ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:232/384)

Placek cappuccino z kokosem 481

Miarka jednak się przebrała. Naszła mnie ochota na placek bez owoców, za to dużą ilością kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak....jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt, przekładany masą z kawą cappuccino, a po środku beza kokosowa, no i oczywiście wszystko(...)zmniejszyć do najmniejszych, dodać po jednym żółtku, cukier waniliowy, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Krótko, ale dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 40x28 wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec przez około 30 minut w 180 stopniach. Masa cappuccino Do rondla wlać mleko, wsypać budyń, mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz żółtka wszystko wymieszać trzepaczką i podgrzewać na małym

na moim stole...
Puszyste Ciasto Na Zimno Z Frużeliną Truskawkową 221

Przepyszne jest to ciasto ! Kruchy spód z ciasteczek maślanych pełnoziarnistych, krem z mascarpone i białej czekolady oraz ta przepyszna frużelina z jakże wspaniałych i słodziutkich truskawek :) Oczywiście do frużeliny możecie użyć dowolnych owoców świeżych lub mrożonych lub nawet pomieszać je, a smak będzie za każdym razem inny. Do spodu możecie również wykorzystać przeróżne ciasteczka aby i on nie był monotonny(...)smaku :) Składniki na tortownicę 22 cm Spód: 180 g ciasteczek maślanych lub pełnoziarnistych lub czekoladowych 80 g masła Masa: 250 g mascarpone 200 ml śmietanki 30-36 % 100 g białej czekolady Frużelina truskawkowa: 250 g truskawek, mogą być mrożone (mogą być inne owoce) 4 łyżeczki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody 1 płaska łyżeczka żelatyny Spód 1. Ciastka

Gotowanie...to proste !
Czekoladowe naleśniki 205

Ciasto odstawić na ok. 20 minut. W tym czasie przygotuj nadzienie. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej a następnie dodaj 2 łyżki masła orzechowego. Opcjonalnie możemy dodać trochę miodu. Kroimy banany i przygotowujemy cukier puder do posypania. Smażymy średnio cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni. Z tego przepisu wychodzi ok. 6 małych naleśników o średnicy ok. 18 cm. Naleśniki smarujemy kremem(...)trójkąty. Rozpuszczamy łyżkę masła na patelni i podpiekamy każdego naleśnika z każdej strony delikatnie.  Naleśniki układamy na talerzach i dekorujemy np. świeżymy truskawkami i posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Czekoladowe naleśniki pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Tort podwójnie czekoladowy z owocami 214

mojprzepisna.pl | Tort podwójnie czekoladowy z owocami Tort stworzony specjalnie na urodziny moich bratanków. Tort jest zrobiony na bazie biszkoptu. W środku podzielony jest na dwie części

moj przepis na
Ciasto cappuccino bez pieczenia 111

gust, a potem zabierzcie się za wspólne przygotowanie ciasta. W jaki sposób i jak długo przechowywać ciasto cappuccino? Ciasto cappuccino to jeden z tych deserów, który naprawdę długo zachowuje świeżość jeśli tylko przechowujemy go w odpowiednich warunkach. Ze względu na zawartość śmietany, wysokie temperatury nie sprzyjają ciastu i najlepszym wyborem będzie przechowywanie go w lodówce. Warto również pamiętać że może(...)skórka, warto zabezpieczyć ciasto przy pomocy folii spożywczej lub w szczelnie zamykanym pojemniku. Ciasto cappuccino bez pieczenia Przepis na ciasto cappuccino bez pieczenia Składniki na ciasto cappuccino bez pieczenia Na blaszkę o wymiarze 31×25 cm Krem straciatella: 500 ml śmietany 36% 90 g gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny Krem kawowy: 350 ml bardzo

okolicepalnika.pl
Tort kokosowy z kremem z mascarpone , malibu i migdałami – łatwy! 447

Jak zapewne pamiętacie kilka dni temu miałam za ” zadanie bojowe ” przygotować tort urodzinowy dla mojego kolegi.Tomek zaskoczył mnie tym zadaniem o 6 rano , ale

Ostra na Słodko
Tort czekoladowy z suszonymi śliwkami i kawą 156

podłogę (w formie). Gdy wystygnie wyjąć ciasto z formy i przekroić na 3 blaty. Krem: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić. Do miski wlać kremówkę, dodać mascarpone, śmietan fix i cukier puder. Całość dokładnie wymieszać aż powstanie jednolity krem. Wówczas dodać roztopioną czekoladę i ponownie wymieszać. Odłożyć 1/3 kremu (posłuży do posmarowania tortu), a do reszty dodać pokrojone śliwki(...)lodówki na 1 godzinę. Złożenie tortu: Pierwszy blat naponczować kawą z cukrem i wyłożyć 1/2 kremu ze śliwkami. Przykryć go drugim biszkoptem i powtórzyć czynność. Na wierzch ułożyć 3 blat i cały tort posmarować kremem bez dodatku śliwek. Tort ozdobić wiórkami czekoladowymi i np. cukrowymi perełkami. Przed podaniem schłodzić tort na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) w lodówce

My simple kitchen
Tort z musem i ganache czekoladowym (biszkopt genueński) - warsztaty z Twardym Szparagiem 235

krem czekoladowy wprost rozpływa się w ustach.  Do tego ganache czekoladowy... Pycha!  (Tortownica o średnicy 20 cm) Biszkopt genueński: 4 jajka 120g mąki pszennej 120g cukru Mus czekoladowy: 400 ml śmietanki 36% 100g czekolady (dowolnej; u mnie gorzka) Nasączenie:  75 ml wody 15g cukru 1 cytryna  dowolny alkohol (opcjonalnie; dodałam odrobinę whisky) Ganache czekoladowy(...)delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej (w kierunku jego wyrastania) masłem i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec (do tzw. "suchego patyczka") 25-30 minut w 180 stopniach. (Biszkopt powinien mieć złoty kolor.) Po ostudzeniu przekroić na 3 części. (Biszkopt studzić w formie odwróconej do góry dnem. Blaszkę należy postawić na kratce. Dzięki temu trikowi ciasto będzie idealnie równe.) Przygotować nasączenie

Di gotuje
Co zrobić gdy ciasto się nie uda? 176

ciasto się nie uda? Nie raz zdarzyło mi się upiec ciasto, w którym coś poszło nie tak! Przydarzyło mi się wszystko: surowe ciasto w środku, ciasto, które nie wychodzi z formy i oczywiście ciasto przypalone! Ale na wszystko jest sposób! Zobacz, jak łatwo można poprawić najczęstsze błędy popełniane podczas przygotowywania ciast. Ciasto niedopieczone w środku Często ciasta(...)ciasto jest surowe?  Pokrój ciasto na małe pojedyncze porcje, oczywiście odrzucając pozostałą surową część ciasta, udekoruj odrobiną cukru pudru i ciasto (przynajmniej częściowo) zostaje uratowane! Możesz z niego zrobić również tiramisu, zastępując biszkopty ciastem Ciasto spalone Każdy przynajmniej raz w życiu spalił ciasto! Ale to nie problem, nawet w tym przypadku jest rozwiązanie! Pozwól ciastu całkowicie ostygnąć

365 dni dookoła kuchni
Tort czekoladowy z czarną porzeczką 118

serek mascarpone. Schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru i dodawać porcjami do masy czekoladowej. Delikatnie, dokładnie wymieszać. Dodatkowo: domowa konfitura z czarnej porzeczki   oraz likier amaretto Oraz do dekoracji 100g czekolady deserowej i śmietanki kremówki( w kąpieli wodnej) Przygotowanie/składanie ciasta Wystudzone ciasto przekroić na trzy blaty. Pierwszy ścięty z góry odwrócić i ułożyć na spód, na paterze(...)nasączyć kilkoma łyżkami likieru, posmarować konfiturą porzeczkową( ilość wg uznania) na którą wyłożyć porcje kremu. Przykryć drugim blatem ciasta znów nasączyć likierem i wyłożyć kolejną porcję kremu. Trzeci ostatni blat ( to ten gładki ze spodu biszkoptu) również nasączyć ale od środka tą stronę, którą składamy z poprzednim kremem.Mam nadzieję, że napisałam, to zrozumiale... Dowolnie dekorować. Normal 0 21 false false

W garach u Gosi
WALENTYNKOWE CIASTO SERCE 453

krem kładziemy drugi blat biszkoptu z serduszkowymi otworkami. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinkę. 3. Wykończenie : Galaretkę rozpuszczamy we wrzącej wodzie, dobrze mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Wystudzoną galaretkę wlewamy w otworki serduszkowe biszkoptu. Wstawiamy ciasto do lodówki i chłodzimy minimum 4 godz. a najlepiej zostawić na noc. ❤ ❤ ❤ Szukacie więcej przepisów walentynkowych? Koniecznie zobaczcie jak zrobiłam walentynkowy sernik czekoladowy oraz

RITA food channel
KUBANKA 658

Efektowne ciasto przełożone kakaowym kremem, 2 warstwami herbatników, oraz bitą śmietaną, której smak przełamują powidła śliwkowe z rumem.       SKŁADNIKI Biszkopt: blaszka 20 x 26 cm 3 jajka, 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki, 1 płaska łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 budyń waniliowy, 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 200 g masła(...)łyżki likieru czekoladowego Bita śmietana: 200 ml śmietany, 2 łyżki cukru pudru, 1 śmietan-fix Dodatkowo: kawa na nasączenia, kakaowe i maślane herbatniki, gorzka, mleczna i biała czekolada do posypania, powidła śliwkowe WYKONANIE:   Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku. Dodajemy resztę składników. Pieczemy ok. 18 minut.   Krem

słodki bratek
METROWIEC 142

Masło utrzeć. Do utartego masła stopniowo dodawać krem karpatka.  POLEWA: W rondelku podgrzać  mleko. Dodać posiekane czekolady. Mieszać do rozpuszczenia na bardzo małym ogniu.  SKŁADANIE: Ciasto pokroić w 1 cm plastry. Oddzielić białą część ciasta od ciemnego. Plastry układać na przemian, przekładając je masą karpatkową tzn. stawiamy jasny plaster ciasta, ciemny smarujemy masą karpatkową i przykładamy(...)jasnego. Tak postępujemy do końca. Na sam koniec ciasto smarujemy polewą czekoladową i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Ciasto najlepiej kroić z ukosa

Kuchnia Paulettes
Eklery 223

ciasto, aż będzie się trzymać łyżki. dodać proszek do pieczenia, wymieszać. Z gotowej masy wyciskać paski ok. 4x9 cm na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostudzeniu zrobić w każdym eklerku otwór z jednej strony i wcisnąć bitą śmietanę lub dowolny, ulubiony krem. Użyłam kremu karpatkowego z dodatkiem kakao. Oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl