ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:53/384)

Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym 161

ujmuje. Gruszki zatopione w cieście z kawałkami czekolady, do tego krem czekoladowy i jeszcze czekolada z wierzchu. Słodka propozycja na pierwsze jesienne dni :) Zamiast gotowego kremu w proszku możecie zrobić krem budyniowy aczkolwiek ten w proszku sprawdza się tutaj doskonale :)   Ciasto na małą blaszkę (ja zrobiłam w dużej, dlatego wyszło niższe) Składniki: 250 g masła 200 g cukru(...)słoik gruszek z kompotu 1 krem czekoladowy w proszku 300 ml mleka 75 g czekolady siekamy na drobne kawałki, pozostałe 25 g odkładamy na później. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku. Następnie wsypujemy obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wlewamy mleko. Całość dokładnie wyrabiamy na gęste ciasto. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę

My simple kitchen
Bostońskie ciasto kremowe 340

Pyszna, kremowa tarta z delikatnym czekoladowym nadzieniem... Jedna z lepszych jaką miałam okazję zrobić;) Zrobiłam ją specjalnie na akcję Oczytani Kulinarnie, gdzie trzeba było przygotować przepis znaleziony w dowolnej książce na stronie 18. Moje ciasto pochodzi z książki "Czekolada" ze str.18. Ciasto:250g mąki pszennej, szczypta soli, 150g masła, 70g cukru.     Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier oraz(...)posiekane masło. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Owinąć w folię i włożyć na 30min do lodówki. Następnie wylepić dno formy na tartę, nakłuć widelcem. Piec ok. 25min w temp. 200st. Ostudzić.     Nadzienie: 3 jajka, 150g mąki pszennej, 115g drobnego cukru, szczypta soli, 400ml mleka, 150ml jogurtu naturalnego, 150g mlecznej czekolady, laska wanilii,  1 łyżka cukru pudru, 2 łyżki

Z miłości do słodkości
Piernik herbaciany w lśniącej polewie. 282

Słoik powideł śliwkowych , lub innego ulubionego dżemu Lśniąca polewa czekoladowa: 125 g masła 5 łyżki cukru 3 łyżki kakao  3 łyżki śmietany 12% lub mleka  1 łyżka żelatyny 4 łyżki gorącej wody Wykonanie : Ciasto piernikowe: Jajka ubijamy z cukrem na gęstą , jasną masę . Następnie  wciąż  miksując ciasto dodajemy kolejne składniki w kolejności jaka jest wymieniona(...)składać całość. - 1 blat ciasta piernikowego  - pół słoiczka powideł  -połowa kremu budyniowego  drugi blat ciasta piernikowego - druga połowa  powideł - reszta  kremu budyiowego - trzeci blat ciasta piernikowego  - polewa czekoladowa  Tak przygotowane ciasto najlepiej odstawić na całą noc by całość się zespoliła . Smacznego  ;) Polecam

Malinowa Kawiarenka
ŚMIETANKOWY PUCH 139

nastroju. Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny biszkopt kakaowy, przełożony delikatnym, puszystym kremem z serkiem mascarpone. Proste, a jakże smaczne! Składniki na biszkopt: 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 margaryna Kasia 2 łyżki kakao ¼ szklanka wody 2 szklanki mąki 3 jaja 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem: 250g(...)Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Czekoladowy sos (1/2szklanki) rozrzedzamy delikatnie mlekiem (mniej więcej do 3/4 objętości szklanki). Takim płynem sączymy przekrojone części biszkoptu. Przekładamy kremem śmietankowym. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami czekoladowymi. Smacznego! Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o  tym przepisie. Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga

Słodki Zakątek
Jeż - ciasto biszkoptowe z kremem ganache 239

krótkiej przerwie wracam do Was z przepisem na jeża, czyli ciasto z czekoladowymi biszkoptami przełożonymi rewelacyjnym kremem ganache.  Powyższy krem to połączenie czekolady i śmietany 30%. Co ciekawe, niektórzy uważają, że ganache to lukier, sos lub polewa. Jestem pewna, że przygotowanie kremu ganache nie będzie sprawiało Wam trudności . Składniki: 3 biszkopty czekoladowe 2 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady(...)górze. 4. Schłodzoną masę czekoladowo-śmietanową ubić na sztywno. 5. Największy kawałek biszkoptu nasączyć syropem wiśniowym bądź malinowym (najlepiej wcześniej go rozrobić, tj. 1/4 szklanki soku i 1/2 szklanki wody). Następnie posmarować kremem ganache. Później położyć na to kolejną warstwę biszkoptu - nasączyć syropem i udekorować kremem (tym razem dekorować boki, tak aby nie było widać ciasta). Tak samo postąpić jeszcze

Ugotować
CIASTO KINDER COUNTRY (PIECZONE) 187

smaku.  Ciasto jest czekoladowe przełożone pysznym kremem z dodatkiem ryżem preparowanym w miodzie. Dzięki temu krem ma całkiem inny smak. Wierzch oblany czekoladą i posypany ryżem. No pycha ! SKŁADNIKI: Biszkopt: jaja 6 szt. mąka 3/4 szkl, cukier 3/4 szkl. kakao 3 łyżki olej rzepakowy 2 łyżki proszek do pieczenia 2 łyżeczki Krem: mleko w proszku 2 szkl.  mleko(...)się zrobić masło z kremówki ). Na koniec wsypać ryż w miodzie. Wymieszać.  3. Przekładanie: Biszkopt delikatnie  przekroić na 3 blaty. Blat pierwszy przełożyć 3/4 kremem. Przykryć drugim blatem ciasta, wysmarować powidłami, przykryć ostatnim blatem, który wyłożyć pozostałym kremem. Posypać ryżem w miodzie i polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Wstawić do lodówki na noc. UWAGI: Jeśli ktoś

Kuchnia Paulettes
Akademia CookUp - Torty 344

półgodzinnym wyprzedzeniem do Studia CookUp, a tam już większa część stołu zastawiona jest pojemniczkami z odmierzonymi składnikami na biszkopty, ciasta, polewy i kremy! Już można wyobrażać sobie smak kremu cytrynowego, chrupkość orzechów w biszkopcie orzechowym czy smak polewy czekoladowej, która wykończy czekoladowy tort. Tym razem zamiast Tomka, pojechała ze mną moja przyjaciółka Marta. Temat tortów w szczególności chciałam zgłębić przez(...)kremu! Mielone orzechy, duża ilość jajek, kilka dodatkowych składników i mamy już naszykowany biszkopt orzechowy! Po upieczeniu wyglądał doskonale! I ten smak, kiedy w cieście napotykało się na różnej wielkości orzechy. Pyszności! Robiliśmy dwa kremy czekoladowe - do czekoladowego tortu i do orzechowego. Następnie trzeba było przygotować polewę do tortu orzechowego - po raz pierwszy miałam styczność z polewą z wykorzystaniem żelatyny

Plate of Joy
Karpatka - masa budyniowa + galaretka 340

czyli pyszne ciasto parzone przełożone masą budyniową i kostkami galaretki wiśniowej , która ożywia masę. Na blogu można znaleźć też karpatkę z masą cytrynowa i karpatkę z kremem czekoladowo - waniliowym  . Zapraszam do wypróbowania. Ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 kostki margaryny 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ( opcjonalnie) 4 jajka Zagotować wodę z margaryną, wsypać do niej mąkę(...)jajka, cały czas miksując, na koniec dodać proszek. Podzielić na 2 części i piec ok 40- 45 min w 200 stopniach. Ważne żeby nie otwierać piekarnika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem: 3 szkl mleka 2 budynie śmietankowe 3/4 margaryny 3 łyżki cukru pudru ( można więcej jeśli jest mało słodkie) kilka kropel soku z cytryny Z mleka i budyniu ugotować tradycyjny budyń

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Jesienne ciasto z gruszkami- najlepsze! 292

Kochani zapraszam Was na pyszne ciasto waniliowo- czekoladowe z korzennym aromatem z dodatkiem gruszek i kremu budyniowego zwieńczone polewą czekoladową z rodzynkami. Idealne ciasto na październik. Dzięki przyprawie korzennej smak gruszki jest jeszcze bardziej uwypuklony w cieście, a dodatek rodzynek sułtańskich zatopionych w polewie nie tylko dodaje uroku ciastu ale też dostarcza dużej ilości słodyczy ;-) Zapraszam   Składniki

SMYKWKUCHNI
Karmelowe LOVE 357

Dzisiaj ciasto dla prawdziwych łasuchów, pełne słodkich dodatków. Biszkopt kakaowy przełożony jest kremem czekoladowym i krówkowym, a pomiędzy nimi mamy jeszcze warstwy herbatników. Wierzch zdobi bita śmietana posypana czekoladą. Ciasto słodkie i sycące, obłędnie pyszne. Składniki: Ciasto: 6 jajek – osobno żółtka i białka 3/4 szklanka cukru 3/4 szklanka mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa karmelowa(...)karmelowej. Na wierzchu poukładać herbatniki jeden obok drugiego. Na herbatniki wyłożyć krem czekoladowy, wyrównać i ułożyć na niej herbatniki. 10. Herbatniki posmarować pozostałą masą karmelową i na wierzchu ułożyć drugą część biszkoptu. Masa śmietanowa: 11. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Kakaową śmietanę wyłożyć na wierzch ciasta. 12. Ciasto odstawić, najlepiej na całą noc, w chłodne miejsce. Przed podaniem

Kocham Czekoladę
Ciasto prince polo 409

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto prince polo to pyszny przekładaniec czekoladowo – orzechowy. Wygląda bardzo efektownie i smakuje wspaniale. Nada się na wszelkiego rodzaju okazje takie jak chrzciny, komunie czy święta. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień. Gorąco polecam Ciasto prince polo Drukuj przepis Ilość porcji: 25 Czas gotowania: 120 Składniki Biszkopt: : -6 jajek -1 szklanka(...)końcu dodajemy przesiane suche składniki i delikatnie mieszamy szpatułką. --> Ciasto przelewamy na prostokątną blachę (wymiary blaszki około 24 x 35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód), wyrównujemy. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Studzimy, a następnie przekrawamy ciasto wzdłuż na pół. --> Biszkopt orzechowy: --> Cukier, orzechy, kokos, wafelki i proszek

Marta Gotuje
Walentynkowy tort migdałowy 182

osoby które śledzą mój blog wiedzą, że nie przepadam za tortami. Nie lubię ciast z kremem, są zbyt ciężkie. Jeżeli chodzi o uroczystości, to lubię podawać ciasta, które są moim eksperymentem, tak było z Tortem Ptysiowym, pamiętacie? Albo jego wariacją. Oba mi bardzo smakowały. Na tegoroczne Walentynki przyszykowałam dla Was kolejny nietypowy tort. Tego dnia, każdy - czy w związku(...)gorzkiej czekoladySposób przygotowania:Do robota kuchennego wsypać przesianą mąkę, dodać masło, cukier, płatki migdałowe i otręby. Włączyć i ugniatać do momentu aż, ciasto będzie spójne - podobne do kruchego ciasta (można to również robić ręcznie na stolnicy).Gotowe ciasto wkładamy owinięte w folii spożywczej na 30 minut do zamrażalnika.W tym czasie ubijamy śmietankę.Do wysokiego, najlepiej zimnego szklanego pojemnika wlewamy

Słodkie Przyjemności
Karpatka Królewska 408

która zobowiązuje... i właśnie na takie miano zasługuje ta wersja Karpatki. Tradycyjne parzone ciasto z waniliową masą budyniową, kremem budyniowo-śmietanowo-czekoladowym oraz śmietanową pierzynką, a całość zdobi czekoladowa polewa - czyż ten opis nie brzmi apetycznie...  Karpatka Królewska - Składniki:Ciasto:3 jajka75 g masła3/4 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki wodyszczypta soliłyżeczka cukrułyżeczka wódkiMasy:500 ml mlekabudyń śmietankowyłyżka mąki pszennej1/3 szklanki(...)zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Krem dzielimy na dwie równe części.Połowę ubitej śmietany stopniowo dodajemy do masy budyniowo-kakaowej i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Na dno formy (tej w której piekliśmy ciasta) wykładamy jeden ze spodów. Na niego wykładamy masę budyniową, następnie masę czekoladową, a na nią pozostałą ubitą śmietanę (jeżeli mielibyśmy problem

Słodka Strona
Tort miodowo-piernikowy 105

kremem maślano-czekoladowym to wypiek, który idealnie nadaje się na specjalne okazje. Chociaż ciasto było pieczone w tortownicy o niewielkiej średnicy, to deser wystarczy dla 14-16 osób. Przepis bierze udział w konkursie Appetyt na Kopernika . Trzymajcie kciuki :) Ciasto miodowo-piernikowe musimy upiec podwójnie. W związku z tym, że posiadam jedną tortownicę o wymiarach 20 cm, ciasto robiłam dwa razy(...)dwie równe części i upieczcie je w dwóch foremkach naraz. ciasto miodowo-piernikowe x 2 100 g masła 110 g płynnego miodu 100 ml mleka 2 jajka 170 g mąki pszennej 100 g drobnego cukru 40 g pierników Serduszka Toruńskie lukrowane 1 łyżeczka sody szczypta soli krem maślano-czekoladowy 2 kostki masła (w temperaturze pokojowej) 150 g cukru pudru

Mienta blog
bajaderki, ciasteczka z ciasta 209

orzechów/suszonych owoców (jeśli nie ma takowych w cieście) ~słoik dżemu, ok. 300-350g (użyłam domowych pieczonych powideł śliwkowych ) ~120g masła ~4 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutelli ~3-4 łyżki kakao (jeśli używacie ciemnego ciasta można dodać mniej) Ciasto drobno pokruszyć (1/6 można zostawić w większych kawałkach), można przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Wsypać do głębokiej miski. Mleko

chili & sugar