ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:243/384)

Kostka alpejska 421

Kostka alpejska Czekoladowe ciasto przełożone pyszną i słodką masą kajmakową z chrupiącymi bezikami oraz delikatną śmietanką i lekko kwaskowym dżemem. Całość zwieńczona jest tartą gorzką czekoladą. Pyszne, efektowne i nietuzinkowe połączenie smakowe, które zasmakuje wszystkim łakomczuszkom. Polecam!     Składniki: Biszkopt kakaowy: 3 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku(...)pieczenia szczypta soli Krem kajmakowy: 400g kajmaku 200g miękkiego masła 150g suchych bezików Krem śmietankowy: 500ml śmietanki kremówki 30-36% 2 opakowania śmietan-fix Dodatkowo: 1/3 szklanki mocnej kawy – do nasączenia biszkoptu 5-6 łyżek dżemu porzeczkowego 100g gorzkiej czekolady     *** Przygotowujemy biszkopt: białka jaj ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodajemy stopniowo cukier i miksujemy

Blog z Apetytem
Owsiano-jaglane ptysie z kaszką Chufli Chia, kremem i owocami (bez glutenu, cukru, laktozy) 126

dodać po dokładnym rozprowadzeniu pierwszego. Ciasto wychodzi dość sztywne. Należy przełożyć je do foliowego sztywnego woreczka, odciąż jeden z rogów  tworząc  dużą dziurę i wyciskać partiami na blachę. Przy pomocy mokrej łyżeczki formować okrągłe „bułeczki”. Ptysie piec w 200’C ok 20-25 minut. Do kubeczków/szklaneczek włożyć przygotowaną kaszkę, krem oraz owoce. Namalować na ptysiach oczy(...)buźki rozpuszczoną czekoladą. Na folii zrobić czekoladowe kółka, które pozostawić w lodówce do stężenia. Ptysie w miejscu uszów naciąć ostrym nożykiem i wcisnąć w nie czekoladowe kółka

Candy Pandas
Piernik staropolski dojrzewający 378

stole). Ciasto wałkuj formując prostokąt. Przełóż na przygotowana wcześniej blachę. Piecz około 15-20 minut w nagrzanym piekarniku. Upieczony blaty piernikowe ułóż jeden na drugim, przekładając je papierem do pieczenia, zawiń szczelnie w folię aluminiową, obciąż równomiernie czymś ciężkim, np. deską do pieczywa. PRZEKŁADANIE POWIDŁAMI: Po 3-ch dniach przełóż blaty piernikowe powidłami śliwkowymi lub kremem orzechowym(...)Piernik polej polewą czekoladową lub lukrem. Odstaw do Świąt:) Smacznego! * mniej, jeśli używasz własnej domowej przyprawy do piernika

Słodko-Słony Świat Ilony
Babeczki z kremowym serduszkiem 111

Babeczki z kremowym serduszkiemKiedy chcemy upiec ciasto na jakąś ważną okazję (urodziny, prezent dla mamy) warto postawić na wypróbowany przepis, który zawsze się udaje. Żeby jednak

Ciastkozercy
Tort brzoskwiniowy (bez mleka i śmietany) 212

inspiracji do stworzenia tego tortu był mój syn. Po zjedzeniu ciasta, które zrobiłam na swoje urodziny mały się zamyślił i stwierdził, że on by wolał biały biszkopt i duuużo brzoskwiń zamiast truskawek. Stworzyłam więc dla niego pyszny tort brzoskwiniowy bez dodatku mleka czy śmietany. Efekt jest świetny. Słodki krem maślany doskonale komponuje się z kwaskowatym ponczem, którym nasączony jest biszkopt(...)czekoladowy z wiśniami Tort dla dziecka (bez mleka, jajek, glutenu) Składniki na biszkopt jasny: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na krem brzoskwiniowy: ok 150 ml śmietanki kokosowej (lub twardej części z puszki mleka kokosowego) 1 brzoskwinia (opcjonalnie) słodzidło do smaku Składniki na krem maślany

Dieta bez mleka
Piątki z piłką. Jeden 183

fanów czekolady i zniknął w trzech czwartych, co biorąc pod uwagę, że poza moimi ciastami były też lody, dwa rodzaje brownie i urocze, malutkie desery Sarah Bernhard (kiedyś Wam pokażę, bo to duńska klasyka), uznaję to za pełen sukces.  Tort piłka czekoladowy Składniki: (na miskę o pojemności 3 l) 65 g surowego marcepanu 65 g cukru pudru(...)jajek 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g mąki pszennej 65 g cukru 86 g ciemnej czekolady (58%) musy czekoladowe: 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g ciemnej czekolady (75%) 6 listków żelatyny 800 ml śmietany kremówki (38%) krem maślany: 125 g miękkiego masła 500 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli 3 łyżki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort czekoladowo – pomarańczowy 272

kremówkę ubić na sztywno. Dodać roztopioną czekoladę i wymieszać mikserem na jednolitą masę ( patrz FILM ). 9. Biszkopt w blaszce nasączyć 1/3 ponczu i posmarować konfiturą. Na wierzch wyłożyć połowę czekoladowego kremu, wyrównać. Położyć drugą część biszkoptu, nasączyć i posmarować konfiturą. Wyłożyć resztę czekoladowego kremu. Przykryć ostatnim krążkiem biszkoptu, nasączyć. Tort wstawić do lodówki. Wierzch i boki – ganache: 10. Śmietankę kremówkę(...)ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Dodać resztki ganache’u i dokładnie wymieszać ( patrz FILM ), żeby krem nie był mdły, można dodać 1-2 łyżki alkoholu. Krem przełożyć do woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton 22) i ozdobić nim wierzch ciasta. 14. Na kremie poukładać czekoladki, bezy i maliny. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Najlepsze aksamitne czerwone babeczki 97

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Aksamitne czerwone babeczki to lekkie ciasteczka o pięknym czerwonym kolorze i delikatnym czekoladowym posmaku z delikatną

CRAVEmonkey
Jabłecznik cappuccino 133

zrobią się miękkie. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretki  i mieszamy aż się rozpuszczą. Studzimy. Gdy jabłka zaczną tężeć wykładamy je na biszkopt. Krem: 500 ml śmietany kremówki 36% 110 g kawy cappuccino czekoladowej 4 łyżeczki żelatyny  1/3 szklanki mleka  100 g czekolady Żelatynę zalewamy mlekiem (można wodą, ale ja w masach śmietanowych używam mleka, które świetnie niweluje(...)żelatynę oraz wsypujemy cappuccino (nie trzeba go rozpuszczać) i całość dokładnie mieszamy mikserem, ale nie za długo, by śmietana się nie rozwarstwiła. Gotowy krem wykładamy na warstwę jabłkową. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy nim wierzch ciasta. Chłodzimy kilka godzin w lodówce. Smacznego var widgetParams = "{ 'Id':'d8e9c810-c361-445b-a680-8242c254a747','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link

Cynamonowe szczęście
Sernik z suszonymi śliwkami 107

czubata łyżka nutelli lub innego kremu orzechowo-czekoladowego Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 250 ml śmietanki 30% 4 jajka 2 żółtka 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Dodatkowo: 150 g suszonych śliwek – Polecam śliwkę suszoną HELIO Polewa czekoladowa: 2 łyżki masła 50 g czekolady mlecznej(...)mąki i dokładnie mieszamy. Do masy jajecznej dodajemy twaróg, śmietankę oraz cukier i cukier waniliowy. Krótko miksujemy do połączenia składników. Masę wylewamy na herbatniki. Kilka śliwek odkładamy do ozdobienia ciasta. Pozostałe kroimy na ćwiartki i delikatnie wciskamy w masę serową. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150º. Pieczemy ok 60-65 minut. Upieczony sernik pozostawiamy w wyłączonym piekarniku

Fascynacje Ani
CYCKI MURZYNKI 292

Żartobliwa nazwa dla tego pysznego deseru. Ciemne ciasto, przełożone kakaowym kremem, oblane czekoladą z rodzynką na wierzchu ... nie tylko dla panów, myślę że każdy się skusi ;) SKŁADNIKI Biszkopt: 7 jajek, 1 szkl. mąki, ¾ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Krem: 2 budynie śmietankowe bez cukru, ½ l mleka, ¾ szkl. cukru pudru, 1 kostka masła, 2 łyżki kakao(...)Dodatkowo: biszkopty, 1/4 szkl. wódki, powidła śliwkowe, polewa czekoladowa, rodzynki WYKONANIE Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka i suche składniki, łączymy delikatnie. Wylewamy na blaszkę (24x38cm), pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. Krem: Z mleka i budyniów gotujemy budyń, studzimy. Masło ucieramy dodając

słodki bratek
Białka? I co dalej? 154

służyć jako awaryjne bo robi się je dosłownie 1 h - masa to czysta formalność a ciasto piecze się i stygnie w mig Torcik czekoladowy pieczenie ok 30 - 40 minut w 170 stopniach bardzo łatwe Składniki ciasto 6 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka zmielonych orzechów laskowych - zastąpiłam siekanymi  migdałami 50 g posiekanych suszonych fig - użyłam siekanych daktyli(...)żurawiny suszonj 50 g siekanej gorzkiej czekolady 50 g siekanej mlecznej czekolady - stanowczo stwierdzam, że 100 g gorzkiej czekolady stanowczo bardziej mi tu pasuje krem 250 g serka mascarpone 6 łyżek nutelli 2 łyżki likieru cytrusowego - ja użyłam likieru migdałowego i odrobiny wódki - pasowało doskonale  Do dzieła!!! Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Następnie dodajemy cukier i jeszcze

sierotka maRysia w kuchni
Rolada czekoladowa 167

Masło utrzeć na krem i nadal ucierając dodawać po łyżce "Nutellii". Następnie dodać do smaku troszeczkę spirytusu. Wymieszać. Poncz: 1/2 szklanki mocnej herbaty; troszeczkę spirytusu; 3-4 krople aromatu rumowego lub migdałowego; Podane składniki wymieszać. Zamiast aromatu i spirytusu, można dodać rum lub Amaretto. Wystudzoną roladę delikatnie rozwinąć i delikatnie skropić przygotowanym wystudzonym ponczem. Następnie ciasto posmarować powidłem śliwkowym(...)powidło wyłożyć masę czekoladową (trochę odłożyć do dekoracji), posypać orzechami i czekoladę i ciasto zwinąć w roladę. Gotową roladę obsmarować masą i udekorować według własnego uznania. Dobrze schłodzić przed podaniem. A tutaj po kolejnym upieczeniu

In my kitchen
CIASTO MAXI KING 86280

warstwy przepysznego, mlecznego kremu, przełożone cudowną masą kajmakową, a wszystko to w otoczce masy ciasteczkowej i  polewy z mlecznej czekolady, śmietany kremówki oraz orzechów laskowych... Tym ciastem zachwycały się Dzieci nasze i naszych znajomych, do których zawieźliśmy to ciasto w prezencie, ale również my dorośli nie mogliśmy się od niego oderwać. Jedna mała uwaga: ciasto po wyjęciu z lodówki(...)jest twarde, głównie spód i polewa czekoladowa, więc żeby łatwiej się je kroiło, najlepiej jeśli postoi z 20-30 minut w temperaturze pokojowej. Ale nie wiem czy wytrzymacie, aby tyle czekać?:) My zabraliśmy się za degustację od razu, tłukąc łyżkami o talerze jak szaleni:) Maxi King rozpływało się w ustach:)) Pycha! Bardzo polecam!SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTECZKOWY:250 g herbatników

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort piernikowy 81

dobry wybór. Pieczenie blatów zajmuje chwilę, dlatego możecie zrobić to poprzedniego dnia a przed podaniem przygotować krem i złożyć tort. Zapraszam na przepis. Polecam Wam także przepisy: – tort czekoladowy z owocami – tort wiśniowy – tort bezowy z malinami – tort z nutellą i truskawkami – tort bezowy z bitą śmietaną i truskawkami TORT PIERNIKOWY Przygotowanie : 2,5 h + chłodzenie Składniki(...)cukier z prawdziwą wanilią 3 łyżeczki proszku do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej 250 ml oleju roślinnego 300 ml maślanki 3 jajka 3 łyżki likieru amaretto lub rumu Składniki krem: 250 g śmietany 36% 500 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: wiórki kokosowe pestki z połowy granata 5-6 łyżek konfitury śliwkowej lub wiśniowej PRZYGOTOWANIE: BLATY TORTU

nietylkopasta.pl