ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:64/384)

Jamajskie pijane rodzynki z czekoladą i rumem :) 205

Jamajskie pijane rodzynki to delikatne ciasto kakaowe – biszkoptowe z pysznym kremem budyniowym i podwójnie skąpanymi rodzynkami. Pierwsza ich kąpiel odbywa się w rumie (lub innym alkoholu jaki wybierzecie :), a druga w polewie czekoladowej. Ciasto w sam raz dla tych, którzy mają niedobry magnezu, jak ja :) a przede wszystkim dla czokoholików, którym także jestem :) Idealnie sprawdza się na wszelkiego rodzaju uroczystości(...)Przepis pochodzi od mojej Teściowej i jest świetny :) Biszkopt kakaowy: 6 jajek kat.0 1 ½ szklanki cukru 1 ½ szklanki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem: 2 budynie czekoladowe 750ml mleka 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru 200g miękkiego masła 82% Polewa: 200g czekolady (deserowej lub pomieszanej mlecznej i gorzkiej

Smakowy Raj
GANACHE Z MASŁEM 212

Ganache z masłem to pyszny czekoladowy krem do tynkowania tortu. Ganache do tortu z masłem nadaje się pod masę cukrową i dekoracje z tej masy. Przepis

Słodki Pomysł
Rogaliki drożdżowe z kremem czekoladowo- słonecznikowym 127

jestem, że lubię zrobić dużo żeby potem rozdawać :) Ciasto: 2 ¼ szklanki mąki (+1/2 szklanki na podsypanie) 2 łyżki cukru 3 dag drożdży (+1 łyżeczka cukru) ¾ szklanki mleka 1 jajko 1 żółtko* 1 łyżka oliwy 1 płaska łyżeczka soli 100g margaryny 1 łyżeczka cukru waniliowego *Białko do posmarowania rogalików Krem czekoladowo- słonecznikowy 100g czekolady 2 łyżki nutelli lub masła(...)mące robimy dołek do którego wlewamy rozpuszczoną margarynę, resztę mleka, oliwę, a następnie dodajemy sól, cukier, cukier waniliowy, jajko, żółtko i wyrośnięte drożdże. Wyrabiamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowujemy krem czekoladowy… Słonecznik wrzucamy na gorącą patelnie i podsmażamy bez tłuszczu, cały czas mieszając. Przyrumieniony słonecznik przekładamy na talerz do ostygnięcie. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Smakowy Raj
Ciasto czekoladowe z burakami 420

łyżka cukru pudru wiórki czekoladowe Przygotowanie: W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki. Do drugiego naczynia zetrzeć na drobnych oczkach lub zmiksować blenderem ugotowane buraczki. Dodać resztę mokrych składników i energicznie wymieszać do połączenia się składników. Do mokrych składników wsypać suche składniki i wymieszać na jednolite ciasto. Na końcu dodać posiekaną czekoladę i wylać ciasto do tortownicy wyłożonej na dnie(...)Piec około 60 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić. Krem: Zimną kremówkę razem z mascarpone zmiksować na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder. Krem rozsmarować na wierzchu ciasta, brzegi posypać czekoladowymi wiórkami. Ja piekłam ciasto w tortownicy silikonowej z ceramicznym dnem więc nie wykładałam papierem

Ala piecze i gotuje
Jabłecznik pod pierzynką serową 149

każdy weekend nie może zabraknąć u mnie w domu ciasta. Moje maluchy najbardziej lubią ciasta z kremem i to najlepiej czekoladowym. Jednak tym razem upiekłam z jabłecznik tylko odrobinę zmodyfikowany :) Idealny do popołudniowej kawki lub herbaty. Składniki:        200g margaryny        300g cukru(...)jajkami na puszysto. Dodać skórkę startą z cytryny, sól i wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy maślano -jajecznej.  Jabłka obrać, pokroić w ósemki. Ciasto wyłożyć do tortownicy (na tą ilość składników potrzebujemy tortownice o średnicy 28cm ). Na cieście układamy jabłka jedno obok drugiego. Masa serowa: serek mieszamy z 2 jajkami, 6 łyżkami mleka

Amatorka kuchenna
Ciasto Makowo-Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową 651

Ciasto kokosowo-makowe:Mak namaczamy we wrzątku (przez ok. 30 minut). Następnie pozbywamy się wody.Żółtka jaj ucieramy razem z cukrem oraz cukrem waniliowym. Następnie dodajemy kaszę mannę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz mak i wiórki kokosowe. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę, a następnie dodajemy do reszty ciasta - bardzo delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia składników.Ciasto(...)wkładamy na kilka minut do lodówki.Na spód formy wykładamy dolną część ciasta. Następnie smarujemy połową masy budyniowej, kładziemy warstwę sernikową i pokrywamy drugą częścią kremu. Całość przykrywamy górną warstwą ciasta.  Polewa czekoladowa:W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę wraz z masłem. Gdy składniki się roztopią ściągamy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej kuwertury

Słodka Strona
Tort czekoladowy 212

wanilią Przygotowanie kremu: 1. Zagotować wodę. 2. Do wody dodać cukier i mieszać aż do rozpuszczenia. 3. Dodać masło i rozpuścić. 4. Odstawić garnek z palnika dorzucić pokrojoną czekoladę w mała kostkę i okrężnymi ruchami garnka zamieszać. A następnie dokładnie wymieszać łyżką (ja robię to trzepaczką) 5. Odstawić na bok do wystudzenia. PS. Przed przełożeniem ciasta masą czekoladową moja masę(...)około 1/3 masy czekoladowej. Przykrywamy go drugim ciastem. Na górę wykładamy pozostały krem. Krem można wyrównać i ozdobić a można niedbale posmarować kremem i tak pozostawić. Ja zrobiłam różyczki z masy cukrowej ze względu, że był on przeznaczony na 50- te urodziny :) Cały tort robiłam z podwójnej porcji a do kremu czekoladowego wlałam prawie setkę rumu

Amatorka kuchenna
Domowy kopiec kreta 211

kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako bazę wykorzystałam czekoladowy biszkopt , który bardzo łatwo pokruszyć i świetnie przykleja się do kremu. Moja tortownica ma średnicę 20 cm, ciasta starczy jednak spokojnie na kilka centymetrów większą. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie(...)połączenia. Banany miksujemy na ciapkę w blenderze, dodajemy do kremu i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Do płynnej żelatyny dodajemy łyżkę kremu i dokładnie mieszamy. Zabieloną żelatynę wlewamy do reszty kremu i mieszamy energicznie aż całość dobrze się połączy. Do gotowego kremu możemy dodać jeszcze wiórki czekoladowe (lepiej nie tak dużo jak widzicie u mnie na zdjęciu

Ciastkozercy
Domowy kopiec kreta 444

kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako bazę wykorzystałam czekoladowy biszkopt , który bardzo łatwo pokruszyć i świetnie przykleja się do kremu. Moja tortownica ma średnicę 20 cm, ciasta starczy jednak spokojnie na kilka centymetrów większą. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie(...)połączenia. Banany miksujemy na ciapkę w blenderze, dodajemy do kremu i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Do płynnej żelatyny dodajemy łyżkę kremu i dokładnie mieszamy. Zabieloną żelatynę wlewamy do reszty kremu i mieszamy energicznie aż całość dobrze się połączy. Do gotowego kremu możemy dodać jeszcze wiórki czekoladowe (lepiej nie tak dużo jak widzicie u mnie na zdjęciu

Ciastkozercy
Czekoladowa tarta z malinami 169

mascarpone - pół opakowania maliny Zaczynamy od ciasta czekoladowego Mieszamy w misce suche składniki, czyli mąkę, kakao, cukier, sól i pieprz cayenne. Dodajemy pokrojone masło i wódkę i wyrabiamy ciasto. Następnie, owijamy folią i hyc do lodówki na ok 1,5 - 2 godziny. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do około 190 stopni, wyjmujemy ciasto z lodówki i rozprowadzamy je na formie(...)Dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Gdy się rozpuści dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy malinami, u mnie ze względu na porę roku, maliny były

Pora na pora
Czekoladowa tarta z malinami 225

mascarpone - pół opakowania maliny Zaczynamy od ciasta czekoladowego Mieszamy w misce suche składniki, czyli mąkę, kakao, cukier, sól i pieprz cayenne. Dodajemy pokrojone masło i wódkę i wyrabiamy ciasto. Następnie, owijamy folią i hyc do lodówki na ok 1,5 - 2 godziny. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do około 190 stopni, wyjmujemy ciasto z lodówki i rozprowadzamy je na formie(...)Dodajemy połamaną białą czekoladę i mieszamy do momentu rozpuszczenia się. Gdy się rozpuści dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Krem z białej czekolady przekładamy na czekoladowy spód dopiero wtedy, gdy wystygnie. Ciasto wkładamy do lodówki, ze względu na krem najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy malinami, u mnie ze względu na porę roku, maliny były

Pora na pora
CZEKOLADOWE CROISSANTY 139

same są czekoladowe, to już w ogóle maksimum szczęścia! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne czekoladowe croissanty z ciasta takiego jakby francusko-drożdżowego. Pięknie listkuje, a zarazem cały czas jest puszyste i delikatne. Wypełniłam je dodatkowo jeszcze kremem czekoladowym – było pysznie! Przepis zdecydowanie dla tych, którzy kalorii nie liczą ;) Spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: MASA: * mąka pszenna(...)następnie chłodzimy ( zawinięte w folię ) przez ok. 30 minut. Po 30 minutach znów wałkujmy dwukrotnie ( wałkujemy i składamy itd ). Z takiego wyrobionego ciasta wałkujemy 2 okręgi, kroimy na 6 trójkątów, na każdy nakładamy porcję kremu czekoladowego i zwijamy w rogale. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i odstawiamy na 30 minut do podrośnięcia. Po tym czasie pieczmy ok. 20 minut w 170C. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto Kinder Country 87

Ciasto Kinder Country zrobiliśmy z myślą o majowych komuniach, na których nie powinno zabraknąć domowych ciast. Wiadomo, że podczas przygotowań do tej uroczystości nie ma za bardzo czasu na pieczenie, robienie wielu mas i przekładanie ciast. Dlatego w tym gorącym okresie zamieszczamy przepis na ciasto bez pieczenia, które w pół godziny zrobi nie tylko każda Mama. Ciasto Kinder Country jest(...)ułożyć na niej drugą warstwę maślanych herbatników. Pozostałą schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, wmieszać mleczną czekoladę i powstały krem rozprowadzić na ułożonych ciasteczkach. Wierzch ciasta Kinder Country posypać resztą płatków Kangus, wstawić do lodówki na noc, aby krem śmietanowo-czekoladowy stężał, a herbatniki zmiękły. Ciasto z płatkami Kangus najwygodniej jest kroić po wyjęciu z lodówki, również schłodzone smakuje najlepiej. (adsbygoogle

niecodziennikpary
Biszkopt z jabłkami 358

Następnie dodawać po jednym żółtku i ocet, zmiksować. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać  na posmarowaną tłuszczem blachę (22x40 cm).  Piec przez 35 minut w 180 stop. KREM Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fix, na sztywną masę. MASA JABŁKOWA Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić(...)wymieszać. POLEWA CZEKOLADOWA Margarynę roztopić w rondlu. Jajko wybić do miski, wsypać kakao i cukier, wymieszać. Do masy lać cienkim strumieniem roztopioną gorącą margarynę, miksować na wyższych obrotach, aż polewa zgęstnieje. PRZEŁOŻENIE CIASTA Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na trzy części. Każdą część ciasta nasączyć ponczem. Na pierwszą część ciasta wyłożyć jabłka, przykryć drugą częścią ciasta, wyłożyć krem śmietanowy

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania