ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:53/384)

TORT DLA PIŁKARZA – tort oreo 145

Torcik zachwycił moją rodzinę nie tylko wyglądem ale i smakiem! Bałam się kremu oreo, ponieważ jest delikatny w smaku i bardzo łatwo można go przytłoczyć innymi, mocniejszymi kremami. Jednak z delikatnym ciastem czekoladowym i truskawkami wyszedł idealny…prawie. Szkoda, że truskawki były bez smaku :(. Niestety to już nie sezon na nie. Dlatego polecam w zastępstwie na najbliższe kilka miesięcy(...)uwaga’! Trochę namieszałam z rozmiarem formy, dlatego uważnie przeczytajcie poniższą informację. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy ciasto, robimy frużelinę. Dzień 2: Robimy krem oreo. Składamy tort (przekładamy ciasto kremem). Dzień 3: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. Dzień 4: Podajemy tort gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu

Słodki Pomysł
Kawowe sernikobrownie 109

Sernikobrownie czyli połączenie kremowego sernika z czekoladowym brownie. Spód to mocno czekoladowe i gliniaste brownie, natomiast górna warstwa to kremowa masa serowa o smaku kawowym przygotowana z sera twarogowego, jogurtu greckiego oraz śmietanki kremówki. Wierzch ciasta to czekoladowe ganache, czyli krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Dla ozdoby można(...)rozkosz dla koneserów kawy i czekolady. Dedykowane jest również osobom, które nie przepadają za przesłodzonymi deserami. Smak gorzkiej czekolady ze spodu brownie oraz polewy czekoladowej przeplata się z lekką goryczką kawy z masy sernikowej. Słodycz ciasta można dopasować pod własne gusta, dodając odpowiednią ilość cukru pudru.   Sernikobrownie nie jest skomplikowane w przygotowaniu czy pracochłonne. Potrzebujemy około

Kuchnia MagdaLeny
Kawowe sernikobrownie 109

Sernikobrownie czyli połączenie kremowego sernika z czekoladowym brownie. Spód to mocno czekoladowe i gliniaste brownie, natomiast górna warstwa to kremowa masa serowa o smaku kawowym przygotowana z sera twarogowego, jogurtu greckiego oraz śmietanki kremówki. Wierzch ciasta to czekoladowe ganache, czyli krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Dla ozdoby można(...)rozkosz dla koneserów kawy i czekolady. Dedykowane jest również osobom, które nie przepadają za przesłodzonymi deserami. Smak gorzkiej czekolady ze spodu brownie oraz polewy czekoladowej przeplata się z lekką goryczką kawy z masy sernikowej. Słodycz ciasta można dopasować pod własne gusta, dodając odpowiednią ilość cukru pudru.   Sernikobrownie nie jest skomplikowane w przygotowaniu czy pracochłonne. Potrzebujemy około

Kuchnia MagdaLeny
Torcik czekoladowo-wiśniowy 185

zimne ponure wieczory nie ma to jak kawałek pysznego czekoladowego tortu na poprawę humoru. A jeśli znajdziemy w nim jeszcze wisienkę, to już niczego do szczęścia nie brakuje :) Składniki: ciasto: 300 g masła 200 g cukru 30 g kakao 5 jaj 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml nalewki wiśniowej  Masło utrzeć z cukrem, dodawać(...)jednym jajku cały czas ucierając. Wsypać mąkę z proszkiem i kakao, na końcu wlać wiśniówkę Piec ok 45 min w 175 st C. Wystudzić Krem: 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 200 g masła 0,5 szklanki cukru  2 łyżki kisielu wiśniowego W pół szklanki mleka rozmieszać mąkę i kisiel. Resztę mleka zagotować i do gotującego wlać powoli

Z Marcepanem
Ciasto podwójnie czekoladowe 269

naprawdę przepis nie tylko dla wielbicieli czekolady, a dla wszystkich łasuchów, bo mało kto mógłby się oprzeć temu, niezmiernie pysznemu ciastu.  Mięciutki biszkopt czekoladowy przykryty grubą warstwą bogatego w smaku, kremowego czekoladowego ganache (krem czekoladowy na bazie śmietanki). W przygotowaniu ciasto jest naprawdę bardzo proste i szybkie. Jestem pewien, że to ciasto napewno przypadnie Wam do gustu, moim domownikom(...)dodajemy mleko, kwaśną śmietanę i ponownie krótko mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min. Po upieczeniu całkowicie studzimy, jeżeli jest potrzeba wierzch ciasta równamy  (ciasta nie wybieramy z tortownicy) . Ganache: W międzyczasie póki ciasto się piecze, czekoladę kruszymy na mniejsze kawałeczki. Przekładamy do miseczki. Śmietankę kremówkę

Kuchnia Łukasza
Brownie z kremem orzechowym 73

wiedziałam, że muszę je koniecznie dodać na bloga. I tak, brownie z kremem orzechowym, dołączyło do grona moich ulubionych przepisów , gorąco polecam! Jeśli lubisz takie amerykańskie smaki zapraszam po więcej przepisów tutaj , a po przepisy na czekoladowe słodkości tutaj Przepis na brownie z kremem orzechowym Składniki ciasto kostka masła (200 g) 2 tabliczki g orzkiej czekolady (200 g) szklanka cukru(...)ubijamy zimne mascarpone z cukrem pudrem i opcjonalnie cukrem wanilinowym na średnich obrotach dopóki krem nie zwiększy objętości trzykrotnie . Do kremu dodajemy masło orzechowe i miksujemy dopóki składniki się nie połączą. Następnie smarujemy brownie kremem orzechowym i opcjonalnie posypujemy pokrojonymi na mniejsze kawałki orzeszkami ziemnymi . Ciasto przechowujemy w lodówce , co więcej można je również zamrozić . Wymiary blachy a czas pieczenia

WegePrzepis
Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi 137

Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi - Sposób przygotowania:Czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach. Przesiewamy obie mąki wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z nich sztywną pianę. Czynność tę, wykonujemy na wysokich obrotach miksera. Dodajemy cukier wraz z cukrem waniliowych (stopniowo po jednej łyżce) ciągle ubijając. Zmieniamy poziom robota(...)nutellę i kakao, a następnie oba kremy mieszamy do otrzymania gładkich konsystencji.Biszkopt przecinamy na dwie części.Na dolny blat ciasta wykładamy masę czekoladową, a na nią krem z orzechami. Całość przykrywamy górną częścią tortu i posypujemy siekanymi orzechami laskowymi oraz czekoladą.Moje posty

Słodka Strona
Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia 209

Pieczenia - Składniki: Krem: 500 ml mleka budyń czekoladowy łyżeczka kakao 4 łyżki cukru 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g masła 300 g Nutelli  ok. 300 g miękkich herbatników kakaowych ok. 70 g orzechów laskowych + ok. 60 g do posypania wierzchu Polewa czekoladowa: 100 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady deserowej Ciasto Ferrero Rocher bez Pieczenia(...)zamrażalki na ok. 15 minut . Po tym czasie wszystko smar ujemy pozostałym kremem i wykładamy kolejna warstwę herbatników .   Polewa czekoladowa: Śmietankę po dgrzewamy, zdejmujemy z ognia , a następnie dodajemy drobno połamaną czekoladę i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej, błyszczącej konsystencji. Czekoladą polewamy wierzch ciasta, a po chwili posypujemy siekanymi orzeszkami la skowymi . Ciasto możemy dodatkowo udekorować pralinkami F errero

Słodka Strona
Ciasto architekta wg. siostry Anastazji 182

krem dzielimy na 2 części i do jednej z nich dodajemy kakao Masa serowa: 50 dag serka homogenizowanego waniliowego 2 galaretki czerwone. 3-4 banany. ok z 1/2 cytryny Galaretki rozpuszczamy w 11/2 szkl. wody, gdy zacznie tężeć, mieszamy z serkiem homogenizowanym Banany kroimy w plastry o grubości biszkoptu ciemnego i skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Złożenie ciasta(...)ciemna - biszkopt ciemny z kółeczkami - w każde kółko wkładamy kawałek banana - masa serowa - w masę serową wciskamy ciemne kółeczka -masa jasna - 1/2 biszkoptu jasnego. Dodatkowo można wierzch polać polewą czekoladową. Mój jasny biszkopt wyszedł jakiś ogromny dlatego ciasto wygląda jak wygląda, następnym razem zrobię z 3 jaj i dam go tylko na spód, a masę serową poleję po wierzchu czekoladą

Cynamonowe szczęście
Ciasto Bananowy Król na serwatce 237

ostatnim wyrobie domowego twarogu zostało mi sporo serwatki. Wykorzystałam ją m.in do Bananowego Króla. Fajna nazwa prawda? ;) Ciasto składa się z dwóch blatów bananowego ciasta, kremu na bazie śmietany, serka mascarpone i bananów oraz polewy czekoladowej i chipsów bananowych. Co tu dużo pisać... po prostu obłędnie bananowe ciacho o uroczej nazwie. Polecam!       Składniki: (na blaszkę(...)minut, do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może się skrócić lub wydłużyć. Należy kontrolować stopień wypieczenia ciasta. Upieczone ciasto wyjąć z blaszki i przenieść na kratkę do całkowitego wystudzenia. Wystudzone ciasto przekroić wzdłuż na dwa równe blaty, odstawić na bok.       Krem bananowy: Banany, tak jak w cieście, rozgnieść widelcem na papkę (można również zmiksować w blenderze

Nastoletnie Wypiekanie
Proste rogaliki czekoladowe 162

kostki margaryny 4 łyżki kakao 50 g drożdży 1 jajko + orzechy laskowe, krem czekoladowy (np. Nutella) W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i połowę cukru. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jajko ucieramy z resztą cukru, margarynę rozpuszczamy i odstawiamy do wystudzenia. Łączymy wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto łyżką. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno rosnąć około(...)minut, w tym czasie ma podwoić swoją objętość. Możemy wykorzystać ten czas na przygotowanie nadzienia. Orzechy laskowe kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy z kremem czekoladowym (np. Nutellą) i voilà – nadzienie gotowe :) Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat lekko oprószony mąką (nie powinno się za bardzo kleić, bo ma dość dużo tłuszczu) i rozwałkowujemy na kółko o grubości około

Ciastkozercy
Przepis na świąteczne czekoladowe babeczki z kremem, którym gwarantuję, że się nie oprzesz! 98

CZEKOLADOWE BABECZKI Z KREMEM SKŁADNIKI NA CZEKOLADOWE BABECZKI: 200 g mąki pszennej 100 g cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika szczypta kardamonu 1 łyżka kakao pół tabliczki czekolady garść rodzynek /żurawiny/ 200 m mleka 7 łyżek oleju 2 jajka 0,5 łyżeczki aromatu migdałowego/ waniliowego/ PRZYGOTOWANIE CZEKOLADOWYCH BABECZEK: Zrobienie babeczek jest(...)skusiłam Babeczki mają ten plus, że chętnie sięgają po nie dzieci, w porównaniu z tradycyjnymi ciastami. A tak przyjemnie nam na duszy, kiedy staramy się coś upiec, a nasze dziecko z przyjemnością pałaszuje. A dokładnie tak właśnie jest, w przypadku czekoladowych babeczek z kremem . Related Posts: Artykuł Przepis na świąteczne czekoladowe babeczki z kremem, którym gwarantuję, że się nie oprzesz

W Kawiarence
Bajaderka z zakalca 204

łyżki mleka 60 g cukru pudru 25 g kakao * jeśli używamy suchych ciastek, należy dodać 3 - 4 łyżki kremu czekoladowego lub serka homogenizowanego Margarynę gotujemy z mlekiem, kakao i cukrem. Wrzucamy żurawinę i odstawiamy, aby całość nieco przestygła. Ciasto kruszymy albo mielimy na drobne kawałki. Odkładamy szklankę. Herbatniki dzielimy na dwie równe części. Połowę milimy na dość drobno, drugą kruszymy(...)wykładamy dno blachy. Do reszty ciasta dodajemy dżem, pokruszone herbatniki i przestudzoną masę kakaową wraz z bakaliami. Jeśli masa jest sucha dodajemy również serek lub krem czekoladowy. Mieszamy wszystko i przekładamy na blaszkę. Wyrównujemy ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto po kilku godzinach kroimy na kawałki i oblewamy polewą. Wedle uznania posypujemy kandyzowanymi owocami, bakaliami lub wiórkami kokosowymi. POLEWA: Margarynę

Kuchnia od dwojga
Ciasto marchewkowe z kremem 128

pasują, ciasto jest wilgotne i puchate. Dziś zapraszam Was po przepis na ciasto marchewkowe z kremem mascarpone. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na to pyszne ciacho: Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan Ciasto marchewkowe z polewą Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Babeczki marchewkowe z kremem Ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Biszkopt czekoladowy z musem truskawkowym (podany inaczej) 133

Banalnie proste do przygotowania ciasto czekoladowo-biszkoptowe z kremem śmietanowo-truskawkowym polane gorzką czekoladą - niebo w gębie! Przepis dodaje do akcji milion smaków truskawek . Składniki: biszkopt 4 jajka (rozmiar L) 1/2 szklanki cukru ponad 1/2 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek gorzkiego kakao mus truskawkowy 1/2 kg truskawek bez szypułek(...)szklanki cukru 5 łyżeczek żelatyny do dekoracji polewa czekoladowa Na samym początku przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Za pomocą miksera - białka ubić na sztywną pianę. Następnie do ubitych białek dodawać stopniowo cukier i żółtka (cały czas miksując). Pod sam koniec dodać przesianą mąkę i kakao. Delikatnie wymieszać. Przygotowane ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około

Ugotować