Tarta czekoladowa z delikatnym kremem z gorzkiej czekolady i bitą śmietaną. Intensywnie czekoladowa, ciężka i sycąca, choć równocześnie nie za słodka. Dobrze się kroi, jest bardzo podzielna i już mały kawałek wystarcza, aby się nasycić. Tarta jest pracochłonna, ale zdecydowanie warta zachodu. Choć spód jest cienki i kruchutki, dobrze trzyma krem, którego jest dość sporo i który w momencie wstawiania do piekarnika jest bardzo płynny. Po upieczeniu i schłodzeniu zgęstnieje, tak, że można go będzie kroić ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...