ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:232/384)

Co zrobić gdy ciasto się nie uda? 205

ciasto się nie uda? Nie raz zdarzyło mi się upiec ciasto, w którym coś poszło nie tak! Przydarzyło mi się wszystko: surowe ciasto w środku, ciasto, które nie wychodzi z formy i oczywiście ciasto przypalone! Ale na wszystko jest sposób! Zobacz, jak łatwo można poprawić najczęstsze błędy popełniane podczas przygotowywania ciast. Ciasto niedopieczone w środku Często ciasta(...)ciasto jest surowe?  Pokrój ciasto na małe pojedyncze porcje, oczywiście odrzucając pozostałą surową część ciasta, udekoruj odrobiną cukru pudru i ciasto (przynajmniej częściowo) zostaje uratowane! Możesz z niego zrobić również tiramisu, zastępując biszkopty ciastem Ciasto spalone Każdy przynajmniej raz w życiu spalił ciasto! Ale to nie problem, nawet w tym przypadku jest rozwiązanie! Pozwól ciastu całkowicie ostygnąć

365 dni dookoła kuchni
Tort czekoladowy z czarną porzeczką 135

serek mascarpone. Schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru i dodawać porcjami do masy czekoladowej. Delikatnie, dokładnie wymieszać. Dodatkowo: domowa konfitura z czarnej porzeczki   oraz likier amaretto Oraz do dekoracji 100g czekolady deserowej i śmietanki kremówki( w kąpieli wodnej) Przygotowanie/składanie ciasta Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Pierwszy ścięty z góry odwrócić i ułożyć na spód, na paterze(...)nasączyć kilkoma łyżkami likieru, posmarować konfiturą porzeczkową( ilość wg uznania) na którą wyłożyć porcje kremu. Przykryć drugim blatem ciasta znów nasączyć likierem i wyłożyć kolejną porcję kremu. Trzeci ostatni blat ( to ten gładki ze spodu biszkoptu) również nasączyć ale od środka tą stronę, którą składamy z poprzednim kremem.Mam nadzieję, że napisałam, to zrozumiale... Dowolnie dekorować. Normal 0 21 false false

W garach u Gosi
WALENTYNKOWE CIASTO SERCE 467

krem kładziemy drugi blat biszkoptu z serduszkowymi otworkami. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinkę. 3. Wykończenie : Galaretkę rozpuszczamy we wrzącej wodzie, dobrze mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Wystudzoną galaretkę wlewamy w otworki serduszkowe biszkoptu. Wstawiamy ciasto do lodówki i chłodzimy minimum 4 godz. a najlepiej zostawić na noc. ❤ ❤ ❤ Szukacie więcej przepisów walentynkowych? Koniecznie zobaczcie jak zrobiłam walentynkowy sernik czekoladowy oraz

RITA food channel
KUBANKA 673

Efektowne ciasto przełożone kakaowym kremem, 2 warstwami herbatników, oraz bitą śmietaną, której smak przełamują powidła śliwkowe z rumem.       SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20 x 26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki, 1 płaska łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy, 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 200 g masła(...)łyżki likieru czekoladowego Bita śmietana: 200 ml śmietany, 2 łyżki cukru pudru, 1 śmietan-fix Dodatkowo: kawa na nasączenia, kakaowe i maślane herbatniki, gorzka, mleczna i biała czekolada do posypania, powidła śliwkowe WYKONANIE:   Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Dodajemy resztę składników. Pieczemy ok. 18 minut.   Krem

słodki bratek
METROWIEC 159

Masło utrzeć. Do utartego masła stopniowo dodawać krem karpatka.  POLEWA: W rondelku podgrzać  mleko. Dodać posiekane czekolady. Mieszać do rozpuszczenia na bardzo małym ogniu.  SKŁADANIE: Ciasto pokroić w 1 cm plastry. Oddzielić białą część ciasta od ciemnego. Plastry układać na przemian, przekładając je masą karpatkową tzn. stawiamy jasny plaster ciasta, ciemny smarujemy masą karpatkową i przykładamy(...)jasnego. Tak postępujemy do końca. Na sam koniec ciasto smarujemy polewą czekoladową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto najlepiej kroić z ukosa

Kuchnia Paulettes
Eklery 245

ciasto, aż będzie się trzymać łyżki. dodać proszek do pieczenia, wymieszać. Z gotowej masy wyciskać paski ok. 4x9 cm na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu zrobić w każdym eklerku otwór z jednej strony i wcisnąć bitą śmietanę lub dowolny, ulubiony krem. Użyłam kremu karpatkowego z dodatkiem kakao. Oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Sernik wiedeński 185

krem , partiami dodawać twaróg kaszę manną , budyń i rum .wymieszać . Dodać ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką . 3. Masę serową przełożyć na ciasto . 4. Piekarnik rozgrzać do temp 170 st, piec około 1 godziny , następnie wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki , w ten sposób ostudzić sernik. 5. Po ostygnięciu sernik można : polukrować ,posypać cukrem pudrem lub polać polewa czekoladową. Rady

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasteczka ryżowe z kokosem 349

ciasto. Po wyrobieniu formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie je zgniatamy, następnie na środku każdego ciasteczka robimy palcem wgłębienie. Układamy na posmarowanej tłuszczem blasze w dość dużych odległościach od siebie (rosną podczas pieczenia) i pieczemy w piekarniku w temp. 180 st. C do momentu aż ciasteczka się zrumienią. Po upieczeniu można we wgłębienia włożyć dżem, konfiturę lub krem(...)czekoladowy, dla mnie jednak są wystarczająco słodkie bez tego dodatku. Smacznego

chwile dla mnie
SLOCUM’S BUZZBITES – FALLOUT 4 – mini pączki z kremem kawowym 308

się stanie to dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta (oprócz masła) i przechodzimy do punktu nr 3. 2. WERSJA Z SUSZONYMI DROŻDŻAMI (2 min) Suszone drożdże mieszamy z mąką, dodajemy cukier, szczyptę soli, jajko i dolewamy letnie mleko. Przechodzimy do punktu nr 3. 3. WYRABIANIE CIASTA (6 min) Mieszamy składniki ciasta widelcem lub łyżką, a następnie wyrabiamy na jednolitą masę(...)wyrabiamy jeszcze chwilę. Ciasto zapewne będzie się lekko kleiło do rąk, więc możecie sobie pomóc podsypując je mąką (ale nie więcej niż ilością 2 łyżek). Wyrobione ciasto przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką lub talerzem i zostawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 h, do podwojenia objętości. 4. FORMOWANIE + WYRASTANIE PĄCZKÓW (5 + 10 min) Wyrośnięte ciasto uderzamy pięścią i lekko spłaszczamy

Nerds Kitchen
Czekoladowe gniazda bezowe z mascarpone i frużeliną wiśniową 192

kilku próbach dochodzę do wniosku, że najzwyklejsza w świecie, królowa ciast- beza- mnie nie lubi. Nie lubi to chyba zbyt delikatnie powiedziane, bo gdyby mnie nie lubiła, to przynajmniej bez jakiegoś specjalnego wyglądu, ale dałoby się zjeść. Moich się nie dało. Ona wręcz mnie nienawidzi, śmiem twierdzić. Ale znalazłam na to sposób, który póki co, odpukać!- się sprawdza. Zamiast dużej(...)dodatkowo nie musisz kroić ich nożem, bo taką jedną, to każdy zje :) Tym razem postawiłam na czekoladową nutę, sami zobaczcie jak pięknie wyszło :) Składniki na 6 sztuk:   3 białka 160g drobnego cukru 2 łyżki kakao Szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny Krem: 200ml śmietanki 30% 125g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 op. śmietanfix Frużelina wiśniowa: 300g

Kuchnia w czekoladzie
Niebiańsko pyszne muffinki z czekoladą i truskawkami. / Divinely delicious chocolate and strawberry muffins. 166

modificated it a little bit. For the first time I post in polish and english. I hope it will be helpful for my guests from other countries.❤ ⃟⃟⃟ Ciasto / Muffin Batter: - 350 g drobnego cukru pudru / 350 g superfine granulated sugar - 3 g (1/2 łyżeczki) drobnej soli morskiej / 3 g (1/2 tsp) fine sea salt - 600 g mąki(...)masła (roztapiamy) / 250 g (2 sticks) unsalted butter, melted - 200 g czekolady (użyłam gianduja)  / 200 g chocolate ( I used gianduja chocolate) - Opcjonalnie: domowy sos truskawkowy i  krem czekoladowy * / Optional: homemade strawberry sauce & chocolate cream * ⃟⃟⃟ * Kremu czekoladowego użyłam do posmarowania babeczek, przed nałożeniem lukru plastycznego. ( 100 g śmietanki + 100 g czekolady gianduja. Czekoladę topimy. Studzimy. Śmietankę podbijamy

DominikaDolci
Sernik z musem mango na czekoladowych sucharkach 375

Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiającego mango świetnie komponuje się z delikatną masą z serków waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków i czekolady

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowo truskawkowe bezy 150

Deser który zachwyci rodziną, gości. Jest prosty do zrobienia.Suche bezy można przechowywać trzy dni. Miłośnicy czekolady będą zachwyceni. bezy: 1/2 szklanka białek 180 g cukier kryształ

wesoła kuchnia
Babeczki German turtle cupcake’s 238

babeczka z kremem, a skoro z kremem to byłoby dobrze, gdyby babeczka bazowa nie wyrastała z górką na środku.  Dlatego przepisy na bazę do cupcake’ów różnią się od przepisów na muffinki.  Poniżej znajdziecie rewelacyjny przepis na czekoladową babeczkę.  Babeczki są przepyszne, takie puszyste i czekoladowe. Uwielbiam je tak bardzo, że często zajadamy się nimi(...)pomijając „dekorację”.  Warto zapisać sobie ten przepis bo śmiało posłuży jako bazowy przepis na cupcake’i.   German turtle cupcakes Drukuj Składniki Czekoladowe cupcakes: • 120 g mąki pszennej • 120 g cukru pudru • 1 łyżka kakao • 50 g gorzkiej czekolady • 50 g masła • 120 ml mleka • 1 jajko • 1 czubata łyżeczka proszku dopieczenia Serowo kakaowy frosting

Rusty Fork
Czekoladowa tarta z malinami na kruchym spodzie 215

podpiecz schłodzone ciasto przez 20-25 minut. Ciasto powinno być lekko złote. Po upieczeniu chwilkę je przestudź. Czas gdy ciasto chłodzie się w lodówce, a potem piecze jest wystarczający do przygotowanie kremu. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej razem z mlekiem kokosowym.   Zblenduj banany połącz z roztopiona czekoladą, po czym delikatnie przemieszaj z malinami. Przełóż masę na podpieczony spód tarty(...)schowaj tartę przechowuj w lodówce. Ja kroiłam jeszcze ciepłą, po rozniósł się taki zapach po domu, że wszyscy domownicy się zbiegli i praktycznie zjedli całość za jednym podejściem. Artykuł Czekoladowa tarta z malinami na kruchym spodzie pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf