ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:224/384)

Muffinki z ciasteczkami ,,Oreo''. 148

zapraszam na muffinki, mocno czekoladowe i takie ciasteczkowe. Zapraszam :) Pozdrawiam Was :) Iza :)    Składniki: Ciasto: 3 jajka 20 dag masła lub margaryny pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 lekko kopiaste łyżki ciemnego kakao 2 płaskie małe łyżeczki proszku do pieczenia 2 ciasteczka typu ,,Oreo'' Krem: 250 ml śmietanki kremówki

Izabelawkuchni
Czekoladowy tort z truskawkami i kremem śmietankowym w wersji wegańskiej 172

upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie: Biszkopt+ truskawki krem + biszkopt Krem na górę i dookoła. Obkleić całość pokruszonymi skrawkami biszkoptu. Smacznego! Artykuł Czekoladowy tort z truskawkami i kremem

greenscarf
Czekoladowy tort z truskawkami i kremem śmietankowym w wersji wegańskiej 172

upieczeniu przeciąć na pół. Ciasto piecz w temp. 170-180 C, około 30 minut. Przygotowanie kremu: Namocz orzechy przez 30 minut w gorącej wodzie. Ugotuj ryż na mleku z dodatkiem namoczonych orzechów, cukru i wanilii. Całość zblenduj. Składanie: Biszkopt+ truskawki krem + biszkopt Krem na górę i dookoła. Obkleić całość pokruszonymi skrawkami biszkoptu. Smacznego! Artykuł Czekoladowy tort z truskawkami i kremem

greenscarf
Brzoskwiniowy herbatnikowiec 165

kolejną warstwę herbatników i kremu i jeszcze raz zrobić tak samo. Na wierzchu ułożyć plasterki brzoskwiń. Zalać tężejącą galaretką. Ciasto chłodzić kilka godzin w lodówce. RAZEM ZE MNĄ WYPIEKAŁY: Marcepanowy kącik -  Czekolada Szóste niebo -  Torcik bez pieczenia z truskawkami Grunt to przepis -  Ciasteczkowa pizza z owocami Ciasteczkowy potwór -  Prl-owski blok czekoladowy

Ewusiowe Smaki
Urodzinowy tort czekoladowo - bananowy 166

posmarować je z góry resztą kremu. Przykryć drugim blatem, nasączyć resztą herbaty. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Śmietankę zagotować. Czekoladę połamać na kawałki. Gdy śmietanka się zagotuje, zdjąć garnek z płyty, dodać czekoladę i mieszać, aż się połączą. Tort wyjąć z lodówki, wyciąć dowolny wzór lub zostawić w całości. Ciasto posmarować masą czekoladową i schłodzić 10-15 minut

Pełny talerz
Restauracja Kryształowa - Katowice 137

paschę z lodami czekoladowymi  za 20 zł i Copa melba za 18 zł. Tu Konczi skusiła się na polecaną przez Magdę Gessler domową szarlotkę na ciepło z kremem waniliowym. Szarlotka była podana w towarzystwie kuleczki lodów i kawałka truskawki. Całość prezentowała się dość skromnie na wielkim talerzu ale zapewniamy, że kawałek ciasta był dość pokaźny.  Ta kompozycja smaków

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
WEGAŃSKI torcik tiramisu BEZ GLUTENU 291

składniki się połączą. Mus czekoladowy wylać na przygotowany spód w tortownicy, wyrównać i deser wstawić do lodówki na 60 minut, aż trochę się zsiądzie. Biały krem:6.  Orzechy nerkowca zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut. Następnie dokładnie osączyć. Wszystkie składniki kremu przełożyć do czystego blendera i zmiksować na mus. Wyłożyć go na ciasto w lodówce i wierzch posypać kakao

Mała Cukierenka
Idealne bananowo-czekoladowe ciasto. Brownie po mojemu 110

Print Ciasto bananowo-czekoladowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Cóż ja mogę wam powiedzieć na temat tego ciasta? Jest ono jednym z lepszych, jakie kiedykolwiek jadłam. Wiem, jak bardzo nieskromnie to brzmi, ale naprawdę, do tej pory wypróbowałam mnóstwo przepisów i żaden nie dawał tak fajnego efektu, jak przypadku tego. Ciasto jest wypieczone z zewnątrz(...)zależności, co kto lubi. Course Desery Cuisine polewa czekoladowa, przepis, przepis na polewę czekoladową Keyword brownie, ciasto, ciasto bananowe, ciasto bananowo-czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto czekoladowo-bananowe Prep Time 20 min. Cook Time 5 min. Czas pieczenia: 55 min. Servings 12 części Calories 300 kcal Ingredients Do wykonania ciasta: 250 g mąki 55 g kakao 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej

Zufi.pl
Miodownik (Stefanka) 277

uzyskania brązowo-złotego koloru. Ciasto po upieczeniu może być bardzo miękkie, więc należy ostrożnie wyjąć je z blachy, najlepiej przeciągając je na deseczkę wraz z papierem do pieczenia. Ciasto twardnieje, gdy przestygnie. W ten sam sposób upiec pozostałe płaty. Do uzyskania gładkiej masy dodałam o 3 łyżki więcej miodu i odrobinę więcej wody, ponieważ masa była zbyt sypka. Najlepiej dodawać(...)się grudki. Jeśli masa będzie za rzadka, dodaj więcej kaszy. Pod koniec dodać sok i otartą skórkę z cytryny. Krem odstawić do ostygnięcia (może być letni), a następnie podzielić na 3 części i równomiernie przełożyć nim płaty miodownika. Polewa czekoladowa: 4 łyżki masła 4 łyżki mleka 4 łyżki cukru 4 łyżki kakao Przygotowanie: Mleko, masło i cukier zagotować. Następnie dodać

Mojewlasne.pl
Babka 255

przepiśniku :) A jak pewnie wiecie, przepisy, które „się udają” albo takie, których „nie da się popsuć” to zdecydowanie moje ulubione. Kolejną babciną cechą tego ciasta jest fakt, że do dietetycznych to ono raczej nie należy, ale to prawie zawsze idzie w parze z tym, że jest pysznie ;) Taka babka to idealna pozycja na Wielkanoc! Choć(...)kremem czekoladowym ozdobione pastelowymi czekoladowymi pisankami , pięknie prezentują się też babeczki z kurczaczkami z domowej masy cukrowej i babeczki z zajączkami (super propozycja na rodzinne pieczenie i dekorowanie z maluchami!). Na stronie znajdziecie także pomysły na mazurki: tradycyjne, jak np. czekoladowy lub z kajmakiem i takie, które robiło się u mnie w domu, wyglądające jak małe torciki: malinowy i czekoladowy

Ciastkozercy
Tort Czarny Las 330

Tort Czarny Las Efektowny i baaardzo smaczny torcik Czarny Las zwany też często tortem Szwarcwaldzkim. Kakaowy biszkopt, krem śmietankowy oraz wiśnie to wprost idealne połączenie smakowe

Blog z Apetytem
Pieczone pączki z marmoladą pomarańczową (Krapfen al forno con marmellata di arance) 141

podać  opr ó szone tylko cukrem w kryształkach, napełnić kremem czekoladowym lub ulubion ą  konfitur ą . Dziś na blogu króluj ą  p ą czki pieczone a jutro zapraszam Was na włoskie bomboloni alla crema, smażone p ą czki z przepysznym kremem budyniowym. Do jutra ;) **** Tra alcuni giorni festeggiamo il martedì grasso. Se siete alla(...)zalewamy letnim mlekiem, mieszamy do rozpuszczenia si ę  drożdży.   W misce mieszamy oba rodzaje mąki z cukrem. Robimy w środku wgłębienie, stopniowo  wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto. Gdy ciasto uzyska jednolit ą  konsystencję, dodajemy jajko oraz szczyptę soli . Na koniec dodajemy miękkie masło,  po  kawałku, nie wrzucamy  całości.  Wyrabianie ciasta powinno

La grande e la piccola cuoca
Tort czekoladowy 230

ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki ciemnego dobrego kakao 30 g ciemnej czekolady deserowej 2 łyżeczki octu szczypta soli Krem czekoladowy:500 g serka mascarpone300 ml śmietanki 30%200 g nutelliPoncz:pół szklanki wody1 łyżka soku z cytryny1 łyżka cukru3 łyżki dowolnego alkoholu (pominęłam, bo tort był pieczony na drugie(...)dobrze połączyły. Krem podzielić na 3 części (dwie będą potrzebne do przełożenia tortu, a jedna do dekoracji).7. Zrobić poncz - wszystkie składniki wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. 8. Biszkopt przekroić na 3 krążki.Przełożyć tort od dołu:biszkopt nasączony 1/3 ponczucienka warstwa dżemu1/3 kremu czekoladowegobiszkopt nasączony 1/3 ponczucienka warstwa dżemu1/3 kremu czekoladowegobiszkopt nasączony 1/3 ponczuTort udekorować pozostałym kremem czekoladowym, udekorować wedle

Kuchnia domowa Ani
ciasto pijak 774

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 30 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę budyniową: 400 ml mleka 6 żółtek(...)odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy dodajemy stopniowo wystudzony budyń, miksujemy na gładki krem. dodatkowo: 1 słoiczek konfitury lub dżemu z czarnej porzeczki ok. 22 szt. okrągłych biszkoptów ok. 200 ml wódki wymieszanej z wodą do nasączenia biszkoptu i biszkoptów wiórka do posypania składniki na polewę czekoladową: 100 g masła 100 g cukru pudru 40 g kakao 4 łyżki mleka

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania