ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:59/384)

Tort Ferrero Rocher 580

Tort Ferrero Rocher Mocno czekoladowe ciasto przełożone masą truflową z dodatkiem chrupiących orzechów oraz wafelków i pokryte przepysznym kremem z nutelli. Bardzo smaczny torcik. Idealny na wyjątkowe okazje. Polecam!     Składniki: Ciasto: 6 jajek 120g cukru 60g mąki pszennej 50g mąki ziemniaczanej 60g orzechów laskowych – drobno zmielonych 20g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: Pół szklanki czarnej(...)Następnie przygotowujemy masę do obłożenia tortu: miękkie masło ucieramy na jasną, puszystą masę. Dodajemy krem czekoladowy i nadal miksujemy, aż uzyskamy jednolity krem *** *** Gotowym kremem obkładamy górę i boki tortu (dodatkowo na górze zrobiłam wzorek widelcem *** *** Boki tortu dekorujemy posiekanymi wafelkami *** *** Na górze ciasta układamy pralinki Ferrero Rocher (można pominąć) *** *** Tort przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: CIASTA

Blog z Apetytem
Czekoladowe ciastko z nutką mięty 250

chwilę grozy bo landrynki okazały się naprawdę mocne i czuć je było w całym domu, ale w kremie budyniowym złagodniały. Połączenie czekoladowego biszkoptu, miętowego budyniu i masy czekoladowej to niezwykle zgrany zespół. Polecam szczególnie jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich czymś ekstra.  Ciasto: 3 jaja 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka

Cynamonowe szczęście
Czekoladowo-Orzechowe Babeczki Ferrero Rocher 181

Babeczki Ferrero Rocher to muffinki z mocno czekoladowym ciastem stworzonym na wzór brownies, którego środek stanowi przepyszny krem Nutella, a serce tworzy orzech laskowy. Wierzch babeczek stanowi masa czekoladowa na bazie delikatnej, puszystej kremówki, aksamitnego serka mascarpone oraz Nutelli.  Babeczki Ferrero Rocher - Składniki:Ciasto: 165 g masła 170 g czekolady gorzkiej3 jajkaniepełna szklanka cukrucukier waniliowy3/4 szklanki mąki

Słodka Strona
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 338

nietypowe połączenie sprawdzają się znakomicie i robią furorę wśród tych , którzy wielbicielami nietypowych smaków wcale nie są. Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe – mokre , wilgotne , słodkie i niesamowicie mięciutkie przełożone budyniowym kremem krakersowym i oblane słonym karmelem.Już po pierwszym kęsie mamy ochotę na więcej!A potem więcej!I więcej!I więcej!Koniecznie musicie spróbować(...)karmel.SOLONY KARMEL :Masło , obydwa cukry i miód podgrzewamy i gotujemy ok. 4-5 minut.Dodajemy śmietanę i sól , gotujemy minutę.Dodajemy olejek do ciast waniliowy i gotujemy jeszcze 2 minuty , dokładnie mieszamy.CAŁOŚĆ:Słonym karmelem obficie polewamy czekoladowe ciasto i posypujemy pokruszonymi krakersami.Smacznego!Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest najzdrowszy wśród olei roślinnych.Jego spożywanie doskonale

Ostra na Słodko
Ciasto fistaszkowe z solonym karmelem 144

ciasto fistaszkowe z solonym karmelem . Najważniejszą jego częścią jest fistaszkowy krem, zrobiony z masła orzechowego i domowego budyniu, ale istotną rolę odgrywa także solony karmel i orzechowa posypka. Do zrobienia ciasta użyliśmy tylko jednego gotowego produktu, czyli masła orzechowego, gdyż zarówno budyń, jak i karmel można w prosty sposób zrobić samemu. Składniki na ciasto fistaszkowe z solonym karmelem Czekoladowy biszkopt(...)nożem na mniejsze kawałki, przesypać na patelnię, dodać masło. Prażyć na małym ogniu, aż staną się złociste i chrupiące. Wykonanie Na czekoladowy biszkopt wyłożyć krem fistaszkowy, wyrównać jego powierzchnię. Następnie rozprowadzić solony karmel, całość posypać prażonymi fistaszkami. Ciasto fistaszkowe z solonym karmelem wstawić do lodówki na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto fistaszkowe z solonym karmelem pochodzi z serwisu

niecodziennikpary
Kostka wiśniowa 264

lekkiego stężenia ( i znów należy pilnować aby krem nie stężał całkowicie ).   Polewa czekoladowa: Śmietanę kremówkę umieścić w garnuszku i podgrzać do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać posiekaną czekoladę i odstawić na chwilę, następnie wymieszać do otrzymania gładkiego, jednolitego sosu czekoladowego. Odstawić do lekkiego wystudzenia i zgęstnienia polewy.   Złożenie ciasta: Jeden z blatów biszkoptowych nasączyć połową likieru wiśniowego(...)Wyłożyć połowę tężejącego kremu wiśniowego, wyrównać. Przykryć drugim blatem biszkoptu, nasączyć go pozostałym likierem. Wyłożyć pozostały krem wiśniowy, wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia kremu. Po tym czasie wierzch ciasta polać gęstniejącą polewą czekoladową. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Przechowywać w lodówce.   Smacznego

Opowieści z piekarnika
Czekoladowa Karpatka 186

kremu zmienił to popularne ciasto nie do poznania. Pyszne no i bardzo czekoladowe. Idealne dla fanów czekoladowych ciast. Składniki: na ciasto: 200 mąki 100 masła 5 jajek 250 ml wody sól 2 łyżeczki kakao pół łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka łyżeczka pasty waniliowej pół szklanki

Pysznie & Pięknie
Zielony mazurek z herbatą matcha i czekoladą 200

uformuj kulę, zawiń w folię, odstaw do lodówki na 1 godz. Rozwałkuj ciasto, przełóż do posmarowanej masłem formy, odetnij nadmiar ciasta, nakłuj dno widelcem, wstaw do lodówki na 15 minut. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego do 180'C na 15-18 minut, wystudź w foremce. Krem czekoladowy z matcha Herbatę matcha wymieszaj z syropem z kwiatów czarnego(...)Wersja na thermomix Przygotowanie: Migdałowy spód Składniki ciasta włóż do naczynia miksującego, zmiksuj 20 s./obr. 6.,  uformuj kulę, zawiń w folię, odstaw do lodówki na 1 godz. Rozwałkuj ciasto, przełóż do posmarowanej masłem formy, odetnij nadmiar ciasta, nakłuj dno widelcem, wstaw do lodówki na 15 minut. Wstaw ciasto do piekarnika nagrzanego

SzczyptaSmaQ
ciasto słonecznikowiec 802

składniki na krem: 1 puszka mleka skondensowanego, słodzonego 200 g masła wykonanie: Mleko gotujemy w garnku wypełnionym wodą pod przykryciem przez ok. 2 godz. a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch, następnie dodajemy stopniowo ugotowane mleko (toffi) i miksujemy. Do kremu dodajemy ok. 3/4 uprażonego słonecznika i mieszamy. składniki na polewę czekoladową: 5 łyżek cukru(...)ciepłej wodzie. W rondelku mieszamy cukier, kakao, masło oraz śmietanę i doprowadzamy do zagotowania. Następnie zestawiamy z ognia i dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Gotowym kremem przekładamy ciasto. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową i posypujemy pozostałym słonecznikiem. Całość schładzamy w lodówce

Domowy Smak Jedzenia
Tort kawowy z wiśniami 128

wlać ciasto. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C ( z termoobiegiem ), piec 25-30 minut , do suchego patyczka. Piekarnik wyłączyć, uchylić lekko drzwiczki i pozostawić w nim ciasto na 15 minut. Po tym czasie wyjąć je i zostawić do wystygnięcia. Zimne ciasto przekroić na trzy placki, a jeśli nie jest na tyle wysokie, to na dwa. Krem kawowy(...)niego 1 / 3 kawowego kremu, którego powierzchnię wyrównać, a następnie lekko powciskać połowę wiśni. Położyć drugi blat, zwilżyć go sokiem wiśniowym, rozłożyć na nim 1 / 3 kawowego kremu z espresso i resztę wiśni. Na wierzch wylać tężejącą, zwartą galaretkę, wstawić ciasto na 10 minut do lodówki, aby galaretka stężała. Na ciasto położyć ostatni czekoladowy blat, zwilżyć go sokiem z wiśni

niecodziennikpary
Fale Dunaju 347

Fale Dunaju to chyba klasyka polskich ciast. Klasyczne ciasto ucierane, z dodatkiem kakao, wiśniami i lekkim budyniowym kremem pod pierzynką z czekoladowej polewy. Osobiście pamiętam to ciasto przygotowywane przez moją babcię. Wielokrotnie próbowałem się za nie zabrać, ale zawsze wydawało mi się ogromnie pracochłonne i zbyt skomplikowane. Jak się okazało, byłem w ogromnym błędzie. Oczywiście nie byłbym sobą, gdybym trochę

Jacob Tastes
Cytrynowy miodownik z kaszą manną (Stefanka) 239

energicznie mieszając. Dodajemy sok z cytryny. Gotujemy chwilkę aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Krem dzielimy na 3 części.Finał: Upieczone placki przekładamy kremem. Wierzch ciasta także smarujemy kremem i dekorujemy np.  polewą czekoladową. Albo tak jak ja posypać czarnym sezamem. Ciasto jest dobre po 3 dniach aż skruszeje, a po tygodniu nadal jest świeże i smaczne. :)stefanka

Bon Appetit Małgorzaty
Makowo-wiśniowa fantazja 119

mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 36% 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej   Krem czekoladowy: 25 dag sera mascarpone 20 dag kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella   Nasączenie ciasta: 50 ml likieru pomarańczowego cointreau 50 ml przegotowanej wody   Dodatkowo(...)puder i miksować do momentu uzyskania gęstego kremu. Chwilę przed końcem miksowania dodać pastę z wanilii.   Całość zmiksować.   Masa czekoladowa: Wszystkie składniki do przygotowania kremu muszą mieć jednakową temperaturę pokojową. Serek mascarpone należy wyjąć z lodówki   parę godzin przed robieniem kremu, (gdy połączymy zimny serek z miękką nutellą krem nam się zwarzy) Serek mascarpone mieszamy w misce

Wanilia i Kardamon
Ciasto cytrynka 226

Kolejne ciasto z serii przekładańce. Biszkopt jasny, polewa czekoladowa i obłędnie smaczny krem cytrynowy na lemon curd. Ciasto najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień gdy smaki się przegryzą. Idealne na każdą okazję. A zbliżają się Święta Wielkanocne więc ciachom jak znalazł. Lemon curd możecie zrobić sami ale też kupić. A gdzie ? A na przykład w super zaopatrzonym sklepie Kuchnie

Ewa w kuchni
Ciasto czekoladowo-cynamonowe z kremem mascarpone 168

Do przygotowania ciasta potrzebujemy: • 2 tabliczki mlecznej czekolady ( 1 mleczna i 1 gorzka) • kostka masła • 3 jajka • 3/4 szklanki cukru pudru • 3 łyżki mąki • 1 łyżeczka

KUCHNIA POLSKA