Drożdżowa gwiazda z nutellą to efektownie wyglądający świąteczny wypiek. Do jej przygotowania potrzebne jest proste ciasto drożdżowe i trochę kremu czekoladowego. Tak niewiele składników, a jaki miły dla oka i kuszący dla podniebienia rezultat. Drożdżowa gwiazda z nutellą z pewnością zachwyci gości, a szczególnie do gustu przypadnie małym łasuchom gustującym w czekoladowym. Składniki na drożdżową gwiazdę z nutellą(...)odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia. Masło rozpuścić, zostawić do przestygnięcia. Mąkę przesiać, dodać masło, żółtko, resztę mleka i cukru, wlać rozczyn. Zagnieść jednolite i sprężyste ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na jedną godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić na cztery części. Każdą z nich cienko rozwałkowywać na blacie oprószonym mąką i wycinać koła wielkości dużego talerza
niecodziennikparykremem to poniekąd wersja wiosenna czekoladowego tortu. Ale zrezygnowałam tu z orzechów, które zastąpiłam kokosowymi wiórkami. Tego typu torty nie wymagają nawilżania. Ciasto jest wystarczająco wilgotne nawet bez kremu. Możecie sobie wyobrazić jak smakuje wtedy z kremem! Mam nadzieję, że Wam narobiłam apetytu. Po takiej porcji tortu czuję się jak w niebie! Tort marchewkowy wiosenny Składniki: okrągła forma o średnicy(...)jeszcze raz. Przekrój ciasto na dwa placki. Połóż pierwszy placek paterze. Dostosuj metalową obręcz do średnicy placka, jeśli takiej używasz (ja użyłam). Rozprowadź 2/3 kremu i przykruj drugim plackiem lekko dociskając. Rozsmaruj resztę kremu pozostawiając 3 czubate łyżki. Wstaw tort do lodówki na godzinę. Wyjmij tort po godzinie, zdejmij obręcz i rozsmaruj krem wokół tortu. Udekoruj czekoladowymi jajkami i orzechami
codojedzeniapikle z cukinii, dżem z cukinii. Przepisów też nie mam i nigdy nie robiłam. Ale bardzo lubię i polecam: zapiekankę z ryżu i cukinii ciasto czekoladowe z cukinią zupę krem z cukinii nieśmiertelne leczo z cukinią To było na tyle. W kolejce czeka fasolka szparagowa. Składniki: 1 średnia cukinia 1 mała cebula 2 jajka(...)następnie odciskamy cukinię w rękach (lub przez sitko) z nadmiaru wody. Do odsączonej cukinii dodajemy drobno posiekaną cebulę, jajka i bułkę tartą. Mieszamy i dodajemy mąkę (tyle, żeby ciasto dało się łatwo nakładać łyżką na patelnię, a jednocześnie nie było zbyt rzadkie). Na patelni (a najlepiej na dwóch jednocześnie), rozgrzewamy niewielką ilość oleju, łyżką nakładamy ciasto i smażymy
bistro mamasztuk) Bajaderki: 600 g resztek ciast: herbatników, zakalców, biszkoptów itp. 2 łyżki kakao (lub mniej jeśli używamy czekoladowych ciast) 50 g masła 1/4 szkl mleka 1/3 szkl cukru (lub mniej jeśli ciasta są bardzo słodkie) 3 łyżki dżemu/ powideł śliwkowych 2 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutella dodatki: rodzynki, skórki owocowe, posiekana czekolada, orzechy, migdały itp. Dodatkowo: 100 g mlecznej/gorzkiej czekolady(...)zagotować z kakao, cukrem oraz mlekiem. Jeszcze ciepłą mieszankę dodać do masy ciasteczkowej wraz z dżemem/powidłami oraz kremem czekoladowym. Wszystko dobrze wymieszać, a następnie zagnieść w kulę (w razie konieczności dodać jeszcze łyżkę dżemu lub dosypać troszkę pokruszonych ciast) Z masy uformować 10-15 kulek. Schłodzić w lodówce. 3. Polewa czekoladowa: W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuścić
Nastoletnie Wypiekanieproszku do pieczenia 2 łyżeczki oleju kilka kropli barwnika czerwonego Krem czekoladowy : 1 budyń czekoladowy masło - 70 g mleko - 370 ml cukier - 2 łyżeczki czekolada deserowa -35 g Poncz : 2 łyżki wody gotowanej 1 łyżeczka soku z cytryny cukier - 1 łyżeczka Dodatkowo do dekoracji : srebrne perełki cukrowe wiórki czekoladowe białe listki melisy posypka czerwona cukrowa Przygotowanie : Biszkopt: Białka oddzielić(...)pieczenia, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do formy o wymiarach, spód 129x125 mm, wysokość 35 mm Piec w 175 stop, przez ok. 25 minut. Wyjąć ciasto z formy , ostudzić, przekroić na 3 placki. Krem czekoladowy : Do rondla wlać szklankę mleka, osłodzić, doprowadzić do zagotowania. W pozostałym mleku rozrobić budyń, wlać na gotujące się mleko. Mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia
Kuchnia DanusiUwielbiam kruche tarty, tym razem przygotowałam ją z pysznym kremem z serka mascarpone i jogurtu z dodatkiem wiórków czekoladowych. Składniki: Ciasto kruche: 220 gram mąki pszennej 100 gram masła 70 gram cukru pudru 3 żółtka Krem: 250 gram serka mascarpone 100 gram jogurtu naturalnego 50 gram wiórek czekoladowych 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo: 250 gram
Bajeczna KuchniaCzekoladowo-pomarańczowe ciasteczka z kremem milky way Bardzo kruche, bardzo aromatyczne i bardzo smaczne ciasteczka przełożone niebiańskim kremem mlecznym. Składniki: Ciasto: 250g mąki 150g masła 100g cukru szczypta soli 2 żółtka skórka z 1 pomarańczy 50g gorzkiej czekolady Krem: 125g masła 65ml mleka 70g cukru 1 szklanka mleka w proszku *** Czekoladę kroimy w drobną kosteczkę(...)cukrem. Mieszamy do czasu uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji *** *** Wystudzone ciastka przekładamy kremem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: CIASTA I WYPIEKI ŚWIĄTECZNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Czekoladowo-pomarańczowe ciasteczka z kremem milky way pochodzi z serwisu Blog
Blog z ApetytemDelecta) lub własny krem budyniowypolewa czekoladowa - przepisPrzygotowanie1. Ciasto. Wszystko składniki na ciasto posiekać i wyrobić gładkie ciasto. Wstawić do lodówki (min. 1h, można na całą noc). Ciasto podzielić na dwie części, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec dwa placki (200 st C, przez ok. 15-20 min ). 2. Krem. Krem karpatkowy przygotować wg opisu na opakowaniu(...)przygotować własny krem budyniowy.3. Złożenie ciasta. Układać wg następującej kolejności:I placek ciasta krem karpatkowy (Delecta) II placek ciastakajmak (puszkę można wstawić do garnka z wodą i chwilę podgrzać)wysypać na powierzchnie kajmakową orzeszki ziemne (drobno posiekane) polewa czekoladowa (3 łyki kakao, 2 łyżki gorącej wody oraz 3 łyżki cukru pudru podgrzewać na wolnym ogniu przez
coolinarnastrefa.blogspot.comPrzepis na pyszny torcik z procentami. Tort jest na czekoladowo, kawowych blatach, z bajecznie smacznym kremem alkoholowym, wykończony ganache z białej czekolady i udekorowany kwiatkami cukrowymi. Tort jest wyśmienity w smaku. Gorąco polecam zrobić. Jak zrobić taki torcik z procentami pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi filmami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Torcik z procentami SKŁADNIKI: *tortownica 20-22cm. Blaty tortu: 2 ciasta kakaowo kawowe ( patrz przepis ) Krem z alkoholem: mleko (350 ml.) krupnik solony karmel (230 ml.) żółtka (6 szt.) cukier (80 g) mąka pszenna (35 g) mąka ziemniaczana (35 g) serek mascarpone 9500 g) Poncz : woda (50 ml.) krupnik solony karmel (50 ml.) Ganache z białej czekolady
RITA food channelzerwać ich większą ilość. Z części owoców zrobiliśmy warstwowe, pyszne i lekkie ciasto czekoladowo-wiśniowe . Ciasta z galaretką z dodatkiem sezonowych owoców są przez nas chętnie jedzone podczas wakacyjnych dni, ale to czekoladowo-wiśniowe można robić cały rok, wykorzystując mrożone wiśnie. Udostępnij Składniki na ciasto czekoladowo-wiśniowe Czekoladowy biszkopt: 6 jajek w rozmiarze L 3 / 4 szklanki cukru 1 szklanka(...)tężejącą galaretkę, wstawić na 5-10 minut do lodówki. Po tym czasie na wiśnie położyć drugi czekoladowy blat, nawilżyć go resztą przygotowanego ponczu i rozprowadzić krem z mascarpone. Wierzch ciasta udekorować pozostałymi wiśniami. Ciasto czekoladowo-wiśniowe wstawić na noc do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto czekoladowo-wiśniowe pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyWelesa (żmija). Mazurek to oczywiście nieodłączny element Wielkanocy. Moim ulubionym jest ten czekoladowy, który w tej wersji może zaskoczyć. :) Ciasto: 120g miękkiego masła (raczej nie polecam margaryny) 4 łyżki stołowe cukru pudru 2 żółtka (z jajka M) 280g mąki pszennej (t. 500) pół łyżeczki soli kuchennej Krem: 1,5 tabliczki mlecznej czekolady 150ml śmietanki 30% 2 łyżki masła 150g(...)Ponownie na parze łączymy śmietankę z czekoladą i dodajemy również masło. Krem pozostawiamy do przestudzenia. Do polania spodu powinien mieć temperaturę pokojową. Na przestudzone kruche ciasto wykładamy konfiturę z róży. Tę zalewamy kremem czekoladowym. Na koniec formę zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Jeśli chcemy mazurek ozdobić bakaliami, należy zrobić to po polaniu ciasta kremem
Kuchenna Kontrrewolucyaujmuje. Gruszki zatopione w cieście z kawałkami czekolady, do tego krem czekoladowy i jeszcze czekolada z wierzchu. Słodka propozycja na pierwsze jesienne dni :) Zamiast gotowego kremu w proszku możecie zrobić krem budyniowy aczkolwiek ten w proszku sprawdza się tutaj doskonale :) Ciasto na małą blaszkę (ja zrobiłam w dużej, dlatego wyszło niższe) Składniki: 250 g masła 200 g cukru(...)słoik gruszek z kompotu 1 krem czekoladowy w proszku 300 ml mleka 75 g czekolady siekamy na drobne kawałki, pozostałe 25 g odkładamy na później. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku. Następnie wsypujemy obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wlewamy mleko. Całość dokładnie wyrabiamy na gęste ciasto. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę
My simple kitchenPyszna, kremowa tarta z delikatnym czekoladowym nadzieniem... Jedna z lepszych jaką miałam okazję zrobić;) Zrobiłam ją specjalnie na akcję Oczytani Kulinarnie, gdzie trzeba było przygotować przepis znaleziony w dowolnej książce na stronie 18. Moje ciasto pochodzi z książki "Czekolada" ze str.18. Ciasto:250g mąki pszennej, szczypta soli, 150g masła, 70g cukru. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier oraz(...)posiekane masło. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Owinąć w folię i włożyć na 30min do lodówki. Następnie wylepić dno formy na tartę, nakłuć widelcem. Piec ok. 25min w temp. 200st. Ostudzić. Nadzienie: 3 jajka, 150g mąki pszennej, 115g drobnego cukru, szczypta soli, 400ml mleka, 150ml jogurtu naturalnego, 150g mlecznej czekolady, laska wanilii, 1 łyżka cukru pudru, 2 łyżki
Z miłości do słodkościSłoik powideł śliwkowych , lub innego ulubionego dżemu Lśniąca polewa czekoladowa: 125 g masła 5 łyżki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki śmietany 12% lub mleka 1 łyżka żelatyny 4 łyżki gorącej wody Wykonanie : Ciasto piernikowe: Jajka ubijamy z cukrem na gęstą , jasną masę . Następnie wciąż miksując ciasto dodajemy kolejne składniki w kolejności jaka jest wymieniona(...)składać całość. - 1 blat ciasta piernikowego - pół słoiczka powideł -połowa kremu budyniowego drugi blat ciasta piernikowego - druga połowa powideł - reszta kremu budyiowego - trzeci blat ciasta piernikowego - polewa czekoladowa Tak przygotowane ciasto najlepiej odstawić na całą noc by całość się zespoliła . Smacznego ;) Polecam
Malinowa Kawiarenka