Moje słodkie szaleństwo bez pieczenia, tym razem w połączeniu kremu bananowego z gorzkim czekoladowym musem. Ciasto wyszło genialne, odpowiednio wyważone i nie za słodkie. Polecam jest pyszne :) SKŁADNIKI: 200 g maślanych herbatników 2 opakowania okrągłych biszkoptów (po 170 g) żurawina do dekoracji MASA BANANOWA: 1 l nektaru bananowego np. Hortex 2 śmietankowe budynie 2 cytrynowe galaretki 2 łyżki masła MASA
Pani na deserdeser z wykorzystaniem dostępnych i wskazanych produktów Gellwe objętych promocją. Wykorzystałam ciasto Czarny Las na znany wiedeński tort. • Z mieszanki na ciasto upiekłam babeczki. • Z kremu czekoladowego zrobiłam na babeczkach kopułki. • Z fixu na bitą śmietanę wycisnęłam ozdobne rozety. • Całość posypałam drobnymi cukiereczkami
To co kochamskładnikiem jest burak, który dołącza do grona warzyw, które doskonale sprawdzają się w ciastach. To dzięki niemu ciasto ma idealnie wilgotną konsystencję i fantastycznie podkręca jego głęboko czekoladowy smak. Ciasto pokryłam delikatnym kremem przygotowanym z bitej śmietany i serka mascarpone. Niebo w gębie, nic dodać nic ująć. Tylko dieta musi poczekać:/ Składniki: 300 g puree z buraka* 3 duże jajka
Smakowity Blog KulinarnyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Otrzymałam wiele próśb na fecebooku o podanie przepisu na te ciasto, a więc dzisiaj wrzucam obiecany przepis " class
Marta GotujeEfektowny tort z białą czekoladą w środku a mleczną na zewnątrz. Uroku dodaje mu figa położona na środku. Moja rodzina przepada za ciastami z takim śmietanowo- czekoladowym kremem. Składnki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywylewamy ciasto naleśnikowe i dokładnie rozprowadzamy po całej patelni. Jeśli smażycie naleśniki na teflonowej patelni nie trzeba dodatkowo dodawać żadnego tłuszczu – wystarczy ten, który jest w cieście. Gotowe naleśniki smarujemy kremem czekoladowym (np. Nutellą ;) i układamy pokrojone na kawałki banany – warto je skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyBabka cytrynowa Tarta cytrynowa z kremem czekoladowym i rabarbarem Cytrynowe ciasto owsiane z makową bezą
KreatywnePinyodstawić na całą noc. Miękkie śliwki po odmoczeniu pokroić w paski. Przełożenie ciasta: Biszkopt kakaowy-cienka warstwa kremu-ciasto orzechowe-cienka warstwa kremu-śliwki-pozostała część kremu. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową lub tężejącą galaretką
In my kitchenkremu. Biszkopt posmarować kremem (kilka łyżek zostawić na wierzch ciasta), na krem wyłożyć ciasto makowo-serowo-orzechowe, na ciasto wyłożyć jabłka i przykryć biszkoptem. Wierzch biszkopta posmarować kremem orzechowym. Ciasto polać polewą czekoladową
In my kitchen"Jakie plany na weekend? Ja będę całą sobotę i niedziele leniuchować :) Planuję spotkać się z przyjaciółmi, dobrze zjeść i się trochę pobawić, żadnej cięższej pracy czy
Słodkie PrzyjemnościGruszka pieczona w kakaowym cieście z kremem karmelowo-czekoladowym ; jogurtem naturalnym Wczorajsza 18-nastka jak najbardziej udana, nocne powroty, dużo śmiechu, tańca, pomimo, że to nawet nie moja klasa i widzę ich .. w sumie jak to wczoraj było powiedziane "To do kolejnej imprezy" xd Dzisiaj za to leniwe, książka, serial, ciepły koc i herbata
More food, love and dreamslepszej oprawy dla malin jak czekoladowe kruche ciasto, dodatkowo zanurzone w kokosowym kremie to poezja smaku. Podstawą jest tu idealnie kruche ciasto, które wymaga ciut pracy, ale jest to tego warte. Krem to może być dowolny budyń, nawet z paczki, ja musiałam trochę pokombinować bo nie kupuję takich gotowców. Forma malutkich babeczek idealnie się sprawdzi na imprezach, bo jest dokładnie(...)garnuszku mleko z mąką i cukrem. Mieszaj aż do uzyskania gęstym masy, po zagotowaniu dodaj olej kokosowy i połącz wszystko razem. Wystudzone babeczki napełniaj kremem, a na wierzchu ułóż maliny. Smacznego Artykuł Kruche czekoladowe babeczki z kokosowym kremem i malinami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfKolejne warstwowe ciasto z wyglądu zwyczajny biszkopt, dżem, krem i czekolada. Banalne prawda? Otóż nie, bo ten krem jest z dodatkiem chałwy i idealnie łączy się z dżemem wiśniowym, do tego biszkopt nasączony wiśniówką i obowiązkowo polewa czekoladowa. Elegancko i pysznie, idealnie pasuje do niedzielnej kawy i na specjalne okazje również się nada. Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka(...)minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Krem chałwowy: 2 budynie śmietankowe bez cukru 600 ml mleka 200 g masła 400 g chałwy (u mnie winogronowa, ale może być np waniliowa) Dodatkowo: słoik dżemu wiśniowego ( u mnie Stovit) kieliszek wiśniówki do nasączenia (lub kompot wiśniowy jeśli ciasto będą jadły dzieci) 100 g czekolady mlecznej 2-3 łyżki mleka Budynie
Cynamonowe szczęściezagnieść ciasto. 2. Ciasto rozwałkować, podsypując odrobiną mąki na okrąg trochę większy od blaszki ( patrz FILM ), użyłam formy do tarty o średnicy 28cm z wyjmowanym dnem. Ciastem wyłożyć blaszkę, ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na godzinę. 3. Schłodzone ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170oC na funkcji góra – dół przez około 20-25 minut, aż ciasto się(...)miseczki, zalać je gorącą śmietanką. Odstawić na około 20 sekund i po tym czasie mieszać, aż czekolada się roztopi i powstanie jednolity krem. 6. Ostygnięty spód posmarować konfiturą malinową i na wierzch wylać ciepłą masę czekoladową. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. 7. Schłodzoną tartę wyjąć z lodówki i na wierzchu poukładać maliny, ja ułożyłam
Mała Cukierenkanożem. Śmietankę usztywniłam żelatyną, ale nie jest to konieczne, pod warunkiem, że nie zamierzacie przechowywać ciasta w lodówce dłużej niż dzień. SKŁADNIKI SPÓD 220 g /1i1/2 szklanki mąki 4 łyżki cukru pudru 4 łyżki gorzkiego kakao 150 g zimnego masła 1 jajko KREM CZEKOLADOWY 300 ml śmietanki 30% 180 g gorzkiej czekolady 200 g miękkiego masła 200 g cukru(...)powstanie kruszonka. Dodajemy jajko i miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto. Formujemy kulę, rozpłaszczamy i wstawiamy na 15-30 minut do lodówki. Zimne ciasto oprószamy mąką, wkładamy pomiędzy dwa arkusze folii spożywczej i rozwałkowujemy na cienki placek o średnicy 2 cm większej niż średnicy formy. Odklejamy górną folię, przenosimy ciasto do formy, spodem do góry. Lekko dociskamy dłońmi
cool and minty