Ciasto czekoladowo-cynamonowe z kremem mascarpone

Ciasto czekoladowo-cynamonowe z kremem mascarpone

Ciasto czekoladowo-cynamonowe z kremem mascarpone

Do przygotowania ciasta potrzebujemy: • 2 tabliczki mlecznej czekolady ( 1 mleczna i 1 gorzka) • kostka masła • 3 jajka • 3/4 szklanki cukru pudru • 3 łyżki mąki • 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie ciasta: • Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem pokrojonym na małe kawałki. • Czekolada nie może się zagotować. Jak się już rozpuści to odstawić do wystygnięcia. • Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. • Do masy jajecznej powoli wlewać ostudzoną czekoladę i cały czas miksować na nis... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.