[Głosów:2 Średnia:5/5] składniki: 2 łyżeczki przyprawy do piernika 100 g czekolady gorzkiej 100 g cukru pudru 500 ml śmietanki 30 % 200 ml
Domowy Smak JedzeniaSmacznego! Czekoladowe ciasto z jabłkami (Torta di cioccolato e mele) Jabłkowe ciasto z jogurtem, bez masła (Ciambella alle mele e yogurt, senza burro) Jabłecznik z bakaliami (Torta di mele e frutta secca) Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką (Torta di mele sbriciolata) Ciasto z jabłkami, jeżynami i migdałową kruszonką (Crumb cake alle mele e more) Kruche ciasto z jabłkami(...)orzechowym kremem (Quadrotti di mele con crema di noci) Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) Francuskie ślimaczki z jabłkiem, orzechami i rodzynkami (Girelle di sfoglia con mele, noci e uvetta) Strudel jabłkowy z ciasta francuskiego (Strudel di mele con pasta sfoglia) Strudel z owocami leśnymi i jabłkami (Strudel ai frutti di bosco
La grande e la piccola cuocaczekoladowymi lentilkami, które długo zachowują świeżość i są po prostu przepyszne. Pychotka Składniki : 150 g miękkiego masła 100 g cukru pudru 1 jajko 1 cukier waniliowy 3/4 łyżeczki sody 320 g mąki pszennej kolorowe lentilki Wykonanie : W misce ucieramy masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkiem na krem, następnie przesiewamy mąkę z sodą i zagniatamy ciasto. Stolnicę
Cukiernia Pychotkipolewą czekoladową. Tym razem z brzoskwiniami,ale możecie wykorzystać inne owoce. Sama piekłam już kilka wersji i wszystkie były pyszne. Składniki na ciasto: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 2 szklanki maki 150 ml oleju 150 ml mleka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżka kakao 2 łyżki mleka 1 puszka brzoskwiń w syropie. Składniki na krem
Agusiowe smakołykibazie klasycznego ciasta ucieranego z dodatkiem drobinek czekoladowych, lekkie i puszyste, z przepisu Doroty z Moich Wypieków. Polecam! Babeczki koszyczki Składniki na 8 sztuk: Na babeczki: 110 g masła 60g drobnego cukru do wypieków 110g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki drobinek czekoladowych lub posiekanej czekolady gorzkiej(...)mlecznej (opcjonalnie) Na krem: 200ml śmietany kremówki 2 łyżki mascarpone łyżka cukru pudru Dodatkowo: czekoladowe lub cukrowe jajeczka do dekoracji 8 długich żelków 8 wykałaczek Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na jasny puszysty krem. Wbijamy po 1 jajku, miksując po każdym dodaniu. Dodajemy ekstrakt z wanilii, wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem i miksujemy do połączenia składników
Smak mojej kuchnikrem waniliowy: 2 budynie waniliowe z dodatkiem cukru, 2 szklanki mleka, 200 g masła (nie margaryny!). Składniki na masę kawową: 2 opakowania bitej śmietany "Śnieżka", 1/2 szklanki wody + 5 płaskich łyżeczek żelatyny, 2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej, 1 i 1/2 szklanki mleka. Dodatkowo: mocna kawa z dodatkiem likieru waniliowego (lub innego alkoholu) do nasączenia ciasta, płatki czekoladowe (lub wiórki
JejKuchniaJuż kilka razy pisałam, że beza z kremem jest lubiana przez nas wszystkich , rodzinę i przyjaciół. Jeśli tylko mam nadmiar białek to piekę coś bezowego. Najbardziej
Smaczna Pyzakremem posmarować pasy ciasta biszkoptowego i posypać je malinami. Jeden pas należy mocno zrolować i ułożyć pośrodku tortownicy. Następnie wokół niego ustawiać kolejne pasy ciasta, tak aby zapełnić tortownicę. Ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny. Dekoracja: około 200-300 g śmietanki 30 lub 36%; 1 Śmietan-Fix; kilka malin; 50 g posiekanych orzechów pistacjowych; wiórka czekoladowe
In my kitchenfont-kerning:1.5pt; mso-fareast-language:ZH-CN; mso-bidi-language:HI;} Dziś u mnie na obiad naleśniki na słodko z dżemem jabłkowym, bitą śmietaną i polewą czekoladową. Właściwie równie dobrze mogłyby być na deser :) Można zrobić wersję wytrawną – zamiast cukru waniliowego dodać ulubionych przypraw Nie ma u mnie zasady, że pierwszy naleśnik się nie udaje. Raczej bywa odwrotnie(...)gładkie ciasto odstawiamy je na 30 minut. Po tym czasie ciasto gęstnieje, dlatego nie ma, co się martwić, że po zmiksowaniu jest za rzadkie. Po 30 minutach odpoczynku, mieszamy ciasto łyżką, by sprawdzić czy jest wystarczająco gęste - jeśli nie dodajemy mąki tyle, aby ciasto miało konsystencję śmietany kremówki. Przed smażeniem rozgrzewam patelnię. Mieszam ciasto chochlą i nabieram ciasto. Wlewam
apetytnapieczeniePrzekroju tego tortu nie będzie, bo pojechał na imprezkę rodzinną :) Ostatnio jakoś brakuje mi weny na wykańczanie tortu i tu wielkie podziękowania należą się firmie ETERNO
Blondynka GotujeSzukasz tortu na wyjątkową okazję? Sięgnij po ten doskonały przepis i zaskocz wszystkich gości smakiem oraz niebanalnym wyglądem :) Upiecz 3 biszkopty z tych przepisów: Idealny biszkopt
Kulinarna (nie)codziennośćserii z kuchennej półeczki, tam też znajdziecie przepis na ciasto. Składniki:100g miękkiej margaryny225g cukru dramadera2 jajka150ml jogurtu naturalnego5 łyżek mleka1 łyżka sody oczyszczonej275g mąki pszennej (u mnie ponad 100g to mąką pszenna chlebowa, bo po prostu skończyła się standardowa :))100-200g czekolady lub groszków czekoladowych (ilość wedle uznania i tego co znajdziecie w szafce)300g śmietany(...)wierzchu.Przez czas pieczenia ubić śmietanę z cukrem waniliowym.Upieczone maffinki ostudzić na kratce. Dekoracja z motylkiem:Odkroić wierzch zimnej muffinki. Przeciąć na pół. Na dolnej części udekorować śmietaną lub kremem. Połówki ułożyć w kształt motyla.Podawać łakomczuchom i patrzeć jak pałaszują
W kuchni wieczoremgorącą herbatą. Szybko wlałam w siebie zawartość, starając nie poparzyć się za mocno, i pojechałam do pracy. A tam czekały na mnie rolady (czekoladowe, pistacjowe, orzechowe i marcepanowe), dużo czerwonego marcepanu, a na koniec krem waniliowy, który złośliwie postanowił nie tężeć. Na szczęście w końcu opanowałyśmy jego krnąbrną naturę, i mogłyśmy udać się do domów na zasłużony odpoczynek. Muszę(...)się szalenie produktywna. Tylko w domu już nic mi się nie chce... Ale i w tej kwestii, mam nadzieję, dojść w końcu do wprawy. Dzisiaj mam dla Was proste ciasto, które uda się szybko upiec nawet po ciężkim dniu. Najprostsze ciasto ucierane ze śliwkami, które powoli się kończą. Na wierzchu migdałowo-cukrowa skorupka, która cudownie chrupie, kontrastując z miękkim
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzykryć drugim blatem biszkoptu. Polać polewą czekoladową. Krem: 2 szklanki mleka pełnego w proszku (użyłam łaciatego) 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 300 g masła Mleko zagotować z cukrem, wystudzić. Masło utrzeć mikserem, a następnie powoli dodawać mleko z cukrem. Na koniec wsypywać partiami mleko w proszku. Ucierać aż krem będzie jednolity. Polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady(...)miękkiego masła Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Krem po schłodzeniu jest dość twardy, więc przed podaniem należy ciasto wyjąć z lodówki, a jeśli kroicie prosto z lodówki to najlepiej kroić ciepłym nożem
Delicious Titbitssłodkości to wiśnie. Przepis polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); NAJLEPSZE Ciasto WIŚNIOWE z Kremem Jogurtowym Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 40g kakao bez cukru 100g mąki pszennej (użyłam tortowej) 180g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120ml oleju(...)cukru Krem: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 450g wiśniowego jogurtu w temperaturze pokojowej 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 15g żelatyny + 150ml wody w temperaturze pokojowej Dodatkowo do dekoracji: ubita śmietanka (tak około 250-300ml schłodzonej śmietanki 30%, posłodzonej 1 łyżką cukru pudru) starta czekolada lub wiórki czekoladowe wiśnie Biszkopt
Mała Cukierenka