przepysznie czekoladowe ciasto. Z ledwie wyczuwalną gryką (wyczułam ja, nikt poza mną). Delikatne. Maliny idealnie dopełniają całości (ale nie są koniecznością). Tyle opisu. Teraz konkretniej: Składniki 300 g dobrej, gorzkiej czekolady 1/2 szkl mąki gryczanej 120 g masła(...)poczekajcie aż się rozpuści. Wymieszajcie dokładnie, przestudźcie. Jaja utrzyjcie z cukrem i ekstraktem z wanilii (tylko do momentu połączenia składników). Wlejcie lekko przestudzoną masę czekoladową, wsypcie mąkę gryczaną i sól i dokładnie wymieszajcie. Ciasto przelejcie do formy i włóżcie do nagrzanego piekarnika. Pieczcie około 20-25 minut (możecie piec również dłużej lub krócej dla osiągnięcia bardziej płynnego lub bardziej stałego

OliveandThyme