ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:216/384)

Ciasteczka z kandyzowaną czarną porzeczką i polewą czekoladową-bardzo kruche 119

kandyzowanej czarnej porzeczki Helio   1 polewa czekoladowa Helio   Wykonanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładki krem, następnie dodajemy jajka i śmietanę ciągle ucierając. Mąkę przesiewamy z mąką ziemniaczaną, mlekiem w proszku i sodą, stopniowo dodajemy do masy i ucieramy. Dodajemy porzeczkę i delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto będzie miało lekko klejącą konsystencję. Blaszkę wykładamy papierem

Sama słodycz i szczypta chili
Placki dyniowo- waniliowe 220

temperatury pokojowej) – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Krem: – 100g jogurtu typu greckiego – 3-4 łyżki ulubionego gęstego dżemu ( u mnie czekoladowo-śliwkowy). Dynie rozetrzeć widelcem lub zblendować razem z jajkami, cukrem i aromatem waniliowym. Dodać mąkę- wymieszać. Sodę wymieszać z kefirem, dodać do dyni, wszystko dokładnie wymieszać na gładkie ciasto. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni

Smaki Armine
Kruche babeczki z brzoskwiniami 172

możemy upiec wcześniej i przechowywać w pudełku. A krem i glazurę możemy kupić i mieć na tzw. "czarną godzinę" do nadziewania. Składniki: Ciasto kruche: 1,5 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 200 g zimnego masła 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego brzoskwinie z puszki nadzienie czekoladowe  Lauretta glazura  Mirror Przygotowanie: Mąki przesiać

Ala piecze i gotuje
Maxi King 514

polewą czekoladową z orzechami. Bardzo słodkie, no ale przecież ciasto musi być słodkie :) Jeśli ktoś lubi słono - słodkie smaki może użyć solonych orzeszków. Polecam, bo to ciastko zawsze się udaje :) Masa mleczna: 200 g. masła 3 szklanki mleka w proszku 400 g. serka waniliowego homogenizowanego 1/2 szklanki cukru pudru Polewa czekoladowo - orzechowa: 1 czekolada mleczna 1 czekolada gorzka 3 łyżki(...)krem. Następnie dodawać po trochu mleka w proszku i serka. Całość rozetrzeć dokładnie, aby nie było grudek. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 25x30 cm.) ułożyć warstwę herbatników. Na niej rozsmarować połowę masy mlecznej, przykryć warstwą herbatników. Następnie wyłożyć masę krówkową, przykryć warstwą herbatników, wyłożyć drugą połowę masy mlecznej i przykryć ją ostatnią warstwą herbatników. Polewa czekoladowo - orzechowa

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Śniadanie dla malucha – naleśniki zajączki 162

głowy z jednej łyżeczki – podczas pieczenia ciasto jeszcze trochę urośnie. Owoce myjemy i przekładamy na ręcznik do wyschnięcia. Na talerzu układamy naleśniki wokół nich robimy tło z owoców. Przydadzą się małe foremki do ciasteczek, którymi można wyciąć np. kwiatki. Buzie zajączków namalowałam rozpuszczoną gorzką czekoladą (można użyć też kremu czekoladowego np. Nutelli). Kawałki banana można zamoczyć w soku

Ciastkozercy
Ciasto czekoladowe przekładane 184

Bardzo efektowne ciasto, wyśmienite w smaku, wilgotne, czekoladowe ciasto z rodzaju ciast tortowych, ciekawy sposób wykonania przekłada się na jego nietuzinkowy smak, spróbujcie! Składniki: 4 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki sody 4 łyżki kakao 3 jajka 3/4 kostki margaryny 1,5 szklanki cukru 1 słoik ciemnego dżemu 1,5 szklanki mleka Krem 0,75 l mleka 3/4 szklanki cukru

kgwjanczewo
Z cyklu do plecaka: rogale czekoladowo-orzechowe 165

zajmie to znacznie więcej czasu.Zmielone orzechy mieszamy z kremem czekoladowym, dodając w razie potrzeby trochę wody lub mleka.Margarynę roztapiamy na małym ogniu i odstawiamy do przestudzenia. Do przestudzonej margaryny (nie musi być zimna, ale nie może parzyć) dodajemy cukier oraz jajka i dokładnie mieszamy.Mieszamy razem margarynę, mąkę i drożdże. Ciasto wyrabiamy przez chwilę łyżką lub rękami i odstawiamy

Ciastkozercy
Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem 328

kremu wykorzystałam mielone migdały. Składniki: na kakaowe ciasto biszkoptowe: 5 dużych jajek 3/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki białego octu winnego 3 łyżki  kakao szczypta soli 1 łyżka masła + 1 łyżka mąki do posypania tortownicy na krem czekoladowy: 330 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pączki z czekoladą i rodzynkami 165

żółtka 1 jajko kieliszek spirytusu 8 dkg margaryny 10 dkg cukru kryształu 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanki przegotowanej letniej wody 5 dkg drożdży świeżych szczypta soli Ponadto: ok 100g kremu czekoladowego 5 dkg rodzynek cukier puder do posypania po wierzchu ok 1 litr oleju do smażenia Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy, zalewamy letnim mlekiem, dodajemy 2 łyżki cukru i 2 łyżki(...)szczyptę soli, spirytus i przegotowaną wodę. Wyrabiamy w trakcie dodając roztopioną margarynę. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 1.5 godziny. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na podsypanym mąką blacie na grubość ok 1 cm i wykrawamy szklanką krążki. Na połowę krążków nakładamy krem oraz kilka rodzynek, przykrywamy drugim krążkiem, zlepiamy dokładnie brzegi i wykrawamy szklanką o mniejszej średnicy. Pączki pozostawiamy do wyrośnięcia

Kuchnia w czekoladzie
CHARLOTTE MALINOWA 180

przygotowania jest prosty: formę na ciasto (jej boki i opcjonalnie spód) wykłada się długimi, namoczonymi w syropie z dodatkiem alkoholu. W środku formy umieszczony zostaje mus lub krem z owoców, najczęściej truskawek, malin lub gruszek. Mus i biszkopty można układać na przemian warstwami. Istnieją również inne warianty charlotte np. z musem czekoladowym. Do przygotowania charlotte można również użyć gotowych biszkoptów(...)pionowo, spodem do wewnątrz (patrz zdjęcie poniżej). Możesz lekko przyciąć końcówki biszkoptów, aby równo stały. Wlej do środka foremki połowę schłodzonego kremu malinowego. Ułóż na nim warstwę nasączonych syropem biszkoptów. Wylej na wierzch pozostałą część kremu, wyrównując wierzch. Wstaw do lodówki na co najmniej cztery godziny, a najlepiej na całą noc. Jeśli używasz tradycyjnej foremki do charlotte (podobnej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
3 BIT - PROSTE CIASTO BEZ PIECZENIA 150

śmietany 30% lub 36% 200 g masła 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka cukru pudru 2 śmietan-fixy  30 g ciemnej czekolady lub czekoladowe kropelki do ozdoby Wykonanie: Rozpoczynamy od przygotowania kremu budyniowego: 2 opakowania budyniu waniliowego rozpuszczamy w 1 szklance mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy z 2 łyżkami cukru. Wlewamy budynie do gotującego się mleka i energicznie mieszamy(...)przelewamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.  Masło miksujemy, aż będzie puszyste, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu, ciągle miksując, do uzyskania gładkiego kremu. Składanie ciasta:  Blaszke wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy herbatniki. Na nich rozsmarowujemy 1/2 puszki kajmaku (możemy go przełożyć do miseczki i lekko podgrzać, aby było nam łatwiej rozsmarować

Walijskie Pichcenie
Czekoladowy deser w chmurach 179

szklanki wody biszkopt: 2 jajka 45 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 3 łyżki cukru czekoladowe ozdoby: 50 g czekolady gorzkiej krem dekoracja: 50 g deseru czekoladowego 100 ml śmietany kremówki 30 % 1 łyżeczka żelatyny pełna melisa, fiołki Żelatynę namaczam w zimnej wodzie następnie rozpuszczam ją w mikrofalówce. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem(...)wstawiam do zamrażalnika na 10 minut. Ostrym nożem podważam czekoladę na desce tworząc rurki. Krem: Żelatynę namaczam w łyżce wody i rozpuszczam w mikrofalówce. Śmietanę ubijam na sztywno, dodaję łyżkę jej do żelatyny przestudzonej i wlewam całość do śmietany miksując cały czas, dodaję deser czekoladowy. Krem wstawiam na chwile do lodówki i potem dekoruję nim deser, układam ozdoby czekoladowe, melisę

wesoła kuchnia
Nutellinka 142

ciasto nie tylko dla amatorów nutelli, ale dla każdego kto lubi coś na czekoladowo :)  Nutellinkę możecie również przygotować w wersji bezalkoholowej, wystarczy śliwki zamoczyć w wodzie na 2 – 3 minuty, a reszta już jak w przepisie :) Składniki: 400 – 500g suszonych śliwek 250ml alkoholu (rumu, spirytusu lub wódki) 500ml śmietany kremówki (30%) 2 śmietan fixy 2 łyżeczki cukru waniliowego Krem(...)dodaniu wszystkich żółtek, miksujemy jeszcze przez około 3 minuty, po czym dodajemy po trochu przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Całość delikatnie mieszamy łyżką lub szpatułką. Gotowe ciasto biszkoptowe wylewamy na średniej wielkości blaszkę, wyłożoną pergaminem. Biszkopt pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180°C , około 25 – 30 minut. Z śliwek odsączamy alkohol, którym będziemy nasączać biszkopt. Każdą

Smakowy Raj
Tort czekoladowy z wiśniami 136

duży kieliszek wódki Na krem czekoladowy: 100 g gorzkiej czekolady 90 ml mleka 30 g masła 3 łyżeczki żelatyny 1 l śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru 2 opakowania cukru waniliowego 1 opakowanie śmietan-fix Na dekorację: 200 g śmietany 30 lub 36% 2 łyżki cukru 1 opakowanie śmietan-fix wiórki czekoladowe, starta biała i gorzka(...)szklanki i zalać taką ilością wody, aby dało się wymieszać. Wiśnie zagotować, po czym wlać mąkę ziemniaczaną i mieszać podgrzewając, aż masa zgęstnieje. Wyłączyć palnik i zostawić do ostudzenia. Krem czekoladowy: Żelatynę zalać odrobiną mleka i zostawić do napęcznienia. Do garnuszka wlać mleko, dodać masło i zagotować. Wyłączyć palnik, po czym dodać żelatynę i dobrze wymieszać do jej rozpuszczenia. Następnie

Passions hobbies life
Babka pomidorowa - wege 126

przy przygotowaniu muffinek. Dzięki kwaśnym pomidorom ciasto rośnie jak szalone jak zapewnia autorka przepisu  Marta . Ciasto robiłam już kilkakrotnie, początkowo piekłam je w keksówce, a wielkanocna pora natchnęła mnie, by upiec je w formie babki. Super smakuje z polewą czekoladową! Składniki: mokre 1 szklanka krojonych pomidorów z puszki 1 banan 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki ksylitolu/cukru suche 2 szklanki(...)nagrzać do 180*C do wysokiego naczynia blendera dodać szklankę (nie puszkę) pomidorów, banan, cukier i zmiksować na gładki, gęsty, puszysty krem w osobnej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Do suchych wlać mokre i bardzo krótko wymieszać ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia piec 45 minut do zrumienienia studzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania