serek mascarpone. Schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru i dodawać porcjami do masy czekoladowej. Delikatnie, dokładnie wymieszać. Dodatkowo: domowa konfitura z czarnej porzeczki oraz likier amaretto Oraz do dekoracji 100g czekolady deserowej i śmietanki kremówki( w kąpieli wodnej) Przygotowanie/składanie ciasta Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Pierwszy ścięty z góry odwrócić i ułożyć na spód, na paterze(...)nasączyć kilkoma łyżkami likieru, posmarować konfiturą porzeczkową( ilość wg uznania) na którą wyłożyć porcje kremu. Przykryć drugim blatem ciasta znów nasączyć likierem i wyłożyć kolejną porcję kremu. Trzeci ostatni blat ( to ten gładki ze spodu biszkoptu) również nasączyć ale od środka tą stronę, którą składamy z poprzednim kremem.Mam nadzieję, że napisałam, to zrozumiale... Dowolnie dekorować. Normal 0 21 false false
W garach u Gosikrem kładziemy drugi blat biszkoptu z serduszkowymi otworkami. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinkę. 3. Wykończenie : Galaretkę rozpuszczamy we wrzącej wodzie, dobrze mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Wystudzoną galaretkę wlewamy w otworki serduszkowe biszkoptu. Wstawiamy ciasto do lodówki i chłodzimy minimum 4 godz. a najlepiej zostawić na noc. ❤ ❤ ❤ Szukacie więcej przepisów walentynkowych? Koniecznie zobaczcie jak zrobiłam walentynkowy sernik czekoladowy oraz
RITA food channelEfektowne ciasto przełożone kakaowym kremem, 2 warstwami herbatników, oraz bitą śmietaną, której smak przełamują powidła śliwkowe z rumem. SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20 x 26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki, 1 płaska łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy, 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 200 g masła(...)łyżki likieru czekoladowego Bita śmietana: 200 ml śmietany, 2 łyżki cukru pudru, 1 śmietan-fix Dodatkowo: kawa na nasączenia, kakaowe i maślane herbatniki, gorzka, mleczna i biała czekolada do posypania, powidła śliwkowe WYKONANIE: Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Dodajemy resztę składników. Pieczemy ok. 18 minut. Krem
słodki bratekMasło utrzeć. Do utartego masła stopniowo dodawać krem karpatka. POLEWA: W rondelku podgrzać mleko. Dodać posiekane czekolady. Mieszać do rozpuszczenia na bardzo małym ogniu. SKŁADANIE: Ciasto pokroić w 1 cm plastry. Oddzielić białą część ciasta od ciemnego. Plastry układać na przemian, przekładając je masą karpatkową tzn. stawiamy jasny plaster ciasta, ciemny smarujemy masą karpatkową i przykładamy(...)jasnego. Tak postępujemy do końca. Na sam koniec ciasto smarujemy polewą czekoladową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto najlepiej kroić z ukosa
Kuchnia Paulettesciasto, aż będzie się trzymać łyżki. dodać proszek do pieczenia, wymieszać. Z gotowej masy wyciskać paski ok. 4x9 cm na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu zrobić w każdym eklerku otwór z jednej strony i wcisnąć bitą śmietanę lub dowolny, ulubiony krem. Użyłam kremu karpatkowego z dodatkiem kakao. Oblać polewą czekoladową
Praktyczna plkrem , partiami dodawać twaróg kaszę manną , budyń i rum .wymieszać . Dodać ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką . 3. Masę serową przełożyć na ciasto . 4. Piekarnik rozgrzać do temp 170 st, piec około 1 godziny , następnie wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki , w ten sposób ostudzić sernik. 5. Po ostygnięciu sernik można : polukrować ,posypać cukrem pudrem lub polać polewa czekoladową. Rady
Sama słodycz i szczypta chiliciasto. Po wyrobieniu formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je zgniatamy, następnie na środku każdego ciasteczka robimy palcem wgłębienie. Układamy na posmarowanej tłuszczem blasze w dość dużych odległościach od siebie (rosną podczas pieczenia) i pieczemy w piekarniku w temp. 180 st. C do momentu aż ciasteczka się zrumienią. Po upieczeniu można we wgłębienia włożyć dżem, konfiturę lub krem(...)czekoladowy, dla mnie jednak są wystarczająco słodkie bez tego dodatku. Smacznego
chwile dla mniesię stanie to dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta (oprócz masła) i przechodzimy do punktu nr 3. 2. WERSJA Z SUSZONYMI DROŻDŻAMI (2 min) Suszone drożdże mieszamy z mąką, dodajemy cukier, szczyptę soli, jajko i dolewamy letnie mleko. Przechodzimy do punktu nr 3. 3. WYRABIANIE CIASTA (6 min) Mieszamy składniki ciasta widelcem lub łyżką, a następnie wyrabiamy na jednolitą masę(...)wyrabiamy jeszcze chwilę. Ciasto zapewne będzie się lekko kleiło do rąk, więc możecie sobie pomóc podsypując je mąką (ale nie więcej niż ilością 2 łyżek). Wyrobione ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką lub talerzem i zostawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 h, do podwojenia objętości. 4. FORMOWANIE + WYRASTANIE PĄCZKÓW (5 + 10 min) Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią i lekko spłaszczamy
Nerds Kitchenkilku próbach dochodzę do wniosku, że najzwyklejsza w świecie, królowa ciast- beza- mnie nie lubi. Nie lubi to chyba zbyt delikatnie powiedziane, bo gdyby mnie nie lubiła, to przynajmniej bez jakiegoś specjalnego wyglądu, ale dałoby się zjeść. Moich się nie dało. Ona wręcz mnie nienawidzi, śmiem twierdzić. Ale znalazłam na to sposób, który póki co, odpukać!- się sprawdza. Zamiast dużej(...)dodatkowo nie musisz kroić ich nożem, bo taką jedną, to każdy zje :) Tym razem postawiłam na czekoladową nutę, sami zobaczcie jak pięknie wyszło :) Składniki na 6 sztuk: 3 białka 160g drobnego cukru 2 łyżki kakao Szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny Krem: 200ml śmietanki 30% 125g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 op. śmietanfix Frużelina wiśniowa: 300g
Kuchnia w czekoladziemodificated it a little bit. For the first time I post in polish and english. I hope it will be helpful for my guests from other countries.❤ ⃟⃟⃟ Ciasto / Muffin Batter: - 350 g drobnego cukru pudru / 350 g superfine granulated sugar - 3 g (1/2 łyżeczki) drobnej soli morskiej / 3 g (1/2 tsp) fine sea salt - 600 g mąki(...)masła (roztapiamy) / 250 g (2 sticks) unsalted butter, melted - 200 g czekolady (użyłam gianduja) / 200 g chocolate ( I used gianduja chocolate) - Opcjonalnie: domowy sos truskawkowy i krem czekoladowy * / Optional: homemade strawberry sauce & chocolate cream * ⃟⃟⃟ * Kremu czekoladowego użyłam do posmarowania babeczek, przed nałożeniem lukru plastycznego. ( 100 g śmietanki + 100 g czekolady gianduja. Czekoladę topimy. Studzimy. Śmietankę podbijamy
DominikaDolciPuszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiającego mango świetnie komponuje się z delikatną masą z serków waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków i czekolady
Szalona Kuchnia EwelinyDeser który zachwyci rodziną, gości. Jest prosty do zrobienia.Suche bezy można przechowywać trzy dni. Miłośnicy czekolady będą zachwyceni. bezy: 1/2 szklanka białek 180 g cukier kryształ
wesoła kuchniababeczka z kremem, a skoro z kremem to byłoby dobrze, gdyby babeczka bazowa nie wyrastała z górką na środku. Dlatego przepisy na bazę do cupcake’ów różnią się od przepisów na muffinki. Poniżej znajdziecie rewelacyjny przepis na czekoladową babeczkę. Babeczki są przepyszne, takie puszyste i czekoladowe. Uwielbiam je tak bardzo, że często zajadamy się nimi(...)pomijając „dekorację”. Warto zapisać sobie ten przepis bo śmiało posłuży jako bazowy przepis na cupcake’i. German turtle cupcakes Drukuj Składniki Czekoladowe cupcakes: • 120 g mąki pszennej • 120 g cukru pudru • 1 łyżka kakao • 50 g gorzkiej czekolady • 50 g masła • 120 ml mleka • 1 jajko • 1 czubata łyżeczka proszku dopieczenia Serowo kakaowy frosting
Rusty Forkpodpiecz schłodzone ciasto przez 20-25 minut. Ciasto powinno być lekko złote. Po upieczeniu chwilkę je przestudź. Czas gdy ciasto chłodzie się w lodówce, a potem piecze jest wystarczający do przygotowanie kremu. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej razem z mlekiem kokosowym. Zblenduj banany połącz z roztopiona czekoladą, po czym delikatnie przemieszaj z malinami. Przełóż masę na podpieczony spód tarty(...)schowaj tartę przechowuj w lodówce. Ja kroiłam jeszcze ciepłą, po rozniósł się taki zapach po domu, że wszyscy domownicy się zbiegli i praktycznie zjedli całość za jednym podejściem. Artykuł Czekoladowa tarta z malinami na kruchym spodzie pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfjego temat są uzasadnione! Kto nie próbował - najwyższa pora! Składniki na ciasto; (foremka 25/35 cm) 6 jajek pół szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki kakao 2 łyzki oleju 2 łyzki wody pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem; 20 dag miękkiego masła pół szkl. cukru pudru 2 szkl. mleka w proszku(...)zrobiłam niezbyt mocną więc dałam tylko 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, ponieważ kawosz ze mnie nijaki, ale jak lubicie kawe to dajcie jej dużo więcej) 100 ml. likieru kawowego lub czekoladowego (można go pominąć lub zastąpić innym alkoholem ) 1,5 paczki okrągłych biszkoptów (takie po 15 dag) gorzkie kakao do posypania Przygotowanie; Jajka ubijamy z solą
Radość kipiąca uśmiechem.Dzisiaj upiekłam ciasto Paryski Michałek:) Biszkopt z masą z michałków i ciastkami paryskimi pycha;) Biszkopt: - 6 jaj - 0,5 szkl. cukru kryształu -1 szkl. mąki pszennej(tortowej) -1 budyń czekoladowy -1 łyżeczka octu -1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, kiedy będą ubite małymi porcjami dodajemy cukier. Dalej ubijając dodajemy po żołtku i ocet. Na koniec(...)wszystko razem wymieszane. Wylewamy na blaszkę i pieczemy ok 20 min w temp. 180* Gdy ostygnie przekrajamy na pół. DODATKOWO: Potrzebujemy 2 opakowania ciastek Paryskich z Biedronki( podłużne przekładane kremem i marmoladą) Masa Michałkowa: 0,5l śmietany kremówki 30% (najlepsza Rawicka z woreczka dostępna w Dino) 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 12-15 michałków w białej czekoladzie Śmietanę
Moje Słodkie Piekiełkomasła polewa czekoladowa 100 g czekolady deserowej 2 łyżki masła 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: ciasto wodę, mleko i masło zagotuj. Przesiane obie mąki dodaj ze szczyptą soli do gotującego się garnka i energicznym ruchem mieszaj trzymając garnek na ogniu jeszcze ok 40 sekund, tak aby mąka się zaparzyła. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto ucieramy mikserem i dodajemy(...)wystygnięcia. polewa W kąpieli wodnej łączymy ze sobą wszystkie składniki, mieszając aż powstanie jednolita polewa. Na dolnej części eklerków za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy krem, układamy górną warstwę eklera i polewamy polewą czekoladową. Eklery umieszczamy w lodówce :) Smacznego
Niezły Młynekbake from scratch”). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z Masłem Orzechowym, Czekoladą i Serkiem Cream Cheese Składniki: Spód: 150g precelków 60g jasnego brązowego cukru szczypta soli 110g masła – roztopionego, ostygniętego Nadzienie czekoladowe: 150g posiekanej czekolady (użyłam gorzkiej o zawartości kakao 60%) 150g śmietanki kremówki 36% (śmietanka do deserów) Wierzch(...)serowej masy dodać 1/3 ubitej śmietanki i wymieszać mikserem na średnich/niskich obrotach. Dodać pozostałą śmietankę i wymieszać mikserem ( patrz FILM ). Gotowy krem przełożyć na schłodzony spód i wyrównać. Wierzch można posypać posiekanymi orzeszkami lub precelkami. Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, najlepiej na całą noc. Do ozdoby: 7. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym
Mała Cukierenkamojprzepisna.pl | Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia Prosta tarta do wykonania w 20 min plus chłodzenie. Mocno czekoladowa, mało słodka, bezproblemowa. Ja wykonałam wersję ekspresową, bo
moj przepis namojprzepisna.pl | Czekoladowa tarta z malinami bez pieczenia Prosta tarta do wykonania w 20 min plus chłodzenie. Mocno czekoladowa, mało słodka, bezproblemowa. Ja wykonałam wersję ekspresową, bo
moj przepis naEksperymentalny przekładaniec, który okazał się być moim małym sukcesem. Biszkopt, konfitura jagodowa, krem, konfitura,biszkopt, a na wierzchu krem z bitej śmietany. Pycha! ;) Składniki (na ok
Kuchnia Ellie