ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:226/384)

Brioszka 102

przesianej mąki pszennej do podania: powidło,krem czekoladowy, ulubiony dżem, masło. Przygotowanie: Do ciepłego mleka dodaję rozkruszone drożdże, łyżeczkę cukru i łyżeczkę mąki. Zostawiam rozczyn na ok. 10 minut. Następnie ubijam dokładnie jajko z cukrem. Dodajemy mąkę i rozczyn. Wszystko dokładnie mieszam, na koniec dodaję rozpuszczone i ostudzone masło i zaczynam lekko urabiać ciasto rękoma. Zostawiamy ciasto do wyrośnięcia

I LOVE LIFE
Mazurek serowy 113

czekoladowo-owocowym nadzieniem Podobno prędzej, czy później dopada nas „pierwszy raz”. Lepiej późno, niż wcale. Pierwsze podejście do mazurka. Smaczne, więc udane. Mistrzynią dekoracji cukierniczych nie jestem, więc pozostaje mi nadrabiać smakiem :) Ciasto: 200 g chudego twarogu 200 g masła 300 g mąki (2 szklanki) 2 żółtka Krem 1: 70 g czekolady gorzkiej lub deserowej 70 g konfitury

Kucharzyca
Serniczek na spodzie z Nutelli i musem truskawkowym 137

przenikające przez okna do mieszkania, zapach ciasta, aromatyczny obiad, potem spacer w lesie z Bufetem, oj tak! :) Mogłabym tak zawsze! A na weekend mam dla Was propozycję nie do odrzucenia! Przepyszny serniczek na spodzie z sucharków i Nutelli z musem truskawkowym! Niebo w gębie! Składniki na spód: 200 g sucharków 350 g kremu czekoladowego, np. Nutella Składniki na masę serową

Trufelkowo
Tort waniliowo-czekoladowy z bezą i borówkami 138

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE

Korniszonki
Wegańskie czekoladowo-kokosowo-pomarańczowe w skrócie „Czekopo” 113

mąki i stopniowo dodawaj masę czekoladową. Masę możesz wymieszać dużą trzepaczką lub łopatką. Powstałe ciasto jest gliniaste. Przełóż je do formy, której dno wyłóż papierem do pieczenia a boki wysmaruj masłem kokosowym lub olejem roślinnym. Piecz w temp. 180 C 25- 30 minut (do suchego patyczka). W między czasie zabierz się za krem kokosowy. Pogrzej w garnku mleko, masło kokosowe

greenscarf
Urodzinowy tort Mimi z musem czekoladowym, truskawkami i ganache 150

ściereczki do ostudzenia. Gdy ciasto jest ostudzone można wyłożyć z formy. Odkładamy do wystudzenia. Składniki na mus czekoladowy: 245 g mleka 55 g żółtek jaj 50 g cukru 20 g skrobi ziemniaczanej 40 g mlecznej czekolady 80 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny 280 g ubitej śmietanki kremówki 36% Przygotowanie: Robimy krem budyniowy - dodajemy do garnka mleko, żółtka, cukier

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Breaking bad na słodko, czyli czekoladowy tort urodzinowy z Heisenbergiem 147

dwie porcje.  Wystudzone ciasto dzielimy na dwa blaty i każdy skrapiamy kawą. Porcję kremu rozsmarowujemy na pierwszym blacie i przykrywamy drugim. Pozostały krem znów dzielimy na 2 porcje - pierwszą smarujemy wierzch i boki tortu, a druga posłuży do dekoracji, którą możecie wykonać według własnej fantazji. Przed dekoracją tortu kremem wyciągamy z lodówki czekoladową podobiznę bohatera, delikatnie odrywamy od papieru

W poszukiwaniu inspiracji
Ciasto ze słonecznikiem na 1 urodziny 7022

posypania na wierzchu.  Krem. Masło utrzeć na puch, dodać  gotową masę krówkową, wsypać uprażony słonecznik. Poncz. Składniki wymieszać, ilość alkoholu wedle uznania.  Złożenie ciasta. Nasączyć biszkopt przygotowanym ponczem, wyłożyć masę (odłożyć trochę na wierzch) położyć drugi nasączony blat biszkoptu, posmarować wierzch biszkoptu i posypać resztą słonecznika. Można zrobić gorzką polewę czekoladową (na zdjęciach w wersji z polewą

coolinarnastrefa.blogspot.com
Torcik czekoladowy 196

wielkości jajka, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1-2 łyżki mleka Krem: 50g cukru granulowanego, 80ml zagęszczonego mleka, 75g gorzkiej czekolady, 25g niesolonego masła, 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego, Do dekoracji używamy kwiatów z macy cukrowej/marcepanowej, wiórków kokosowych, owoce lub wiórki czekoladowe- wedle uznania :)Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Za pomocą pędzelka smarujemy foremki masłem i posypujemy(...)mąką. Od odmierzonej mąki odejmujemy 3 łyżki i zastępujemy je kakaem. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i ubijamy na jednolitą, gładką masę.Masę rozdzielamy do foremek. Poziom ciasta nie powinien przekraczać połowy wysokości ścianki formy. Stawiamy foremki na blaszce i pieczemy przez 15minu, aż powierzchnia biszkoptu stanie się sprężysta. Zostawiamy, aby chwilę ostygły i następnie wykładamy na kratkę w celu

Pudełko rozmaitości
Tort Szwarcwaldzki z Wiśniami 1433

fixy do śmietany 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 kropla aromatu śmietankowego 5-6 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Dodatkowo: wiórki czekoladowe do posypania drobne kropelki czekoladowe wisienki do ozdoby Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160C na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180C). 2. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem dodać cukier i mieszać, aż masa(...)Ciasto nakryć ostatnim biszkoptem, docisnąć i nasączyć. Wierzch posmarować śmietaną. 11. Brzegi tortu posmarować pierwszą, cienką warstwą śmietany. Wytrzeć podstawkę na której leży tort i brzeg posmarować grubszą warstwą śmietany, wyrównać. 12. Krem śmietanowy, który nam zostanie, przełożyć do rękawa cukierniczego z metalową końcówką Wilton M1 i na wierzchu tortu zrobić ozdobne rozetki. Brzeg tortu przy podstawce udekorować czekoladowymi kropelkami

Mała Cukierenka
Wegański tort z malinami 178

octem. Jeżeli chcesz mieć czekoladowy cały tort to dodaj w tym momencie kakao/karob, lub taak jak ja podziel ciasto na połowę i do części dodaj kakao. Przełóż ciasto w formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 35-40 minut w temp. 17-180 C. Po upieczeniu możesz ściąć górę, ja studzę ciasto „głową” na dół na kratce(...)sposób górka lekko się spłaszcza). PO wystudzeniu (oczzywiście ja nie czekam aż wystygnie) przekrój ciasto na dwa blaty. Poniżej zdjęcie połowy ciasta z dodatkiem karobu przed upieczeniem i po upieczeniu. Składanie tortu. Każdy blat ciasta posmaruj dżemem, na to idzie krem, maliny i kolejny blat ciasta. a oto całość polana już czekoladą: Oczywiście można całość obkleić kremem i udekorował

greenscarf
CIASTO JAMAJKA 99

Ciasto jamajka to pyszne ciasto z masą, galaretką i owocami, idealne na święta i nie tylko. Polecam.            BISZKOPT :  7

Kulinarne Fantazje Marioli
TORT CZEKOLADOWO-PIERNIKOWY Z MUSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I PANNA COTTĄ Z MORELI 108

Głodni czekolady ? Ja zawsze! Dziś zapraszam na prawdziwą, czekoladową ucztę, jakiej tu chyba jeszcze nie było! Połączenie pysznego czekoladowo-piernikowego biszkoptu z delikatnym , lekkim jak puch

Ostra na Słodko
BROWNIE Z BURACZKAMI, RICOTTĄ I BORÓWKAMI + FILMIK 124

Brownie to jedno z pyszniejszych ciast które może przygotować każdy. Należy tylko wymieszać składniki i gotowe. Jest pyszne i nikt nie potrafi się jemu oprzeć a

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort czekoladowo wiśniowy z frużeliną i musem wiśniowym 351

Ostatnio mieliśmy przyjemność przygotować tort dla Frisco.pl . Tematem przewodnim dla nas były wiśnie i postanowiliśmy wykorzystać je w kilku wariantach - do nasączenia tortu, przygotowania frużeliny wiśniowej

Plate of Joy