ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:227/384)

Orzeźwiające CIASTO Z OWOCAMI (porzeczki, borówki, cytryny) 281

ciasta // Składniki: Ciasto: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka oleju 3/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka porzeczek (czerwone) Krem: 1 szklanka soku z cytryny 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta kurkumy ok. 100 g borówek Dodatkowo: roztopiona czekolada lub polewa czekoladowa borówki i porzeczki

Via Gusto
Karpatka 195

Dzielimy ciasto na pół. Pieczemy dwa placki w temp. 180C ok. 25-30 minut. Krem: 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 1/2 litra mleka 200 g masla Z podanych składników gotujemy budyń i studzimy. Ucieramy miękkie masło, po trochu dodajemy wcześniej przygotowany budyń. Karpatka: Upieczone blaty przekładamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem albo polewamy polewa czekoladowa ( 50 g czekolady

Różne smaki w kuchni
Kopiec kreta 184

bardzo czekoladowe o smaku chałwy ,z pysznym smakiem śmietany  i  galaretkowo mandarynkowym nadzieniem, Składniki ciasto • 4 jajka • 1 szklanka cukru • 250 g margaryny • 3 łyżki kakao • 3 szklanki mąki • 1 proszek do pieczenia mały • 1 szklanka mleka • 1/2 startej gorzkiej czekolady polewa • 1/2 margaryny • 5 łyżek cukru • 3 łyżki kakao • 100 g chałwy waniliowej • woda krem

W królestwie smaków Beaty
Muffinki z orzechami laskowymi 170

laskowymi i czekoladowym kremem Olej ten powstaje z wysokiej jakości orzechów laskowych i charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem oraz subtelnym orzechowym aromatem. Dodatkowo mamy wrażenie, że jeszcze można wyczuć delikatną nutkę kawy w zapachu co niewątpliwie podnosi przyjemność z degustacji tej słodkości Olej z orzechów laskowych charakteryzuje się żółtozłotym kolorem. Jest idealnym składnikiem słodkości takich jak ciasta, lody czy desery

Kuchenne Wariacje
Tort czekoladowy z chilli, kremem pistacjowym i borówkami 179

Mozarta tort czekoladowy z chilli, kremem pistacjowym i borówkami zrobiłem na urodziny mojemu kumplowi. Zachwalał! Zachwalali też goście. A Gruby Wałek rósł w oczach od wszystkich tych pochwał… Przemiło! Choć noc wcześniej i świt dnia urodzin to było napięcie milion. Eksperymentowanie w takim momencie jest bardzo ryzykowne. Ale udało się! Uwaga! Potrzebujecie dwóch okrągłych foremek! Składniki: ciasto: 3 tabliczki

GRUBY WAŁEK
21. Słodkie niedzielne popołudnie, czyli bardzo kruche babeczki 215

minuty, aż ciasto będzie złociste (trzeba pilnować, aby się nie przypaliło). Przed wyjęciem wystudzić w foremkach i delikatnie wyjmować- babeczki są bardzo kruchutkie! Masa na spód - kajmak mleko skondensowane słodzone (w zamkniętej puszce) wkładamy do garnka z wodą tak aby dokładnie przykrywało całą puszkę (nawet z małą rezerwą) i gotujemy przez ok 2,5 godziny.  Czekoladowy krem z mascarpone

Symfonia Smaków
Cannoli Siciliani czyli chrupiące rurki z kremem 303

ciasto. Jeśli jest za bardzo zwarte można dodać kilka kropel wina. Powinno mieć konsystencję ciasta na makaron. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez min. 1 godzinę do dwóch dni.  Ciasto można też zamrozić na okres do 3 miesięcy, a jeśli najdzie nas ochota na cannoli, wystarczy dzień przed planowanym ich przygotowaniem przełożyć ciasto(...)filiżanki o średnicy odpowiadającej długości metalowych rurek. W międzyczasie w garnku lub woku rozgrzać olej. 4. Wycięte z ciasta kółka owijać luźno wokół metalowych rurek, zachodzące na siebie brzegi ciasta zlepić przy pędzelka zanurzonego w lekko roztrzepanym białku - posmarować jedną stronę ciasta, przykryć drugą i docisnąć.  5. Wrzucać rurki na rozgrzany olej i smażyć jak faworki - do zrumienienia

Domowa Cookierenka Agi
Czekoladowy tort z ciasteczkami 161

Wyjątkowe okazje wymagają wyjątkowego ciasta, stąd upiekłam tort. Osobiście nie jestem czekoladoholikiem, ale jako że nie piekłam dla siebie, to kierowałam się dwoma wskazówkami: czekoladowo i słodko. W związku z tym, że smak tortu został mi narzucony, pokombinowałam jedynie z jego wykonaniem i dekoracją, do której użyłam ciasteczek Rido z Biedronki. Składniki: biszkopt: 6 jajek   3/4 szklanki cukru(...)dalej miksować. Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao i mąką ziemniaczaną. Wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Ciasto wyłożyć do formy silikonowej i piec około 20 - 25 minut w temperaturze 170ºC, do tzw. suchego patyczka. Krem: opakowanie serka mascarpone 250g 2 tabliczki mlecznej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady 330 ml śmietany kremówki 1 opakowanie ciastek Rido z Biedronki

Fabryka pomysłów
Ciasto Monte 105

Ciasto Monte składa się z orzechowego biszkoptu i dwóch rodzajów kremu budyniowego. Wyśmienite na każdą okazję. Delikatny krem na żółtkach jest przepyszny. Ciasto wprost rozpływa się w ustach. Bardzo odpowiada mi smak kremu w połączeniu z orzechowym spodem, koniecznie nasączonym, żeby nie był zbyt suchy. Podobne ciasta z kremem, które polecam znajdziecie tutaj-klik . Polecam przepis, a oryginał znajdziecie(...)wymiarach 21×25 cm. Ciasto Monte Biszkopt orzechowy 6 białek 100 g mielonych orzechów laskowych 150 g cukru 50 g mąki tortowej 2 łyżki oleju Krem 6 żółtek 3,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe 50 g cukru 100 g mlecznej czekolady 350 g masła extra Dodatkowo orzechy mielone do posypania wierzchu ciasta woda i alkohol do nasączenia biszkoptu

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Monte 655

łyżki oleju Krem 6 żółtek 3,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe 50 g cukru 100 g mlecznej czekolady 350 g masła extra Dodatkowo orzechy mielone do posypania wierzchu ciasta woda i alkohol do nasączenia biszkoptu Biszkopt orzechowy : białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Gdy piana stanie się sztywna i błyszcząca dodać mąkę, orzechy i olej, Delikatnie wymieszać szpatułką(...)pół i utrzeć z każdym budyniem osobno. Biszkopt delikatnie nasączyć wodą z odrobiną alkoholu, wyłożyć porcję budyniu waniliowego a następnie budyń czekoladowy. Wyrównać i posypać mielonymi orzechami laskowymi. Odstawić do schłodzenia w lodówce, najlepiej na całą noc. Ciasto Monte By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Ciasto Monte pochodzi z serwisu

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto Kubuś 105

Całość gotujemy chwilkę na małym ogniu, ciągle mieszając, do zgęstnienia. Gorący krem wylewamy na biszkopty i odkładamy do ostudzenia. Gdy krem lekko się ostudzi układamy na nim biszkopty. Następnie całość przykrywamy folią i lekko czymś dociążamy, żeby herbatniki się nie powyginały. Wstawiamy do lodówki do całkowitego wystudzenia. Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% 3/4 galaretki cytrynowej (proszek(...)należy rozprowadzić w gorącej wodzie. I teraz przychodzi najgorszy moment w cieście. Galaretkę zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietankę ubijamy. Galaretkę dodajemy do ubitej śmietanki dopiero kiedy czujemy, że zaraz zacznie tężeć. Wlewamy ją wówczas cienką strużką i chwilkę miksujemy. Całość przelewamy na ciasto i wkładamy do lodówki. Polewa czekoladowa: 6 łyżek gorącej wody 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao

Relaxtime
Ryżowe słoneczka mango 140

Trochę słońca w jesienną pogodę przesyłam wam w postaci tych oto słoneczek ryżowych. Mango curd jest niebiańskie. Jak będzie tak wyjadać jak ja to obawiam się

wesoła kuchnia
Wielosmakowa baba drożdżowa 246

Znalazłam babę z dżemem malinowym na stronie Ewy Wachowicz, zmodyfikowałam ją trochę na swoją nutę i oto powstała wielosmakowa baba. Bogactwo smaków i aromatów, użyłam tutaj

Moje Małe Czarowanie
CZEKOLADOWY WULKAN ROZKOSZY 206

Chodziło za mną coś mocno czekoladowego ostatnio i dostałam w końcu to czego chciałam  🤤 😋 😎 🤗  myślę, że nazwa jak najbardziej oddaje smak tego rarytasu 😀 Placki

Zdrowie i pysznie na talerzu
TORCIK CZEKOLADOWO BRZOSKWINIOWY 162

Latem, gdy mam ochotę na coś słodkiego najczęściej robię przeróżne serniczki bez pieczenia. Tym razem postanowiłam zrobić z brzoskwiniami i jagodami, pychotka !!!     SKŁADNIKI tortownica

słodki bratek